Battlefield 3 Beklenildiği Kadar İyi Olmayabilir

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Tru3
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Tru3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ne Cod fanıyım ne de kötüleme gibi bir niyetim var, sadece dikkatimi çeken bir iki kareyi sizlerle paylaşmak ve edişemi dile getirmek istedim, görsellere baktığınızda neden ''İyi Olmayabilir'' dememin sebebini göreceksiniz

http://imageshack.us/f/651/bf3stagingareagdc.jpg/

http://imageshack.us/f/7/ck2v4cz8.jpg/

görsellerde de görüldüğü gibi:

1- Karakterler aynı olmakla birlikte gruplama yapılmış yani karakterler birebir aynı hareketleri yapıyor.

2- Bilindiği gibi kullanılan programlar pixel tabanlı çalışıyor ve oval objelerde sorun yaşanıyor ama bu daha fazla nokta kullanılarak gözle görülmeyecek boyuta getirilebiliniyor, fakat,
Battlefield 3 te bu durum gözle görülür halde. Hatta ben buradayım diye bağırıyor.

3- Detaylandırmada daha çok karakter üzerinde yoğunlaşan ve Battlefield BC den aşina olduğumuz bakla deseni bu oyundada kullanılmış fakat bazı yerlerde (ben bütün görselleri
paylaşmadım ama araştırırsanız görürsünüz) karakter teninde, yani kıyafet olmayan kol bölgesinde, boyun bölgesinde de bu desen görülüyor, ayrıca dedğim gibi karakter dışında
detaylandırma üzerinde çok durmayan tasarımcılar sınır alan içinde (oyunlarda kasma problemi olmaması için net görüş alanı belirlenir, bu bazen bir iki metre olurken bazende
haddinden fazla olur) yeralan araçlar tabelalar kırılmış parçalar üzerinde de yeterince durmamış.

Şimdi bunları (özellikle 4. maddeyi) gözardı etmememin sebebi bu oyunun dx10.1 kullanılarak yapılmasının yanısıra oyun motoru konusunda da yenilenmeye gidilmiş olması.
İşin özü şu ki, büyük bir kitle tarafından heyecanla beklenen bu oyunda single player modunda savaşırken (Kullanılan teknoloji yenilenmiş olmasına rağmen) her adımda aynı karakterleri görmek Skyrim'in Tavuklarından da vasat bir durumdur. Ayrıca çok daha düşük bütçeli oyunlarda bile gerek net görüş alanı gerek oval obje tasarımı gayet iyi şekilde sunulurken böylesi bir oyunda (Yüksek bütçeli - İleri teknoloji sahibi - Kullanıcı sayısı yüksek) bu tür hataların gözardı edilmesi beni ve eminim bir çok kişiyide rahatsız ediyordur.

Şunu da belirtmeden geçmeyeyim, bu ve benzeri görseller oyunun alfa ve beta versiyonlarına ait olduğundan, son kullanıcıya ulaşacak versiyoununda olmayabilir. (Umarım)

3d-enjoy

Asistan
Reaksiyon puanı
2
görüntüler sp den
bence her oyunda bu kadar dikkatli bakarsanız sürüsüne hata bulursunuz
zaten bf3 spde degil mp de iddalı,mp de heyecanla oynarken ufak hataları fark etcegimi hiç sanmam:biggrin:

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
9.95 Gb torrentle geliyor yavaş yavaş onu bekliyorum pişman olmam inşallah :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
arkadaşlara katılıyorum. resimlerde daire içine almasan dikkatimi çekmezdi. çoğu kullanıcı, oyunun aksiyonu içinde bunları görmez.

sana sana tavsiyem, bu kadar detaycı olma. :)

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Ben de fark edemezdim göstermeseydin. COD MW3'ün de aynı şekilde sızmasını bekliyoruz o zaman :)

volgan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ben de cod ya da bf fanı değilim ama;

1-bu resimleri nerden aldınız?oyun içi görüntü ise sisteme bağlı olabilir , belki de illustrate dir. (pixel tabanlı programlardan faklı programlarda var ama koşullar hala pixel için daha uygun)
2-oyunundaki tüm materyaller mükemmele yakın olsa kaç sistem oyunu kaldırabilir? (zaten 10 gb)
3- bir oyunun iyi olması sadece görüntü kalitesiyle mi ilgilidir?

BrknEs

Dekan
Reaksiyon puanı
166
ya bulmuşsun şöylesini böylesini istiyorsun çare hata bulmakta değildir çare hatayı iyileştirmektedir daha iyisini yaparsın ozaman olur biter yoksa şu yuvarlak değil şu adam aynı hareketi çekiyor bunlara takılırsan eğer hiçbir oyundan tat alamazsın

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
O halde oynanabilecek oyun yok. full detay olarak mükemmel olan oyunu zaten sistemler kaldırmaz <:)

Cedriic

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Böyle yorumlar yaparsanız oyundan nasıl zevk almayı bekliyorsunuz ? Her oyun eksiksiz olacak hali yok ya... Adamlar o kadar uğraşmışlar. 1-2 hatayı unutmuş olabilirler :) Niye sorun yaptınız bunu ? Siz oynamayın . Dünya oynuyor. Ha 1 eksik . Ha 1 fazla. Onlar için hiç birşey. Adamlar King.. Dağılın ;)

---------- Post added at 08:48 ---------- Previous post was at 08:45 ----------

ya bulmuşsun şöylesini böylesini istiyorsun çare hata bulmakta değildir çare hatayı iyileştirmektedir daha iyisini yaparsın ozaman olur biter yoksa şu yuvarlak değil şu adam aynı hareketi çekiyor bunlara takılırsan eğer hiçbir oyundan tat alamazsın

Katılıyorum : )

Tru3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hepinize tek tek yanıt vereyim arkadaşlar

Volgan

1- bu görseller battlefield 3 lansmanı altında yayınlanan orjinal görüntüler, özellikle bir yerden almadım ama kendi sitesinde de mevcut
2- Oyunlar mükemmele yakın olsa bi denerdik bakalım kaldırıyormu kaldırmıyormu
3- Elbetteki bir oyunun iyi olması "sadece" görüntü kalitesiyle ilgili değildir, ki ben bunu söylemedim, ben şunu söyledim bir film izliyosun ana karakterler dışında herkes aynı, bu ne saçma bi film.

Bewko

Senin tester lardan haberin yok. (Ben tester ım demiyorum) bu adamlar test eder hatayı sorunu bildirir. Beta oynadık ya hani işte o da aslında bir testti bir sürü kullanıcı hata bildirdi ve o hatalar düzeltilmeye çalışıldı. Elbetteki bulduğum hataları dile getireceğim, getireceğiz, yoksa daha iyisini nasıl elde ederiz. Bir araba aldığını düşün freni tutmuyo, yada aynası kırık vb. amaaan orası böyle şurası şöyle dersem araba kullanamam diyip sorunu bildirmezmisin, aynı şey değil deme çünkü tıpatıp aynı şey.

Cedriic

Bakınız Bewkoya verilen cevap + aksine her giderilen hata oyundan daha fazla zevk almamızı sağlar, sizin oyunsever olduğunuzdan şüpheliyim. Zira hepiniz boşveer oyna gitsin modundasınız.

Şimdi şunu belirteyim, elbetteki mükemmeli beklemiyorum, ama arkadaşın dediği gibi onu sistem kaldırmaz demiyorum, çünkü bunu denemediler, şu anki bilgisayar kullanıcılarının çoğu çift çekirdek ve üstünü kullanıyor ama işlemciden yeterince faydalanmıyor. GTA içinde geleceğin oyunu dediler, full sistemlerde bile berbat görüntü vardı, oyun geleceğin oyunu değildi, aksine hatalardan ibaretti ve bir çok kullanıcı buna veryansın etti.

Arkadaşlar oyunu bir çoğumuz multiplayer için alıyoruz, o kargaşada bazı hataları görmeyiz zaten ama, bunun birde senaryo kısmı var, yukardada belirttiğim gibi bir filmde herkes aynı kişi olursa o filmden bişey anlaşılmaz.

Son olarak, şuan ki oyun motorları daha iyisini yapabilir ve mevcut teknolojide bunu kaldırır merak etmeyin. Ama işte kullanıcı böyle olursa üreteninde umrunda olmaz.

volgan

Asistan
Reaksiyon puanı
1
@Tru3 bu teknolojiyii istiyosun sanırım
ama epey beklemen lazım

[video=youtube;00gAbgBu8R4]http://www.youtube.com/watch?v=00gAbgBu8R4&amp;feature=player_embedded#![/video]

Ayrıca figürasyon o kadar önemli olmamalı ki bir çoğumuz adamları öldürene kadar suratını falan görmüyordur

Tru3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayır aksine hiçte beklemeye gerek yok, günümüz teknolojisiyle bunun yapılabilir olduğuna çok güzel bir örnek. Bahsettiğim şeyde buydu, ama ben bu kadar detaylı olsun da demiyorum (adamlar bir obje için binlerce nokta kullanmış), söylediğim şey tam olarak şu;

madem büyük bütçe, madem yenilenmiş teknoloji, madem milyon dolarlık kazanç, o halde bunun karşılığını ver. Biraz uğraş, nasılsa millet görmez, nasılsa önemli olan multide level kasmak, nasılsa sesler iyi, nasılsa o, bu, şu deyip, zaten olanı süsleyip yıllardır gördüğümüzü önümüze koyma.

Kabuledilebilir olmayan tek şey görsellik olmadığı gibi, buglar oluştuğunda, adam öldüğü halde canlı görüldüğünde, multide server sorunları yaşandığında vs vs. "kabuledilebilir değil" de, dememek gerek o halde. Nasılsa bunlar olur diyip geçmeliyiz.

Olay çok basit, artık bunlar olmamalı, çünkü tonla para kazanıyosun, karşılığını ver.

Şu da varki, sen akıcılığa bakarsın, başkası senaryoya bakar, başkası görselliğe bakar. Bu kişiden kişiye değişir ve ben genel bir sorunu belirttim. Gözardı edip oynamakta, aa evet bu ne abicim hala aynı sıkıntılar deyip, üretici firmaya şikayetinizi belirtip önlem almalarını sağlamakta sizin elinizde, ben, tasarımcı firmayada, üretici firmayada konuyla ilgili mail attım, bunu oyunlardan daha fazla zevk almak ve daha az sorun yaşamak için yaptım, sizede konu hakkında bilgi verdim, yoksa kimseyi karalamak, ürünü kötü göstermek gibi bir niyetim yok.

Nyrvana

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Böyle yorumlar yaparsanız oyundan nasıl zevk almayı bekliyorsunuz ? Her oyun eksiksiz olacak hali yok ya... Adamlar o kadar uğraşmışlar. 1-2 hatayı unutmuş olabilirler :) Niye sorun yaptınız bunu ? Siz oynamayın . Dünya oynuyor. Ha 1 eksik . Ha 1 fazla. Onlar için hiç birşey. Adamlar King.. Dağılın ;)

---------- Post added at 08:48 ---------- Previous post was at 08:45 ----------

Katılıyorum : )
Katılıyorum

Tru3

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Valla şu yorumlara bakınca anlaşılıyorki hakediyorsunuz :) bende size gülmekten katlıyorum. İyi forumlar

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Hayır aksine hiçte beklemeye gerek yok, günümüz teknolojisiyle bunun yapılabilir olduğuna çok güzel bir örnek. Bahsettiğim şeyde buydu, ama ben bu kadar detaylı olsun da demiyorum (adamlar bir obje için binlerce nokta kullanmış), söylediğim şey tam olarak şu;

madem büyük bütçe, madem yenilenmiş teknoloji, madem milyon dolarlık kazanç, o halde bunun karşılığını ver. Biraz uğraş, nasılsa millet görmez, nasılsa önemli olan multide level kasmak, nasılsa sesler iyi, nasılsa o, bu, şu deyip, zaten olanı süsleyip yıllardır gördüğümüzü önümüze koyma.

Kabuledilebilir olmayan tek şey görsellik olmadığı gibi, buglar oluştuğunda, adam öldüğü halde canlı görüldüğünde, multide server sorunları yaşandığında vs vs. "kabuledilebilir değil" de, dememek gerek o halde. Nasılsa bunlar olur diyip geçmeliyiz.

Olay çok basit, artık bunlar olmamalı, çünkü tonla para kazanıyosun, karşılığını ver.

Şu da varki, sen akıcılığa bakarsın, başkası senaryoya bakar, başkası görselliğe bakar. Bu kişiden kişiye değişir ve ben genel bir sorunu belirttim. Gözardı edip oynamakta, aa evet bu ne abicim hala aynı sıkıntılar deyip, üretici firmaya şikayetinizi belirtip önlem almalarını sağlamakta sizin elinizde, ben, tasarımcı firmayada, üretici firmayada konuyla ilgili mail attım, bunu oyunlardan daha fazla zevk almak ve daha az sorun yaşamak için yaptım, sizede konu hakkında bilgi verdim, yoksa kimseyi karalamak, ürünü kötü göstermek gibi bir niyetim yok.
hocam bu söylediklerinin benzerini oyun yapımcıları da söylüyor. "yeni kosollar çıksın" diye kaç zamandır bağırıp duruyorlar. oyunlar mevcut konsollar temel alınarak yapıldığı müddetçe yenilikçi oyunlar görebilmemiz çok zor.

oyunları bu bakımdan eleştirirsen herkes sana hakverir. ancak resimlerde gördüğün "karınca kadar hataları" daire içine alıp eleştiri konusu yaparsan tepki alırsın. bu da gayet normal. bunun hak edip etmemekle bir ilgisi yok. :)