Benden de Bir Öneri!!

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Gözünüzden hiç bir şey kaçmıyor. Ancak bilmediğiniz şeyler var, benim silme olayım sadece facebook ile bağlantılı ve tartışıp birbirimizi kırmamak için. O da forumdaki arkadaşlarımız gibi tartışmayı bilmiyor..

Perşembe ve Cuma, kuzenim ile beraberdim. Pazar öğleden sonra 1 saat maç değerlendirmesinde bulunduk. Bana forma hediye edecek. :D

--- Mesaj Güncellendi ---

Alanı kapatmak dışında önerin varsa, değerlendirebiliriz. Ama bu biraz abartı kaçıyor.

silme derken facebook'tan olduğunu biliyordum.. işte bakın kendiniz diyorsunuz "birbirimizi kırmamak için"... burada da spor bölümü olmasa kimse kırılmayacak... hatta çok daha ciddi konular üzerinde konuşulacak.. insanlar bilgi paylaşacak ve öğrenecekler...

diğer önerim ancak şu olur: her yorum onaya düşsün... fakat onay için tarafsız birini bulmanız gerekir....

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Öncelikle o bölüm spor bölümü ora sadece futbol değil ve ilk mesajdada belirtilmiş olan Olan teknoloji formunda siyaset gibi sporunda olmaması tarafındayım.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Şuna adım gibi eminim,

Forumda 100 kişi varsa, en az 50 kişi, spor bölümü için geliyor.

Peki neden? Spor bölümünde, tartıışmayı saymazsak, bir arkadaşlık ortamı var!

Kendi kulüblerde arkadaşlık oluyor.Tabi buna renk faktörü de giriyor.

Spor bölümünü kapatırsanız, bu arkadaşlık kaybolur.

Spor bölümü, SDN de büyük bir potansiyele sahip.Kapatırsanız, forumda, bir durulma ve forumdan gidenler olacaktır.Ortam ve arkadaşlık için söylüyorum.

50 mesaj sınırlaması koyduk? Ama ilk gelen, forumu tanıyan, 50 mesaja ulaşmaya çalıştı.

NEDEN? Çünkü o ortama girmek istiyor.

Tekrar söylüyorum, Spor bölümünün görülür bir potansiyeli var.

Lütfen bunu dikkate alın arkadaşlar.

Reaksiyon puanı
0
Bu bizle alakalı bir durum.Messi ve C.Ronaldo gibi iki yıldızı izleyip keyif almak varken,birini tutar ve o hep en iyisi olsun isteriz.Bir ara BBG vardı.Melih mi Eray mı?Millet birbirine giriyordu.Ya da Cem Yılmaz mı Ata Demirer mi?.Bayhan mı Abidin Mi?.Benim tuttuğum en iyisidir falan bir tür ego tatmini sanırım.Sporda bu daha da kötü.Gözü dönmüş,sadece kendi takımını alkışlayan falan.Ancak bana kalırsa kapatmanın bir alemi yok.Çünkü hala aklı başında,rakibi alkışlayan azımsanmayacak bir kitle var.SDN de başka konular hakkıında güzel ve farklı yorum yapan insanlar çok.Bunlar için Spor bölümüne geçip canavarlaşır,kalp kırıcı laflar kullanır diyemiyorsun.O kadar mantıklı ve güzel cümle kuran insanlar sanmıyorum ki fanatikliğin dibine vursun.

Alnair Alsad

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Spor bölümünü kapatırsanız, bu arkadaşlık kaybolur.

O nasıl arkadaşlıkmış öyle?

O zaman şu açıdan da bakalım: Ben bir üyenin fikrini, paylaşımını beğeniyorum; ama spor bölümünde tam tersi, kendini kaybediyor. İki muhabbet edeceğim varsa da söner gider...

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62

O zaman şu açıdan da bakalım: Ben bir üyenin fikrini, paylaşımını beğeniyorum; ama spor bölümünde tam tersi, kendini kaybediyor. İki muhabbet edeceğim varsa da söner gider...

Durumu anlatamadım,

Ben kendimden örnek vereyim,

Ben kendi bölümümdeki arkadaşları veya diğer takımdan arkadaşları burada tanıdım.Spor bölümü sayesinde tanıdım.

Bana hak veren olacaktır, kapatılır veya kapatılmaz, ben böyle düşünüyorum.

Bunu forumun üyesi olarak söylüyorum.

Ya tam olarak anlatamayabilirim ama, bir kişi çıksın bana desin ki, spor bölümünde bir arkadaşlık yok.

Alnair Alsad

Profesör
Reaksiyon puanı
29
Durumu anlatamadım,

Ben kendimden örnek vereyim,

Ben kendi bölümümdeki arkadaşları veya diğer takımdan arkadaşları burada tanıdım.Spor bölümü sayesinde tanıdım.

Ya tam olarak anlatamayabilirim ama, bir kişi çıksın bana desin ki, spor bölümünde bir arkadaşlık yok.

Spor konusunun kattığı birçok güzellik var, gel gör ki bazı düşünceleri cümleye dökerken düşünceli davranmıyoruz. Mesele bu.

deatmania

Rektör
Reaksiyon puanı
62
Spor konusunun kattığı birçok güzellik var, gel gör ki bazı düşünceleri cümleye dökerken düşünceli davranmıyoruz. Mesele bu.

Zaten burada o yüzden bu konuyu konuşuyoruz.

Herkesin kendi eleştirmesi gerekir.

Sorunu çözmeye kendimizden başlamalayız.En ufak bir şeyde tartışma çıkıyor.

Tamam kabul ediyorum, herkes aynı fikirde olmayabilir, herkes aynı görüşe inanmayabilir amaa, herkes saygılı olabilir.

Kimse saygısız demiyorum, lütfen yanlış anlaşılmasın.

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33

Sizinle bir konuda uyuşmuyorsa ve bu yüzden ona karşı fikirleriniz değişiyorsa bence o üyeyi değil kendinizi yargılamalısınız.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
kapatmak bir şeyi çözmez. sadece spor değil bir çok alanda farklı düşünüyoruz. sorun farklılıklarımızı başkalarına dayatmaya çalışmamız.

bunu engellemenin yolu ise daha iyi bir moderasyondan geçiyor. insanlar artık bir söz söylerken o sözün nelere yol açabileceğini düşünerek hareket etmeli. verilecek cezalar ile bunu sağlayabiliriz.

ReDo

Rektör
Reaksiyon puanı
92
Bakın burada bile fikir uyuşmazlığı var :D

İki taraf az daha karşılıklı yazışsa,sonu iyi değil : )

Sporda ki kavgaların nedeni bu.

Kavga olmaması içinse,GS Taraftarı GS haberlerine,FB FB haberlerine,BJK BJK ve TS TS...vs. Vs. Yorum yaparsa sorun çıkmaz.

Haaa GS'li FB'ye sızar bi yorum yapar haberine FB tarafından elbet biri olumsuz cevap verir :D

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Oylama yapılacak olursa ben de kapatılmasından yanayım.

İş öyle bir noktaya gelmiş ki Kuran'dan "ayet" yazsan takımı için inkar edecek olanlar var.

2+2'nin 4 etmediği bir bölüm varsa o da spor bölümüdür!..

Tabi işin içine bir de kitlesel saldırılar, alay etmeler, kendilerince insanları küçük düşürmeye çalışmalar girince insan tiksiniyor.

Futbolun "F"'sinden anlamayanların Futbol yerine "üyeleri" konuşup olayı kavga yapmaya getirmeleri ise çok yaygın bir sorun...

Misal Bir Pozisyon ya Ofsayttır ya değildir! Ofsayt olması bir takımın işine gelir olmaması başka bir takımın işine gelir.

tartışmalı bir ofsayt pozisyonu forumda tartışılırken ne yazık ki bazı üyeler (muhtemelen ofsayt nedir onu da bilmiyor) o ofsayt pozisyonunu tartışmak yerine gidiyor; "Sen Zaten Şu Takımlısın Benim Takımıma Saldırmak İçin Öyle Diyorsun" gibi olayı kişiselleştirip kavga çıkarmaya çalışıyor.

Hulesayı kelam Spor Bölümü Kapatılsın...

micoli27

Doçent
Reaksiyon puanı
1
forumda spor bölümü kapatılırsa üyeliğimin sona erdirilmesini talep ederim.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
bir öneri daha o zaman: ShiftDeleteNet ismini SporDeleteNet olarak değiştirsin :)

ben bu foruma telefonlar, işletim sistemleri, donanım vs bilgi edinmek için girdim ve gördüm ki en fazla spordayım... eğer oraya girmesem diğer bölümlerde daha fazla vakit geçirip bilgi edinebilirim..

tamam burası benim hatam... ama fazla spor severiz ve orası bizi çekiyor... ve sonuçta birbirini kıran üyeler, forumu terk eden üyeler oluyor...

forumda spor bölümü kapatılırsa üyeliğimin sona erdirilmesini talep ederim.

sadece spor bölümü için mi bu forumdasın?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
Kısa ve öz yazayım.

"Yorgan gitti kavga bitti".

Kapatılmasına gerek yok.

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
[MENTION=376]pesimist[/MENTION]; kavga bitti mi gerçekten senin için?

pesimist

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,126
10 gün içinde biter.

CuMaAli

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Konuya cevap yazarken alıntı ile cevaplama ve bir başka üyenin adının cevaba yazılmasın. Bu şekilde sen bana mı laf atıyorsun gibi tartışmalar olmaz. Sadece konu hakkında insanlar düşüncelerini yazsınlar.

micoli27

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bir öneri daha o zaman: ShiftDeleteNet ismini SporDeleteNet olarak değiştirsin :)

ben bu foruma telefonlar, işletim sistemleri, donanım vs bilgi edinmek için girdim ve gördüm ki en fazla spordayım... eğer oraya girmesem diğer bölümlerde daha fazla vakit geçirip bilgi edinebilirim..

tamam burası benim hatam... ama fazla spor severiz ve orası bizi çekiyor... ve sonuçta birbirini kıran üyeler, forumu terk eden üyeler oluyor...

sadece spor bölümü için mi bu forumdasın?
genel olarak

zatura

Profesör
Reaksiyon puanı
0
kapatılmasın ama klube üye olan kişiler yazı yazsın , herkes kendi tuttuğu takımın formunda yazı yazsın . Bir spor klubune üye olan diğer klube üye olmasın .. birde şahsa yapılan hitaplar yasaklanmalı ,

Kurşun Kalem

Profesör
Reaksiyon puanı
58
Saçma bir öneri bana kalırsa. O zaman ülkede de futbolu kaldıralım, oynamayalım oynatmayalım. Forumda sözde kalan olaylar ülkede gerçekten oluyor. Yakılıyor, yıkılıyor, insanlar bıçaklanıyor. Ama kimse futbolu kaldıralım demiyor.

Kaldırmakla olmaz bu işler, herkes şapkasını önüne koysun ve kendisini düzeltmeye çalışsın. Bireysel hataları, bir çok kişinin keyifle girdiği bir yere mâl edemezsiniz.

Dediğine bakarsak siyaset de öyle. Kaldı ki siyaset konularında sözde kalan olaylar futbol gibi sokağa yansımıyor. İnsanlar, kendi partisi seçimlerde kaybetti diye sokağa çıkıp karşı partilileri bıçaklamıyor. Eğer olayı buraya dayandırıyorsan yanlış bir mantık.

Eğer forumda siyaset yasaksa, futbol da yasak olmalı. Spor demiyorum, futbol diyorum ki spro bölümüne baktığınızda yoğunluk futbolda ve de forumun huzurunu direk olarak etkileyen tek bölüm diyebilirim.

Benim derdim futbol bölümünün kaldırılması değil. Ben girmiyorum. Ama sağ tarafta mesajlar göründüğü için ciddi bir problem olduğunu biliyorum. Girmiyorum, tartışmıyorum, arada laf sokup kaçıyorum :D Ama siyasi konuların yasaklanmasındaki sebep forumun huzurunun bozulması ise, aynı şey futbol için de geçerli. Futbol konularını da yasaklayın. Yok futbol kalsın, insan kendisini düzeltsin diyorsanız, siyaseti de serbest bırakın. Kaldı ki siyaset, sosyolojik açıdan futboldan daha faydalıdır.

Hala ödevlerini yapmıyorsun. Sınıfta bıraktım seni :P

Kısa ve öz yazayım.

"Yorgan gitti kavga bitti".

Kapatılmasına gerek yok.

Buna göre SDN'nin Temmuz gibi kapatılacağını anlıyorum :D Ya da bu sene Süper Lig'in son senesiydi...

WebNick

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Öncelikle konu hakkındaki fikrimi belirteyim. Spor bölümü (yada futbol konusundaki yorumlar) kapatılmalıdır.

Ayrıca spor bölümünün kapatılmamasını isteyen kişileride samimi bulmuyorum. Çünkü o zaman siyaset bölümüde açılsın, herkes düşüncesini düzgünce ifade etsin. Aynı spor bölümündeki gibi kurallara aykırı yorumlar silinsin, yorum sahipleride gerekli cezayı alsınlar.

Ama siyaseti kontrol etmek ve sonuçlarında ortaya çıkabilecek(mahmeme vb) süreçleri gögüslemek zor olduğu için bu bölüm kapalı tutuluyor. Yani bu bölümün kapalı olmasının tek sebebi forum huzurunun bozulması değildir.

Altını çiziyorum bence forumda siyasette, sporda olmamalıdır. Ama olacaksa birisine "huzuru bozuyor" diye tüh kaka demek, diğerine ise "yorum yapanlar kendini bilsin 3. şahıslar boşuna rahatsız olmasın" demek bence samimiyetsizliktir.

Durum hakkındaki genel analizim ve tahmini süreç :

Spor bölümü çok hit alan bir bölüm olduğu için forumda kapatılamaz. Kapatılamamasının temel sebebi tamamen sitenin hit alması ve buna bağlı olan reklam gelirleridir. İşin içine para girdiği zaman biz ne söylesek boş.

Tamam kabul, bu siteyi uzaylılar yönetmiyor. Bizim gibi insanlar emek harcıyor ve bunun karşılığında para kazanmak istemeleri gayet normal.

Ama tavsiyem sitenin teknoloji sitesi olarak ilerlemesini sağlayan konulara ağırlık verilmesidir.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Hiç faydasını görmedim kapansın :) Keşke ankette ekleseydin :D

angel75

Dekan
Reaksiyon puanı
18
Hiç faydasını görmedim kapansın :) Keşke ankette ekleseydin :D

ankette oylama yapan bazı üyeler neden kapatılmalı veya kapatılmamalı diye yazmıyorlar... herkesin nedenini öğrenmek istedim...

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Fenerbahçe ve Galatasaray Bölümleri ayrılırsa sounun oluşacağını sanmıyorum.Ne kadar olmaz desemde olur fakat eskisi gibi olmaz.Bir sistem geliştirilmeli mesela elma diyenler elma bölümüne sadece yazıcak armutlara yazamıyacak.Artmutlarda aynı şekilde.

Dipnot:Elma ve armut örneği saçmalanmış bir örnektir.Burda önemli olan objeler değil örnerktir.Polemik yapmayalım. :)

-Beneficence-

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
31
Fenerbahçe ve Galatasaray Bölümleri ayrılırsa sounun oluşacağını sanmıyorum.Ne kadar olmaz desemde olur fakat eskisi gibi olmaz.Bir sistem geliştirilmeli mesela elma diyenler elma bölümüne sadece yazıcak armutlara yazamıyacak.Artmutlarda aynı şekilde.

Dipnot:Elma ve armut örneği saçmalanmış bir örnektir.Burda önemli olan objeler değil örnerktir.Polemik yapmayalım. :)
Hocam örnek verirken bile dipnot yazıp açıklamak zorunda kalıyorsun hal böyleyken tartışma önlenebilirmi imkanı yok :)

NT1

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Onu kapat bunu kapat sonuc ne olacak ?
bırakın bu gerı kafalı anlayısları....