Biçimlendirme sonrası windos açılmıyor yeni yükleme de windows sabit diski görmüyor

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
sistem;
anakart: foxconn g33m
işlemci: intel Q6600
sata markası seagate medel bilmiyorum
sorunum şöye dün Window7de disk yönetimine girdim disk bölümlendirme yaptım ama windowsun oldugu kısıma dokunmadım ancak, diğer boşbi alanı bölümlendirecektim uyarı çıktı burayı biçimlendirirseniz tüm verileri kaybedersiniz sisteminide karasızlığa yol açar gibi birşeydi tam hatırlamıyorum daha sonra bilgisayarı kapatıp açtığımda hiçbir işletim sistemi açılmıyordu (iki linux ve birde win7 kuruluydu) bios ekranından sistem kendini resetliyor gibiydi daha sonra Linux cdsi ile açtım sıstemi linux sistemlerim silinmiş ancak window duruyor linux kurdum grub'u güncelledim windows7 görünüyor seçiyorum ama o noktadan sonra win7 açılışında bayrak oluşturan ışıklar birleşip windows bayrağı olamadan donuyor sistem başa dönüyor format atayım diye win7 ve vista cdlerini taktım ama bu seferde sabit diski görmüyorlar Windows sabit disk görmüyor ama ben aynı sabit diske Linux yükledim kullanıyorum ve sistemde şu anda da 2 bölüm ntfs görünüyor biri windows yüklü bölüm diğeride depolama olarak windowsta kullandığım alan windows onarmadan
Kod:
fixmbr
komutunu verdim hiçbir işlem yapmadı
Kod:
chkdsk -r
komutu verdim yine birşey yapmadı en son forumda satayı raidden ideye çevirin bios üzerinde diye bi yorum okudum ama benim sorunum biraz farklı gibi geldi bana birde sürücü yükleme ile ilgili bişeyler okudum ama disket deniyor acaba disketsiz olmazmı çünkü şimdi bilgisayarlarda disket yok birde kasayı açmadan sata modelini linux üzerinde kod ile öğrenmek mümkün olurmu

---------- Post added at 13:44 ---------- Previous post was at 11:56 ----------

biraz önce ide yapmak için bios ayarlarınada girdim ayar ide olarak kullanılıyormuş zaten şimdiye kadar

Bilgili99

Profesör
Reaksiyon puanı
252
Yardım eden herkese teşekkür ederim seagate'in sitesinden seatool isimli dos versiyon olan .iso kalıbını indirdim cdye yazdım bilgisayarı onunla boot ettim sistemi tamamen sildim sonra SATA ilk günki gibi oldu bomboş tertemiz :D Win7 ve LinuxMint kurdum tertemiz, yeni bilgisayar almış gibi bi his verdi. :)