Bilgisayar 1-2 saat sonra donuyor

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bilgisayarım 1-2 saat sonra donuyo ve hiçbir şey yapamıyorum düzelmiyoda kapatıp açınca düzeliyo sorun nedir bilginiz varmı ?

SmokeXD

Dekan
Reaksiyon puanı
1,876
Bilgisayarım 1-2 saat sonra donuyo ve hiçbir şey yapamıyorum düzelmiyoda kapatıp açınca düzeliyo sorun nedir bilginiz varmı ?

Kaliteli bir vürus programı ve temizleyici bulun ve bilgisayarı tarattırın. Temizleyici olarak clean master ya da ccleaner, virüs için kaspersky önerebilirim

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741

Yazılımsal bir sorun donma yapıyorsa başlangıç programlarını ve gereksiz servisleri kapatmayı dene ESET yükle güncelle ve tarama yap

MrCskncn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Mavi ekran vermiyorsa hard disk problemi olma ihtimali çok yüksek, mavi ekran veriyorsa o an yapmaya kalkıştığınız işlem ile ilgili olabilir. Mavi ekran sorunlarını C:\WINDOWS\MiniDump klasörü altında bulunan .dmp dosyalarını gönderebilirseniz daha detaylı bir şekilde yorumlayabilirim.

İyi günler!

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Merhaba,

Mavi ekran vermiyorsa hard disk problemi olma ihtimali çok yüksek, mavi ekran veriyorsa o an yapmaya kalkıştığınız işlem ile ilgili olabilir. Mavi ekran sorunlarını C:\WINDOWS\MiniDump klasörü altında bulunan .dmp dosyalarını gönderebilirseniz daha detaylı bir şekilde yorumlayabilirim.

İyi günler!

Donup kalmalar yazılımsal olur donanımsal sıkıntı olduğu zaman ya resetler ya mavi ekran verir yada kendini direk kapatır

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Donanımsal olduğunu sanmıyorum çünkü hard disk daha yeni ve mavi ekran falan vermedi hiç oyun oynarken aniden donuyo ve hiçbir şey yapamıyorum resetleyince düzeliyor. [MENTION=374341]Seyhoo[/MENTION] [MENTION=421143]MrCskncn[/MENTION] [MENTION=413044]gokhan.utar.[/MENTION] [MENTION=10880]MasterFather[/MENTION]

Karargaht

Dekan
Reaksiyon puanı
112
Oyun oynarken donuyorsa kuvvetle muhtemel cpu (işlemci) çok ısınıyordur. Fanların yeterli olduğuna yada hepsinin çalıştığına emin misin?
-

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Donanımsal olduğunu sanmıyorum çünkü hard disk daha yeni ve mavi ekran falan vermedi hiç oyun oynarken aniden donuyo ve hiçbir şey yapamıyorum resetleyince düzeliyor. @Seyhoo @MrCskncn @gokhan.utar. @MasterFather

yazılımdan olduğunu düşünüyorsan.sistem hakkında bilgide vermemişsin.sistemi geri yükleme yapabilirsin.eğer windows 8 ise sistemi yenile seceneği var.onu kullanabilirsin.yada dll dosyalarının silinmiş yada değiştirilmiş.olabilir.windows cd sini takıp.çalıştıra.sfc /scannow yazıp.kontrol edebilirsin.

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Oyun oynarken donuyorsa kuvvetle muhtemel cpu (işlemci) çok ısınıyordur. Fanların yeterli olduğuna yada hepsinin çalıştığına emin misin?
-
CPU İntel D 805 2.68 GHz standart fan
Anakart : Msı 945 G neo
Ekran kartı : atı radeon x800 gto2
Psu: everest 230w
Hdd : 200 Gb seageate 7200 rpm
Ram : Kingston 2 Gb ddr2 533 Mhz

Bilgisayarda cpu fanı ile birlikte 3 fan var.

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
yazılımdan olduğunu düşünüyorsan.sistem hakkında bilgide vermemişsin.sistemi geri yükleme yapabilirsin.eğer windows 8 ise sistemi yenile seceneği var.onu kullanabilirsin.yada dll dosyalarının silinmiş yada değiştirilmiş.olabilir.windows cd sini takıp.çalıştıra.sfc /scannow yazıp.kontrol edebilirsin.
Dediğinizi yapıyorum bide bilgisayara format atalı daha 2 ay oldu hata çıkarsa yinemi format atıcam

MrCskncn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
-

İşlemcinin ısınması donmaya sebep olmaz.

%99 ram veya harddisk bozulmalarından olur.yazılımsal %1 belki.

Hayır RAM üzerinde bir bozulma olduğu zaman direkt mavi ekran verir. Buffer Error.
Hard Disk hatalarında sadece donar, imleç hareket bile etmez ancak arkadaş oyun oynarken oluyor diyor.

Donanımsal olduğunu sanmıyorum çünkü hard disk daha yeni ve mavi ekran falan vermedi hiç oyun oynarken aniden donuyo ve hiçbir şey yapamıyorum resetleyince düzeliyor. @Seyhoo @MrCskncn @gokhan.utar. @MasterFather

Oyun dışında normal masaüstü kullanımında donmalar yaşanıyor mu?

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
İşlemcinin ısınması donmaya sebep olmaz.

Hayır RAM üzerinde bir bozulma olduğu zaman direkt mavi ekran verir. Buffer Error.
Hard Disk hatalarında sadece donar, imleç hareket bile etmez ancak arkadaş oyun oynarken oluyor diyor.

Oyun dışında normal masaüstü kullanımında donmalar yaşanıyor mu?
Hayır

MrCskncn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu durumda donanımsal olarak ekran kartı, power supply, ram ve anakart sorunları eleniyor; Ekran kartı ve işlemci ile ilgili sorunlar geriye kalıyor.

Yazılımsal olarak DirectX'iniz güncel mi, donmayı yaşadığınız oyun RIP (sıkıştırılmış oyun mu) gibi durumlar var, onların dışında işletim sisteminin dosya bütünlüğü gibi temel kontrollerin yapılması gerekli.

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bu durumda donanımsal olarak ekran kartı, power supply, ram ve anakart sorunları eleniyor; Ekran kartı ve işlemci ile ilgili sorunlar geriye kalıyor.

Yazılımsal olarak DirectX'iniz güncel mi, donmayı yaşadığınız oyun RIP (sıkıştırılmış oyun mu) gibi durumlar var, onların dışında işletim sisteminin dosya bütünlüğü gibi temel kontrollerin yapılması gerekli.
Dediğiniz şeyleri nasıl yapabilirim bide oyunlar need for speed world ve league of legends

MrCskncn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu, ekran kartınız ile ilgili bir sorun olabilir. League of Legends'i oynayabilmek için zaten güncel DirectX'e ihtiyacınız var ve RIP değil. Eğer sorunu League of Legends'de de yaşıyorsanız tabii.

İşletim sisteminiz nedir?

Not: Yeni kasa almanızın zamanı gelmiş ayrıca :)

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Bu, ekran kartınız ile ilgili bir sorun olabilir. League of Legends'i oynayabilmek için zaten güncel DirectX'e ihtiyacınız var ve RIP değil. Eğer sorunu League of Legends'de de yaşıyorsanız tabii.

İşletim sistemi w7
Directx güncel
Lolü sadece tflerde kasma yaşıyorum ramden dolayı

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7

Yeni kasa olarak
ASUS H61M-PRO Anakart
İntel Pentium G2030 3.0 GHz 3MB İşlemci
Corsair Venageace 4GB 1600 MHz Bellek

Alıcam ekran kartı olmadan hangi oyunları hangi ayarda açar ?

MrCskncn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni kasa olarak
ASUS H61M-PRO Anakart
İntel Pentium G2030 3.0 GHz 3MB İşlemci
Corsair Venageace 4GB 1600 MHz Bellek

Alıcam ekran kartı olmadan hangi oyunları hangi ayarda açar ?

Eğer ekran kartı istemiyorsanız AMD APU öneririm. Dahili ekran kartı da içermekte, böylelikle çok daha uygun fiyata hem oyun hem iş yapabilirsiniz.

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
Eğer ekran kartı istemiyorsanız AMD APU öneririm. Dahili ekran kartı da içermekte, böylelikle çok daha uygun fiyata hem oyun hem iş yapabilirsiniz.
Peki max 400 tl ye ram işlemci anakart toplayabilirmisiniz ram 4Gb 1600 olursa sevinirim.

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Isı olabilir. Tüm fan ve macunları kontrol edin.

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Yahu yazılımsal kardeşim kaç kere yaşadım bunu donup odun gibi kalmalar %99 YAZILIMSAL

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bir kere windows öyle bir işletim sistemi ki en ufak bir donanım hatasında hemen kendini ustalıkla kapatıyor donanımsal olsa ya reset atar yada odun gibi kapanır suratına yada mavi ekran verir.

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
Yahu yazılımsal kardeşim kaç kere yaşadım bunu donup odun gibi kalmalar %99 YAZILIMSAL

Bir kere windows öyle bir işletim sistemi ki en ufak bir donanım hatasında hemen kendini ustalıkla kapatıyor donanımsal olsa ya reset atar yada odun gibi kapanır suratına yada mavi ekran verir.

yazılım olsa.1-2 saat içerisinde donmaz.her gün aynı saate donar.açılışta donar.resetleyince düzelmez.bu arkadaşın sorunu bence ram.ramini değiştirme imkanı varsa.değiştirsin.yada eski filan varsa taksın.sonra sonucu buraya yazsın.bence %99.9 sorunu düzelir.

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
yazılım olsa.1-2 saat içerisinde donmaz.her gün aynı saate donar.açılışta donar.resetleyince düzelmez.bu arkadaşın sorunu bence ram.ramini değiştirme imkanı varsa.değiştirsin.yada eski filan varsa taksın.sonra sonucu buraya yazsın.bence %99.9 sorunu düzelir.
Ramde sorun yok memtest ile baktım

The Famous

Asistan
Reaksiyon puanı
7
ram ısındıkça slot yeri gevşiyor.aynısı bana oluyordu.memtest bakmayla anlıyamazsın.

ram ısındıkça slot yeri gevşiyor.aynısı bana oluyordu.memtest bakmayla anlıyamazsın.
Oyun oynarken anakart cpu gpu ve ram sıcaklıklarına elimle bakıyorum eskiden gpu ısınıyodu temizledim çözüldü ram ısınmıyor bende hemen yanında fan var soğutan

MrCskncn

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
RAM sorunu UEFI sistemlerde direkt mavi ekrana sebebiyet veriyor. Windows 7 +

clients

Profesör
Reaksiyon puanı
36
bozuk usb mouse klavye bile. kitleyebilir. pc girişlerini kontrol et. mouse klavye değiltirerek dene başka şeyler takılıyda çıkartıp kullan