Belleğimi kullanamıyorum.

HabilBey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Başka bilgisayarlarda flash belleğim açılıp kullanılabilse de benim bilgisayarımda açılmıyor. Nasıl açabilirim? RunDLL başlığı altında ^&&&^^&^&&&&^^&^^^^^&&&&&& falan diye giden bir sey var. Belirtilen modül bulunamadı diyor. Fotoğraf da atamıyorum sunucunun işleyemeyeceğini söylüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,255
Başka bilgisayarlarda flash belleğim açılıp kullanılabilse de benim bilgisayarımda açılmıyor. Nasıl açabilirim? RunDLL başlığı altında ^&&&^^&^&&&&^^&^^^^^&&&&&& falan diye giden bir sey var. Belirtilen modül bulunamadı diyor. Fotoğraf da atamıyorum sunucunun işleyemeyeceğini söylüyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

USB ne USB kısayol virüsü bulaşmış. Biçimlendirince sorun çözülür. İçindeki dosyaları alacaksan arama kısmına adını yazabilirsin.

HabilBey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Çok teşekkür ederim ilk taktığımda da virüs var yazıyordu zaten çok sağ olun

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371
Arama kutusuna . Yazarak içindekilere erişebilirsiniz, kısayol virüsü yemişsiniz.

yika38

Asistan
Reaksiyon puanı
136
USB belleğe kısayol virüsü bulaşmış, benzeri bana da bulaşmıştı.

Başlat menüsünde arama bölümüne "Klasör Seçenekleri" yazın ve açılan ekrandan "Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster" seçeneğine basın, "Uygula"ya basın ve USB belleğinize geçin. USB belleğinizde hafif şeffaf bir şekilde isimsiz bir sürücü simgesi olacak. İçine girin ve paylaştığınız fotoğraftaki kısayol haricinde tüm dosyaları alın. Ardından USB'yi biçimlendirin.

Bu yöntem işe yaramazsa üstte belirtildiği gibi arama bölmesini kullanarak dosyalarınızı alabilirsiniz. Arama bölümüne *.* yazın ve paylaştığınız fotoğraftaki kısayol haricinde tüm dosyalarınızı alın.

Ayrıca bilgisayarınızda güçlü bir antivirüsle bir tam tarama yapmanızı öneririm. Kaspersky önerimdir.

misty rosetta

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,371
USB belleğe kısayol virüsü bulaşmış, benzeri bana da bulaşmıştı.

Başlat menüsünde arama bölümüne "Klasör Seçenekleri" yazın ve açılan ekrandan "Gizli dosya, klasör ve sürücüleri göster" seçeneğine basın, "Uygula"ya basın ve USB belleğinize geçin. USB belleğinizde hafif şeffaf bir şekilde isimsiz bir sürücü simgesi olacak. İçine girin ve paylaştığınız fotoğraftaki kısayol haricinde tüm dosyaları alın. Ardından USB'yi biçimlendirin.

Bu yöntem işe yaramazsa üstte belirtildiği gibi arama bölmesini kullanarak dosyalarınızı alabilirsiniz. Arama bölümüne *.* yazın ve paylaştığınız fotoğraftaki kısayol haricinde tüm dosyalarınızı alın.

Ayrıca bilgisayarınızda güçlü bir antivirüsle bir tam tarama yapmanızı öneririm. Kaspersky önerimdir.
Ben de tecrübeliyim bu konuda, çünkü bizim arkadaşın flash'ına da akıllı tahtadan kısayol virüsü bulaşmıştı.

Ek olarak; yine aynı yerden "Bilinen dosya türleri için uzantıları gizle" seçeneğinin tikini kaldırırsanız ransomware yediğinizi anlamanız da kolaylaşır.

HabilBey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Peki bu virüs nasıl bulaşıyor flaş belleğe? Kuzenim kendi flaşını bilgisayarımı takmadan önce hiç böyle bir şey olmamıştı

yika38

Asistan
Reaksiyon puanı
136
Peki bu virüs nasıl bulaşıyor flaş belleğe? Kuzenim kendi flaşını bilgisayarımı takmadan önce hiç böyle bir şey olmamıştı
İndirilen dosyalardan (özellikle korsan yazılımlardan), girilen sitelerden, bilgisayara takılan cihazlardan bulaşabiliyor. Bu virüs de kuzeninizin USB'sinden bulaşmış anlaşılan.

beleşadam

Profesör
Reaksiyon puanı
907
Şimdi insanlar biraz bu konular hakkında bilgileri yok, hele türklerin hele türklerin, gidiyorlar gta 5 beleş indir 1mb yazıyorlar internete basıyorlar indir tuşuna reklam yada reklam değil, virüs bulaşıyo ama farkında değiller aslında bulaşmış yatıyor. Sonra flaş taktınmı o flaşa virüsü basıyor sonra her açılan bilgisayara kendisini kopyalayıp tüm dünyayı ele geçiriyor.