Bayülgen'den, üniversiteli kıza şok sözler

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
okan_bayulgenden_universiteli_genclere_sok13548296340_h961414.jpg

Yeditepe Üniversitesi'ndeki bir etkinliğe katılan ve konuşması sırasında sigara içmeye başlayan Okan Bayülgen konferans salonunda sigara içemeyeceğini söyleyen öğrenciyi söylediğine adeta pişman etti.

Yeditepe Üniversitesi Sosyal Medya Zirvesi 2012'ye katılan Okan Bayülgen konuşma yaptığı sırada bir sigara yaktı. İzleyiciler arasında bulunan genç bir kız onu uyarmak için yanına gelince Okan Bayülgen genç kıza ağzına geleni söyledi.

Okan Bayülgen Konferans salonunda sigaraya karşı hassas olduğunu söyleyen ve kendisinden sigara içmemesini rica eden genç kızı faşistlik yapmakla itham etti.

Genç kızın sigara konusunda ısrarlı tarına karşı konferansı bırakıp gideceğini ve 'Faşistlik yapıyorsun, Seninle aynı dünyada yaşamak istemiyorum' diyen Bayülgen ile genç kız arasındaki sigara ile ilgili diyalog bununla da bitmedi.

İşte Okan Bayülgen'in öğrencilere yönelik konferans verirken sigara karşıtı genç kızla yaptığı o diyaloglar.

[SDNTV]http://video.haber7.cdn.tr.gostream.nl/videos/h7mp4/20121206231618.mp4[/SDNTV]

KAYNAK

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Dün sabah 83 (63) lira kapalı alanda sigara içme cezası ödemiş biri olarak Okan Bayülgen'e sonuna kadar hak veriyorum. Ağzına sağlık.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Pardon ama ben vermiyorum..

Ortada kurallar varsa buna herkes uymalıdır.. Ayrıca Okan'ın o öğrenciye karşı edepsizce konuşmalarıda çok canımı sıktı..

Okan ın böyle saçmalıkları kendisini gözümden düşürüyor..

Yaptığını kabullenmeyip bide utanmadan demagoji yapıyor..

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Parasıyla değil mi arkadaş? İdam mı cezası? Adam uymuyor kurala. Var mı? Adama 83 lira ceza kesmekten başka kimsenin tek bir kelime söylemeye hakkı yok. Söylerlerse adam da cevap verir. Sözlüklerde, sosyal ağlarda dünden beri yine bir insan linç ediliyor. Okan Bayülgen haklı bence.

Adamı uyarmak kıza mı kalmış? Kız oranın idari amiri mi? Güvenlik, polis yok mu orada? Kız polisi arayıp şikayet edecek o esnada. Bir vatandaş bir vatandaşa sigara içme burada diyemez.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
511
Peki aynı şeyi kendi karısının çocuğunun yanında yapsalar ne hisseder acaba?. Yada nasıl davranır??..

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Okan'ın herzamanki hali. Tamam programlarını saatlerce izlediğimiz oluyor ama çok saygısız bir adam.

Böyle vukuatları çok.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
videoyu izlerken ne küfürler saydırdım okan'a :@ ordaki şakşakçılarda sırf okan ünlü diye onu savunuyorlar :@

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Mobilden bağlanıyorum. Haberi okudum yorum yaptım. Videoyu izlemeden. Videoyu izlerken küfürler saydırdım okan'a diyince yukardaki arkadaş. Acaba ne demiş okan diye youtube'dan izledim videoyu. Kendi kendime tereddüte düştüm. Acaba okan küfretmiş de ben okan'ı mı haklı gördüm dedim. Şimdi daha çok hak verdim Okan'a. Ortada bu kadar abartılacak bir durum yok. Okandan şok sözler diye insanları koyun yerine koyup sürü pisikolojisiyle bir insanın üzerine bu kadar gidilmesinin alemi yok. Bu yaptığınız faşizm diyor adam. Başka bir sözü yok. Kadın da meşhur oldu ayrıca. Şov yapmış resmen. Yukarda dediğim gibi adama 83 lira ceza kesmekten başka kimsenin kanunen tek bir kelime söylemeye hakkı yok. Söylerlerse adam da cevap verir. Cevabıyla da kimseyi memnun etmek zorunda değil. Faşist kelimesi de bir hakaret sözü değildir ayrıca. Öyle bir toplum olduk ki aynı görüşte olmadığımız insanlara sırf milliyetçi oldukları için faşist dedik. Bunu hakaret eder gibi dedik hem de. İnsanlara hakaret edeceğimiz zaman faşist dedik kurtulduk. Şimdi okan bir kadına faşizm yapıyorsun deyince bunu hakaret olarak algıladı bilinçaltımız. Çünkü bize öyle öğretildi! Bizli sizli konuştuğuma bakmayın. Ben de bir milliyetçiyim. Herkese iyi geceler.

Usui Takumi

Profesör
Reaksiyon puanı
1,177
83 lira nedir ver 6 ay hapis (yada 10.000 lira) ama bi daha içebiliyolar mı; ceza sistemi bizim ki kadar berbat olan başka bi ülke var mı acaba? Adam anlatıyor;"Şerefsiz, itin tekini yakaladık. Şerefsiz öyle böyle değil azılı terörist, 3 ay yattı çıktı." Böyle saçma sapan ceza sistemi olan ülkeden ne beklersin ki?

Cezanın caydırıcılığı olmalı...

Okan Bayülgeni de kimse savunmasın, kız haklı. Kapalı alanda sigara içemezsin. Ayrıcalığın ne senin, sanki çok önemli birisinde, sıradan seviyede bile değilsin. Havan kime?

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
O şerefsiz it köpek teröriste koğuşta sigara, cigara serbest okan'a yasak. Evet olmaz olsun böyle ceza sistemi. Köşe başlarında, köprü altlarında, üst geçitlerde kaçak sigara satmak serbest, tekel bayiinden alınan sigarayı içmek yasak. Yasaklansın o zaman ülkede sigara satışı. Uyuşturucu kategorisine koysunlar herkes rahat dumansız bir hava çeksin.

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Adam içsin dumanının içindeki zehir ile tüm salondakiler zehirlensin ondan sonra onu haklı sebepler ile bayan bir öğrenci uyarsın ondan sonra hakaret yağdırsin ohh ne ala yemisim 83 lirasını,sağlık söz konusu oldu mu orada şöyle bir durup düşünün kimin arkasından gidiyorsunuz .

pcwolf

Dekan
Reaksiyon puanı
33
Dün sabah 83 (63) lira kapalı alanda sigara içme cezası ödemiş biri olarak Okan Bayülgen'e sonuna kadar hak veriyorum. Ağzına sağlık.

Haberin kaynağında kimse sizin gibi düşünmemiş, farklı düşünüyorsunuz ama aynı zamanda yanlış düşünüyorsunuz.
Kızın dediği laf sigaya karşı hassas olduğu. Astım hastasıydı belki? Orda rahatsızlansa nolcak? Orda kıza karşı gelip aklınca şov yaparken onun hayatına sebep olacaktı belki?

Hepsini geçtim, sen bir toplumun önünde nesin de karşılarında sigara yakıyon, sanki toplumun parçası değil.
Parasıyla değil mi mantığını siz yürütmüşsünüz o değil, onun dediği faşistlik hakkında.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
kızın tavırlarına bakacak olursak ben okan bayülgen i haklı buldum.
uyardın çek git daha ne duruyorsun orada hala ?
ek olarak kapalı alanda içilmesine de karşıyım.insan bir hastası olunca daha iyi anlıyor böyle şeyleri.
astım hastalarına ölüme davetiye çıkartır bu tip şeyler ama koca salonda da kızın tek başına gelip orada dikilmesi çok abes.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
kızın tavırlarına bakacak olursak ben okan bayülgen i haklı buldum.
uyardın çek git daha ne duruyorsun orada hala ?
ek olarak kapalı alanda içilmesine de karşıyım.insan bir hastası olunca daha iyi anlıyor böyle şeyleri.
astım hastalarına ölüme davetiye çıkartır bu tip şeyler ama koca salonda da kızın tek başına gelip orada dikilmesi çok abes.

Asıl abes olan koskoca salonda o kızın haklı olmasına rağmen hiçbir kimseden destek görmemesi. Çünkü kimsenin g*tü yemiyor okan bayulgen ile laf dalaşına girmeye, kızı cesaretinden dolayı tebrik etmek lazım. Salondakiler rüzgar nereden eserse onu arkasına alır, psikolojisi böyledir bu işin.

michuozawa

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
493
[MENTION=142972]tambjk[/MENTION]
benim dediğim açık
arkadaş gelmiş uyarmış orada gülümsemeler eşliğinde duruyor bekliyor okan bayülgen de laf sokuyor hali ile.
uyardın yerine geç rahatsız olursan son kez ikaz edip salonu terk et.
madem sağlıkla ilgili bir problemi var yahut rahatsız oluyor , sigara içende cezayı göze alıp içiyorsa yapacak bir şey yok.
kapalı alanda sigara içeni sonuçta idam etmediklerinden okan bayülgende rahat rahat içiyor orada besbelli ki.
yapılan doğru demiyorum yanlışta anlaşılmasın , benim takıldığım nokta kızın davranışları.

tambjk

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Parasıyla değil mi arkadaş? İdam mı cezası? Adam uymuyor kurala. Var mı? Adama 83 lira ceza kesmekten başka kimsenin tek bir kelime söylemeye hakkı yok. Söylerlerse adam da cevap verir. Sözlüklerde, sosyal ağlarda dünden beri yine bir insan linç ediliyor. Okan Bayülgen haklı bence.

Adamı uyarmak kıza mı kalmış? Kız oranın idari amiri mi? Güvenlik, polis yok mu orada? Kız polisi arayıp şikayet edecek o esnada. Bir vatandaş bir vatandaşa sigara içme burada diyemez.

Arkadaşım ne saçma düşünce bu. Zaten bu düşünce yüzünden parayı veren düdüğü çalışıyor, adaletten kurtuluyor, polisten kurtuluyor, ülkeyi soyup soğana çeviriyor bu zihniyet.

Kapalı alanda sıgara içmek devlete karşı işlenen bir suç değildir. O salonda herkese karşı işlenen bir suçtur, çünkü oradakilerin sağlığına zarar veriyor. Belkide 1 sıgara çok büyük bir zarar vermez ama okan bayulgenin klasik şovu bu, gittiği her salonda en öndekilerden sıgara ister, sahnenin önüne oturup sıgara içer, civardakileri çok bilmişçe tavırlarıyla g*t etmeye çalışır. Birisi sıgarama itiraz etsede ona laf çakıp salonda rezil etsem diye pusuda bekler. Terbiyesizliğiyle prim yapar üstelik.

Dolayısıyla salondaki herkese karşı işlenen bir suç olduğundan o salondaki herbir bireyin itiraz etme, uyarma hakkı vardır. Sende bu forumda hoşuna gitmeyen davranışlara itiraz etme, madem türküğe hakaret edildiğini düşünüyorsuz, cezası belli git polise şikayet et öyleyse, niye itiraz edip savunmaya geçiyorsun.

Bunları 5 sene 2-3 paket sıgara içip sağlık sorunlarından dolayı bırakmış biri olarak söylüyorum.

Mobilden bağlanıyorum. Haberi okudum yorum yaptım. Videoyu izlemeden. Videoyu izlerken küfürler saydırdım okan'a diyince yukardaki arkadaş. Acaba ne demiş okan diye youtube'dan izledim videoyu. Kendi kendime tereddüte düştüm. Acaba okan küfretmiş de ben okan'ı mı haklı gördüm dedim. Şimdi daha çok hak verdim Okan'a. Ortada bu kadar abartılacak bir durum yok. Okandan şok sözler diye insanları koyun yerine koyup sürü pisikolojisiyle bir insanın üzerine bu kadar gidilmesinin alemi yok. Bu yaptığınız faşizm diyor adam. Başka bir sözü yok. Kadın da meşhur oldu ayrıca. Şov yapmış resmen. Yukarda dediğim gibi adama 83 lira ceza kesmekten başka kimsenin kanunen tek bir kelime söylemeye hakkı yok. Söylerlerse adam da cevap verir. Cevabıyla da kimseyi memnun etmek zorunda değil. Faşist kelimesi de bir hakaret sözü değildir ayrıca. Öyle bir toplum olduk ki aynı görüşte olmadığımız insanlara sırf milliyetçi oldukları için faşist dedik. Bunu hakaret eder gibi dedik hem de. İnsanlara hakaret edeceğimiz zaman faşist dedik kurtulduk. Şimdi okan bir kadına faşizm yapıyorsun deyince bunu hakaret olarak algıladı bilinçaltımız. Çünkü bize öyle öğretildi! Bizli sizli konuştuğuma bakmayın. Ben de bir milliyetçiyim. Herkese iyi geceler.

Okan yıllardır tv programlarında telefonla bağlananları sebepsiz yere sırf egosunu tatmin etmek amacıyla tüm türkiyenin önünde rezil ve linç etmedi mi? Bu konuda savunulacak en son kişilerdendir okan bayulgen.

Ayrıca madem faşist ithamından yıllardır mağdursun, fırsatını yakalayınca sende aynı sözün başkalarına yöneltilmesinden intikam yada rövanç duygusuyla keyif alıp itiraz etmiyorsan ben bunu ayıplarım.

Ayrıca kızın yaklaşımının faşizm ile uzaktan yakından alakası yok, okan çok konuşup çok hakaret edince daha da haklı olacağına inanan biri. O nedenle her seferinde freni boşalmış kamyon misali tartıştığı kişiye terbiye, edep, adap demeden çok alakasız ithamlarda ve hakaretlerde bulunur.

Faşizm den devam edecek olursak okan bayulgenin yaklaşımı faşizme daha yakın, çünkü kürsüde bulunan , microfonu elinde tutan ve salondakileri parmağında oynatan otorite kendisi. Ve kendisine itirazda bulunan ise arkasında herhangi bir fan , kitle yada medya desteği bulunmayan sıradan biri. Faşist yaklaşımda itirazların kuvvetli, kontrolsüzce ve zaman zaman şiddet ile bastırılması, susturulması çok sık görülen birşeydir. Takdir'i sizlere bırakıyorum ...

Felix Dzerjinski

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Okan, bilmem kaç ton nükleer atıktan bahsediyor; sonra her hafta saçma sapan, hiçbir anlam ifade etmeyen, popüler kültür pompalayan program(lar) yapıyor.

Sonra öpüşmeyi, yemek yemeyi, sigara içme ile kıyaslıyor, uyaran kıza "Senin gibilerin olduğu ülkede yaşamak istemiyorum" diyor, ve tüm salon alkışlıyor. Bu nasıl bir koyun zihniyetidir.
Bu yaşına gelmişsin Okan,ilkokul birde öğretilen özgürlük tanımını kavrayamamışsın.

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Okan Bayülgen ve Yeditepe Üniversitesi Konferans Salonu'nu dolduran kalabalığın büyük bir bölümünün yaptığı da aynı şekilde faşizmdir. Bir öğrenci medeni bir şekilde görüşünü dile getiriyor ki bunu Dünya'da fikirlerin en serbest şekilde dile getilirilmesi gereken bir ortamda yapıyor. Okan Bayülgen ise popülaritesini kullanarak ve yaptığı alakasız yorumlarla kız öğrenciyi kendi arkadaşlarının hedef tahtası haline getirip giderek artan bir saygısızlıkla alakasız örnekler vermeye başlıyor. Bu ülkede özel kanalların yayınlarına başladığı günden itibaren manevi değerlerimize zarar vermek ve giderek bizleri bireyci bir toplum haline getirmek için kullanılan birçok ikondan biri de Okan Bayülgen'dir. Her fırsatta popüler kültürden nefret ettiğini söyleyip popüler kültürün menfaatlerini dibine kadar sömüren de biridir. Fransa'da okurken sanırım Serge Gainsbourg'un fazla etkisi altında kalmış olacak ki, maalesef tüm yaşantısı onun ucuz bir kopyası. Yeditepe Üniversitesi'ndeki o şakşakçı arkadaşlar da üzülmesin. Mezun olduklarında artık işsiz kalmazlar. TV'lerin gündüz kuşağı böyle şakşakçılık yapacak figürasyon arayışında. Gider orada da beyinleri yerine avuçlarını kullanıp amaçsızca yaşayıp giderler.
Sigara içmek isteyen gider kapalı ya da kendisine ayrılmış yerde sigarasını içer. Kimse bir başkasının sağlığıyla tek taraflı oynayamaz. Birçoğumuz çalışan insanlarız. Birçok mülki idari amirle, önemli kişilerle gün içinde iş görüşmelerimiz oluyor. Ben neden giyimime kuşamıma dikkat edip temiz olmaya çalışırken birinin ağzından çıkan dumanı üzerimde taşımak zorunda kalayım tüm gün?
Kaldı ki eğer manevi değerleri olan insanlar varsa aranızda sigara mekruh değil haram sayılmaktadır.
Okan Bayülgen nükleerden, poşetlerden bahsetmiş. Kendi içtiği sigaranın içinde bulunan zararlı maddeleri düşünecek zekadan yoksun sanırım.
Okan Bayülgen gibi, Hülya Avşar gibi, Acun gibi ve daha birçok boş insanın bu ülkede göklere çıkarılıyor olması gerçekten tiksindiriyor. Ama fikirlerini ifade eden insanlar görüldüğü üzere hemen ötekileştirilip bastırılıyor.
Param var içerim de öderim de demek sadece kıroluktur. Müslümansan sadece kendini düşünemezsin. Gördüğüne tepki vermemekten ne geldiyse başımıza geldi.

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
kardeşim bir kural var buna uyacaksın orda sigara içmeyeceksin kapalı alan + duman orda her yere yayılır ordan etkilenmezsin ne ? altta kalmamak için resmen hakaret ediyor hemde bir bayana sen adam mısın ? insan mısın ?.. bir ara programını izliyordum ama son zamanlarda iyice b*kunu çıkarttı programına her bağlanana hakaretler filan böylemi komedyenlik oluyor ? biz bunlara mı gülüyoruz ? insaf ya ben bu adamı gördükce insanlığımdan utanıyorum

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Günaydın herkese yeni uyandım. Kapalı alanda sigara içmek suç değil kabahattir. Sigarayı nerde olursa olsun içmek haram değil mekruhdur. Rahatsız olan o ortamda bulunmayacak. İnsan hakları var demokrasi var bürokrasi var. Aklıma gelmişken, Aziz Üstel di yanılmıyorsam. Programında sigara içtiği için Kenan Evren tarafından yasak getirildiğinden bahsetmişti. Söz konusu Kenan Evren'e vurmak olunca kamuoyu Aziz Üstel'i haklı bulmuştu. O Kenan Evren ki dünün faşistlerini komünistlerini asmış bugün faşistlikle suçlanmakta. Kim faşişt arkadaş? Okan mı? Kız mı? Aziz Üstel mi? Kenan Evren mi? Ben mi?

Sigaranın sağlığa zararlarını da ayrıca konuşalım. Okan değil Okan'ın yerinde Ajdar olsa ben yine ona hak veririm. Okan babamın oğlu değil. Kendisini ne severim ne de sevmem. Tanımam etmem.

Müslümansan sadece kendini düşünemezsin diyen arkadaş, burada kız Okan'ı düşünmüyor kendi sağlığını düşünüyor. Okan o salonda damardan uyuşturucu şırınga etse kendine kızın umrunda olur muydu sence? Sigara içmeyen de sadece kendini düşünemez. Sigara içeni de düşünecek. Yoksa dinden çıkar senin mantıkdan yürürsek.

Optech

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sigara serbest olsaydı okan esrar sarıp içerdi

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
Sigara serbest olsaydı okan esrar sarıp içerdi

Tekel de satılsaydı ben de alır içerdim. O da haram o da haram değil mi sonuçta? Haram sigaranın satışı serbest haram cigaranın satışı yaşak. Böyle bir sistem işte bu sistem. Benim bu konuda söyleyeceklerim bu kadar. Orta yolu bulamayacağız yine. Herkes farklı düşünüyor yine. Herkesin de farklı düşünmesi ve düşündüğünü de yazabilmesi doğru olan zaten.

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Günaydın herkese yeni uyandım. Kapalı alanda sigara içmek suç değil kabahattir. Sigarayı nerde olursa olsun içmek haram değil mekruhdur. Rahatsız olan o ortamda bulunmayacak. İnsan hakları var demokrasi var bürokrasi var. Aklıma gelmişken, Aziz Üstel di yanılmıyorsam. Programında sigara içtiği için Kenan Evren tarafından yasak getirildiğinden bahsetmişti. Söz konusu Kenan Evren'e vurmak olunca kamuoyu Aziz Üstel'i haklı bulmuştu. O Kenan Evren ki dünün faşistlerini komünistlerini asmış bugün faşistlikle suçlanmakta. Kim faşişt arkadaş? Okan mı? Kız mı? Aziz Üstel mi? Kenan Evren mi? Ben mi?

Sigaranın sağlığa zararlarını da ayrıca konuşalım. Okan değil Okan'ın yerinde Ajdar olsa ben yine ona hak veririm. Okan babamın oğlu değil. Kendisini ne severim ne de sevmem. Tanımam etmem.

Müslümansan sadece kendini düşünemezsin diyen arkadaş, burada kız Okan'ı düşünmüyor kendi sağlığını düşünüyor. Okan o salonda damardan uyuşturucu şırınga etse kendine kızın umrunda olur muydu sence? Sigara içmeyen de sadece kendini düşünemez. Sigara içeni de düşünecek. Yoksa dinden çıkar senin mantıkdan yürürsek.

senin kanundan haberin yok galiba ? bayadır uyuyorsun sanırım bir kaç sene önce kapalı alanda sigara içmek yasaklandı ülkemizde.. ve para cezası uygulanmaktadır.

OnLT

Dekan
Reaksiyon puanı
149
Militarist tam olarak sigara/cigara (her ne illetse) nın neyini savunuyorsun anlamış değilim.

Bu arada kızın uyardıktan sonra Okan Bayülgen'in başında dikilmesi gerçekten sinir bozucu. Uzaktan uyarsaydı veya uyardıktan sonra yerine geçseydi keşke.

Militarist

Dekan
Reaksiyon puanı
130
senin kanundan haberin yok galiba ? bayadır uyuyorsun sanırım bir kaç sene önce kapalı alanda sigara içmek yasaklandı ülkemizde.. ve para cezası uygulanmaktadır.

Kabahat olarak yasaklandı. Suç değil. Fuhuş da kabahat ona bakarsak ama oteller full dolu. Sigarayı cigarayı savunmuyorum [MENTION=26151]OnLT[/MENTION] okan'ı savunuyorum kızı eleştiriyorum. Kız haddini bilecek. Kızın görevi sigara içeni uyarmak değil o salondaki güvenliği uyarmak. Kızın bir makbuz kesmediği kalmış adama.

Genero

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Kabahat olarak yasaklandı. Suç değil. Fuhuş da kabahat ona bakarsak ama oteller full dolu. Sigarayı cigarayı savunmuyorum @OnLT okan'ı savunuyorum kızı eleştiriyorum. Kız haddini bilecek. Kızın görevi sigara içeni uyarmak değil o salondaki güvenliği uyarmak. Kızın bir makbuz kesmediği kalmış adama.

suç ki cezası var hocam yapma.kız belki güvenliğe söyledi güvenlik cesaret edemedi belki okanın önünde oturanlarda rahatsız oldu söyleyemedi nerden bileceğiz ki ? kız gayet doğru olanı yapmıştır gidip medeni bir şekilde burada sigara içemezsiniz demiş ve haklıda çünkü yasak. ayrıca bu adam halka hizmet etmeli çünkü bir sanatcı sanat yapmalı insanlara hakaret sanat değildir.ordaki öğrencilere örnek olması gerekirken ne öyle sigara yakıp hemde yasak olmasına rağmen abali abali insanlara hakaret ediyor haksız yere