Beş kişiden dördü lisanssız yazılım kullanıyor

TEGİN

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
99
O Kadar para verip pc alıyorsun ;sonra neredeyse bir o kadar daha verip içine yazılım yüklüyorsun.Böyle olunca ya ücretsiz ve pek kullanışlı olmayan yazılımları ya da korsanlarını kullanıyorsun...Millet ne yapsın ?

Xasiork

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sırf uyuzluk olsun diye winamp'ın bile pro halini kullanıyorum. Eğer bi gün BSA kapıma dayanırsa harddiski fırına atarım daha iyi :D

x_large

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bizi bu duruma düşürenler utansın ...

rozabay

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
34
Tek linsassız denemem oyunlardır. Oda zaten indirir 2 gün oynar bıkınca silerim onun için oyuna para vermeye hacet yok.

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Benim tahminime göre O 5 kişiden 1'ide işyeri sahibidir. Onlarda BSA'nın baskınlarından korktuğu için lisanslanırlar zaten :D

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Lisans mı? O da ne yeni mi icat edildi :D

Bence hoş yaklaşım değil bunlar.Sonuçta kimse yahu şu ferraride ne kadar pahalı alamam ben bunu en iyisi çalayım demiyor. Herkes yapınca sanki normal gibi geliyor insana. Ama her türlü programın ücretsiz açık kaynak kodlu hemen hemen aynı özellikte benzeri var. Filmlerde de her hafta yeni bir film indiricemize ayda - 2 ayda bir film alsak beğendiklerimizi sinemada izlesek. Oyun keza aynı. Sonuçta işin ahlak boyutundan öte günah kısmı var. Emeğe saygıyı forumlarda korsan paylaşımlarda bile görürken burda görememek bence üzücü...

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Şimdi o kadar para verip bi bilgisayar alıyoruz sonra net için bide tt.net e bayılıyoruz.. E bide programlar için nası para verelimki...Ha bu arada benimde işletim sistemi haricinde bi tanede program var onun haricinde geri yanı lisanslı...Geriye ne kaldı demeyin haa!...

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Günüzümüz koşullarında korsan kullanmamak zor, hak veriyorum ama benim şansım yaver gitti demeki, sanırım o beş kişiden beşincisi olanlardanım :)

Diğer küçük programları ise ücretsiz yazılımlar ile hallediyorum sıkıntı yaşamıyorum.

Genç arkadaşlarımız bir iki ay harçlıklarını biriktirseler (Tabi mümkünse) bir işletim sitemi, bir antivirüs ve ofis yazılımı alabilirler, geri kalan programları ücretsiz kullanarak çözebilirler.

Geriye sadece PS gibi grafik programları kalıyor onlarıda zamana bırakarak hedef süresi içerisinde alabilirler emin olunki onlarında lisansına sahip olabilirsiniz. Tabi biraz kemerleri sıkmak gerekli :)

Sonuç olarak bir kere sahip olursunuz rahat edersiniz. Yeni sürümleride elde debilmek için için çok cüzi bir miktarla bütçeniz uygun olduğunda yükselterek sahip olabilirsiniz.
Diyorum ama bu zamanda bütçeyi ayarlamakta pek kolay değil, bu gibi yazılımların herkesin bir ayakkabı alabileceği kadar uygun duruma düşmesi dileğimle.

PlainLogic

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Biz çok paylaşımcıyız aldığımız lisansı bile paylaşıyoruz ondan olsa gerek.
Bir kişi alır, diğer dört kişiyle paylaşır :):):)

emptyheart

Profesör
Reaksiyon puanı
25
ya ne yapıcan işe yarar biçok pro. var hepsi eşşek yüküyle para millet pc alıcak parayı zor biriktiriyo babasına kırk kere yalvarıyo sonrada baba ben bi ps almak istiyorum ama 1000$ cık versene yada günlük aldığım 10 15 tl ile birktir biriktirebilirsen
bikaç ay sonra yenisi çıkıyo hop bide ona biriktir ohoooo
onlarda biraz düşürtsünler fiyatlarını sürümden kazanmak denilen bişy var
ayrıca nasıl oluyoas bukadar uzman programcı bu yaptkları programlarda açıklar bırakabiliyo bilerek yapıyolar bence ,microsoft gibi

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@chemical
Şimdi sana birşey video izleteceğim ve de yaşanmış bir olay anlatacağım. Bundan sonra senin de hiçbir lisanslı ürün kullanma isteğin kalmayacak.

South Park - Korsan

RIAA (Recording Industry Association of America), Amerika'nın MÜYAP'ı da denebilir. MÜYAP da bildiğiniz gibi müzik sektöründe korsana karşı mücadele veren bir kuruluş. Her neyse RIAA Amerika'da bir bayanı korsan müzik indirdiği için dava açmış ve de şarkı başına 80.000$ tazminat kazanmış. Bayan 24 tane korsan şarkı indirmiş ve toplamda 1.920.000$ tazminat ödemeye mahkum edilmiş.
Şimdi de Fransa'ya geçelim. Air France uçağının geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybeden yolcuların ailelerine hayatını kaybeden yolcu başına 24.000$ tazminat ödemeye mahkum edilmiş. Basit bir matematik hesabı yapalım.

8.000$ = x
80.000$ = Şarkı başına ödenilen tazminat = 10x
24.000$ = Hayatını kaybeden yolcu başına ödenilen tazminat = 3x

10x = 3.(3x) + x

1 Korsan Şarkı = 3 + 1/3 İnsan Hayatı

Karsak

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Çözüm fiyatlar aslında belli fiyatlar ben viyana teknik üniversitesi bilgisayar müh okuyorum burada okulun bir dükkanı var microsoft teknik öğrencilerine bütün yazılımları çok ucuza veriyor geçen arkadaşa vista aladık 5€ trde böyle olsa üniversitelere yatrım yapılsa üniversitelilerin çoğu orjinala geeçer

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
Çözüm fiyatlar aslında belli fiyatlar ben viyana teknik üniversitesi bilgisayar müh okuyorum burada okulun bir dükkanı var microsoft teknik öğrencilerine bütün yazılımları çok ucuza veriyor geçen arkadaşa vista aladık 5€ trde böyle olsa üniversitelere yatrım yapılsa üniversitelilerin çoğu orjinala geeçer
Burada da bazı üniversitelerle anlaşmaları var Ms in, Office v.s öğrenci lisansı gibi birşey veriyor ama sizinkiyle kıyaslanamaz tabii, viyana dan yer ayarla oraya geliyorım @Karsak :D

gunjack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
deviantart'ta ps cs4 kullandığımı gören yabancılar "biraz daha para biriktirip almak lazım" diyorlar. Bizimkilerin reaksiyonu "indirmek lazım bi ara" şeklinde olurdu herhalde.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
@chemical
Şimdi sana birşey video izleteceğim ve de yaşanmış bir olay anlatacağım. Bundan sonra senin de hiçbir lisanslı ürün kullanma isteğin kalmayacak.

South Park - Korsan

RIAA (Recording Industry Association of America), Amerika'nın MÜYAP'ı da denebilir. MÜYAP da bildiğiniz gibi müzik sektöründe korsana karşı mücadele veren bir kuruluş. Her neyse RIAA Amerika'da bir bayanı korsan müzik indirdiği için dava açmış ve de şarkı başına 80.000$ tazminat kazanmış. Bayan 24 tane korsan şarkı indirmiş ve toplamda 1.920.000$ tazminat ödemeye mahkum edilmiş.
Şimdi de Fransa'ya geçelim. Air France uçağının geçirdiği kaza sonucunda hayatını kaybeden yolcuların ailelerine hayatını kaybeden yolcu başına 24.000$ tazminat ödemeye mahkum edilmiş. Basit bir matematik hesabı yapalım.

8.000$ = x
80.000$ = Şarkı başına ödenilen tazminat = 10x
24.000$ = Hayatını kaybeden yolcu başına ödenilen tazminat = 3x

10x = 3.(3x) + x

1 Korsan Şarkı = 3 + 1/3 İnsan Hayatı

Çok ilginç gerçekten. Yani o kadın gerçekten o parayı ödemiş mi?

MdbK

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@yusufsan21
Ödemeye mahkum edilmiş ama muhtemelen ödeyememiştir.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
yaparsan 50 60 dolar bu şartlarda kimse kullanmaz tabi