Beşiktaş 48-78 Barcelona | THY Eurolegue D Grubu 8. Maç

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
barca600_RG55G.jpg

THY Eurolegue D Grubu 8. hafta mücadelesinde Beşiktaş, Barcelona'yı konuk etti. TOP 16'yı geçen hafta garantileyen temsilcimiz, İspanyol ekibine 78-48'lik skorla mağlup oldu. 22 sayı üreten Joe Ingles, maçın en skorer ismi oldu.

Maça Patrick Christopher'ın basketiyle başlayan Beşiktaş, ilk dakikalarda Joe Ingles'ın dış atışlarına engel olamayınca ilk 5 dakika 11-6 geride geçti. Siyah beyazlılar, ilk dakikalardan sonra Vidmar'ın pota altındaki etkili oyunuyla oyunda dengeyi kursa da ilk periyodu İspanyol temsilcisi 18-14 önde tamamladı. İlk periyodda hiç atış kaçırmayan ve dış atış çizgisinin gerisinden 3'te 3 ile oynayıp 13 sayı kaydeden Joe Ingles, çeyreğin dikkat çeken ismiydi. Temsilcimizde ise Sloven oyuncu Gasper Vidmar, 9 sayısıyla ön plana çıktı.

İkinci çeyreğe Barcelona çok hızlı girdi. Periyodun ilk 5 dakikasında 13-0'lık seri yakalayan deplasman ekibi skoru 31-14'e getirdi. Beşiktaş, bu periyaddaki ilk sayılarını bitime 4 dakika 45 saniye kala Markota ile başladı. Temsilcimiz, çeyreğin son bölümünde hücumda toparlansa da ilk yarıyı 39-24'lük skorla geride kapattı.

Beşiktaş, üçüncü çeyrekte de istediği oyunu sahaya yansıtamadı. Temsilcimizin kaptırdığı toplar sonucunda hızlı hücumlarla skor üreten Barcelona, son 10 dakikaya 24 sayı farkla 62-38 önde girdi.
Skor üstünlüğünü elinde bulunduran Barcelona, etkili oyununu son çeyreğe de taşıdı. Farkı daha da açan İspanyol temsilcisi karşılaşmayı 78-48 kazandı. Joe Ingles, 22 sayı ile maçın en skorer ismi oldu. Temsilcimizde ise Gasper Vidmar, 18 sayı üretti.

NTV Spor

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
beşiktaş ilk senesinde top 16ya kaldı. mühim olan bu... tebrikler beşiktaş.

sebastiantr

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Maçtaydım, keyifsiz bir maçtı.
Gerçi zaten bir beklentim de yoktu sonuçta formalite maçına çıkıyorsun, haftasonu ligde önemli maçın var ve rakip ligin açık ara en iyi takımı.

Sonuç böyle mi olmalıydı tabiki hayır.
Barcelona baya bildiğim profesyonellik dersi verdi, son 4sn kala bile topu alıp hucüm yaptılar tüm ciddiyetleri ile...
Leblebi gibi 3 lük attılar fark açıldı biz yakalayamadık.

Ancak savunmada çok ama çok yumuşaktık.
27. dakikada toplam 6 faul yapmıştık.
İlk yarı faul problemi yaşayan Vidmar sanırım hiç faul yapmadan maçı bitirdi.
Barça gibi takıma savunma yapmazsan kılıcın altına boynunu bükmüş olursun.

Barça muhtemelen finalist olur.
CSKA da bize 30 sayı falan attı ama onlar attı girdi, attır girdi 20 maçta olacak bir olaydı.
Barça bugün her bir sayıyı hak ederek çabalayarak attı hiç şans sayısı yok gibi bişeydi. Çoluğu çocuğu, genci yaşlısı çok fena takım!

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Tamam savunmada (ayrıca hücumda, dış şutlarda ve bilimum her alanda:/) çok kötüydük bu akşam ama Barça da normalde dışardan hiç atamadığı kadar (Eurolegue ortalamasının altında atıyorlar diye biliyorum) iyi attı bize. Adamlar zaten en büyük rakipleri CSKA'yı deplasmanda 20+ sayı farkla yendiler, yani kupanın sahibi bana göre zaten belli. Ben yenildiğimize değil kötü oyuna ve savaşmadan kaybettiğimize üzülüyorum. Yoksa Beşiktaş mevcut bütçesiyle yapabileceğinin en iyisini bulunduğu konum itibariyle zaten yapmıştır.