Bilen arkadaşlardan (Linux From Scratch) konusunda yardım alabilirmiyim acaba

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
çok merak ediyorum acaba bu konuda çalışmak istersem ki istiyorum nasıl ve nerden başlıcam nasıl bir yol izlicem ve bunu kullanırken hangi işletim sisteminde bulunucam:confused1:

bunun türkçe anlatımı yokmu acaba

Champion78

Profesör
Reaksiyon puanı
43
[1] adresinde işine yarayabilecek en ince ayrıntısına kadar detaylar mevcut, tabi ingilizce :)

Ama acelem yok ben beklerim 1-2 ay diyorsan, öğrendiğimde bir kısmını anlatabilirim. DSL (damn small linux) dağıtımını x64, spark vs. gibi bir iki mimariye port etmek gibi bir projemiz var. bunu gerçekleştirebilirsek, biraz bilgi sahibi olurum bu konuda ve bunu da elimden geldiğince paylaşırım elbette :)

Bu arada siz kimsiniz bu işi yapıyorsunuz derseniz: Çanakkale 18 Mart Üniversitesi, Bilgisayar Müh. Bölümü 3. Sınıf İleri İşletim Sistemleri dersi alan 10-12 kişiyiz (öğrencileriz) :D

[1] http://www.linuxfromscratch.org/

armut

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
LFS'de bir Linux sisteminin tamamını kaynak kodlardan derleyerek inşa ediyorsunuz, yani sadece bir kurulum işlemi değil. Sitesinde de ayrıntılı belgeler var, adım adım takip ederek hem öğreniyorsunuz hem kuruyorsunuz, işe bir Live CD ile başlıyorsunuz, bu CD'den kernel grub gibi temel bileşenleri derleyerek diğer üst seviye paketleri derlemek için bir sistem oluşturuyorsunuz, sonra bu sistemden açıp diğer paketleri derliyorsunuz.

Eğer daha önce kaynak koddan derleme işleriyle ilgilenmediyseniz Arch Linux kurulumu yapın derleme yapmadan temel bir Linux kurulumu yapmış olursunuz. Sonra kurduğunuz bu sistem üzerinde biraz paket derlemesi yapar, sistemin işleyişini tecrübe edinirsiniz.

Sonra Gentoo kurulumu yaparsınız FLAG'lar falan işin içine girer, en son LFS'ye yönelirsiniz. Sonra da ermişlerin arasına katılırsınız artık :biggrin:

xrhymer

Asistan
Reaksiyon puanı
3
@ramboberk maymun iştahlısın anlaşılan. :)

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
:tt2:canım emekleme dönemim hala bitmedimi yahu:tt2:

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Daha yeni başladın abi ne emeklemesi :).

ramboberk

Profesör
Reaksiyon puanı
74
:tt2: ıngaaaaa ıngaaaa :biggrin:

o günler çok yakında hissediyorum