Baykal, Michael Jackson'a rozet takacak mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
m.nedimhazar.jpg
M. NEDİM HAZAR

Baykal, Michael Jackson'a rozet takacak mı?

Deniz Baykal'ın son dönemde taktığı rozetler en çok laikçi kesimin kafasını karıştırdı. En ağzı bozuktan en ılımlısına kadar CHP muhibbi olan zatlar, bu konuda tam olarak bir şey söyleyemiyorlar.

İsterseniz Baykal'ın siyasî saflığı olarak niteleyin, isterseniz 'velev ki' jargonuyla meseleye seçim yatırımı zaviyesinden bakın fark etmez. Yaşanan şey, kelimenin tam anlamıyla ezber bozmadır.

Samimi olup olmadığı değildir asıl konu. Bunu zaten zaman gösterecektir. Anasına rozet taktığı kızı okula almadığı zaman (eğer almazsa tabii) zaten makyaj dökülecek, kel görünecektir.

Dün Haber 7 isimli sitede okudum. Ünlü şarkıcı Michael Jackson Müslüman olmuş.

Nasıl?..

İlk okuyuşta Baykal'ın rozet takması gibi bir an için şaşırıyor insan değil mi?

Yaşı yeterli olanlar hatırlayacaktır hemen, vaktiyle ünlü şarkıcının Müslüman olduğuna dair epey dedikodu dolaşmıştı dünya medyasında. Sonradan bunun doğru olmadığı, Jackson'un İslam ülkelerini de kapsayan dünya turnesi için yapılan bir PR çalışmasından başka bir şey olmadığı ortaya çıkmıştı. Biliyorsunuz; din değiştiremedi ama derisini değiştirme konusunda epey ısrarcı ve istikrarlı oldu zenci şarkıcı. Neredeyse insanlıktan çıkmış bir görüntü kazanana kadar oynadı derisinin rengiyle. Kendi parasıyla maskara etti kendini tabiri caizse...

Bir enteresan ayrıntı daha var Haber 7'nin haberinde. Diyor ki, kendisine önce teklif edilen isim Mustafa olmuş. Lakin bu ismi reddedip 4 büyük melekten biri olan Mikail ismini almış sanatçı.

Belki yine bir PR çalışmasıyla karşı karşıyayız, bilemiyorum. Bildiğim şu: Bu tür ciddi ve bilinçli tercihler eğer altından samimiyet çıkmazsa bir bumerang gibi döner ve hesabı yapanın başına çorap örer. İslam dini, Jackson'un Müslüman olmasıyla bir şey kazanıp kaybetmez, bu kesin. Ki bu nedenle bu tür durumlara terminolojik olarak 'İslam ile şereflendi' diyoruz. Ve şüphesiz birtakım sonuçları olacaktır bu bilinçli tercihin. The Sun gazetesi (ki dedikodularıyla meşhurdur, bizim Doğan Grubu gazeteleri gibi) Michael Jackson'un Los Angeles'te bir dostunun köşkünde, İslamî kıyafetlerle (başında takke vardı herhalde!) Kur'an'a uygun ibadet ederken görüntülendiğini, yani namaz kılarken fotoğrafının çekildiğini yazmış.

Böyle bir görüntü varsa bile işin 'samimiyet' kısmı tamamdır, denemez. Bu konuda çok net bir örnek var geçmişte. Cat Stevens, Yusuf İslam olduktan sonra dininin gereğini -belki biraz da abartıp yanlış yorumlayarak- yerine getirmeye çalıştı. İşte bu yüzden tüm dünyada, özellikle İslam âleminde saygı ve takdir gördü. Şimdi bütün dünya, aynı süreci zenci şarkıcı için gözlemleyecek.

Deniz Baykal, başlattığı tartışmanın basit bir şey olmadığını, yaptığı hareketin birtakım sonuçları olduğunu anlayabilecek deneyimde ve zekâda bir siyasetçi. Dolayısıyla olayın 'çarşaflıya rozet takma' türünden folklorik bir gösteri olarak kalamayacağının farkındadır. Aynı zamanda bugün bu rozet takma olayını bir tür 'siyasî iş kazası' olarak görüp yüksek sesle bağırmayanların, yarın arkasının gelmesi durumunda çok daha fazla gürültü çıkaracağının da bilincinde olması gerekir.

Yusuf İslam, bir pop ikonu iken elinin tersiyle şöhreti, parayı ve konforu itip ruhunu kurtarmanın kısa süreli sıkıntısını yaşamıştı. Ancak samimiyeti dost-düşman herkesin şüphesini giderdi ve aykırı sesleri takdire dönüştürdü.

Mevzu, tarihi boyunca din ve dindara karşı soğuk ve mesafeli olan bir partinin (kırıcı olmamak için yumuşattım) bir tür jesti olarak tarihe geçerse, Sayın Baykal bir sonraki rozeti Michael Jackson'a takabilir ve The Sun gazetesine haber olabilir. Lakin iktidar olmayı bir sonraki kuşağına bırakır.

Ya da ciddi ve samimi olduğunu gösterir; devamını ve samimiyetini pekiştirecek bir strateji çıkarıp uygular.

Belirteyim ki; her iki durumda da Baykal'ı zor bir süreç bekliyor. Ezber bozmak sancılı iştir zira!

22 Kasım 2008, Cumartesi​

KaynaK

mavisakal_79

Asistan
Reaksiyon puanı
0
dans bile yapar bu adam. gerçi yapıyor sürekli ama illa görmemiz şart değil. anlamak yeterli.

BilgeAdam

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bana kalırsa gelecek seçimde ABD'ye yüzeceğini vaat edecek sonra da şaka yaptım diyecek. Rodos belediye başkanı karşılama hazırlıklarını bile yapmıştı ama Baykal hala şaka yaptığını anlatma derdinde :D

BaRY

Profesör
Reaksiyon puanı
12
hehe, nasıl da tutuştu, dini tekelinde tutanlar,rekabet artışı müşteriye yarar, yakında akp promosyona da başlar, akp baskılı ürünler falan :D

a4tech

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Allah'ım! hala rengiyle oynadı diyolar....

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Takacak, takacak. Sordum ben kendisine. Böyle altınlı, platinli bir şey yaptırmışlar Mikail abiye... Hasbinallah...

Yazar kardeşimiz, bağlamaya çalışmış konuları ama inşallah o da olacak bir gün. Allah'tan ümit kesilmez.

:)

mustapha_84

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Michael Jackson'ın Türkiye'de oy hakkı olsaydı mutlaka takardı.

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
CHP takiyyeden şikayet ederken kendisi alasını yapıyor. CHPnin işlediği suçlarla DTP ve öncveki versiyonlarınınkini karşılaştırsak DTP çok masum kalır!

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Benim anlamadığım bir konu var. Türkiyede din ve türban sadece Akp nin tekelinde mi? Sadece o partimi müslüman ( ki müslümanlıkları parayı görene kadar olduğu meydana çıktı ) Neden çarşaflı bir kadına rozet takılması bu kadar olay oldu? Kadının kendisi açıklama yaptı ben Akp yi istemiyorum diye..Hem burada ikiyüzlülük yapıyor Akp liler. Hem çarşaflıların oy vermesi yüzünden Akp nin küçümsenmesine , çağdışı ve yobaz bir parti gösterilmesine kızıyorlar biz ilerici bir partiyiz diyorlar hemde çarşaflı bir kadının Chp ye oy vermesine veryansın ediyorlar. Siyaset bu arkadaşlar. Oy için heryol mübah değil mi? Gerekirse Michael Jackson 'a bile rozet takılır ne var bunda..Akp benim ödediğim vergilerle bedava kömür dağıtmıyor mu? Benim bu işte rızam var mı? Sanki bu kömürler yardım için mi dağıtılıyor? Bu açıktan açığa rüşvet bence. Yardım karşılığı oy toplamıyor mu? Bizim paramızla rüşvet dağıtmıyorlar mı? Birde başbakan televizyonda yeter ki siyasi istismar yapılmasın diye bir laf ediyor. İstismarın en kralını kendisi yapıyor ama yalan söylüyor. Gülermisin ağlarmısın böyle bir başbakan memleketi yönettiği için.

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim anlamadığım bir konu var. Türkiyede Atatürkçülük sadece CHP nin tekelinde mi? Sadece o partimi Atatürkçü ( ki Atatürkçülükleri parayı görene kadar olduğu meydana çıktı ) Neden çarşaflı bir kadının kamusal alana girmesi bu kadar olay oldu? Kadının kendisi açıklama yaptı ben CHPlileri istemiyorum diye..Hem burada ikiyüzlülük yapıyor CHP liler. Hem çarşaflıların oy vermesi yüzünden CHP nin küçümsenmesine , çağdışı ve yobaz bir parti gösterilmesine kızıyorlar biz ilerici bir partiyiz diyorlar hemde çarşaflı bir kadının AKP ye oy vermesine veryansın ediyorlar. Siyaset bu arkadaşlar. Oy için heryol mübah değil mi? Gerekirse Michael Jackson 'a bile rozet takılır ne var bunda..CHP benim ödediğim vergilerle bedava kömür dağıtmıyor mu? Benim bu işte rızam var mı? Sanki bu kömürler yardım için mi dağıtılıyor? Bu açıktan açığa rüşvet bence. Yardım karşılığı oy toplamıyor mu? Bizim paramızla rüşvet dağıtmıyorlar mı? Birde CHP lideri televizyonda yeter ki siyasi istismar yapılmasın diye bir laf ediyor. İstismarın en kralını kendisi yapıyor ama yalan söylüyor. Gülermisin ağlarmısın böyle bir muhalefet lideri mecliste olduğu için.

Yazını biraz değiştirdim bak bakalım bir şey sana tanıdık geldi mi?

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
gazeteciliğin bittiği son nokta.bu başlıktan çıkarılacak önemli birşey var;
Baykal ın taktığı rozetler Türk lere takıldı.Ama michael Türk değil.müslüman olduğu için konuyu bağlamış.ee.dini bütün olmayan, 5 vakit namaz kılmayan Türk değil mi?

Baykal bir rozet taktı.bütün dinci kesimler ayağa kalktı.kendileri istemiyor muydu eşitlik.sevinmeleri gerekmez mi bu olaya

Baykal br rozet taktı.göstermelikte olsa taktı.onlarda! bizim insanımız dedi.Erdoğan neden böyle birşey yapmadı.göstermelikte olsa ümmetçilikten vazgeçemeyecek kadar aşırı dinci bir lider mi yoksa?

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
takmaz mı merak etmeyin takacak adam kalmadı ona da takacak

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Baykal ın taktığı rozetler Türk lere takıldı.Ama michael Türk değil.müslüman olduğu için konuyu bağlamış.ee.dini bütün olmayan, 5 vakit namaz kılmayan Türk değil mi?

Baykal bir rozet taktı.bütün dinci kesimler ayağa kalktı.kendileri istemiyor muydu eşitlik.sevinmeleri gerekmez mi bu olaya

Baykal br rozet taktı.göstermelikte olsa taktı.onlarda! bizim insanımız dedi.Erdoğan neden böyle birşey yapmadı.göstermelikte olsa ümmetçilikten vazgeçemeyecek kadar aşırı dinci bir lider mi yoksa?

zaten tayyip erdoğan bu rozet olayında sevindiğini söyledi.hatta dediği şu : Türkiye'de güzel şeyler oluyor.Yalnızca bir şey olmasını istemiyorum o da istismar dedi. Ayrıca Erdoğan neden böyle bir şey yapmadı demişsin.nasıl bir şey yapmadı? başörtülülere rozet takmaktan mı bahsediyosun? açıklık getirirsen sevinirim

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Belliki yıllardır okuduğun tek haber buydu onuda eksik okudun!! Git bilgisayar oyununu oyna veya ne biliym misket falan bu kendine, girme bu işlere!

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Belliki yıllardır okuduğun tek haber buydu onuda eksik okudun!! Git bilgisayar oyununu oyna veya ne biliym misket falan bu kendine, girme bu işlere!

Hayırdır milleti aşağılıyorsun. Sen alimmisin yoksa siyaset bilimcimisin. Senin düşüncelerin dokunulamıyacak kadar kutsalmı ki milletle birde dalga geçmişsin. Belliki Akp cisin ve belliki peşinden koştuğun başbakanının gibi eleştiriden nefret ediyorsun. Benim yazdığım yazıda en ufak bir yanlış yokken kalkmış bazı yerleri Chp diye değiştirmişsin. Chp nin canı cehenneme. Ben sadece bir gerçeği yazdım. Ama senin gibi körü körüne savunan bağnazlara ne desen boş..

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Yazını biraz değiştirdim bak bakalım bir şey sana tanıdık geldi mi?

Senin vergilerinle , senin ailenin , akrabalarının ödediği vergilerle. bu milletin tümünün ödediği vergilerle hükümet seçim rüşveti dağıtıyor buna bile eyvallah diyorsunuz. Ne diyeyim ki size böyle bir başbakan ve hükümet yakışır herhalde.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
foruma zeka yaşı küçük olanları almayın artık.en azından bu bölüme

kacakci ne anlatmak istediğimi gayet iyi anladın.baykal başörtüsü düşmanı gibi duruyordu gitti rozet taktı.erdoğanda laik düşmanı gibi duruyor ki sözlerinden zaten öyle olduğu anlaşılıyor(bak sözlerinden anlaşılıyor diyorum.kafamdan atmıyorum.eski konuşmaları var)ama gidipte ona zıt düşen inlanlarla konuşmuyor.en basitinden bir örnek vereyim

konuyu dağıtmak için yazmıyorum.kimsede bunun üzerinden konuşmasın.sonra kabak benim başıma patlayacak

sivas olaylarında ölen insanların katilleri, alevi katliamlarını düzenleyenlerin suçluları belediyelerde yüksek maaşlarla çalışıyor.çıkarsın birini tutuklatsın.neden yapmıyor?

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
BAYKAL bu, bugün rozet takar SEÇİMDEN sonra TEKME ATAR ÇELME TAKAR

Regionella

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Kim kime ne takarsa taksın, çok da tın.
Baykal'ı niye bu kadar kaale alıyorlar anlamıyorum,bu adamı seven var mı ki?

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
ya neden silindi mesajlarım yaa alakasız biş yazdığımı düşünmüyorum ozaman biraz daha dikkatli okunsun diğerleride silinsin alakasız olanlar hayret bişy yaa

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayırdır milleti aşağılıyorsun. Sen alimmisin yoksa siyaset bilimcimisin. Senin düşüncelerin dokunulamıyacak kadar kutsalmı ki milletle birde dalga geçmişsin. Belliki Akp cisin ve belliki peşinden koştuğun başbakanının gibi eleştiriden nefret ediyorsun. Benim yazdığım yazıda en ufak bir yanlış yokken kalkmış bazı yerleri Chp diye değiştirmişsin. Chp nin canı cehenneme. Ben sadece bir gerçeği yazdım. Ama senin gibi körü körüne savunan bağnazlara ne desen boş..

Şöyle biraz geçmiş mesajlarına baktım sen harbi kafayı bozmuşsun ya. Internet yaramamış sana fena halde psikolojin çökmüş. Tavsiyem biraz uzak dur şu bilgisayardan.
2. bir not ise sizin gibi bağnaz ve diktatör kafalıların seçim rüşveti adı altında halka el uzatılmasına kömür dağıtılmasına gösterdiği tepkiyi anlamak artık güç değil! Seçim yatırımı dediğin şey yıllardır yapılıyor yani sadece sçim için değil ihtiyacı olana el uzatma ahlakı olduğu için o yapılıyor. Sizde o UHF bandı olmadığı için TRT2'yi çekmiyorsun:)) Tuner alman lazım diyeceğim ama o doğuştandır doğuştan! Ayrıca son yıllarda ayyuka çıkan bir şeyde sizin gibilerin gerçek gericiler olduğudur gerisi hikaye!

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
bu CHP'nin derdi burs alan gariban öğrenciyle, kışın sıcak yüzü gören gariban ailelerle, okuma hakkından mahrum bırakılan gariban kızlarla.ne zaman bir ihtiyaç sahibine, bir mağdura el uzatılmaya kalkılsa CHP malesef o eli kesmeye yelteniyor ve ne yazık ki anayasa mahkemesi de CeHaPe'nin bu pis amacına alet oluyor. benim verdiğim vergi ile garibanlara kömür dağıtılıyormuş. helal hoş olsun, gariban bi insanın yüzü güldüyse verdiğim vergi son kuruşuna kadar helal olsun. okuyan bir öğrenciye destek olabiliyorsam helal hoş olsun. eski hükümetlerde verdiğim vergi ile zenginler daha zengin oluyordu, şimdi fakir halk kömür, burs alıyor. hangi açıdan bakarsanız bakın ortada bir iyileşme var. bu yüzden CeHaPe militanlarına cevap vermemek lazım. Gözlerine perde çekildiyse o perdeyi bizim kaldırmaya gücümüz yetmez malesef. onlara "masumane" örtünen seçmenleriyle mutluluklar dilerim.

ledzeppelinfan

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Şöyle biraz geçmiş mesajlarına baktım sen harbi kafayı bozmuşsun ya. Internet yaramamış sana fena halde psikolojin çökmüş. Tavsiyem biraz uzak dur şu bilgisayardan.
2. bir not ise sizin gibi bağnaz ve diktatör kafalıların seçim rüşveti adı altında halka el uzatılmasına kömür dağıtılmasına gösterdiği tepkiyi anlamak artık güç değil! Seçim yatırımı dediğin şey yıllardır yapılıyor yani sadece sçim için değil ihtiyacı olana el uzatma ahlakı olduğu için o yapılıyor. Sizde o UHF bandı olmadığı için TRT2'yi çekmiyorsun:)) Tuner alman lazım diyeceğim ama o doğuştandır doğuştan! Ayrıca son yıllarda ayyuka çıkan bir şeyde sizin gibilerin gerçek gericiler olduğudur gerisi hikaye!

Allah aşkına söylesene.kaç yaşındasın?
bide espiri yapmışsın uhf diye.sen kaç kanalsın söyle bakalım?

bu CHP'nin derdi burs alan gariban öğrenciyle, kışın sıcak yüzü gören gariban ailelerle, okuma hakkından mahrum bırakılan gariban kızlarla.ne zaman bir ihtiyaç sahibine, bir mağdura el uzatılmaya kalkılsa CHP malesef o eli kesmeye yelteniyor ve ne yazık ki anayasa mahkemesi de CeHaPe'nin bu pis amacına alet oluyor. benim verdiğim vergi ile garibanlara kömür dağıtılıyormuş. helal hoş olsun, gariban bi insanın yüzü güldüyse verdiğim vergi son kuruşuna kadar helal olsun. okuyan bir öğrenciye destek olabiliyorsam helal hoş olsun. eski hükümetlerde verdiğim vergi ile zenginler daha zengin oluyordu, şimdi fakir halk kömür, burs alıyor. hangi açıdan bakarsanız bakın ortada bir iyileşme var. bu yüzden CeHaPe militanlarına cevap vermemek lazım. Gözlerine perde çekildiyse o perdeyi bizim kaldırmaya gücümüz yetmez malesef. onlara "masumane" örtünen seçmenleriyle mutluluklar dilerim.

sorduğum soruya bir cevap bulamadım.ayrıca demişsinki benim verdiğim vergi helal olsun.benim vergimde helal hoş olsun ama gerçekten garibana verilirse.tarafsız olarak dağıtılırsa.kimse kömür alana haram etmiyo hakkını.dağıtana ediyor.ikisini karıştırıp milleti birbirine düşürecek ortam yaratmayın.şimdi biri çıkacak siz halkı sevmiyorsunuz, fakiri hor görüyorsunuz vs. dicek.çık çıkabilirsen işin içinden

winstoncash

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ya caglarcosgun, taraflı kömür dağıtmak ne demek? fakirliğin tarafı mı olur? zengin adam üç kuruşluk kömüre tenezzül edermi allahaşkına? maksat zengin olanı daha zengin etmek olsa gidersin ihale peşkeş çekersin, vergi kaçırmasına göz yumarsın vs. neden kömür dağıtmak gibi zahmetli bir işe girilsin? burs konusuna gelince...ben ak partinin gençlik kollarında üç sene görev yaptım, hem de istanbulun seçkin semtlerinden birinde başkan yardımcısı olarak.ve o dönemde de üniversite öğrencisiyim. 3 sene boyunca bir kere bile bana belediye bursu çıkmadı. sadece bana değil, gençlik kollarında görevli olan veya tanıdığı biri olan insanların %80 ine çıkmadı. geri kalan %20 ise gerçekten ihtiyacı olan insanlardı. şimdi kalkıp da taraflı yardım dağıtmakla itham etme kimseyi. bu ülkede iyi niyetle bile iş yapsan, eğer siyasi bir oluşumsan kesinlikle böyle suçlamalarla karşılaşırsın. buna yapılacak bir şey yok.
bu ülkede yardım nasıl taraflı dağıtılıyor biliyor musun? beş katlı apartman sahibine yeşil kart vererek mesela. bu hükümet geldikten sonra binlerce o şekilde verilen yeşil kartı iptal etti. gerçekten fakir olan insanların hakkı gasp edilmesin diye. ben basında hiç bir zaman chpli bir belediyenin fakir fukaraya yardım dağıttığını görmedim. ramazanda erzak ya da kışın kömür yardımı yaptığını görmedim. bu yardımlar eleştirilecek değil kutlanacak olaylar. tamam muhalefetinizi yine yapın ama bari bu konuda destek olun. işin içinden çıkabilmen için haklı olman gerekir. evet, chp fakiri hor görüyor, hiç bir zaman arkasında durmuyor. tabloya bakalım hemen. istanbulda hangi ilçe belediyeleri chp'nin? beşiktaş,şişli,kadıköy,bakırköy...bunlar istanbul'un en zengin, en elit ilçeleri mi yoksa bana mı öyle geliyor? neden chp sadece zenginlerden oy alıyor? çünkü her zaman zenginin yanında oldu, fakir halka zerre kadar hizmeti dokunmadı o yüzden. ben söylemiyorum bunu, seçim sonuçları söylüyor. gel de buna itiraz et...

legolas4444

Profesör
Reaksiyon puanı
16
Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Bu körü körüne Akp yi destekleyenlere şunu söyleyerek bu konu hakkındaki yorumlarımı bitireceğim. Savunduğunuz başbakanın artık elle tutulur yanı kalmadığını ona her koşulda destek veren yazarlar bile söylemeye başladı. Ben devletin yardım yapmasına karşı değilim ancak ne hikmetse seçim yaklaştığında yardımlar iyice halkın gözüne sokuluyor. O dağıtılan kömürlerde benim de ödediğim vergiler var ve ben kesinlikle helal etmiyorum ama vatandaşa değil seçim için onu dağıttıran siyasilere..Siz her koşulda eleştirmeden desteklemeye devam edin.Sizlere dokunulmazlıklar arkasında din, iman , Allah diyen ama halkıda soymaktan geri kalmayan Şaban dişliler, Dengir mirler lazım.. Ne diyebilirim ki. Gerçekler ancak anlayana anlatılır. Amerikanın projesine , islam dünyasını dağıtmayı hedefleyen büyük ortadoğu projesine eşbaşkanlık eden ve bunu kendisi itiraf eden bir başbakan layık..Aferin sizlere..Aferin..Eleştirmemeye , soyulmaya göz yummaya devam edin..

pulsarkuant

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bu konuyu daha fazla uzatmak istemiyorum. Bu körü körüne Akp yi destekleyenlere şunu söyleyerek bu konu hakkındaki yorumlarımı bitireceğim. Savunduğunuz başbakanın artık elle tutulur yanı kalmadığını ona her koşulda destek veren yazarlar bile söylemeye başladı. Ben devletin yardım yapmasına karşı değilim ancak ne hikmetse seçim yaklaştığında yardımlar iyice halkın gözüne sokuluyor. O dağıtılan kömürlerde benim de ödediğim vergiler var ve ben kesinlikle helal etmiyorum ama vatandaşa değil seçim için onu dağıttıran siyasilere..Siz her koşulda eleştirmeden desteklemeye devam edin.Sizlere dokunulmazlıklar arkasında din, iman , Allah diyen ama halkıda soymaktan geri kalmayan Şaban dişliler, Dengir mirler lazım.. Ne diyebilirim ki. Gerçekler ancak anlayana anlatılır. Amerikanın projesine , islam dünyasını dağıtmayı hedefleyen büyük ortadoğu projesine eşbaşkanlık eden ve bunu kendisi itiraf eden bir başbakan layık..Aferin sizlere..Aferin..Eleştirmemeye , soyulmaya göz yummaya devam edin..

Ya yalanda veya yanlış bilgide bu kadar ısrar eden başka biri varmı bu forumda? Sen bilmiyorsun diye o yardımlar önceden yokmuydu demek oluyor şimdi? Tabii ya sen bilmiyorsan yoktur öyle bir şey! Sana doğru bilgi veriyorum o kömür yardımları uzun yıllardır yapılıyor ama sizin gibiler tepedeki villalarından göremeler öyle şeyleri, çamur olur ayaklarınız!!!

@caglarcosgun: Hadi işine, önce teşbih ile espri arasındaki farkı öğren ondan sonra bana yaşımı sor!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...