Bilenle lütfen boş gecmesin

mustafa6116

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bazı sorularım olacak
1) siteye üye girişi yapma ve bunu anasayfaya giriş ile bağlanma
2) siye üye kaydı yapma
3) siteye şifre unuttum yapma e-postayla gönderme
4) siteye giriş yaptıktan sonra herkese ayrı hesap acma
5 profil oluşturmaü
yardımlarınızı bekliyorum

Mr.Dante

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Kardes bunlari hangi script icin yapmak istiyosun söylersen yardimcı olabiliriz

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Bu işleri yapmak için kafa patlatıyoruz, zaman harcıyoruz... oturduğun yerden isteklerini belirtmişsin....

mustafa6116

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
"__l__ " kullanıcı sen hep benim konularrrrrrrrıma sacma saban şeyle yazıyosun derdin ne senini
php istiyoum derken size yap ve demiyorum
sadece bir kac bilgi istiyorum
sorduğum soruladan

Reaksiyon puanı
189
Aslında her şey MySQL'e veri yazıp okumayı bilmek ile alakalı :) Kullanıcı girişlerinde session kullanırsın o kadar :)

1) Üye girişi için bir giriş formu olur ve oradan giriş işlemlerini kontrol eden dosyaya verileri gönderirsin. O dosya da veri tabanındaki kullanıcı adı ve parolası eşleşen bir kişi varsa session'ı aktif eder ve kullanıcı siteyi aktif olarak kullanabilir.

2) Üye kaydı da yine aynı şekilde. Bir form aracılığı ile veriler gönderilir ve veri tabanına kaydedilir. Kaydedilmeden önce de kullanıcının daha önce hesap alıp almadığı ya da o kullanıcı adının daha önce kullanılıp kullanılmadığı kontrol edilir o kadar.

3) Şifremi unuttum olayı da e-posta üzerinden en mantıklı şekilde olur. Kullanıcı e-posta adresini yazar eğer ki varsa sistemde o kullanıcının e-posta adresine geçici login bilgileri gönderilir. geçici parola için veri tabanında geçici parola gibi bir alan bulundurup (kullanıcıların tablosunda) içindeki veriyi bir süre sonra sildirebilirsin.

4) Bu olaydan kastın adminlik olayı ise zaten olay tamamenyukarıdaki olayları sadece admin yetkisi ile girmiş bir kullanıcıya vermen yeterli. kullanıcının admin olup olmadığını yine veri tabanındaki bir alan ile kullanıcının yetkisini denetleyebilirsin. istediğin kullanıcıya farklı yetkiler verebilirsin.

5) Bu da kullanıcı verilerinin bir template şeklindeki sayfada gösterilmesi ile alakalı. ilgili kullanıcının verilerini çek ve ekrana bas.