Beş kişiden dördü lisanssız yazılım kullanıyor

Asdasdasd12123123

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Türkiye'de lisanslı yazılım kullananların oranı yüzde 20'de kaldı. Firmalar çözüm arayışında.

Medyasoft Genel Müdürü Doğu Pabuçcuoğlu, ''Türkiye'de lisanssız yazılım kullanım oranı yüzde 80'in üzerinde'' dedi.

Yıldız Holding Bilişim Grubu şirketlerinden Medyasoft'un Genel Müdürü Papuçcuoğlu, Kayseri Hilton Oteli'nde düzenlenen Anadolu buluşmaları toplantısında yaptığı konuşmada, Türkiye'de lisanssız yazılım kullanım oranının yüzde 80'lerin üzerinde olduğunu, lisanslı kullanımı teşvik etmek için çeşitli kampanyalar düzenlemeyi planladıklarını söyledi.

Pabuçcuoğlu, ''Özellikle ortaklarımızın yeni iş birlikleri için bir fırsat olduğunu, bu nedenle, özellikle Anadolu'da yeni iş ve çözüm ortaklarımızla birlikte bu yılı geçen yılki büyüme oranımızı artırarak tamamlayacağımıza inanıyoruz. Türkiye'de lisanssız yazılım kullanım oranı yüzde 80'in üzerinde. Lisanslı kullanımı teşvik etmek için kampanyalar düzenlemeyi planlıyoruz'' dedi.

Holdinglerinin Ülker grubu bünyesinde faaliyet gösterdiğini belirten Pabuçcuoğlu, ''Türkiye'nin teknolojiye önem veren firma yöneticileriyle bir araya gelerek, ortaklıklarımızı güçlendirmek amacıyla, Anadolu programı kapsamında Kayseri'ye geldik'' diye konuştu.

Pabuçcuoğlu, Kayseri'den 75 kişinin kendilerine başvurduğunu kaydederek, yapılan görüşmeler sonrasında başvuru yapan firmalara her türlü teknik ve eğitsel yardımı yapacaklarını sözlerine ekledi.

Beş kişiden dördü lisanssız yazılım kullanıyor - Yazılım - Oyun- ntvmsnbc.com

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ne yazık ki öyle. Çok şükür şimdi komple ücretsiz yazılım kullanıyorum.

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Benim Bilgisayarımdaki Bütün Yazılımlar Korsan :)

sci3

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Linux ve serbest dağıtımlar 4ever.. Korsana hayır!

:D

axxeqr

Profesör
Reaksiyon puanı
33
5 kişiden 1 i hala lisanslı yazlım kullanıyomuş demek ki:D buda iyi bi istatistik bence

yumluanarsist

Rektör
Reaksiyon puanı
280
Ya para verecekler ya da ücretsiz yazılım dağıtacaklar. Başka türlü teşvik edemezler. :4:

Aynen. :)

Para vermesinler. Para verirlerse o parayı sermaye yapıp korsan yazılım satma işine girerler. :)

En iyisi ücretli yazılımların düşük fiyatlarla satılması, buna bağlı teşvik veya bunlara alternatif olacak ücretsiz yazılımların oluşturulması.

Türkiye'de ikinci olasılık uygulanması daha kolay bir seçenek bizim için. İnanılmaz bir yazılımcı potansiyeli var. Herkes hekır olma peşinde. Milletçe zekiyiz. :)

xdangerx

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bence beş kişiden beşide lisanssız, sanıyorum Türkiye'de lisanslı yazılımı sadece büyük firmalar kullanıyordur.

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
lisanslı yazılım kullanmamaya özen gösteriyorum.. Ücretsiz alternatifler oldukça iyi..

Quadro

Doçent
Reaksiyon puanı
4
korsan olmadan olmuyorki .. antivirüsü lisanlı alsak oyunu neyle alıcaz .. oyunu lisanslı alsak filmi nasıl izleyecez.. filmi orjinal alsakk .. alsak alsak alsak... :D

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
korsana hayır GNU'ya devam...

Bilgisayarımda lisanssız yazılım yok.windows dahil lisanslı.xp home edition laptopla birlikte geldi :)

Ama linux,bsd,solaris varken windows'a ihtiyaç duymuyorum.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
o 4 kişiden biri de benim:)

MeLankoLia

Profesör
Reaksiyon puanı
1
pardus'ta istesem de kullanamıyorum ama windows'ta mecburum gerçi antivirüs ve OS dışında korsan yazılım yok..

xarax

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Lisansa para verecek olsam ona harcadığım parayla Bilgisayarımın Freedos halinin en az 10 tanesi kadar bilgisayarım olurdu.Şu ana kadar hiçbir ev kullanıcısının lisanslı yazılım kullandığını görmedim sadece şirketler filan kullanıyor mecburen, BSA'nın eve gelecek hali yok ya, hem hangi biriyle uğraşacaklar onlar sadece bu işten para kazananlara bulaşırlar İnternet kafecilere, şirketlere filan.

quazar

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Lisanslı yazılımı herkes kullanmak ister elbette ancak firmalarda uçuk fiyatlarını bir gözden geçirsinler. Fiyatlandırmalar zalimce boyutlarda. EULA ile tüm mahkemelerin ve adalet sisteminin ellerini bağlamış yazılım firmaları sonra dayat babam dayat.
Firmalar inadı bırakıp fiyatı düşürürlerse ki bu da yaklaşık yüzde 80 gibi bir düşüş demek işte o zaman zaten hiç para alamadıkları kullanıcıların geriye kalan yüzde 80'inden de almaya başlarlar.
Firmalarbu inatlarına devam ettiği sürece yaşasın korsan yazılımlar.

Bu arada son bir not EULA'yı hiç okudunuz mu? EULAyı yazıcıdan çıkarıp altına imza atın desem ve üstüne para vereceğim desem imzalamazsınız! İşte basitinden lisanslı yazılım almayla bunun altına üstüne para verip imza atıyorsunuz...

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Kahretsin programlarımın hepsi lisanslı

spybot

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
630
Mecburiyet diyelim..:)