Soru Beyler PC ye trojan girmiş nasıl temizlicem

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Fade_rr
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Fade_rr

Asistan
Reaksiyon puanı
24
Beyler bi dedim Windows defenderdan tarama yapayım trojan yediğimi gördüm hemen Windows defenderdan kaldıra bastım daha yapabileceğim birşey varmı

42545

Doçent
Reaksiyon puanı
248
şahsen pek yasadışı veya korsan sitelere girmediğim içi Windows'un kendi güvenlik duvarına güveniyorum. silinmiş olması muhtemel. güncelliğini kontrol edip diğer çevrimdışı taramayı falan da deneyin. Uzman değilim ama....

Fade_rr

Asistan
Reaksiyon puanı
24
şahsen pek yasadışı veya korsan sitelere girmediğim içi Windows'un kendi güvenlik duvarına güveniyorum. silinmiş olması muhtemel. güncelliğini kontrol edip diğer çevrimdışı taramayı falan da deneyin. Uzman değilim ama....
Zaten dün çevrimdışı arama yaptım internet giriş çıkışlarını kapatıp hepsini denedim birşey çıkmadı malwarebytes tanda denedim yine bişey çıkmadı

drjacob

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
766
yedekle formatla

Emir 1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hocam kaspersky yükleyip taratın ve birde trojan öyle kolay geçmez format atmakta fayda var

sfc

Asistan
Reaksiyon puanı
25
ss atarmısınız false positif olabilir silindiyse direk yüksek ihtimal false positifdir ama gerçekten trojan girdiyse kolay kolay silinmez ve bellide olmaz format atsanız bile gitmeye bilirler

Fade_rr

Asistan
Reaksiyon puanı
24
ss atarmısınız false positif olabilir silindiyse direk yüksek ihtimal false positifdir ama gerçekten trojan girdiyse kolay kolay silinmez ve bellide olmaz format atsanız bile gitmeye bilirler
Screenshot_2023-10-21-00-28-40-329-edit_com.miui.gallery.jpg

Şu şekilde hocam Trojan:Win32/Vigorf.A yazıyor

sfc

Asistan
Reaksiyon puanı
25
Ekli dosyayı görüntüle 186247
Şu şekilde hocam Trojan:Win32/Vigorf.A yazıyor
trojan remover veya malware bytes falan ile silin şuan silinmemiş ama etkiside yok şuan pcnize win defenderın dedine göre pek sorun olmaz malware bytes ile tarama yapın bide ne indirdin hangi yerden falan onlarıda yazarmısın indirdin yere göre false positif olma ihtimali daha yüksektir mesela fitgirlden oyun falan indirirsen false positifde nadir çıkıyor ama false positif oranı yüksektir win defenderada pek güvenmeyin bi ara steamden oyun yükledim ona bile trojan diyordu ve virüs detaylarını atarmısın win defenderdan neyi etkiledi falan kısmını hemen silindiyse karantina girdiyse yüksek ihtimal false positivedir zaten ama yinede iyice sağlama alıp tarama yapın güzel kaliteli bir antivirüs ile

Son düzenleme:

Fade_rr

Asistan
Reaksiyon puanı
24
trojan remover veya malware bytes falan ile silin şuan silinmemiş ama etkiside yok şuan pcnize win defenderın dedine göre pek sorun olmaz malware bytes ile tarama yapın bide ne indirdin hangi yerden falan onlarıda yazarmısın indirdin yere göre false positif olma ihtimali daha yüksektir mesela fitgirlden oyun falan indirirsen false positifde nadir çıkıyor ama false positif oranı yüksektir win defenderada pek güvenmeyin bi ara steamden oyun yükledim ona bile trojan diyordu ve virüs detaylarını atarmısın win defenderdan neyi etkiledi falan kısmını hemen silindiyse karantina girdiyse yüksek ihtimal false positivedir zaten ama yinede iyice sağlama alıp tarama yapın güzel kaliteli bir antivirüs ile
Gerek kalmadı hocam ya formatladım

• Beğen
Reactions: sfc