Beşiktaş için CAS vakti!

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
UEFA'nın Avrupa kupalarıyla ilgili Beşiktaş'a verdiği 1 yıllık "uygunsuzluk" cezasına karşılık kritik CAS duruşması Salı günü Lozan'da gerçekleşecek.
cas.jpg

Duruşmaya katılacak olan Beşiktaş Yönetim Kurulu üyesi Melih Sami Esen, duruşmaya katılmak için bugün İsviçre'ye gitti. Yönetici Esen bu akşam Beşiktaş'ın bu dosyasını takip eden avukatlarla bir araya gelecek.

Salı günü yerel saatle 09.30'da başlayacak olan duruşmada Beşiktaş'ı Alman hakem Martin Schimke UEFA'yı ise Arjantin doğumlu İsrailli hakem Efraim Barak temsil edecek.

ZÜLFİKAROĞLU VİDEO KONFERANSLA KATILACAK
Beşiktaş'ın yarın ki CAS duruşmasında İsviçreli avukatların yanı sıra Serdal Adalı, Cengiz Zülfikaroğlu, Tayfur Havutçu, Ahmet Ateş, Prof. Dr. Oğuz Atalay, Yrd. Doc. Dr. Burak Oder ve Mertay Kugay tanık olarak katılacak. Ancak TFF yönetim kurulu üyesi Cengiz Zülfikaroğlu(hun ise yoğun programından dolayı İsviçre'ye gidemediği federasyonun İstinye'deki binasından video konferans eşliğinde duruşmaya katılacağı öğrenildi.

BEŞİKTAŞ UMUTLU
UEFA ayağında olduğu gibi CAS sürecinde de Beşiktaş'ı temsil edecek olan yönetim kurulu üyesi Melih Sami Esen, İsviçre'ye seyehattan önce sporx.com'a değerlendirmelerde bulundu. Esen, "CAS süresi daha çok hukuğun konuşulacağı bir yer. Biz UEFA sürecinde savunmamızı yaptık. Ancak onlar olaya haklı olarak kendi prensipleri ve işleyişleri açısından baktılar. Hukuk çok ön planda değildi. Zaten o kurullardakilerin hepsi de hukukçu değil. Ama şimdi CAS'da bu işin uzman hukukçuları var. Bizde yapacağımız savunmada verilen bu cezanın hukuksuz olduğunu daha çok işin tekniğine inerek anlatacağız.Umuyorum CAS'dan Beşiktaş camiasını sevindirecek güzel bir sonuç çıkar. Ben açıkçası umutluyum" açıklamasını yaptı.

FENERBAHÇE'NİN DURUŞMASI BİR GÜN SONRA
Fenerbahçe'nin CAS'daki duruşması ise bir gün sonra gerçekleşecek. Sarı-lacivertilerin Beşiktaş'a oranla CAS duruşmasına kalabalık sayıda tanıkla katılacak. Fenerbahçe'nin CAS seyehati Salı günü gerçekleşecek.

Kaynak: sporx.com

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Beşiktaş'ın İsviçre'nin Lozan kentinde ki Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'nde (CAS), UEFA ile olan davası sürüyor.

Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi'ne (CAS) tanık olarak katılan isimlerden Serdal Adalı da, duruşmadan çıktı.

İsviçre'nin Lozan kentindeki CAS binasından ayrıldıktan sonra basın mensuplarına açıklamalarda bulunan Adalı, "Tek bildikleri bir şey var, polisin hazırladığı fezleke. Sürekli bunun üzerinden gidiyorlar. Defalarca anlatmaya çalışıyoruz. Tape denilen şeylerden oluşan bu fezlekenin asılsız olduğunu anlatmaya çalışıyoruz. Bunların parça parça başka konulardan ibaret olduğunu söylemeye çalışıyoruz ama polis fezlekesi ve bu fezleke üzerinden hazırlanmış iddianame sürekli karşımıza çıkıyor. Ne yapacağımızı biz de şaşırdık. Olayları ve gerçekleri sürekli tekrarlıyoruz" dedi.

Haber Kaynağı: DHA

mazruf

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
1,117
Şimdi CAS cezayı onarsa ki büyük ihtimal onayacak, cezamıza gelecek sene de dahil olacak mı?