isyankar42
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 806
Tartışmalar bitti diye geri döndüm sanırım hala devam ediyor...
Sana göre yanlış olanlar başkalarına göre doğru. Doğrularını kimsenin kafasına çakmak için mücadele etme. Bir anadolu insanı olarak anadolu insanını asla hor görmedim görmeyeceğimde. Sadece insanlarımızın bazı konularda eğitilmesini ön gördüm. Sen insanları fakir görmek istediğinden bu tezleri savunuyorsun. Cümleleri lastik gibi uzatıp da yazacaksan mümkünse hiç cevap yazma.İsteğiniz üzere ben de kısa ve anlaşılır yazayım.
Benzine indirim gelmesine üzülmeniz yanlış.
Bunun dışında, herkeste iki araba var demeniz de yanlış.
Bunun dışında, doların yükselmesi alım gücünü etkilemedi demeniz de yanlış.
Bunun dışında, bu ülkede insan başına düşen araba sayısı başka hiçbir ülkede yok demeniz de yanlış.
Bunun dışında, benzin ve vergilerin artmasını istemeniz de yanlış.
Bunun dışında, Anadolu insanını hor görüp eğitilemeyeceğini düşünmeniz de yanlış.
Bunların neden yanlış olduğu vs diğer konuları da uzun yazım içerisinde belirttim.
Şuan konuda size katılıyorum. Trafikte eğitimsiz insan sayısı gerçekten çok fazla. Araç kullanan çoğu kişi bu durumun farkında zaten. Fakat bu kişileri trafikte az görmek için benzin fiyatlarının arttırılması doğru gelmiyor. Sonuçta paranın kimde olduğunu bile bilemeyiz. Ummadığınız kişilerde ummadığıniz varlıklar olabiliyor.Sana göre yanlış olanlar başkalarına göre doğru. Doğrularını kimsenin kafasına çakmak için mücadele etme. Bir anadolu insanı olarak anadolu insanını asla hor görmedim görmeyeceğimde. Sadece insanlarımızın bazı konularda eğitilmesini ön gördüm. Sen insanları fakir görmek istediğinden bu tezleri savunuyorsun. Cümleleri lastik gibi uzatıp da yazacaksan mümkünse hiç cevap yazma.
Ben insanları fakir görmek istemiyorum.
Lakin bu iddiayı söyleyen sen insanları zengin zannetmektesin.
Bu da yetmemiş olacak ki daha fazla vergi ve zam alınmasını talep etmektesin.
Gerçek öyle değildir.
Yine de umuyorum ki yanılıyorumdur.
Nitekim gerçek senin dediğin gibiyse, ben haksız çıkarsam, sen haklı çıkarsan, ben ancak memnun olurum.
Senin niyetinin Anadolu insanını hor görmemek olduğunun farkındayım.
Lakin yazdıkların bu anlama geliyor.
Kibrinden ötürü yazdıklarının farkında değilsin.
Bu kibrinin nedeni iktidara yakın ve zengin bir çevrede yetişmiş olmandır.
Yanlış anlama, kimsenin malında gözüm olmaz.
Allah korusun.
Allah helal kazananların rızkını arttırsın.
Haram yoldan kazananlar da inşallah hem bu dünyada hem öbür dünyada helak olsun.
Biz burada kavga etmiyoruz, yanlızca tartışıyoruz. Bir çok şey tartışılarak çözülür. İnsanlar hatalarının çoğunu tartışma yoluyla anlar (kendini öğrenmeye ve kabullenmeye kapatmadıysa tabi). Medeni insanlar olarak kafamızdaki soru işaretlerine cevap arıyoruz. Tartışarak uzlaşmaya çalışıyoruz. Bunların hepsini saygı çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Forum demek doğru bilgi ve tartışma ortamı demektir. Asla seviyeyi düşürmüyoruz. Sorundan bahsetmişsin ama bizim hiç bir sorunumuz yok. Sadece tartışıyoruz ve uzlaşmaya çalışıyoruz tüm olay bu.Sanırım forma erken gelmişim sıkıldım artık kavgadan tartışmadan sorundan
Biz burada kavga etmiyoruz, yanlızca tartışıyoruz. Bir çok şey tartışılarak çözülür. İnsanlar hatalarının çoğunu tartışma yoluyla anlar (kendini öğrenmeye ve kabullenmeye kapatmadıysa tabi). Medeni insanlar olarak kafamızdaki soru işaretlerine cevap arıyoruz. Tartışarak uzlaşmaya çalışıyoruz. Bunların hepsini saygı çerçevesinde gerçekleştiriyoruz. Forum demek doğru bilgi ve tartışma ortamı demektir. Asla seviyeyi düşürmüyoruz. Sorundan bahsetmişsin ama bizim hiç bir sorunumuz yok. Sadece tartışıyoruz ve uzlaşmaya çalışıyoruz tüm olay bu.
Ben seni çok önceden beri tanıyorum. Önceki postlarında da sürekli insanları kendinden küçük gören birisin. Beni kibirli olmamla suçluyorsun. Fikirlerine karşılık bulamayınca şahıslara kin kusmaya başlıyorsun. Boş sandığın tavsiyelerimi sana dostun söylemez. Kendini bu konuda düzeltmen gerekiyor ister düzelt ister düzeltme senin tercihin.Kimin haklı olduğunu Allah bilir.
Senin hakaretlerin beni etkilemez.
İnsanlarda hata arama niyetim yoktur.
Sizin gibiler hata ile günah kavramını karıştırmakta.
Hata ve kusurların üstü örtülür.
Günahların üstü örtülmez.
Siz günahın üstünü örtme çabasında olanlardansınız.
Günahların üstünü örtmek, yapılan günahtan daha büyük bir günahtır.
Kalbi kirleten şey, günahın üstünü örtmektir.
Ben doğru bildiğimi söylemekten Allah'ın izni ve rızasıyla çekinmem.
Senin boş tavsiyelerine kulak asacak değilim.
Hani nerede siyaset lütfen alıntılayın görelim. Biz sadece gündemi değerlendiriyoruz.Eğer işin içinde siyaset varsa tartışma gereksizdir hiçkimse hiçkimsenin görüşünü değiştiremeyeceği gibi tonlarca sorunuda birlikte getirir...
Bimeksin batmasından bile kavga çıktığını hatırlarım ben o hani sın yazdığın paragraf var ya eğer ben kenobi onu alttan almazsa kavgayı başlattın tebrik ediyorumHani nerede siyaset lütfen alıntılayın görelim. Biz sadece gündemi değerlendiriyoruz.
Evet çünkü ben kenobi sürekli kavga ve huzursuzluk çıkaran bir sabıkalı. Bunu kabul etse problem olmayacak ama bu 1 değil 2 değil. Adam hem kabullenmiyor hemde kibirli olmakla suçluyor. Bimeksin batmasından da kavga çıkaran adam tam bir dengesizmiş ne diyelim. Edep denen bir şey var adam destursuz post giriyorsa benim suçum ne. Kavgadan ve pislikten beslenen ne kadar çok insan var böyle.Bimeksin batmasından bile kavga çıktığını hatırlarım ben o hani sın yazdığın paragraf var ya eğer ben kenobi onu alttan almazsa kavgayı başlattın tebrik ediyorum
Hayırdır? Sen Peygamber misin? Allah'ın gönderdiği elçi misin? Sen hangi sıfatla kendini Peygamberlerle bir tutuyorsun?Sizin formülünüze göre peygamberimiz de bulunduğu ortamda huzursuzluk çıkaran birisi idi.
Nitekim bazı yanlışları değiştirmeye çalışıyor ve bu yanlışları yapanları elbet huzursuz ediyor idi.
Halbuki alttan alıp göz yumsa idi, onların yanlışlarını söylemese idi, savaş da olmazdı, sıkıntı da, azap da.
Sizin formülünüz ile hareket edecek değiliz.
Benim kis kustuğum yoktur.
Ben düşüncelerimi söylerim.
Bunu söylerken hakaretlerden çekinecek değilim.
Nitekim herkesin hakaret ettiği birini Allah övmekte ise, o şüphesiz övülecek bir insandır.
Kin kötü bir duygudur.
Kin gütmek, düşman dahi olsa ahmaklıktır.
Nitekim düşman, senin kininden faydalanıp, mantıksız hamleler sonucu seni yener.
Benim kimseyle kişisel meselem yoktur.
Senin dostluğun bana fayda getirecek değildir.
Senin düşmanlığın bana zarar getirecek değildir.
Dolayısıyla kimseyle dost olmak için de düşman olmak için de çabam yoktur.
Şimdi gelelim konuya.
Sen yaşadığın ortam sebebiyle insanları zengin sanmaktasın.
Senin bulunduğun ortam, nitekim iktidarın nimetlerinden yararlanılan bir ortamdır.
Anadolu insanını hor görüp, onların eğitilemez olduğunu söyleyip kibirlenen sensin.
Anadolu insanını pek zengin görüp, herkesin iki arabası var diyerek halktan kopuk bir çevreye sahip olduğunu belli eden de sensin.
Zamlar artırılmalı, vergiler artırılmalı diyerek zengin ve fakir arasındaki uçurumu artırma isteği olan da sensin.
Doların artması alım gücünü azaltmadı diyerek herkesi kendin gibi zanneden de sensin.
Ülkemizde kişi başı araba sayısı 61. sırada olmasına rağmen 1. sırada diyerek yanlış bilgi veren de sensin.
Bütün bunları söylerken, en ufak bir çekinme duymayan da sensin.
Ben bunlara elbet karşı çıkacağım.
Ben bunları elbet dile getireceğim.
Vallahi sizin gönlünüzü hoş etmek için söylediklerinizi onaylayacak değilim.
Gönülleri hoş edecek olan Allah'tır.
Bunladan az da olsa geri adım atma çabası içerisinde olsa idin, ben de bu kadar üstüne düşmeyecek idim.
Kimsenin hakaretlerinden, aşağılamasından çekinecek değilim.
Allah katında kim övünülmüş iş yapmış, kim hakaret edilecek iş yapmış, bellidir.
Kinci olduğun kadar iftiracı çıktın. Senin gibi bir insanla daha da tartışıp parmaklarımı yoramam. Senin bulunduğun ortamda taşlar yerinde duruyorsa sana madalya takmak lazım. Geçtiğin her yerde bir karışıklık çıkartıyorsun. Allah ailene ve çevrendekilere sabır versin başka diyeceğim kelime yoktur.Sizin formülünüze göre peygamberimiz de bulunduğu ortamda huzursuzluk çıkaran birisi idi.
Nitekim bazı yanlışları değiştirmeye çalışıyor ve bu yanlışları yapanları elbet huzursuz ediyor idi.
Halbuki alttan alıp göz yumsa idi, onların yanlışlarını söylemese idi, savaş da olmazdı, sıkıntı da, azap da.
Sizin formülünüz ile hareket edecek değiliz.
Benim kis kustuğum yoktur.
Ben düşüncelerimi söylerim.
Bunu söylerken hakaretlerden çekinecek değilim.
Nitekim herkesin hakaret ettiği birini Allah övmekte ise, o şüphesiz övülecek bir insandır.
Kin kötü bir duygudur.
Kin gütmek, düşman dahi olsa ahmaklıktır.
Nitekim düşman, senin kininden faydalanıp, yaptığın mantıksız hamleler sonucu seni yener.
Benim kimseyle kişisel meselem yoktur.
Senin dostluğun bana fayda getirecek değildir.
Senin düşmanlığın bana zarar getirecek değildir.
Dolayısıyla kimseyle dost olmak için de düşman olmak için de çabam yoktur.
Şimdi gelelim konuya.
Sen yaşadığın ortam sebebiyle insanları zengin sanmaktasın.
Senin bulunduğun ortam, nitekim iktidarın nimetlerinden yararlanılan bir ortamdır.
Anadolu insanını hor görüp, onların eğitilemez olduğunu söyleyip kibirlenen sensin.
Anadolu insanını pek zengin görüp, herkesin iki arabası var diyerek halktan kopuk bir çevreye sahip olduğunu belli eden de sensin.
Zamlar artırılmalı, vergiler artırılmalı diyerek zengin ve fakir arasındaki uçurumu artırma isteği olan da sensin.
Doların artması alım gücünü azaltmadı diyerek herkesi kendin gibi zanneden de sensin.
Ülkemizde kişi başı araba sayısı 61. sırada olmasına rağmen 1. sırada diyerek yanlış bilgi veren de sensin.
Bütün bunları söylerken, en ufak bir çekinme duymayan da sensin.
Ben bunlara elbet karşı çıkacağım.
Ben bunları elbet dile getireceğim.
Vallahi sizin gönlünüzü hoş etmek için söylediklerinizi onaylayacak değilim.
Gönülleri hoş edecek olan Allah'tır.
Bunladan az da olsa geri adım atma çabası içerisinde olsa idin, ben de bu kadar üstüne düşmeyecek idim.
Kimsenin hakaretlerinden, aşağılamasından çekinecek değilim.
Allah katında kim övünülmüş iş yapmış, kim hakaret edilecek iş yapmış, bellidir.
Hayırdır? Sen Peygamber misin? Allah'ın gönderdiği elçi misin? Sen hangi sıfatla kendini Peygamberlerle bir tutuyorsun?
Allah seni yalanlara inanmaktan korusun.Allah bizi böyle insanların fitnesinden korusun
Sen gerçekten hasta bir insansın. Düşüncelerinin çok sivri, yaralayıcı ve değerli olduğunu düşüyorsun. Lütfen ağzından çıkanlarla daha fazla insana zarar vermeden önce ya kendini tedavi et yada tedavi ol. Bunu dostane bir biçimde söylüyorum ve samimiyim.Senin bu yaptığın iftiradır.
Ben formülden bahsetmekteyim.
Ben olgudan bahsetmekteyim.
Saldırmak amacıyla iftira atmaktasın.
Bundan vazgeç.
--- Gönderi Güncellendi ---
Allah seni yalanlara inanmaktan korusun.
Biri sen peygamber misin diyor, öbürü de inanıyor.
Siz kinden ve taraf olmaktan aklınızı kaçırmışsınız.
Kinci olduğun kadar iftiracı çıktın. Senin gibi bir insanla daha da tartışıp parmaklarımı yoramam. Senin bulunduğun ortamda taşlar yerinde duruyorsa sana madalya takmak lazım. Geçtiğin her yerde bir karışıklık çıkartıyorsun. Allah ailene ve çevrendekilere sabır versin başka diyeceğim kelime yoktur.
Önce peygamber mi sanıyorsun dedin.
Şimdi de küfür ile itham etmektesin.
Sen aklına gelen her türlü karalamayı yapmaktasın.
Yaptığın itham çok büyük bir ithamdır ve doğru değilse bu itham sana dönecektir.
Her türlü hakareti ederken de dostum olduğunu söylemektesin.
Bu muhakkak yaman bir çelişkidir.
Eski İçişleri bakanımız sayın Efkan Ala, bir konu hakkında konuşurken şöyle dedi.
""Hz Muhammed böyle bir gurura kapıldı, Allah onu uyardı, biz bu hatayı yapmayacağız.""
Senin beni itham edebileceğin örnek, ancak böyle bir örnektir.
Bu örnekteki şahıs, kendini peygamber zannetmekte ve aşmış kibrinden ötürü onun yaptığı hatayı yapmayacağız demektedir.
Benim örneğimi ise tekrar yazayım, sıkıntı değil.
Hz Muhammed(S.A.V) gördüğü yanlış karşısında asla susmazdı, belki sussaydı o insanlarla iyi geçinirdi, belki sussaydı daha az sıkıntı çekerdi.
Ben de bir müslüman olarak yanlış gördüğüm şeyler karşısında susmayacağım.
Verdiğim örnek apaçık ortada iken, herhangi bir tarafa çekiştirilmesi dahi mümkün değilken, imkansızken, sen sırf kin ve nefretinden ötürü böyle bir iddia attın.
Bu iddanın hesabını Allah sorar, Allah'tan kork.
Bana attığınız her çamuru özenle temizlemeye çalıştım.
Siz ise benim size sorduğum hiçbir soruya cevap verme tenezzülünde bulunmadınız.
Sizin derdinizi Allah bilir.
Benim derdimi de Allah bilir.
Siz iktidarın eleştirilmesinden rahatsızlık duyan kimselersiniz.
Siz eleştiriler haklı dahi olsa, eleştireni itibarsızlaştırıp yanlışı örtme derdinde olan kimselersiniz.
Sizin derdiniz budur.
Allah sizi ıslah etsin.
Kin ve öfke nöbetleri içerisinde haddinizi bugün çok aştınız.
Benim ise kimseye kinim yoktur.
Benim kimseye kızgınlığım da yoktur.
Ben inandığım doğruyu söylerim.
Sizi hoşnut etmek için bırakacak değilim.
...Sakin ve saygı çerçevesi içerisinde, hakaret etmeden tartışmayı sürdürelim.