The Famous
Asistan
- Reaksiyon puanı
- 7
Bilgisayarım 1-2 saat sonra donuyo ve hiçbir şey yapamıyorum düzelmiyoda kapatıp açınca düzeliyo sorun nedir bilginiz varmı ?
Bilgisayarım 1-2 saat sonra donuyo ve hiçbir şey yapamıyorum düzelmiyoda kapatıp açınca düzeliyo sorun nedir bilginiz varmı ?
Merhaba,
Mavi ekran vermiyorsa hard disk problemi olma ihtimali çok yüksek, mavi ekran veriyorsa o an yapmaya kalkıştığınız işlem ile ilgili olabilir. Mavi ekran sorunlarını C:\WINDOWS\MiniDump klasörü altında bulunan .dmp dosyalarını gönderebilirseniz daha detaylı bir şekilde yorumlayabilirim.
İyi günler!
Donup kalmalar yazılımsal olur donanımsal sıkıntı olduğu zaman ya resetler ya mavi ekran verir yada kendini direk kapatır
Donanımsal olduğunu sanmıyorum çünkü hard disk daha yeni ve mavi ekran falan vermedi hiç oyun oynarken aniden donuyo ve hiçbir şey yapamıyorum resetleyince düzeliyor. @Seyhoo @MrCskncn @gokhan.utar. @MasterFather
CPU İntel D 805 2.68 GHz standart fanOyun oynarken donuyorsa kuvvetle muhtemel cpu (işlemci) çok ısınıyordur. Fanların yeterli olduğuna yada hepsinin çalıştığına emin misin?
-
Dediğinizi yapıyorum bide bilgisayara format atalı daha 2 ay oldu hata çıkarsa yinemi format atıcamyazılımdan olduğunu düşünüyorsan.sistem hakkında bilgide vermemişsin.sistemi geri yükleme yapabilirsin.eğer windows 8 ise sistemi yenile seceneği var.onu kullanabilirsin.yada dll dosyalarının silinmiş yada değiştirilmiş.olabilir.windows cd sini takıp.çalıştıra.sfc /scannow yazıp.kontrol edebilirsin.
Oyun oynarken donuyorsa kuvvetle muhtemel cpu (işlemci) çok ısınıyordur. Fanların yeterli olduğuna yada hepsinin çalıştığına emin misin?
-
%99 ram veya harddisk bozulmalarından olur.yazılımsal %1 belki.
Donanımsal olduğunu sanmıyorum çünkü hard disk daha yeni ve mavi ekran falan vermedi hiç oyun oynarken aniden donuyo ve hiçbir şey yapamıyorum resetleyince düzeliyor. @Seyhoo @MrCskncn @gokhan.utar. @MasterFather
Hayırİşlemcinin ısınması donmaya sebep olmaz.
Hayır RAM üzerinde bir bozulma olduğu zaman direkt mavi ekran verir. Buffer Error.
Hard Disk hatalarında sadece donar, imleç hareket bile etmez ancak arkadaş oyun oynarken oluyor diyor.
Oyun dışında normal masaüstü kullanımında donmalar yaşanıyor mu?
Dediğiniz şeyleri nasıl yapabilirim bide oyunlar need for speed world ve league of legendsBu durumda donanımsal olarak ekran kartı, power supply, ram ve anakart sorunları eleniyor; Ekran kartı ve işlemci ile ilgili sorunlar geriye kalıyor.
Yazılımsal olarak DirectX'iniz güncel mi, donmayı yaşadığınız oyun RIP (sıkıştırılmış oyun mu) gibi durumlar var, onların dışında işletim sisteminin dosya bütünlüğü gibi temel kontrollerin yapılması gerekli.
İşletim sistemi w7Bu, ekran kartınız ile ilgili bir sorun olabilir. League of Legends'i oynayabilmek için zaten güncel DirectX'e ihtiyacınız var ve RIP değil. Eğer sorunu League of Legends'de de yaşıyorsanız tabii.
İşletim sisteminiz nedir?
Not: Yeni kasa almanızın zamanı gelmiş ayrıca![]()
Yeni kasa olarakBu, ekran kartınız ile ilgili bir sorun olabilir. League of Legends'i oynayabilmek için zaten güncel DirectX'e ihtiyacınız var ve RIP değil. Eğer sorunu League of Legends'de de yaşıyorsanız tabii.
İşletim sisteminiz nedir?
Not: Yeni kasa almanızın zamanı gelmiş ayrıca![]()
Yeni kasa olarak
ASUS H61M-PRO Anakart
İntel Pentium G2030 3.0 GHz 3MB İşlemci
Corsair Venageace 4GB 1600 MHz Bellek
Alıcam ekran kartı olmadan hangi oyunları hangi ayarda açar ?
Peki max 400 tl ye ram işlemci anakart toplayabilirmisiniz ram 4Gb 1600 olursa sevinirim.Eğer ekran kartı istemiyorsanız AMD APU öneririm. Dahili ekran kartı da içermekte, böylelikle çok daha uygun fiyata hem oyun hem iş yapabilirsiniz.
İşlemcinin ısınması donmaya sebep olmaz.
Daha yeni yeniledim ama ekran kartınınkine ulaşamadım vidası sökülmüyor yalama olucak.Isı olabilir. Tüm fan ve macunları kontrol edin.
Yahu yazılımsal kardeşim kaç kere yaşadım bunu donup odun gibi kalmalar %99 YAZILIMSAL
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Bir kere windows öyle bir işletim sistemi ki en ufak bir donanım hatasında hemen kendini ustalıkla kapatıyor donanımsal olsa ya reset atar yada odun gibi kapanır suratına yada mavi ekran verir.
Ramde sorun yok memtest ile baktımyazılım olsa.1-2 saat içerisinde donmaz.her gün aynı saate donar.açılışta donar.resetleyince düzelmez.bu arkadaşın sorunu bence ram.ramini değiştirme imkanı varsa.değiştirsin.yada eski filan varsa taksın.sonra sonucu buraya yazsın.bence %99.9 sorunu düzelir.
Ramde sorun yok memtest ile baktım
Ramde sorun yok memtest ile baktım
Oyun oynarken anakart cpu gpu ve ram sıcaklıklarına elimle bakıyorum eskiden gpu ısınıyodu temizledim çözüldü ram ısınmıyor bende hemen yanında fan var soğutanram ısındıkça slot yeri gevşiyor.aynısı bana oluyordu.memtest bakmayla anlıyamazsın.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
ram ısındıkça slot yeri gevşiyor.aynısı bana oluyordu.memtest bakmayla anlıyamazsın.