• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Bib sesi

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666
Merhaba arkadaşlar dün akşam bilgisayarı temizlicem diye içini açtım kasanın . Fanlarını hatta ana kartına kadar söktüm ve bir güzel temizledim donanımları aynı şekilde yerine taktığımda ise power tuşuna bastığım anda
5 kez bip sesi sonra duruyo 2 saniye sonra bidaha 5 kez sonra yine duruyo 2 saniye sonra tekrar 5 kez daha sonra fanlar çok hızlı çalışmaya başlıyo ve bu işlem 2 defa daha olup bip sesi kesiliyor . Ekrana herhangi bir görüntü gelmiyor . Fanlar aşırı hızlı dönüyor ana kartın ışığı yanıyor rami de silgiyle sildim fakat sorunuma çare bulamadım yardımcı olursanız sevirinirm saygılar :)

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
5 Bip İşlemci hatası.
İşlemciyi tam oturtamamış olabilirsin.
Fanı çok sıkmış olabilirsin.
Fan tam oturmamış olabilir.
Fan kablosunu takmamış olabilirsin.

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666
5 Bip İşlemci hatası.
İşlemciyi tam oturtamamış olabilirsin.
Fanı çok sıkmış olabilirsin.
Fan tam oturmamış olabilir.
Fan kablosunu takmamış olabilirsin.
Cevabınız için sonsuz teşekkürler hemen deneyeceğim fanı çıkarıp işlemciyi çıkarıp takmayı

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867
fanlar aşırı hızlı mı dönüyor ???

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666
Hayır fanları hızlı dönmemeli.Sistem ısınmadığı sürece fanlar neden hızlı dönsün ki ?
Hayır fanları hızlı dönmemeli.Sistem ısınmadığı sürece fanlar neden hızlı dönsün ki ?
sistemi ilk açtığımda ses çıkartmayacak derece dönüyor daha sonra bi anda hızlanıyor
bu arada elimde bulunan diğer işlemciyi taktım bip sesi gitti fakat ekrana görüntü alamımyrum falnlar dönüyor fakat ekrana görüntü gelmiyor sebeb ne olabilir ?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet az önce birşeyi daha tespit ettim. İşlemciyi yerinden çıkardım ve benim asıl işlemciyi taktım yine bip sesi geldi neyse dedim kapattım düğmesinden bilgisayarı ve işlemciyi çıkardım işlemciyi çıkarırken fark ettim ki işlemci aşşırı sıcaktı sadece 10 saniye çalışmıştı oysaki .
Neyse dedim bide diğerini deneyeyim diğer işlemciyi taktım 10 saniyeden de uzun sürede tuttum ve çıkardığımda işlemci buz gibiydi acaba bu sonuç neyi gösterir ?

Son düzenleme:

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
sistemi ilk açtığımda ses çıkartmayacak derece dönüyor daha sonra bi anda hızlanıyor
bu arada elimde bulunan diğer işlemciyi taktım bip sesi gitti fakat ekrana görüntü alamımyrum falnlar dönüyor fakat ekrana görüntü gelmiyor sebeb ne olabilir ?

Evet az önce birşeyi daha tespit ettim. İşlemciyi yerinden çıkardım ve benim asıl işlemciyi taktım yine bip sesi geldi neyse dedim kapattım düğmesinden bilgisayarı ve işlemciyi çıkardım işlemciyi çıkarırken fark ettim ki işlemci aşşırı sıcaktı sadece 10 saniye çalışmıştı oysaki .
Neyse dedim bide diğerini deneyeyim diğer işlemciyi taktım 10 saniyeden de uzun sürede tuttum ve çıkardığımda işlemci buz gibiydi acaba bu sonuç neyi gösterir ?
İşlemcinin ayaklarını kırmış olabilirsiniz bir bakın.

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666
anakarttaki pinler kırılmış veyahut zarar görmüş büyük bir ihtimal.
Galiba durum sizin dediğiniz gibi ana karta sadece sağ en alttaki pin baya zarar görmüş bükülmüş iğneyle düzeltmeyi denedim fakat pekte başarılı olamadım .

Ama az önce şöyle ilginç bi olay oldu işlemciyi takıp çıkarıp deniyodum takıp çıkarıp deniyodum en son bilgisayar normal olarak açıldı tabi nasıl mutluyum nasıl mutluyum :D
Daha sonra bari tv ye geri bağlayayım diye kapattım yatay konumdaydı dikleştirip tüm kablo girişlerini yaptım tam heycanla bastım tuşa tabi bi kez açıldı ya bende açılacak zannediyorum bi baktım Ops yine aynı hata 5 bip sesi ve görüntü yok yine bunalımdayım ya arkadaşlar lütfen yardımcı olun

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Galiba durum sizin dediğiniz gibi ana karta sadece sağ en alttaki pin baya zarar görmüş bükülmüş iğneyle düzeltmeyi denedim fakat pekte başarılı olamadım .
Tek bir pin gitse bile mahvolur anakart,mümkünse tanıdık bir bilgisayarcıya götürün belki pini düzeltebilir onun dışında o anakartta işlemci çalışmaz.
İstersen biraz daha düzeltmeye zorla ya hepsi ya hiçbiri olacak en azından şansını dene.

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666
Tek bir pin gitse bile mahvolur anakart,mümkünse tanıdık bir bilgisayarcıya götürün belki pini düzeltebilir onun dışında o anakartta işlemci çalışmaz.
İstersen biraz daha düzeltmeye zorla ya hepsi ya hiçbiri olacak en azından şansını dene.
Peki dediğniz gibi uğraşayım biraz madem bari hiç olacağına bi umut şansım var peki bişey sorabilirmiyim
Sistem bi kez açıldıya nasıl açıldı o kırık pinle ?
yani bu bir tesadüfmü yoksa şans eseri bükük pin yerine mi oturmuştu o anlık ?

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Peki dediğniz gibi uğraşayım biraz madem bari hiç olacağına bi umut şansım var peki bişey sorabilirmiyim
Sistem bi kez açıldıya nasıl açıldı o kırık pinle ?
yani bu bir tesadüfmü yoksa şans eseri bükük pin yerine mi oturmuştu o anlık ?
Bilemiyorum anakarttaki pinlerin fotoğrafını atar mısın ?