Beşiktaş'ta Samet Aybaba Dönemi

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Uzun zamandır hoca arayışında olan Beşikaş'ta yeni hoca belli oldu.

Siyah beyazlılar, Samet Aybaba ile anlaşmaya vardı.

Beşiktaş Kulübü Yönetiminin konu ile ilgili açıklama yapması bekleniyor.

Haber Kaynağı: HABER1903 ÖZEL HABER

martymcfly

Profesör
Reaksiyon puanı
26
Kovarken sıkıntı olmasın diye Samet'i seçtiler galiba :D Sezon sonunu görmez.

cengaver51

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
169
beşiktaşın vay halıne bu adamda besıktası yonetecek kapasıte yok nokta

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
23
11 sezon beşiktaşta top koşturdu , küçümsemeyin bu kadar , getirilmesi normal karşılanmalı

1993 den beri 13 farklı takım çalıştırmış , yok artık yahu :)

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[TABLE="class: tablo, width: 100%"]
[TR]
[TD]
bildirim.gif
BEŞİKTAŞ FUTBOL YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BJKAS [] 16.06.2012 17:14:09[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

altpaket.gif
Özel Durum Açıklaması (Genel)

tablo.gif

[TABLE="class: tablob"]
[TR="class: tablobaslikb, bgcolor: #D7E3F0"]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[TD][/TD]
[/TR]
[TR="class: tablohucreb, bgcolor: #FDFEFF"]
[TD]Ortaklığın Adresi[/TD]
[TD]:[/TD]
[TD]Süleyman Seba Cad. BJK Plaza B Blok No:48 Zemin Kat Beşiktaş / İstanbul[/TD]
[/TR]
[TR="class: tablohucre2b, bgcolor: #F9FAFB"]
[TD]Telefon ve Faks No.[/TD]
[TD]212) 310 10 00 - (212) 258 81 94[/TD]
[/TR]
[TD]Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su[/TD]
[TD]212) 310 10 00 (107-156) - (212) 258 81 94[/TD]
[/TR]
[TD]Yapılan Açıklama Ertelenmiş Açıklama mı?[/TD]
[TD]Hayır[/TD]
[/TR]
[TD]Özet Bilgi[/TD]
[TD]Teknik Direktörlük konusunda Samet Aybaba ile görüşmelere başlanmıştır.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

metin.gif
AÇIKLAMA:
[TABLE="width: 100%"]
[TR]
[TD]Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

[TR]
[TD]Teknik Direktörlük konusunda Samet Aybaba ile görüşmelere başlanmıştır.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=215238
[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

UgurABA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
15
Samet Aybaba'yı küçümsemek doğru olmaz neticede Beşiktaş forması giyen bir insan. Ancak teknik adamlık kariyerine bakıldığında pek parlak olmadığı açık. Gönül isterki Şampiyon olalım. Ancak Samet Hocanın 23-24 hafta kalması benim için süpriz olur.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Tayfur'dan ne kadar iyi?

Carvalhal' den ne kadar iyi?

Reaksiyon puanı
10,327
benim anladığım şu:
samet aybaba beşiktaşın başına şu ağır borç yükünden, dağlar gibi birikmiş sorunlardan kurtuluncaya kadar idare etmesi için getirilmiş.
yani anlayacağınız samet aybaba'dan takımımızı şampiyon yap, şu kupayı al, bu başarıyı sağla diye bir beklentisi yok beşiktaşın.

tüpçünün asırlık bir çınarı getirip sapladığı bataktan çıkıncaya kadar, köprüyü geçinceye kadar yani...
samet aybaba o kadarını da eminim başaracak kaabiliyete sahiptir. takımı küme düşürmeden, ortalarda bir yerlerde idare etmeyi becerektir eminim. herkesin fellik fellik kaçıştığı bir ortamda elini taşın altına koyması küçümsenecek bir fedakârlık değildir diye düşünüyorum. ki, bunu da ancak o kulübün içinden gelmiş biri kabul edebilirdi.

beşiktaşın bu badireleri tez zamanda atlatıp eski güzel günlerine yeniden döneceğine inanıyor ve bunun için dua ediyorum.

Cenab-ı Mevla yardımcıları olsun.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
diğer kuluplerimize örenek olsun neymiş tüpçüden başkan olmazmış koca çınar nerden nereye geldi

gs_kadir

Profesör
Reaksiyon puanı
8
[TABLE="class: tablo, width: 100%"]
[TR]
[TD]
bildirim.gif
BEŞİKTAŞ FUTBOL YATIRIMLARI SANAYİ VE TİCARET A.Ş. / BJKAS [] 16.06.2012 18:16:59[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

altpaket.gif
Özel Durum Açıklaması (Güncelleme)

tablo.gif

[TABLE="class: tablob"]
[TR="class: tablobaslikb, bgcolor: #D7E3F0"]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[TD] [/TD]
[/TR]
[TD]Ortaklığın Adresi[/TD]
[TD]Süleyman Seba Cad. BJK Plaza B Blok No:48 Zemin Kat Beşiktaş / İstanbul[/TD]
[/TR]
[TD]Telefon ve Faks No.[/TD]
[TD]212) 310 10 00 - (212) 258 81 94[/TD]
[/TR]
[TD]Ortaklığın Yatırımcı/Pay Sahipleri İle İlişkiler Biriminin Telefon ve Faks No.su[/TD]
[TD]212) 310 10 00 (107-156) - (212) 258 81 94[/TD]
[/TR]
[TD]Orjinal Açıklamanın Tarihi[/TD]
[TD]16.06.2012[/TD]
[/TR]
[TD]Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?[/TD]
[TD]Hayır[/TD]
[/TR]
[TD]Özet Bilgi[/TD]
[TD]Samet Aybaba ile anlaşılmıştır.[/TD]
[/TR]
[/TABLE]

metin.gif
AÇIKLAMA:
[TR]
[TD]Açıklanacak Özel Durum/Durumlar:

Samet Aybaba ile 4 yıllığına anlaşılmıştır.

kendisine;
2012-2013 sezonu 1.400.000 TL'sı
2013-2014 sezonu : % 10 artış,
2014-2015 sezonu : % 8 artış ,
2015-2016 sezonu : % 6 artış yapılacaktır.

[/TD]
[/TR]
[/TABLE]
http://www.kap.gov.tr/yay/Bildirim/Bildirim.aspx?id=215239

Reaksiyon puanı
10,327
1.400 bin tl. bir yıllığına bana baya tuhaf geldi. böyle kritik bir zamanda oldukça uçuk gözüktü. kuruşun bile hesabını yapan fikret ormanın bu ücreti kabul ettiğine inanasım gelmiyor bi türlü. daha sonra gelen yıllar için konan artışlar koftiden, çünkü o yılları görebileceğini ben de pek zannetmiyorum.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Beşiktaş'ımız için hayırlı uğurlu olsun. Alt yapımız için çok güzel bir gelişme. İnşallah yeni Metin, Ali, Feyyazları görürürüz.

Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Samet Aybaba "Emeklerimiz Beşiktaşımız'a feda olsun" dedi.

Beşiktaş'ın unutulmaz futbolcularından olan Samet Aybaba, 1988 yılında futbolcu olarak veda ettiği kulübümüze, teknik direktör olarak geri döndü.

İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi, Futbol Komitesi Başkanı Tamer Kıran ve Futbol Komitesi Üyesi Ahmet Kavalcı, bugün Çebi'nin Altunizade'de bulunan ofisinde Samet Aybaba ile bir araya geldi. Yapılan görüşmeler sonucunda 4 yıllık anlaşma sağlandı ve Samet Aybaba Futbol Takımı'nın yeni teknik direktörü olarak sözleşmeye imza attı.

İmza sonrasında resmi siteye konuşan Samet Aybaba, "Ben bu görevden hiçbir zaman kaçmadım. Emeklerimiz Beşiktaşımız'a FEDA olsun. Her şey Beşiktaş için... Zirveye oynayan bir takım yaratacağım. Bana gösterilen güvene ve desteğe teşekkür ederim" diye konuştu.

SAMET AYBABA KİMDİR?

İskenderunspor'dan 1977-78 sezonunda Beşiktaş'a transfer olan Samet Aybaba, 3 Eylül 1955'te Osmaniye'de doğdu. Aybaba, siyah-beyazlı ekipte orta saha ve defansta yer aldı. 11 yıl Beşiktaş'ın formasını giydi, kaptanlık yaptı. 334 lig maçında 7 gol atan Samet Aybaba, 1988 Temmuz ayında jübile ile futbolu bıraktı.

Beşiktaş'da 2 Lig, 1 Cumhurbaşkanlığı, 1 Başbakanlık, 2 TSYD Kupası Şampiyonluğu yaşayan Samet Aybaba, futbolu bıraktıktan sonra teknik direktörlük mesleğini seçti. Aybaba; Ankaragücü, Kayserispor, Adana Demirspor, Vanspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Trabzonspor, Ankaraspor, Çaykur Rizespor, Bursaspor ve Bucaspor kulüplerinde teknik direktörlük yaptı.

Haber Kaynağı: bjk.com.tr

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Aybaba; Ankaragücü, Kayserispor, Adana Demirspor, Vanspor, Gençlerbirliği, Gaziantepspor, Trabzonspor, Ankaraspor, Çaykur Rizespor, Bursaspor ve Bucaspor kulüplerinde teknik direktörlük yaptı.
maşallahı var... yine de umarım hayırlı olur beşiktaş için.

Hwoarang

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Eğer haber doğruysa bir an önce Fikret Orman istifa etsin gitsin.
Samet Aybabayı Beşiktaşa getiren kişide o klübü yönetmeye vasfının bilgisinin olmadığının net ispatıdır.
Yazık çok yazık. Beşiktaş Yıldırım Demirören'i bile arar hale gelecek anlaşılan.

burns206

Profesör
Reaksiyon puanı
1
hm.. bakislar cok fena cidden :P
ama esk bjk oyuncusu oldugu icin bakislarin sebebi ondan kaynaklaniyo sanirim :P

hm.. bakislar cok fena cidden :P
ama eski bjk oyuncusu oldugu icin bakislarin sebebi ondan kaynaklaniyo sanirim :P

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Komik haberler bölümüne taşınmalı.

Umarım Aybaba bizi şaşırtır.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Beşiktaşlılar olarak ön yargılı olmayı bırakıp destek vermeliyiz. Şu olsaydı, bu olsaydı demek boş artık. Samet hocaya başarılar.

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Beşiktaş'ın yeni teknik direktörü Samet Aybaba, yayıncı kuruluşa açıklamalarda bulundu.

Kulüpten ayrı kaldığı 24 yıl içerisinde kalbinin siyah beyazlı takımla attığını söyleyen Aybaba, yeni hedefleri ve kulübün güncemi ile ilgili açıklamalarda bulundu.
fada.jpg

İşte Aybaba'nın açıklamaları:

- "Kader birliği ettiğimiz bir sürü arkadaşlarımızın hatıraları var bu tesislerde. Beşiktaş'ın dışında kaldım ama kalbim hep onlarla birlikteydi. Eski günler mutlu keyifli günlerdi. Biz takımdaştık. Beşikteş'ın o dönemki başarısının arkasında birliktelik vardı. Herkeste tartışmalar oluyor ama biz sonrasında sarılmayı biliyorduk. "

- "3-4 gün hiç dışarı çıkmadan tesislerde kalacağım. Burda birçok şeyi değiştirmek istiyoruz. İnsanların futbola bakışını değiştireceğiz. İnsanlardan daha çok verim alabilmek için bir sürü değişiklik yapacağız."

- "Hiçbir şekilde korkmuyorum. Beşiktaş benim takımım. Futbolculuğumuzda farklı şeyler yaşayarak hizmet veriyorduk ama artık belli bir bilgi birikime ulaştık. Bunları yaşayarak öğrendim. Beşiktaş camiası da hiç merak etmesin. Camia içinde zaman zaman sürtüşmeler oluyor, ama sonuçta biz Beşiktaş'lıyız, önce önemli olan Beşiktaş'tır."

"YARDIMCILARIMA KARAR VERECEĞİM"
- "Yarın sabahtan itibaren oturup planlamaya başlayacağız. Elimizde birikmiş yabancı oyuncular var. Zaman biraz gecikti ama kulüp içinde başka şeyler çıktı. Yönetici arkadaşların 'karşılaşmayız' dediği sorunlar ortaya çıktı. 3-4 gün burdan hiç çıkmayacağız. Öncelikli olarak kadroyu oluşturacağız."

- "Yardımcılarımın kimler olduğuna da karar vereceğim. Fizyoterapistler, sağlık ekipleri var. Kaleci antrenörüyle beraber 3 tane yardımcım olacak. 6-7 kişilik bir çekirdek kadro yapacağız Perşembe gününe kadar."

- Hazırlık maçı programı yapmamız gerek. Yurtdışında bir kamp yapacağız. İkinci kamp döneminde 5 hazırlık maçı yapmayı planlıyoruz."

"TAKIMA KATKI SAĞLAYAMAYANI SAHAYA ÇIKARMAYIZ"
- "Kafamızda planladığımız bazı oyuncuların gitmesi ve kalması yönünde. Kulübümüz olağanüstü durum yaşıyor. Bazı oyuncuları çok istediğimiz halde feda etmek zorunda kalabiliriz. Teknik anlamda idari yapılanmayı desteklemek istiyoruz. Biz bu işi başaracaksak hep birlikte düşünerek yapalım diye düşüneceğiz. Fazla lüks düşünecek bir durumda değiliz şu anda. Biz onları desteklemezsek yönetimin bu çalışmaları etkisiz kalır. Başarmak için bazı oyunculara ihtiyacımız var tabii ki. Onun için bu çalışma sürecinde tüm bunları değerlendireceğiz."

- "Beşiktaş'ın menfaatleri neyi gerektiriyorsa onu yaparım. Belli alınan ücretler ve bir de katkısı var. Bir oyuncu aldığı paranın karşılığını veremiyorsa bunu tartışmaya gerek bile yok. Bir takımdaşlık vardır. Tayfur Havutçu ve Carvalhal kulübeye oturtturamadı diyorsunuz, biz takıma fayda vermeyen adamı sahaya çıkarmayız."

- "Kaliteli 3-4 yabancı oyuncu ve sevgiyle bu yarışın içine gireceğiz. 20 yaşında genç oyuncu olmaz. İyi ve kaliteli oyuncu 17 yaşında oynar. Önünüzde bi takım çalışması vardır. Ama altyapımızın da sıkıntıları var bunları çözmeliyiz. Beşiktaş'ın eski tarihine yönelik altyapısından çıkan bir takım yaratacağız."

TRANSFER ÇALIŞMALARI
- "Biz zirveye oynayan bir takım olacağız. Bu heyecanı içimizde tüketmemeliyiz. Herkesi rahatsız edeceğiz, 'bu sen değilsin daha iyi olmalısın' diyeceğiz. Bir oyuncudan ne kadar verim alabilirsek o kadar iyi. İnanılmaz bir taraftarımız var ama takım olamazsanız dünyanın en iyi oyuncularını getirseniz de başarılı olamazsınız."

- "2 tane genç oyuncu var alacağımız. Brezilya'dan izlediğimiz oyuncular var. 3-4 gün planlamanın sonunda ne çıkacağını henüz bilmiyoruz. Ben bir çalışma yaptım zaten. Mukavelesi devam eden oyuncuyla yollarımızı ayrımamız gerekir ve yapamazsak o zaman B planı yapmamız gerekecek. Çok enteresan bir çizgideyiz. 1 yıldır sürekli yurtdışında maçlar izledim."

- "Biz koşan, mücadele eden, forması için her şeyini sahaya yansıtan karakterli oyunculardan kurulu bir takım yaratmak istiyoruz. Bunun için savaşmayan kim varsa isim şöhret önemli değil biletini keseriz. Ama başka takımlar da var ama biz böyle bir takımı Beşiktaş seyircisine izlettirmeyi taahhüt ediyoruz. Zaman içinde taraftar da bize katılacaktır."

SÖZLEŞMEYİ İMZALADIKTAN SONRA İLK KİME GİTTİ?

- "Çok üzüldüğüm zamanlar oldu. Evlatlarım 'niye baba?' diye soruyorlardı. Herkes görev alırken benim bu zamana kadar kulüp dışında kalmam yordu. Ama son 10 yılda çok büyük burukluklar oldu. Kızım dün gece heyecandan uyuyamamış. Bu kez de göreve gelmeseydim herhalde bir daha olmazdı zaten."

- "Mukavelemde ne para yazdığını bile bilmiyorum. Bu takım benim her şeyim diyeceksin sonra da para pazarlığı yapacaksın, bunlar doğru değil. Parayı hiç konuşmadık. Borsaya bildirilmesi gereken rakam var onu gördüm sadece, bunlar ayrıntı. Atatürk'ün bir lafı var 'Konu vatansa gerisi teferruattır' diye bizim için de 'Konu Beşiktaş'sa gerisi teferruattır""

- "Anlaşmadan sonra Süleyman Seba'ya gittim duasını aldım, bazı nasihatlarda bulundu. Süleyman abi ile bizim farklı bir diyaloğumuz var. O da bana tecrübelerini aktardı. Durumu çok iyi, o da mutlu oldu."

"TAKIMA 4-3-1-2 SİSTEMİNİ OYNATMAYA ÇALIŞACAĞIZ"

- Beşiktaş büyük takımdır kendi sistemini uygular, sadece oyuncular değişir. Türkiye Ligi'nde Beşiktaş hiçbir takımı düşünmeden kendi sistemiyle çıkar oynar. Daha agresif futbol oynamayı düşünüyoruz. Bütün bunları koşullarımıza göre ayarlayacağız. Koşullar yetmezse bunu zamana yayacağız. Bu kadroya 4-3-1-2 sistemi oynatmaya çalışacağız.

- Başkanımız artık teknik konularla uğraşmak zorunda kalmayacak. Kalecilerle ilgili çalışmamız olacak. Cuma günü bir basın toplantısı düzenleyip transfer olacak mı, gidecekler, gelecekler, Rüştü'yle ilgili birçok şeyi açıklayacağız. Elimizdeki yabancı oyuncu sayısını azaltacağız. Ve bunun açığıyla futbolcu transferleri yapmayı hedefliyoruz.

Haber Kaynağı: HABER1903

VİDEO

whitedragon

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Niye bu kadar küçümsenmiş anlamadım Aykut Kocamanda birçok takımı çalıştırdı..Tayfur Havutçudan çok daha fazla tecrübeli,portekizli hocanında zaten buraya staj için gelmiş gibi bir havası vardı..

neskalii

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Hayırlı olsun umarım başarılı olur...

kpln04

Profesör
Reaksiyon puanı
2
aykut kocamanın sanki ş.ligi şampiyonluğu vardıda fenerin başına geçti besiktaslilarin samet aybaba ya güvenmemeleri beni hayal kırıklığına uğrattı