Benzine indirim geldi

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Sayın editörüm bir benim yazdığım cümlelerdeki naifliğe, bir de karşı tarafın cümlelerindeki karalama, hırsa ve nefrete bakın Allah aşkına.
Eğer forum kurallarına aykırı bir durum varsa, zaten gereği yapılacaktır.
Allah ıslah etsin demek beddua değil duadır, yanlış anlaşılma olmasın.

fragger

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,061
Sayın editörüm bir benim yazdığım cümlelerdeki naifliğe, bir de karşı tarafın cümlelerindeki karalama, hırsa ve nefrete bakın Allah aşkına.

" Kızım sana söylüyorum gelinim sen anla " ata sözünü severim, sadece size karşı bir değil, genel.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Anlatacakların karşındakinin anlayabileceği kadardır.Arkadaş zaten kendi yolunu çizmiş elden bir şey gelmez daha ne yazık ki.Allah yardımcısı olsun zor bu duruma düşmek.

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Allah yardımcısı olsun duanız için teşekkür ederim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Önce peygamber mi sanıyorsun dedin.
Şimdi de küfür ile itham etmektesin.
Sen aklına gelen her türlü karalamayı yapmaktasın.
Yaptığın itham çok büyük bir ithamdır ve doğru değilse bu itham sana dönecektir.

Her türlü hakareti ederken de dostum olduğunu söylemektesin.
Bu muhakkak yaman bir çelişkidir.

Eski İçişleri bakanımız sayın Efkan Ala, bir konu hakkında konuşurken şöyle dedi.
""Hz Muhammed böyle bir gurura kapıldı, Allah onu uyardı, biz bu hatayı yapmayacağız.""
Senin beni itham edebileceğin örnek, ancak böyle bir örnektir.
Bu örnekteki şahıs, kendini peygamber zannetmekte ve aşmış kibrinden ötürü onun yaptığı hatayı yapmayacağız demektedir.

Benim örneğimi ise tekrar yazayım, sıkıntı değil.
Hz Muhammed(S.A.V) gördüğü yanlış karşısında asla susmazdı, belki sussaydı o insanlarla iyi geçinirdi, belki sussaydı daha az sıkıntı çekerdi.
Ben de bir müslüman olarak yanlış gördüğüm şeyler karşısında susmayacağım.
Verdiğim örnek apaçık ortada iken, herhangi bir tarafa çekiştirilmesi dahi mümkün değilken, imkansızken, sen sırf kin ve nefretinden ötürü böyle bir iddia attın.
Bu iddanın hesabını Allah sorar, Allah'tan kork.

Bana attığınız her çamuru özenle temizlemeye çalıştım.
Siz ise benim size sorduğum hiçbir soruya cevap verme tenezzülünde bulunmadınız.

Sizin derdinizi Allah bilir.
Benim derdimi de Allah bilir.
Siz iktidarın eleştirilmesinden rahatsızlık duyan kimselersiniz.
Siz eleştiriler haklı dahi olsa, eleştireni itibarsızlaştırıp yanlışı örtme derdinde olan kimselersiniz.
Sizin derdiniz budur.

Allah sizi ıslah etsin.
Kin ve öfke nöbetleri içerisinde haddinizi bugün çok aştınız.
Benim ise kimseye kinim yoktur.
Benim kimseye kızgınlığım da yoktur.
Ben inandığım doğruyu söylerim.
Sizi hoşnut etmek için bırakacak değilim.
Bak arkadaş, konuyu sürekli farklı yerlere çekiyorsun. Küfürden kastım, hakaret değildir. Kendine Peygamberlik görevi layık görmen bir küfürdür. Bununla Peygamber'i örnek almak arasında çok fark var. Ben senin haksızlık karşısında susmamana laf söylemiyorum. Senin haksızlık karşısında konuşma şekline laf söylüyorum. Benim profilimde yazan söze de bakarsan, haksızlık karşısında susmayanı desteklediğimi görürsün. Lakin konuşma şeklin yanlışsa seni destekleyecek değilim.
Ben konunun içeriğine asla değinmedim. Değindiğim tek şey senin üslubundur.
Bunu kin ve nefretle yapmadığımı Allah biliyor. Aklı başında olan her insan da anlıyor.
Kibir içinde yazıp, insanları kibirle itham eden sensin.
Sana karşı olanı hep aynı kefeye koyup kendine düşman görmektesin.
Organize olduğumuzu düşündüğün, anlaşıp bir olup sana saldırdığımızı düşündüğün kişiler olarak birbirimizi gerçek hayatta ne gördük, ne de tanırız. Hepimiz, kendi aklımızla, gördüğümüze cevap vermekteyiz. Hepimiz de aynı noktaya değiniyorsak, buradan bizim örgütlendiğimiz sonucu değil, senin hatada ısrar ettiğin sonucu çıkar.

"Sizin formülünüze göre peygamberimiz de bulunduğu ortamda huzursuzluk çıkaran birisi idi.
Nitekim bazı yanlışları değiştirmeye çalışıyor ve bu yanlışları yapanları elbet huzursuz ediyor idi.
Halbuki alttan alıp göz yumsa idi, onların yanlışlarını söylemese idi, savaş da olmazdı, sıkıntı da, azap da.
Sizin formülünüz ile hareket edecek değiliz."

Bu yazdığın ile,
"Benim örneğimi ise tekrar yazayım, sıkıntı değil.
Hz Muhammed(S.A.V) gördüğü yanlış karşısında asla susmazdı, belki sussaydı o insanlarla iyi geçinirdi, belki sussaydı daha az sıkıntı çekerdi.
Ben de bir müslüman olarak yanlış gördüğüm şeyler karşısında susmayacağım."

Bu yazdığın aynı manada değildir. Yaptığın, yüzüne vurulunca, demagoji yapıp çark etmektesin.

Efkan Ala, böyle bir şey demişse o da sapıklık ve küfür içindedir. Kendisini savunacak değilim.

Sürekli Allah'ın sıfatlarını yazarak kendini haklı çıkarma çaban boşunadır. Allah'ın sıfatlarını hepimiz biliyoruz. Bunda yanlış yoktur, lakin bunları yazmak seni haklı çıkarmaz.

Allah, sana da bana da hidayet versin. Allah, fitnecilerin oyunlarını başlarına çevirsin. Allah, fitne tohumu serpenleri, topluma nifak sokanları kahretsin, helak etsin..
--- Gönderi Güncellendi ---
Bu yazdığında da açıkça yalakalık ve kibir vardır. Yazılarının naifliğine sen değil, bırak da okuyan karar versin..

Aedon

Profesör
Reaksiyon puanı
330
O değilde bir 10 kuruş daha indirim yapsalar forumda iç savaş çıkar :D

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Mesela burada 10 kuruş indirim nasıl oldu veya daha pahalı olsa nasıl olurdu gibi tartışmalar olabilirdi.Fakat çoğu farklı konularda böyle farklı ve amaçsızca yerlere gelmesinin tek sebebi var.Eğer o bu konuya girmişse zaten konu farklı yerlere gelecektir.Önemli olan bunu anlamak

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Ben ne yazayım ki bu iddiaya.
Sen haddini apaçık fazlasıyla aştın.
Sen böyle bir iddiada bulunarak haddini aşanlardan oldun.
Bu iddiayı daha fazla uzatman Allah katında senin hayrına değildir.

Ben attığın çamuru titizlikle örnek vererek açıklar iken, görülmekte ki sen iftira attıktan sonra hiçbirşeyi açıklama derdine girmemektesin.
Çamur attığının kanıtı budur.
Ben ne zaman hata yapsam özür dilemekte iken, sen hatada ısrar edenlerdensin.
Kibrinin kanıtı budur.

Artık Allah'tan kork da daha fazla hakkıma girme.
Benim uslubum velev ki ağır olabilir.
En azından çıkıp da kendimi haklı çıkarmak adına sen kendini peygamber mi sanıyorsun, sen küfür içindesin gibi sözlerle haddi aşmıyorum.
Şimdi de kalkıp küfürü şu anlamda kullanmıştım diyerek kıvırmışsın.
Kıvırma yerine özür dileme erdemi gösterseydin senin için daha hayırlı idi.
Ancak kibrin buna mani olabilir.
Zaten sen görülmekte ki özrü erdem olarak görenlerden değilsin.
Uslubu düzeltmek kolaydır, kötü ahlakı düzeltmek daha zordur ve zaman alır.

Kendimi senin karşında haklı çıkarma çabam yoktur.
Benim çabam Allah uğrunadır.
Ben senin vereceğine talip değilim.
Ancak ben Allah'ın vereceğine talipim.
Yoksa buraya gelip de keyif bozucu bu konuşmayı yapacak değilim.
Lakin sizin hakaretleriniz bir gün size dönecektir.

Benzine indirim geldi, bu indirimden rahatsız olmayın.
Diğer insanların araba kullanmasından rahatsız olmayın.
Vergilerin artmasını, zamların artmasını talep etmeyin.
Anadolu insanı için, eğitilmez diyip hor görmeyin.
Halktan kopup da insanların çoğunun iki arabası olduğu sanmayın.
Doların artmasının insanların alım gücünü azaltmadığını sanmayın.

Ve en önemlisi kendinizi haklı çıkarmak için tartıştığınız insanlara hakaret etmeyin.
Tartıştığınız insana karşı mevki ve makamızından ötürü, zenginliğinizden ötürü kibirlenmeyin.

Eğer illa hakaret edecekseniz, bari o insanın savunduğu olguların yanlışlığına hakaret edin.
Şahısları hedef alarak itibarsızlaştırma operasyonları yapmayın.

Siyaset yalan dolan işidir diyerek, yalanları normalleştirerek, Allah'ın yolundan apaçık sapanlardan olmayın.
Siyaset yasaklansın diyerek, insanların doğruları söylemesine engel olmayın, Allah'ın adaletinden ayrılmayın.

İşte sizin laflarınız arasında gözüme takılmış ve karşı çıktığım konular bunlardır.
Benim sizin kişiliğiniz ile ilgili sorunum yoktur.
Lakin sizin benim kişiliğim ile ilgili sorununuz vardır.
İnsanların kişiliğini aşağılamaktan vazgeçin.
İnsanlara iftira atmaktan vazgeçin.

Kimin haklı kimin haksız olduğunun hükmünü Allah verir.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben ne yazayım ki bu iddiaya.
Sen haddini apaçık fazlasıyla aştın.
Sen böyle bir iddiada bulunarak haddini aşanlardan oldun.
Bu iddiayı daha fazla uzatman Allah katında senin hayrına değildir.

Ben attığın çamuru titizlikle örnek vererek açıklar iken, görülmekte ki sen iftira attıktan sonra hiçbirşeyi açıklama derdine girmemektesin.
Çamur attığının kanıtı budur.
Ben ne zaman hata yapsam özür dilemekte iken, sen hatada ısrar edenlerdensin.
Kibrinin kanıtı budur.

Artık Allah'tan kork da daha fazla hakkıma girme.
Benim uslubum velev ki ağır olabilir.
En azından çıkıp da kendimi haklı çıkarmak adına sen kendini peygamber mi sanıyorsun, sen küfür içindesin gibi sözlerle haddi aşmıyorum.
Şimdi de kalkıp küfürü şu anlamda kullanmıştım diyerek kıvırmışsın.
Kıvırma yerine özür dileme erdemi gösterseydin senin için daha hayırlı idi.
Ancak kibrin buna mani olabilir.
Zaten sen görülmekte ki özrü erdem olarak görenlerden değilsin.
Uslubu düzeltmek kolaydır, kötü ahlakı düzeltmek daha zordur ve zaman alır.

Kendimi senin karşında haklı çıkarma çabam yoktur.
Benim çabam Allah uğrunadır.
Ben senin vereceğine talip değilim.
Ancak ben Allah'ın vereceğine talipim.
Yoksa buraya gelip de keyif bozucu bu konuşmayı yapacak değilim.
Lakin sizin hakaretleriniz bir gün size dönecektir.

Benzine indirim geldi, bu indirimden rahatsız olmayın.
Diğer insanların araba kullanmasından rahatsız olmayın.
Vergilerin artmasını, zamların artmasını talep etmeyin.
Anadolu insanı için, eğitilmez diyip hor görmeyin.
Halktan kopup da insanların çoğunun iki arabası olduğu sanmayın.
Doların artmasının insanların alım gücünü azaltmadığını sanmayın.

Ve en önemlisi kendinizi haklı çıkarmak için tartıştığınız insanlara hakaret etmeyin.
Tartıştığınız insana karşı mevki ve makamızından ötürü, zenginliğinizden ötürü kibirlenmeyin.

Eğer illa hakaret edecekseniz, bari o insanın savunduğu olguların yanlışlığına hakaret edin.
Şahısları hedef alarak itibarsızlaştırma operasyonları yapmayın.

Siyaset yalan dolan işidir diyerek, yalanları normalleştirerek, Allah'ın yolundan apaçık sapanlardan olmayın.
Siyaset yasaklansın diyerek, insanların doğruları söylemesine engel olmayın, Allah'ın adaletinden ayrılmayın.

İşte sizin laflarınız arasında gözüme takılmış ve karşı çıktığım konular bunlardır.
Benim sizin kişiliğiniz ile ilgili sorunum yoktur.
Lakin sizin benim kişiliğim ile ilgili sorununuz vardır.
İnsanların kişiliğini aşağılamaktan vazgeçin.
İnsanlara iftira atmaktan vazgeçin.

Kimin haklı kimin haksız olduğunun hükmünü Allah verir.

Bu bir iddia değildir, açıkça yazdıklarında gördüğümdür.
Haddimi aşıp aşmadığıma karar verecek kişi sen değilsin.
Senin böyle yaptığını yüzüne vurmamda ısrar etmemin hayırlı olup olmadığını da sen bilemezsin, Allah bilir. (Hâlâ kibir taslamaktasın, kendini üstün görmektesin.)

Benim söylediklerime karşı yazdıkların titizlikle uydurulmuş kılıflardır, yaptıklarına karşı alakasız örnekler vererek konuyu saptırmakta, demagoji yapmaktasın.
Yaptığın hatalar, söylediğin fütursuz laflar haddi fazlasıyla aşmıştır, sürekli hata yapıp özür dilemek erdemlik değildir. Bu ancak hatada ne kadar devamlı olduğunu ve akıllanmadığını gösterir.
Yazmadan önce düşüneceksin. Düşünemiyorsan, yazmayacaksın. Bu kadar basit. Yazıyorsan da yorumunu katmadan yazacaksın. Kesin bildiğin şeyi yazacaksın.
Burası babanın çiftliği değil, istediğin gibi esip gürleyip, yüzüne vurulunca "özür dilerim, Allah hatada ısrar edenlerden eylemesin" demek, bilinçsiz ise ahmakların, bilinçli ise çakalların işidir. Allah'ın mübarek isminin arkasına sığınmakla kendini aklayamazsın.
Şayet burada ben veya bir başkası, hatanı yüzüne vurmasak, özür dileyecek değilsin. İşte şimdi hatada ısrar edenlerden ve zalimlerden oldun ancak bunu bile farkedemiyorsun..

Allah'ın gazabından yine Allah'a sığınırım. Allah, kalplerdekini bilendir. Ben bunun sonuna kadar bilincinde olarak yazıyorum. Senin gibi sadece yazmış olmak, kendimi temize çıkarmak için yazmıyorum.
Senin üslubun, bana ağır değildir. Ancak fitne saçmaktadır ve yanlıştır. Bunları düzeltmek ve hatanı göstermek için çabalıyorum ancak inkarda ısrarcısın. Senin de dediğin gibi kibrin, hatanı görmene mani oluyor.
Burada kendini haklı çıkarmaya çalışan biri varsa, o da görüldüğü üzere sensin.
Satırlarca yazarak, konuyu dallayıp budaklandırıp niyetini gizlemektesin.
Benim ilk yazdığım cümle budur: "Senin yaptığın, kendini Peygamber yerine koymaktır. Yaptığın büyük bir sapıklık ve küfürdür." Burada bahsi geçen "küfür", "hakaret etmek" manasında değildir. Bu açıkça belliyken, kendini haklı çıkarmak için onu bile farklı yere çektin, üstelik bundan ötürü de beni kıvırmakla itham etmektesin. Dürüst olmadığın, burada da açıkça bellidir.

Hatalıyken özür dilememek, eşekliktir. Hatalıyken özür dilemek erdemlik değil, yapılması gerekeni yapmaktır. O yüzden, "pardon çıkalı eşekler çoğaldı." demişlerdir hatta. Erdemlik ise hatasız olduğu halde özür dilemektir. Karşısındakinin hadsizliğine, çirkefliğine karşı sessizliğini korumaktır erdemlik..

Kendini, forumdakilere karşı haklı çıkarma çaban ortadadır. Kendini haklı çıkarma çaban, "Sayın editörüm bir benim yazdığım cümlelerdeki naifliğe, bir de karşı tarafın cümlelerindeki karalama, hırsa ve nefrete bakın Allah aşkına." cümlesini kurmandan bellidir. Öyle bir çaban olmasaydı, susardın. Burada uzun uzun yazarak, laf cambazlığı yaparak yaptığın kendini haklı çıkarma çabasından başka bir şey değildir. Her defasında da bu sözleri kabul etmeyip, çamur attığımı iddia etmen de kibrindendir. Ben, ne gördüysem onu yazarım. Görmediğimi yazmaktan Allah'a sığınırım. Bana göründüğün şekli betimlemem hoşuna gitmiyorsa, bu senin hatandır. Umarım oturup bunları düşünürsün.

Açıkça haksızlık edenlerle saf tuttun, devran dönünce safını değiştirip, "Benim kimsenin atılmasından, banlanmasından vs hoşnutluğum yoktur." dedin. Bunu, ekran görüntüsüyle yüzüne vurduğumda ise, "Bula bula bunu mu buldun ? Hoşnut olmadığımı sen gelmeden daha önceki mesajlarda söylemiştim, madem aramaya meraklısın, onu da bulabilirsin." Bu, kendini haklı çıkarmak için kıvırmak değil de nedir? Sözlerinle, yaptıkların birbirleriyle çelişiyorsa, sıkıntıyı artık kendinde aramanın vakti çoktan geçmiştir. Tüm bunları yaptığın halde, görmezden gelip, karşı tarafı suçlayarak hatalarında ısrar eden sensin.. (Allah, [kâfirleri dost edinip, kendine] zulmedenlere hidayet etmez [doğru yola iletmez].) [Maide 51]

Benim zaten sana verebileceğim bir şey yoktur. Ben de senin gibi Allah'ın bir kuluyum. Hidayeti veren Allah'tır. Ben ancak buna vesile olabilirim. Benim gücüm en fazla vesile olmaya yeter. Takdir, Allah'ındır. (Allah, dilediğini doğru yola hidayet eder, iletir.) [Bekara 213]
Yazdıkların, zerrece keyfimi bozmamaktadır. Hatta, senin için üzülmekteyim. Sert konuşmam, sana olan kin ve nefretimden değildir. Uyarılarımın daha tesirli olması için gerçekleri yüzüne sertçe çarpmamdandır. Yazdıklarımı kin ve nefret olarak görmen, nefsinin sana oyunudur. Bu, şeytanın sana oyunudur. Şeytan ve ona köle olmuş nefsin, yapılan uyarıları sana kin ve nefret olarak göstermektedir.

Benim sana bir hakaretim yoktur, benim burada bir kibirlenmem yoktur. Buna önce Allah, sonra da burada bulunan kişiler şahittir. Ama senin hakaretlerin, küçük görmelerin, kibirlenmelerin,fitne tohumu serpmelerin fazlasıyla mevcuttur..

"Adam size laf sokma derdinde. Hem de 2 kez. Yine de güzel bir mesaj yazmışsınız. İyi ahlaklı ve kötü ahlaklının farkı buradadır."
Burada, aralarında konuşarak anlaşan iki kişinin arasına fitne sokmaktasın. Bir tarafı överken, diğer tarafı aşağılamaktasın. Bu yaptığın apaçık fitnedir.

@|SeYYaH| hocamın özellikle belirtmesine rağmen: "Yazdıklarımı sizin özelinizde yazmış olmam başlangıcı sizin yapmanızdan dolayıdır, ama tartışmanın bu noktalara getirilmesinde katkısı olan herbir arkadaşımıza da söylemiş olduğumu ayrıca ifade etmeme gerek olmayacağı açıktır."

@Ben Kenobi: "Sizin taraf olmanızın kanıtı, sadece beni muhattap almanızdır.
Sizin birbirinize taraf olmanızın nedeni, benim sizin çevrenizde duyduklarınızdan farklı bir takım sözler söylemiş olmamdandır.
" diyerek yine iftira ve ithamda bulunup niyetini ortaya koydun.

"Affınıza sığınarak size güzel bir cevap verirdim lakin uygunsuz cevaplardan Allah'ın affına sığınırım." burada yine bir çelişki içindesin, önce karşıdakinin affına sığınıp üstü kapalı şekilde, hakareti ima ederek Allah'ın affına sığınmışsın. Yazdıklarından haberin yoksa susmasını bilmelisin. Susmak, erdemliktir. Eğer yazdıklarını bilinçli yazıyorsan, açıkça bir fitne içindesin.

"Karakterim ile yazdıklarım arasında tezatlık yoktur, sen insanın içerisindekini görme yeteneğine sahip değilsin.
Allah kalplerdekini bilir.
Lakin kullar bilmese de bazen tahmin eder.
Nitekim Allah insanı çeşitli özelliklerle nimetlendirmiştir.

Atatürk hakkında olumsuz düşündüğün zaten bellidir.
Sizin kalbinizde saklayıp söylemeye çekindiğinizden Allah haberdardır.
Benim bu konudaki eleştirilerimden rahatsız olduğun da bellidir."

İlk cümlede benim, insanın içindekileri görme yeteneğine sahip olmadığımı söylerken, 2. cümlene doğru bir cümleyle başlayıp haklıymış algısı oluşturarak, kendini övmeye zemin hazırladığın, devamında söylediğin cümlelerden açıkça bellidir. 3. cümlende kullar bilmese de bazen tahmin eder , diyerek kendini övmeye, kibirlenmeye başladın. 4. cümlende, Allah'ın seni bazı özelliklerle fazladan nimetlendirdiğini ima ettin. 5. cümlende ise 1. cümlede bana söylediğinin tam tersini ortaya koyup içimdekileri görürmüş gibi konuştun. 6. cümlende ise çok daha büyük bir hata edip bunu, Allah'ın kudretiyle destekledin. Haşa.!! 7. cümlede ise yine niyet okuyup kendini üstün gördün. Bu apaçık bir sapıklık değil de nedir?

"Sayın modum karizmatik bir cümle söylemiş olsanız da teorik olarak haksızsınız çünkü Işid üyeleri sizin bahsettiğiniz sayıda Allah demiştir ama çoğunun cennete girmesi pek mümkün değildir." Karşındakinin niyetini bildiğin halde, yok yere fitne soktuğunu, lafı farklı yerlere çektiğini görüyoruz. Sonrasında "Ben sizin ne anlamda söylediğinizi biliyorum zaten." diyip, devamında farklı konularda yapılan, gerçeği gösteren açıklamalar için de, "Asıl gereksiz konular bence bunlar." diyerek, yukarıda gereksizliğe imza atarken, gerekli konulara gereksiz diyerek itibarsızlaştırma çabanı da gördük..

"Bu ne ahlaksız ve zulmü öven bir basın kuruluşudur." Burada haber başlığını savunmayacağım, bir haber sitesinin karşısındakinin seviyesine inmemesi gerekirdi. Haber sitesinin seviyeli olmadığı açıktır. Lakin, sen o başlığın atılış amacını bile bile, bu haberi paylaşarak fitne saçmaktasın. Başlığın asıl amacını söylemeyip manipüle etmektesin. Adaletli olsaydın, o başlığın neden atıldığını da söylerdin. Hak yolunda olsaydın, yazdıklarında eksik ve esneklik olmazdı..

"Adamın sanat merkezi binasını yakmışlar.
Allah zalimlerden hesap sorar.
" Evet, Allah zalimlerden hesap sorar, gerçeklerin üstünü örtenden Allah hesap sorar. Allah, oyun kuranların oyunlarını bozar.. Bu gerçeği paylaşarak, yapılanın provokatif bir eylem olabileceği ihtimalini de es geçtin.. Allah, kötü niyetleri, fitne tohumu ekenleri bir bir ortaya çıkarsın, bunları yaparken bizi vesile kılarsa eğer ne mutlu bize..

"Referandum İçin Evet Diyen İmamlar, Meğer İmam Değilmiş!" konusunda, ben sana farkında olmadıklarını göstermeye çalışırken, geldin bana muhalefet oldun, söylediklerime eğik büğük cevaplar verdin üstelik. Ancak aynı konu içerisinde Cami sayısından rahatsız olanlar karşısında sustun..! Senin niyetini okumaya gerek yok, yaptıklarını görmek için özel yeteneklere de gerek yok. İşte yaptıkların böyle açıkça ortadadır..

Kibire dair diğer yazıların:

"Objektif olmayı sizden öğrenecek değiliz."

"Adam olmayı sizden öğrenecek değiliz."

"Biz herşeyi hızlı öğreniriz, merak etmeyesin."

"Merakın olmasın ki bizim tarihe bakış açımız, sizinkinden en az 10 kat geniştir."

"Okudum evladım.
Sen kibirleniyorsun çünkü okumadığımı düşünüyorsun
.." Karşındakini tanımadığın halde "Evladım" demek kibir değil midir? Âlâsıdır..!

Bizi niyet okumakla itham ederken okuduğun niyetler:

"Senin niyetin zaten iyi değildir.
Buraya bana sataşmak için gelmiş bulunmaktasın.
Bunun nedeni önceki mesajlarımızdaki tartışmadan kalmış olması muhtemel kin parçalarıdır."

"Senin kafayı bazı şeylere taktığın açıktır.
Kafayı takmakta olduğun şeyi açıklayacağım.
Lakin bu soruyu sorarken amacını da bilmekteyim."

----

Neyse lafı daha fazla uzatmayacağım, yeterince örnek var. Hepsinin detaylıca incelenebilmesi için yazılara linklerini de bağladım. Görmek isteyene forumda bundan daha fazlası da mevcuttur.

Sen şimdi buna ister itibarsızlaştırmak de, istersen itham veya iftira de. Ne dersen de..! Unutma ki, sizin bu çatal dilinizi koparmadıkça susmayacağım..!

Son düzenleme:

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Dedim ben gözardı edip geçiştir. Zaman kaybı o.

Son düzenleme:

Seyhoo

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
741
Bu bir iddia değildir, açıkça yazdıklarında gördüğümdür.
Haddimi aşıp aşmadığıma karar verecek kişi sen değilsin.
Senin böyle yaptığını yüzüne vurmamda ısrar etmemin hayırlı olup olmadığını da sen bilemezsin, Allah bilir. (Hâlâ kibir taslamaktasın, kendini üstün görmektesin.)

Benim söylediklerime karşı yazdıkların titizlikle uydurulmuş kılıflardır, yaptıklarına karşı alakasız örnekler vererek konuyu saptırmakta, demagoji yapmaktasın.
Yaptığın hatalar, söylediğin fütursuz laflar haddi fazlasıyla aşmıştır, sürekli hata yapıp özür dilemek erdemlik değildir. Bu ancak hatada ne kadar devamlı olduğunu ve akıllanmadığını gösterir.
Yazmadan önce düşüneceksin. Düşünemiyorsan, yazmayacaksın. Bu kadar basit. Yazıyorsan da yorumunu katmadan yazacaksın. Kesin bildiğin şeyi yazacaksın.
Burası babanın çiftliği değil, istediğin gibi esip gürleyip, yüzüne vurulunca "özür dilerim, Allah hatada ısrar edenlerden eylemesin" demek, bilinçsiz ise ahmakların, bilinçli ise çakalların işidir. Allah'ın mübarek isminin arkasına sığınmakla kendini aklayamazsın.
Şayet burada ben veya bir başkası, hatanı yüzüne vurmasak, özür dileyecek değilsin. İşte şimdi hatada ısrar edenlerden ve zalimlerden oldun ancak bunu bile farkedemiyorsun..

Allah'ın gazabından yine Allah'a sığınırım. Allah, kalplerdekini bilendir. Ben bunun sonuna kadar bilincinde olarak yazıyorum. Senin gibi sadece yazmış olmak, kendimi temize çıkarmak için yazmıyorum.
Senin üslubun, bana ağır değildir. Ancak fitne saçmaktadır ve yanlıştır. Bunları düzeltmek ve hatanı göstermek için çabalıyorum ancak inkarda ısrarcısın. Senin de dediğin gibi kibrin, hatanı görmene mani oluyor.
Burada kendini haklı çıkarmaya çalışan biri varsa, o da görüldüğü üzere sensin.
Satırlarca yazarak, konuyu dallayıp budaklandırıp niyetini gizlemektesin.
Benim ilk yazdığım cümle budur: "Senin yaptığın, kendini Peygamber yerine koymaktır. Yaptığın büyük bir sapıklık ve küfürdür." Burada bahsi geçen "küfür", "hakaret etmek" manasında değildir. Bu açıkça belliyken, kendini haklı çıkarmak için onu bile farklı yere çektin, üstelik bundan ötürü de beni kıvırmakla itham etmektesin. Dürüst olmadığın, burada da açıkça bellidir.

Hatalıyken özür dilememek, eşekliktir. Hatalıyken özür dilemek erdemlik değil, yapılması gerekeni yapmaktır. O yüzden, "pardon çıkalı eşekler çoğaldı." demişlerdir hatta. Erdemlik ise hatasız olduğu halde özür dilemektir. Karşısındakinin hadsizliğine, çirkefliğine karşı sessizliğini korumaktır erdemlik..

Kendini, forumdakilere karşı haklı çıkarma çaban ortadadır. Kendini haklı çıkarma çaban, "Sayın editörüm bir benim yazdığım cümlelerdeki naifliğe, bir de karşı tarafın cümlelerindeki karalama, hırsa ve nefrete bakın Allah aşkına." cümlesini kurmandan bellidir. Öyle bir çaban olmasaydı, susardın. Burada uzun uzun yazarak, laf cambazlığı yaparak yaptığın kendini haklı çıkarma çabasından başka bir şey değildir. Her defasında da bu sözleri kabul etmeyip, çamur attığımı iddia etmen de kibrindendir. Ben, ne gördüysem onu yazarım. Görmediğimi yazmaktan Allah'a sığınırım. Bana göründüğün şekli betimlemem hoşuna gitmiyorsa, bu senin hatandır. Umarım oturup bunları düşünürsün.

Açıkça haksızlık edenlerle saf tuttun, devran dönünce safını değiştirip, "Benim kimsenin atılmasından, banlanmasından vs hoşnutluğum yoktur." dedin. Bunu, ekran görüntüsüyle yüzüne vurduğumda ise, "Bula bula bunu mu buldun ? Hoşnut olmadığımı sen gelmeden daha önceki mesajlarda söylemiştim, madem aramaya meraklısın, onu da bulabilirsin." Bu, kendini haklı çıkarmak için kıvırmak değil de nedir? Sözlerinle, yaptıkların birbirleriyle çelişiyorsa, sıkıntıyı artık kendinde aramanın vakti çoktan geçmiştir. Tüm bunları yaptığın halde, görmezden gelip, karşı tarafı suçlayarak hatalarında ısrar eden sensin.. (Allah, [kâfirleri dost edinip, kendine] zulmedenlere hidayet etmez [doğru yola iletmez].) [Maide 51]

Benim zaten sana verebileceğim bir şey yoktur. Ben de senin gibi Allah'ın bir kuluyum. Hidayeti veren Allah'tır. Ben ancak buna vesile olabilirim. Benim gücüm en fazla vesile olmaya yeter. Takdir, Allah'ındır. (Allah, dilediğini doğru yola hidayet eder, iletir.) [Bekara 213]
Yazdıkların, zerrece keyfimi bozmamaktadır. Hatta, senin için üzülmekteyim. Sert konuşmam, sana olan kin ve nefretimden değildir. Uyarılarımın daha tesirli olması için gerçekleri yüzüne sertçe çarpmamdandır. Yazdıklarımı kin ve nefret olarak görmen, nefsinin sana oyunudur. Bu, şeytanın sana oyunudur. Şeytan ve ona köle olmuş nefsin, yapılan uyarıları sana kin ve nefret olarak göstermektedir.

Benim sana bir hakaretim yoktur, benim burada bir kibirlenmem yoktur. Buna önce Allah, sonra da burada bulunan kişiler şahittir. Ama senin hakaretlerin, küçük görmelerin, kibirlenmelerin,fitne tohumu serpmelerin fazlasıyla mevcuttur..

"Adam size laf sokma derdinde. Hem de 2 kez. Yine de güzel bir mesaj yazmışsınız. İyi ahlaklı ve kötü ahlaklının farkı buradadır."
Burada, aralarında konuşarak anlaşan iki kişinin arasına fitne sokmaktasın. Bir tarafı överken, diğer tarafı aşağılamaktasın. Bu yaptığın apaçık fitnedir.

@|SeYYaH| hocamın özellikle belirtmesine rağmen: "Yazdıklarımı sizin özelinizde yazmış olmam başlangıcı sizin yapmanızdan dolayıdır, ama tartışmanın bu noktalara getirilmesinde katkısı olan herbir arkadaşımıza da söylemiş olduğumu ayrıca ifade etmeme gerek olmayacağı açıktır."

@Ben Kenobi: "Sizin taraf olmanızın kanıtı, sadece beni muhattap almanızdır.
Sizin birbirinize taraf olmanızın nedeni, benim sizin çevrenizde duyduklarınızdan farklı bir takım sözler söylemiş olmamdandır.
" diyerek yine iftira ve ithamda bulunup niyetini ortaya koydun.

"Affınıza sığınarak size güzel bir cevap verirdim lakin uygunsuz cevaplardan Allah'ın affına sığınırım." burada yine bir çelişki içindesin, önce karşıdakinin affına sığınıp üstü kapalı şekilde, hakareti ima ederek Allah'ın affına sığınmışsın. Yazdıklarından haberin yoksa susmasını bilmelisin. Susmak, erdemliktir. Eğer yazdıklarını bilinçli yazıyorsan, açıkça bir fitne içindesin.

"Karakterim ile yazdıklarım arasında tezatlık yoktur, sen insanın içerisindekini görme yeteneğine sahip değilsin.
Allah kalplerdekini bilir.
Lakin kullar bilmese de bazen tahmin eder.
Nitekim Allah insanı çeşitli özelliklerle nimetlendirmiştir.

Atatürk hakkında olumsuz düşündüğün zaten bellidir.
Sizin kalbinizde saklayıp söylemeye çekindiğinizden Allah haberdardır.
Benim bu konudaki eleştirilerimden rahatsız olduğun da bellidir."

İlk cümlede benim, insanın içindekileri görme yeteneğine sahip olmadığımı söylerken, 2. cümlene doğru bir cümleyle başlayıp haklıymış algısı oluşturarak, kendini övmeye zemin hazırladığın, devamında söylediğin cümlelerden açıkça bellidir. 3. cümlende kullar bilmese de bazen tahmin eder , diyerek kendini övmeye, kibirlenmeye başladın. 4. cümlende, Allah'ın seni bazı özelliklerle fazladan nimetlendirdiğini ima ettin. 5. cümlende ise 1. cümlede bana söylediğinin tam tersini ortaya koyup içimdekileri görürmüş gibi konuştun. 6. cümlende ise çok daha büyük bir hata edip bunu, Allah'ın kudretiyle destekledin. Haşa.!! 7. cümlede ise yine niyet okuyup kendini üstün gördün. Bu apaçık bir sapıklık değil de nedir?

"Sayın modum karizmatik bir cümle söylemiş olsanız da teorik olarak haksızsınız çünkü Işid üyeleri sizin bahsettiğiniz sayıda Allah demiştir ama çoğunun cennete girmesi pek mümkün değildir." Karşındakinin niyetini bildiğin halde, yok yere fitne soktuğunu, lafı farklı yerlere çektiğini görüyoruz. Sonrasında "Ben sizin ne anlamda söylediğinizi biliyorum zaten." diyip, devamında farklı konularda yapılan, gerçeği gösteren açıklamalar için de, "Asıl gereksiz konular bence bunlar." diyerek, yukarıda gereksizliğe imza atarken, gerekli konulara gereksiz diyerek itibarsızlaştırma çabanı da gördük..

"Bu ne ahlaksız ve zulmü öven bir basın kuruluşudur." Burada haber başlığını savunmayacağım, bir haber sitesinin karşısındakinin seviyesine inmemesi gerekirdi. Haber sitesinin seviyeli olmadığı açıktır. Lakin, sen o başlığın atılış amacını bile bile, bu haberi paylaşarak fitne saçmaktasın. Başlığın asıl amacını söylemeyip manipüle etmektesin. Adaletli olsaydın, o başlığın neden atıldığını da söylerdin. Hak yolunda olsaydın, yazdıklarında eksik ve esneklik olmazdı..

"Adamın sanat merkezi binasını yakmışlar.
Allah zalimlerden hesap sorar.
" Evet, Allah zalimlerden hesap sorar, gerçeklerin üstünü örtenden Allah hesap sorar. Allah, oyun kuranların oyunlarını bozar.. Bu gerçeği paylaşarak, yapılanın provokatif bir eylem olabileceği ihtimalini de es geçtin.. Allah, kötü niyetleri, fitne tohumu ekenleri bir bir ortaya çıkarsın, bunları yaparken bizi vesile kılarsa eğer ne mutlu bize..

"Referandum İçin Evet Diyen İmamlar, Meğer İmam Değilmiş!" konusunda, ben sana farkında olmadıklarını göstermeye çalışırken, geldin bana muhalefet oldun, söylediklerime eğik büğük cevaplar verdin üstelik. Ancak aynı konu içerisinde Cami sayısından rahatsız olanlar karşısında sustun..! Senin niyetini okumaya gerek yok, yaptıklarını görmek için özel yeteneklere de gerek yok. İşte yaptıkların böyle açıkça ortadadır..

Kibire dair diğer yazıların:

"Objektif olmayı sizden öğrenecek değiliz."

"Adam olmayı sizden öğrenecek değiliz."

"Biz herşeyi hızlı öğreniriz, merak etmeyesin."

"Merakın olmasın ki bizim tarihe bakış açımız, sizinkinden en az 10 kat geniştir."

"Okudum evladım.
Sen kibirleniyorsun çünkü okumadığımı düşünüyorsun
.." Karşındakini tanımadığın halde "Evladım" demek kibir değil midir? Âlâsıdır..!

Bizi niyet okumakla itham ederken okuduğun niyetler:

"Senin niyetin zaten iyi değildir.
Buraya bana sataşmak için gelmiş bulunmaktasın.
Bunun nedeni önceki mesajlarımızdaki tartışmadan kalmış olması muhtemel kin parçalarıdır."

"Senin kafayı bazı şeylere taktığın açıktır.
Kafayı takmakta olduğun şeyi açıklayacağım.
Lakin bu soruyu sorarken amacını da bilmekteyim."

----

Neyse lafı daha fazla uzatmayacağım, yeterince örnek var. Hepsinin detaylıca incelenebilmesi için yazılara linklerini de bağladım. Görmek isteyene forumda bundan daha fazlası da mevcuttur.

Sen şimdi buna ister itibarsızlaştırmak de, istersen itham veya iftira de. Ne dersen de..! Unutma ki, sizin bu çatal dilinizi koparmadıkça susmayacağım..!
Bu güzel yazınızla arkadaşın maskesini düşürdüğünüz için sizi yürekten tebrik ederim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu güzel yazınızla arkadaşın maskesini düşürdüğünüz için sizi yürekten tebrik ederim.
"Ve o inkâr edenler, seni tutuklamak ya da öldürmek veya sürgün etmek (çıkarmak) için tuzak kuruyorlardı. Ve onlar, bu tuzağı kuruyorlarken; Allah da tuzak kuruyordu. Ve Allah, tuzak kuranların (karşılık verenlerin) en hayırlısıdır." (Enfal Suresi, 30)

Biz yalnızca vesile oluruz. Takdir ve zafer, Allah'ındır.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
fiyatlar olması gerekenin çok üstünde.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Hayırdır? Sen Peygamber misin? Allah'ın gönderdiği elçi misin? Sen hangi sıfatla kendini Peygamberlerle bir tutuyorsun?
Ben adamın yazdıklarında bir küfür göremedim, kendisini peygamber ilan etmemiş, Peygamberimiz(s.a.v.) de zamanında tepki görmüştü ben de tepki görüyorum demiş. Ben Allah görüyor, ben de görüyorum dersem kendimi ilah ilan etmiş olmuyorum.
Buradaki küfre düşüren şeyi kaynak vererek açıklayabilirseniz ben memnun olurum, açıklayamazsanız da bu ithamı geri almanız sizin hayrınıza olur diye düşünmekteyim.
Birini küfürle itham etmek gerçekten büyük bir sorumluluk, açıkça ayete veya çok bilinen bir sünnete aykırı davranmadığı müddetçe din bilgisi bizim gibi az olan insanlar diğer insanlara küfre düştün dememeliyiz diye düşünüyorum.
Bir diğer konu da yorumlarımızın arasına ayetler yazmak. Sizden alıntı yaptığım için üzerinize alınacaksınız ama bunu başka bir çok üyede de gördüm.
Bu da bana yanlış gelen şeylerden birisi, örneğin(bu örneği daha önce başkası verdi demiyorum, örnek veriyorum) "Allah zalimleri(zalim topluluğu) doğru yola iletmez" ayetini birimiz diğerine karşı yazabiliyor, halbuki bu ayet Alî İmrân 86. münafıklardan bahsediyor.
Uzun yazıların çoğunu okumadım ama genel olarak çok fazla tekrar ve karşıdakine saldırıdan başka bir şey görmedim maalesef. Bilgiden çok hakaret var.

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Ben adamın yazdıklarında bir küfür göremedim, kendisini peygamber ilan etmemiş, Peygamberimiz(s.a.v.) de zamanında tepki görmüştü ben de tepki görüyorum demiş. Ben Allah görüyor, ben de görüyorum dersem kendimi ilah ilan etmiş olmuyorum.
Buradaki küfre düşüren şeyi kaynak vererek açıklayabilirseniz ben memnun olurum, açıklayamazsanız da bu ithamı geri almanız sizin hayrınıza olur diye düşünmekteyim.
Birini küfürle itham etmek gerçekten büyük bir sorumluluk, açıkça ayete veya çok bilinen bir sünnete aykırı davranmadığı müddetçe din bilgisi bizim gibi az olan insanlar diğer insanlara küfre düştün dememeliyiz diye düşünüyorum.
Bir diğer konu da yorumlarımızın arasına ayetler yazmak. Sizden alıntı yaptığım için üzerinize alınacaksınız ama bunu başka bir çok üyede de gördüm.
Bu da bana yanlış gelen şeylerden birisi, örneğin(bu örneği daha önce başkası verdi demiyorum, örnek veriyorum) "Allah zalimleri(zalim topluluğu) doğru yola iletmez" ayetini birimiz diğerine karşı yazabiliyor, halbuki bu ayet Alî İmrân 86. münafıklardan bahsediyor.
Uzun yazıların çoğunu okumadım ama genel olarak çok fazla tekrar ve karşıdakine saldırıdan başka bir şey görmedim maalesef. Bilgiden çok hakaret var.
Siz diğer arkadaşın yazdıklarını inceleyin sonra yorum yapın.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Okumadan yorum yapmanız talihsizlik olmuş. Fikir belirtmeden önce lütfen bilgi sahibi olmaya gayret gösterelim..

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Siz diğer arkadaşın yazdıklarını inceleyin sonra yorum yapın.
Bu davranış suçluyum ama bak o daha suçlu demekten farklı değil. Diğer arkadaşın sözlerinde bir küfür varsa alıntıyla gösterebilirsiniz.
Kaldı ki diğer arkadaşın yazdıkları doğrudur da demedim, yazdığım şey küfürle itham edilmesine delil gösterilmesinden ibaret.

Okumadan yorum yapmanız talihsizlik olmuş. Fikir belirtmeden önce lütfen bilgi sahibi olmaya gayret gösterelim..
Siz okuduğunuza göre beni bilgilendirebilirsiniz, sanırım bana yazdığınız cevaplar 10'un üzerindedir, henüz cevapların içinde sorduğum soruya cevap veren bir yorum okuma talihine de ulaşamadım, talihsizliklere alışığım :)
Küfre düşüren bir cümlesi varsa alıntılayıp gösterin ben de memnun olurum.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bu davranış suçluyum ama bak o daha suçlu demekten farklı değil. Diğer arkadaşın sözlerinde bir küfür varsa alıntıyla gösterebilirsiniz.
Kaldı ki diğer arkadaşın yazdıkları doğrudur da demedim, yazdığım şey küfürle itham edilmesine delil gösterilmesinden ibaret.

Siz okuduğunuza göre beni bilgilendirebilirsiniz, sanırım bana yazdığınız cevaplar 10'un üzerindedir, henüz cevapların içinde sorduğum soruya cevap veren bir yorum okuma talihine de ulaşamadım, talihsizliklere alışığım :)
Küfre düşüren bir cümlesi varsa alıntılayıp gösterin ben de memnun olurum.
Yaptığın imaların gayet farkındayım. Bana olan garezinin de farkındayım. Yine de temiz niyetle sorduğunu düşünerek cevap vereceğim..

"Peygamberimize karşı da, insanlara, kendi çevrelerinde duydukları ve alıştıklarından farklı bir takım sözler söylemiş olmasından ötürü, taraf olmuşlardı.
Dolayısı ile yadırgamıyorum."

"Sizin formülünüze göre peygamberimiz de bulunduğu ortamda huzursuzluk çıkaran birisi idi.
Nitekim bazı yanlışları değiştirmeye çalışıyor ve bu yanlışları yapanları elbet huzursuz ediyor idi.
Halbuki alttan alıp göz yumsa idi, onların yanlışlarını söylemese idi, savaş da olmazdı, sıkıntı da, azap da."

Aslında bunların cevabını az önce kendin verdin. Nasıl mı?

Şimdi burada, sayende bir eksiğimi farkettim. Eksiğim şu ki, arkadaşın küfre düştüğünü söylerken gerekçesini eksik söylemişim.

İşte, senin de dediğin gibi, arkadaşın sözlerinin muhatabı aslında kafirlerdir, münafıklardır. Yani bu arkadaş, bizleri açıkça kafir ve bozguncu yerine koymaktadır.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Bence siz biraz @Ben Kenobi yi anlamamak için kendinizi zorluyorsunuz adam çok doğru şeyler yazıyor çoğu yazdığınada katılıyorum sonra 3 5 kişi karşısına çıkıp kaçamak cevaplarla tartışma ortamı yaratıyor...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bence siz biraz @Ben Kenobi yi anlamamak için kendinizi zorluyorsunuz adam çok doğru şeyler yazıyor çoğu yazdığınada katılıyorum sonra 3 5 kişi karşısına çıkıp kaçamak cevaplarla tartışma ortamı yaratıyor...
Bana göre de sen, özünde değer verdiğin birisine toz konduramıyorsun. Taraf tutuyorsun. Yukarıda neredeyse hiçbir şeyden kaçmadan genel olarak her şeye değinmeye çalıştım. Bunlara rağmen böyle düşünüyorsan, vicdanını sorgulamalısın.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Arkadaşlar konuyla ilgisi olmayan şeyler konuşmayalım lütfen. Tartışmayı uzatmanın bence bir anlamı yok. Tartışmak istemiyorsanız lütfen tartışmak istemediğiniz kişinin avatarının üzerine tıklayıp daha sonra göz ardı et yazısına tıklayın. Konuları farklı yerlere getirmeyelim lütfen.
Amacım kimsenin arasını bozmak değil kargaşayı kendimce önleyebilmektir. Herkese iyi günler.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
@Bloother size karşı garezim olduğunu neye dayanarak söylediniz bilmiyorum.
Yaptığın imaların gayet farkındayım. Bana olan garezinin de farkındayım. Yine de temiz niyetle sorduğunu düşünerek cevap vereceğim..
Eğer gerçekten temiz niyetle sorduğumu düşünerek cevap verseydiniz ilk iki cümleyi yazmazdınız diye düşünüyorum, yanılıyor olabilirim.
Forumda garezimin olduğu kimse yok, siz de dahil olmak üzere.

Diğer arkadaştan yaptığınız alıntıda arkadaş örnekleme yapmış ve burada sizin bahsettiğiniz gibi apaçık bir kafir yerine koyma yok, bunu çok zorlama bir düşünceyle yapıyorsunuz. Aynı zorlama düşünceyle birisi sizin "Sen Peygamber misin?" sorusunun da küfre düşürdüğünü iddia edebilir, halbuki gerçekte böyle bir şey yok. Birisi diğerine şaka yollu münafık derse bu diyeni küfre düşürmüyor, böyle ince meselelerin olduğu bir konuda insanların çok basit bir şeymiş gibi birbirlerini küfürle itham etmelerinin doğru olmadığını düşünüyorum, yazdığım yorumların bütün maksadı budur.
Güvendiğiniz bir din adamına da buradaki yorumları okutup küfür meselesini sorabilirsiniz.

Son olarak benden koyu renk alıntıladığınız kısmın cümlesinin başında bana yanlış gelen ifadesi var, küfre düştüğünü iddia etmedim, bu ve bunun gibi ayetleri yazanın karşısındakini münafık-kafir saydığını da iddia etmedim. Bunu iddia etmişim gibi benim yazdıklarımı kullanarak arkadaşın küfre düştüğüne kanıt getirmeniz doğru değil.
Ulemanın küfürdür dediği davranışları gerçekleştiren kişiler hariç kimseyi küfürle itham etmedim, bütün din kardeşlerime de bunu öneririm.
Arkadaşlar konuyla ilgisi olmayan şeyler konuşmayalım lütfen. Tartışmayı uzatmanın bence bir anlamı yok. Tartışmak istemiyorsanız lütfen tartışmak istemediğiniz kişinin avatarının üzerine tıklayıp daha sonra göz ardı et yazısına tıklayın. Konuları farklı yerlere getirmeyelim lütfen.
Amacım kimsenin arasını bozmak değil kargaşayı kendimce önleyebilmektir. Herkese iyi günler.
Bunu alakasız olan ilk yorumların altına yazsaydınız size katılabilirdim ama şu an size katılmıyorum :)

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Eğer gerçekten temiz niyetle sorduğumu düşünerek cevap verseydiniz ilk iki cümleyi yazmazdınız diye düşünüyorum, yanılıyor olabilirim.

Diğer arkadaştan yaptığınız alıntıda arkadaş örnekleme yapmış ve burada sizin bahsettiğiniz gibi apaçık bir kafir yerine koyma yok, bunu çok zorlama bir düşünceyle yapıyorsunuz. Aynı zorlama düşünceyle birisi sizin "Sen Peygamber misin?" sorusunun da küfre düşürdüğünü iddia edebilir, halbuki gerçekte böyle bir şey yok. Birisi diğerine şaka yollu münafık derse bu diyeni küfre düşürmüyor, böyle ince meselelerin olduğu bir konuda insanların çok basit bir şeymiş gibi birbirlerini küfürle itham etmelerinin doğru olmadığını düşünüyorum, yazdığım yorumların bütün maksadı budur.
Güvendiğiniz bir din adamına da buradaki yorumları okutup küfür meselesini sorabilirsiniz.

Son olarak benden koyu renk alıntıladığınız kısmın cümlesinin başında bana yanlış gelen ifadesi var, küfre düştüğünü iddia etmedim, bu ve bunun gibi ayetleri yazanın karşısındakini münafık-kafir saydığını da iddia etmedim. Bunu iddia etmişim gibi benim yazdıklarımı kullanarak arkadaşın küfre düştüğüne kanıt getirmeniz doğru değil.
Ulemanın küfürdür dediği davranışları gerçekleştiren kişiler hariç kimseyi küfürle itham etmedim, bütün din kardeşlerime de bunu öneririm.

Aynısını yazıcaktım

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Bunu alakasız olan ilk yorumların altına yazsaydınız size katılabilirdim ama şu an size katılmıyorum :)
Alakasız olan ilk yorumlar derken? İster bana katılın ister bana katılmayın. O size kalmış bir şey. Ama neden alakasız olan ilk yorumlar diye bir ifade kullandınız merak ettim.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Alakasız olan ilk yorumlar derken? İster bana katılın ister bana katılmayın. O size kalmış bir şey. Ama neden alakasız olan ilk yorumlar diye bir ifade kullandınız merak ettim.
Konuyla alakasız çok yorum var yukarıda, artık iş işten geçmiş anlamında yazdım onu :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327

Seninle olan mesaj geçmişimden bahsetmenden ima yaptığın bellidir. Çünkü seninle de vaktinde tartışmalarımız oldu, sana da sert sözlerde bulundum. İnkar edecek değilim, yaptıklarınızı söylemekten çekinecek de değilim. Kimseden korkum yoktur, yalnız Allah'tan korkarım. Şimdi kalkıp bu geçmişi önüme koyman imadır, değilse de öyle düşündürür. Sana karşı söylediklerimi de unutmuş değilim, bu sözlerimden ötürü bana karşı garezin de olabilir. Bu gayet normaldir.

Diğer arkadaştan yaptığım alıntıların kaynağına gidip mesaj bütününü okusaydın böyle konuşmazdın. Benim imanım bu kadar gevşek değil, kusura bakma. Arkadaş yaptıklarını açıkça yapmaktadır. Hatta bununla da övünmektedir. Kendisinin mesaj geçmişini buraya tekrar dökmeme gerek yok. Yukarıda yeterince örnek vardır. Münafık kelimesinin, kafir kelimesinin şakası olmaz. Sizi ciddiyete davet ediyorum..

Yazdıktan sonra yazdıklarınızı tekrar okuyun, okuduklarınızı da tekrar okuyun. Çelişkiye düşüyorsunuz. Karşıdan, manipülasyon yaptığınız zannedilebilir..

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Gelip burada benzine olan indirimden rahatsız olduğunuzu beyan ettiniz.
Gelip burada Anadolu insanını eğitilmez görüp, onları hor gördüğünüzü belli ettiniz.
Gelip burada vergilerden ve zamlardan memnun olduğunuzu söyleyip, artmasını istediğinizi söylediniz.
Gelip burada insanların çoğunun iki arabası var, millette para çok, doların artması alım gücünü değiştirmedi gibi gerçekten ve halktan kopuk ifadeler söylediniz.
Gelip burada arabaya binen insanların artmasından rahatsızlık duyduğunuzu söylediniz.
Gelip burada hükümete edilen her türlü eleştiriyi hem de iyi niyetli ve yapıcı olmasına rağmen, Allah'ın hükümlerini savunan peygamber misali savundunuz.
Gelip burada işçi ölümlerinde patronları haklı buldunuz, önlemlerden konuşmayıp bahaneyi işçilerin dikkatsizliğini bahane ettiniz.
Gelip burada siyasette yalan olur, çok da kafaya takmamak lazım diyerek Allah'ın haram kıldığı yalanı meşrulaştırma gayreti sergilediniz.
Gelip burada siyaset yasaklansın diyerek insanların görüşlerini beyan etmelerine mani olmak istediniz.

Bunları söyleyenler muhakkak zalimlerdir.

Siz sandınız ki hiçkimse gelip de sizlere, ne yapıyorsunuz demeyecek.
Siz yanılgı içerisinde olanlardansınız.
İşte sizin ağzınızdan köpük çıkaran bir takım yaratıklar gibi bana saldırma sebebiniz budur.
Ben ise Allah rızası için çıktım ve doğru bildiklerimi söyledim, oyununuzu bozdum.
Ben bir kulum, yanlışım da olabilir, ben ne zaman hata yaptıysam geri adım attım, haddi aşmadım.
Allah'ın razı olacağı bu erdemliği aşağılıyorsunuz diye ondan vazgeçeceğim yoktur.
Siz ise hatada şeytanın ettiği gibi inat etmektesiniz, ben gerektiğinde özeleştiri yaparken sizin tek bir tane, minicik, ufacık özeleştiriniz dahi yoktur.
Bu durum sizin kibirlenmenizden ötürüdür.
Kim oyun oynuyorsa Allah bozar, merak etmeyesin.

Benim kendimi üstün gördüğüm yoktur.
Boş laf icra etmektesin.
Kendimi üstün görmekten Allah'a sığınırım.
Size yanlış gördüklerimi hatırlattığım için bu lafları etmektesin.
Senin niyetinin ne olduğunu Allah bilir.
Kendini bana veya diğer üyelere kanıtlama çaban boştur.
Kendini Allah'a kanıtlaman senin için daha hayırlıdır.

Sizin yazdıklarınız ortadadır.
Benim yazdıklarım zaten ortadadır.
Senin yazmış olduğun cümlelerde o kadar kin, nefret, kibir, hırs vardır ki, Allah aşkına okumakta çok ama çok zorlandım, yüzüm ekşidi.
İnsan böyle cümleler yazmaktan biraz utanır, biraz sıkılır.
İnsan bu kadar futursuzca yalan ve iftira etmekten biraz utanır, biraz sıkılır.
İnsan böyle hayvansı bir hırsa sahip olmaktan biraz utanır, biraz sıkılır.
Görüyorum ki siz dilinizi yalan ve iftiraya alıştıranlardansınız.
Bu alışkanlığınız ne kötü bir alışkanlıktır, keşke akıl etseniz.
Sizin hangi amaca hizmet ettiğinizi, yazdıklarını okuyan ve aklını kullanıp sorgulayan biri anlar.
Kimin dedikleri Allah katında daha değerliyse, övgüye layık olan odur.
Kimin dedikleri Allah'ın razı olacağı şeyler değilse, aşağılanmaya layık olan da odur.

Ben bütün yazdıklarımda sizlerin yaptıklarınızı işaret ettim.
Siz ise bütün yazdıklarınızda beni itibarsızlaştırmakla meşgul oldunuz.
Bu çabanız boştur.
Doğru söyleyeni dokuz köyden kovma derdindesiniz.
Atalarımızın bu sözü eksiktir, çünkü doğru söylediğinden ötürü 9 köyden kovulan insanoğlu için 10uncu köy Allah'ın cennetidir.
Sizin karalamalarınızdan ötürü vazgeçecek değiliz.

Velev ki beni bu forumda itibarsızlaştırma çabasında birgün başarıya ulaşabilirsiniz.
Bu beni etkileyecek değildir.
Bütün insanların sevmediği kulu, Allah seviyorsa, o kul sevgiyi hak etmiştir.
Bütün insanların sevdiği kulu, Allah sevmiyorsa, o kul sevgiyi hak etmemiştir.
Nitekim Allah katında kim hayırlı iş yapmış bellidir.

Demagoji nasıl yapılır, bilmiyorum.
Manipülasyonun nasıl yapıldığını da sizin gibilerden öğrendim.
Sizlerin bizlere öğretmekte olduğunuz şeyler hayırsızdır.
Sizlerin bize tavsiye ettiklerinizin bir kısmı da hayırsızdır.
Lakin bizim size tavsiye ettiklerimiz hayırlıdır.

Haddini aşıp aşmadığına karar verecek elbet ben değilim.
Bunun hesabını Allah görür.
Senin yaptığın benim yüzüme vurma değildir, senin yaptığın iftiradır.
Erdemin ne olduğunu senden öğrenecek değiliz.
Sen erdemlik için tavsiye ettiğin şeylerin bir kısmı kötü ahlaktır.
Buna kılıf bulan da ben değilim, sizsiniz.
Kılıf bulan biri ile bulmayan biri arasındaki farkı Allah bilir, kul da davranışlarından anlayabilir.

Titizlikle övdüğün için teşekkür ederim.
Haksız bir banın kaldırılmasını, devranın dönmesi olarak adlandıran bir şahsın kibri muhakkak dağlar kadardır.
Allah'ın devranı senin devranından büyüktür.
Konuyu dönüp dolaştırıp banlanmaya getirmene şaşırmış vaziyetteyim.
Getirip de diğer konulardan, diğer insanların dediklerini yazmışsın, gülümsedim.
Bu durum senin bana kafayı takmış olduğunun kanıtıdır.
Artık o kadar abartmış vaziyettesin ki, bunlara tek tek cevap vermeye kalksam Vallahi zamanımı bomboş bir meşguliyete harcamış olurum.
Zaten senin yazdıkların aklını kullanan birine işleyecek değildir.
Benim ise kafaya kimseye takmışlığım yoktur.
Ben yanlış gördüklerimi uyarmaktayım.

Kafanızı daha iyi şeylere takmanız sizin hayrınızadır.
Herkesin gerçek yüzünü bilen Allah'tır.
Maskeyi düşüren de Allah'tır.

mirinkirin

Doçent
Reaksiyon puanı
358
Seninle olan mesaj geçmişimden bahsetmenden ima yaptığın bellidir. Çünkü seninle de vaktinde tartışmalarımız oldu, sana da sert sözlerde bulundum. İnkar edecek değilim, yaptıklarınızı söylemekten çekinecek de değilim. Kimseden korkum yoktur, yalnız Allah'tan korkarım. Şimdi kalkıp bu geçmişi önüme koyman imadır, değilse de öyle düşündürür. Sana karşı söylediklerimi de unutmuş değilim, bu sözlerimden ötürü bana karşı garezin de olabilir. Bu gayet normaldir.

Diğer arkadaştan yaptığım alıntıların kaynağına gidip mesaj bütününü okusaydın böyle konuşmazdın. Benim imanım bu kadar gevşek değil, kusura bakma. Arkadaş yaptıklarını açıkça yapmaktadır. Hatta bununla da övünmektedir. Kendisinin mesaj geçmişini buraya tekrar dökmeme gerek yok. Yukarıda yeterince örnek vardır. Münafık kelimesinin, kafir kelimesinin şakası olmaz. Sizi ciddiyete davet ediyorum..

Yazdıktan sonra yazdıklarınızı tekrar okuyun, okuduklarınızı da tekrar okuyun. Çelişkiye düşüyorsunuz. Karşıdan, manipülasyon yaptığınız zannedilebilir..
İmalı konuştum tabii ki, gizli ima da yok 5 yaşındaki çocuğun anlayabileceği bir ima var, ama bunun garezle alakası yok :)
Münafık, kafir kelimelerinin şaka yollu kullanılması ciddi bir meseledir, bunu şakası olmaz diye kestirip atmak çok yanlış bir şey.
Bir kişi diğerine "seni münafık seni" dediğinde biz bu kişinin küfre düşüp düşmediğini bilmek zorundayız. Bu gibi çok ilginç meseleler zaten din kitaplarında uzun uzun anlatılır. Her ne kadar basit bir mesele gibi görünse de, ortada imanın gitmesi riski var, gönül isterdi ki kimse böyle şakalar yapmasın biz de böyle meseleleri öğrenmek zorunda kalmayalım ama durum maalesef böyle.
Sonuç olarak arkadaşımızın küfre düştüğüne dair bir delil getirmediniz, bu konuda da sorduğum soruya cevap alamadım, alacağımı da sanmıyordum zaten.
Başlıkla alakalı olarak gündemde çok komik bir video var onu da paylaşıp öyle gideyim.
Çiftçi olan bir bakanımız var biliyor muydunuz ?
Her seferinde halk halk diyenlerin asıllarını görmek adına güzel bir video.