Baykal ve Bahçeli' yi Çıldırtan Sözler

Bu konuyu okuyanlar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

SARKAT

Profesör
Katılım
8 Mayıs 2008
Mesajlar
3,778
Reaksiyon puanı
68
Puanları
48
610220096.jpg


BAYKAL VE BAHÇELİ'YI ÇILDIRTAN SÖZLER

Meclis'teki görüşmelerde CHP lideri Baykal, MHP lideri Bahçeli'den sonra kürsüye Başbakan Erdoğan çıktı. Erdoğan, MHP'nin demokratik açılım karşısındaki tavrını DTPnin söylemleri ile ortaya koydu.
İlgili Haberler




Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, DTP'nin PKK ve DTP'nin taleplerine sırt dönüldüğünü, ciddiye alınmadığını, devre dışı bırakıldığını, MHP'nin de PKK ve DTP'ye taviz verildiğini söylediğini belirterek, "Hangisi doğru? İki tarafın söylemleri bile hükümetin gerçekten ne yaptığını ve ne yapmadığını ortaya koyduğu gibi hükümetin ne kadar isabetli bir kararla doğru yolda olduğunu gösteriyor. Çok ilginçtir, DTP de dağa çıkmaktan bahsediyor, MHP de dağa çıkmaktan bahsediyor. Biz ise her zaman olduğu gibi sağduyunun sesiyiz, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin sesiyiz. Hepinizi buraya, parlamentoya, siyaset yapmaya çağırıyoruz. Farkımız bu" şeklinde konuştu.

Başbakan Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'ndaki 2010 yılı bütçe görüşmelerinde yaptığı konuşmasında demokratik açılım sürecine ağırlık verdi. Demokratik açılım sürecini sabote, provoke ve tahrik etmenin kimseye yarar sağlamayacağını belirten Başbakan Erdoğan, "Diyorlar ki, ülkeyi geriyorsunuz, ülkeyi bölüyorsunuz. Peki üç aydır bizim attığımız hangi adım, açılım sürecinin hangi başlığı ülkeyi geriyor, ülkeyi bölüyor? Attığımız hangi adıma alternatif ürettiniz? Gerilim üreten sizin hayali senaryolarınız, kara
kampanyalarınız, iftira ve tahriklerinizdir" dedi.


CHP Genel Başkanı Deniz Baykal ve grubundan bir ricada bulunduğunu belirten Başbakan Erdoğan, "Kameraysa işte burada kamera, mikrofonsa işte burada mikrofon, milletin izlemesini istiyorsanız, millet zaten izliyor. Lütfen sonuna kadar dinleme tahammülünü gösterin. Umarım yine buradan bırakıp gitmezsiniz. Burası çok önemli" diye konuştu.


Başbakan Erdoğan, 'İster güvenlik güçlerimiz ve askerlerimiz olsun, ister ona silah doğrultan kandırılmış gençler olsun, hepsi bizim çocuklarımız, akmakta olan kan kardeş kanıdır" sözlerinin Deniz Baykal'a ait olduğunu belirterek, gelen tepkiler üzerine, "Sana görevini hatırlatıyorum. Rahat ol rahat" ifadelerini kullandı.


CHP Tunceli raporundaki 'Terörle Mücadele Yasasının 8. maddesi ve TCK'nın 312. maddeleri kapsamında olup doğrudan teröre karışmamış tüm tutuklu ve hükümlüler için kısmi genel af çıkartılarak ülkede hoşgörü ve iç barış ortamına geçişin zemini hazırlanmalıdır. Bu anlayışla Kürt kökenli yurttaşlarımız da dil, kültür, folklor ve kimliklerini koruma, geliştirme ve açıklayabilme, kendi anadillerinde yazılı basın, televizyon dahil yayın yapabilme, özel okullarda kendi anadilleri ile eğitim yapabilme' ifadeleri hatırlatan Başbakan Erdoğan, CHP'lilerin tepkileri üzerine, "Bunlar yanımda, yanımda. Tekrar bunu yenilediniz" şeklinde konuştu.


Baykal'ın 'CHP'nin böyle bir raporu yoktur' sözleri üzerine ise Başbakan Erdoğan, "Bunları bana sen gönderdin" dedi.


CHP'nin hazırladığı belirtilen çeşitli raporlardan parçalar okuyan Başbakan Erdoğan, Baykal'ın karşı çıkması üzerine, "İşine geldiği zaman bunlar var, işine geldiğinde bunlar yok. Sayın Baykal'ı artık iyi tanıdım, akşam başka, sabah başka" ifadelerini kullandı.


DTP-MHP KARŞILAŞTIRMASI
DTP'nin uç eleştirilerinin benzerlerini aynı şekilde bu süreçte MHP'nin de yaptığını belirten Başbakan Erdoğan, "DTP, PKK'nın muhatap alınmamasını, PKK ile müzakere yapılmamasını eleştiriyor. MHP, PKK'nın muhatap alındığını, PKK ile müzakere edildiğini söylüyor. DTP, PKK'nın tasfiye edilmeye çalışıldığı, MHP, PKK'nın meşrulaştırılmaya çalışıldığını söylüyor" şeklinde devam etti.
Gelen tepkiler üzerine Başbakan Erdoğan, ''O başka bu başka, hangisi doğru? Bizim yaptığımız doğru, olay bu. Çünkü biz ne onu yapıyoruz, ne onu yapıyoruz. Doğru olanı yapıyoruz" diye konuştu.


DTP'nin PKK ve DTP'nin taleplerine sırt dönüldüğünü, ciddiye alınmadığını, devre dışı bırakıldığını, MHP'nin de PKK ve DTP'ye taviz verildiğini söylediğini kaydeden Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:


"Hangisi doğru? İki tarafın söylemleri bile hükümetin gerçekten ne yaptığını ve ne yapmadığını ortaya koyduğu gibi hükümetin ne kadar isabetli bir kararla doğru yolda olduğunu gösteriyor. Çok ilginçtir, DTP de dağa çıkmaktan bahsediyor, MHP de dağa çıkmaktan bahsediyor. Biz ise her zaman olduğu gibi sağduyunun sesiyiz, birliğin, beraberliğin, kardeşliğin sesiyiz. Hepinizi buraya, parlamentoya, siyaset yapmaya çağırıyoruz. Farkımız bu. Her türlü sorunun konuşulma, tartışılma, çözülme yeri meclistir,
demokrasidir, siyasettir."


İHANETLE SUÇLAMAK SİZİN HADDİNİZ DEĞİL
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin dün Ankara mitinginde, şahsına, partisine ve hükümete en ağır ifadelerle hakaretler yağdırdığını belirten Başbakan Erdoğan, "Bunların hiçbirini üzerime almadığımı, ciddiye de almadığımı burada bir kez daha ifade etmek istiyorum. Ancak es kaza televizyonlarda bu konuşmaları gören, dinleyen çocuklarımızın ruh sağlığı noktasına endişe taşıyoruz. Aziz milletimizden, anne ve babalardan çocuklarını Sayın Bahçeli konuşurken televizyondan uzak tutmalarını hassasiyetle rica ediyorum" dedi.


Bahçeli'nin koalisyon üyesi olduğu dönemde Merkez Bankası'nın 4 milyar dolar hortumlandığını savunan Başbakan Erdoğan, "Hesabını sordunuz mu? Gereğini yaptınız mı? Allah aşkına birilerini bölücülükle, ihanetle suçlamak sizlerin haddine mi" ifadelerini kullandı.


TERÖR CEPHESİ
'Terörle mücadele edilmiyor' diyerek, Türkiye'nin askerine, polisine, jandarmasına, korucularına haksızlık, insafsızlık edildiğini belirten Başbakan Erdoğan, "Terörle mücadelede onların şevkini siz kırıyorsunuz. Ben her zaman 'ne ihtiyacınız varsa söyleyin, bunları yapmaya hazırız' demişizdir. Bize 'ne istediysek aldık' denilmiştir. Şu anda Kandil'e operasyon yapılabiliyorsa, bu iktidarımızın siyasi, diplomatik başarısıdır. 5 Kasım 2002'nin başarısıdır Acaba bir önceki yönetim Ankara'nın dışına çıkabildi
mi? Kaç ülke ile bu konuları konuşabildiler. Sınır ötesi harekat hala devam ediyor ve bu konuda kararlılığımız devam edecek. Yani terör cephesi silahını bırakmadığı sürece askerimiz de polisimiz de operasyonlarına son vermeyecektir, vermez" görüşünü dile getirdi.


ATATÜRK DE Mİ BÖLÜCÜYDÜ?




Muhalefete seslenen Başbakan Erdoğan, "Siz 'Kürt kardeşim' bile diyemiyorsunuz. 'Kürtçe konuşan kardeşimiz ' diyemiyorsunuz. Allah'ın Kürt olarak yarattığı bir insana Kürt olduğunu söylemek bir lütuf mudur, bölücülük müdür? İnsanlar etnik yapı olarak doğuştan öyle doğarlar, sonradan etnik ismi kazanmazlar. Bunu bilirseniz, Türkiye'deki farklı etnik yapılara saygının da ne olduğunu öğrenirsiniz. 'Türkiyeli olmak' kavramını bölücülük olarak niteliyorsunuz, ihanet olarak niteliyorsunuz. Türkiyeliyim demek
niçin ihanet olsun? 'Türkiye halkı' ifadesini kullanan Atatürk de mi bölücüydü? Türk milleti demek, Türkiye halkı demektir; Türk milleti demek, Türkiyeli olmak demektir. Gazi Mustafa Kemal bu konuyu en güzel şekilde ortaya koymuş" şeklinde konuştu.
CHP'lilerin tepkisi üzerine Başbakan Erdoğan, "Öğreneceksin, öğreneceksin. Bak bu kürsüde bir zamanlar alt-üst kimlik beyanlarını yaptığımda çıldırdınız. Alt kimlik-üst kimlik olmaz dediniz. Daha sonra bu kavramları kullandınız. Bunları da öğreneceksin" yanıtını verdi.


TBMM BAŞKANI ŞAHİN'E TEPKİ
Başbakan Erdoğan, konuşmasına devam ederken CHP sıralarından sürekli laf atılması üzerine, TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin'e, "Sayın Başkan, siz mi susturacaksınız, ben mi susturayım" dedi. Bunun üzerine Şahin, "Sayın Erdoğan, siz Genel Kurul'a hitap etmeye devam edin" dedi.


Erdoğan, Baykal'a da, "Grubuna hakim ol, sen olamıyorsan, biz olalım" dedi.
Atatürk'ün, Meclis üyelerinin tümünün Türk olmadığına ilişkin sözlerini okumasına tepki gösterilmesi üzerine Başbakan Erdoğan, "Sizin mantığınız neye benziyor biliyor musunuz? Atatürk ölene kadar Türk paralarının üzerine Atatürk'ün resmi, öldükten sonra İnönü'nün resmi, siz busunuz" ifadelerini kullandı.


DTP'NİN KAPATILMASI
Başbakan Erdoğan, DTP'nin kapatılması kararı ile ilgili olarak da şunları kaydetti:
"Bizim temel iki hassasiyetimiz var. Birincisi biz parti kapatmaya karşıyız, cezanın tüzel kişiliklere değil, kişilere verilmesi gerektiğini düşünüyoruz. İkincisi halkın getirdiğini ancak halkın götürebileceğini vurguluyoruz."

Erdoğan, CHP sıralarından gelen sözler üzerine ise, "Edebini takın, sandıkta zaten gerekli cevabı millet size veriyor. Bundan sonra da verecek. Siz bu ülkede bu milletten hiçbir zaman iktidar vekaleti alamayacaksınız. Çünkü bu ülkede milletin Başbakanına kalkıp da 'göbek kaşıyanlar' diyenler sizsiniz, siz" karşılığını verdi.

Dünyanın en gelişmiş ülkesinde bile teröre destek veren, övgüde bulunan, organik ilişkide bulunan siyasal yapılara izin verilmediğini belirten Başbakan Erdoğan, şunları kaydetti:


"Çünkü terör demokrasinin düşmanıdır. Terörün yedeğinde siyaset yapmak, demokratik bir mücadele değildir, olamaz. AK Parti olarak her türlü aykırı fikrin, farklığın siyaset ve demokrasi içinde tutulması gerektiğine kendisini özgürce dile getirmesi gerektiğine inanıyoruz. Ancak şiddet ve terörü açıkça reddetmeyen, hukuk düzenine uyum sağlayamayan, siyasetin ve demokrasinin hassasiyetlerini gözetemeyen siyasetçilerin sorumsuzlukları sebebiyle bir ülkenin zarar görmesini, imajının zedelenmesini de doğru
bulmayız.


Biz siyasi hayatımız boyunca sadece milletimizden direktif aldık, sadece milletimizin çizdiği rotada yürümeye, sadece halkımızın talep ve beklentilerini yerine getirmeye çalıştık. Tüm siyasi partilere de önerimiz yüzlerini millete çevirmeleri, milletin sesine kulak vermeleri, milletin hassasiyetlerine dikkat etmeleridir."


MEYDANI VAMPİRLERE TESLİM ETMEYECEĞİZ
Başbakan Erdoğan, meydanı teröre, terör yandaşlarına, terörün akıttığı kandan beslenenlere, vampirlere teslim etmeyeceklerini belirterek, "İşte onun için inadına demokrasi diyoruz, işte onun için açılım diyoruz, birlik diyoruz, kardeşlik diyoruz ve gür bir seda ile bunu haykırıyoruz" dedi.


Tüm rantçıları karşılarına alarak yola çıktıklarını belirten Başbakan Erdoğan, bunları kararlılıkla yok edip yollarına devam edeceklerini vurguladı.


http://www.cafesiyaset.com/haber/200...zler-VIDEO.php
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Son mesajlar

Üst