Bateri

Bu konuyu okuyanlar

warkortali

Müdavim
Emektar
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
3,735
Reaksiyon puanı
181
Puanları
63
Alen Konakoğlu, Duman grubuyla beraber konserlerde çalan bateristtir. climb'ın eski bateristidir.Ayrıca Haluk Levent, Demir Demirkan, Sertap Erener, Teoman, Nil Karaibrahimgil, The Climb ve belki en önemlisi Yavuz Çetin gibi müzisyenlerlede çalışmıştır.Ses teknisyenliği de yapmaktadır.Canlı performansı oldukça iyi olan bir bateristtir.

Cenk Ünnü, 1967'de İstanbul'da doğdu. Aksaray Oruçgazi ilk ve ortaokulunu ve ardından Pertevniyal Lisesi'ni bitirdi. İstanbul Üniversitesi antropoloji bölümünden mezun oldu. 1986'da Hakan Utangaç ile beraber Pentagram'ı kurdu. Grupla beraber sayısız konser ve 6 albüm çalışması yaptı.
Türkiyenin en ünlü bateristlerindendir.

Rob Bourdon:Linkin Park ın en genç üyesi Rob Annesinin yakın arkadaşı Aerosmith bateristi Joey Cramer tarafından bir aerosmith konserine davet edilmesinin ardından bateri çalmayı öğrenmeye başladı. Bu konser onun için bir dönüm noktası olmuştu. yaşlarında başladığı bateri eğitimi sırasında ilk grubu olan No Clue adlı basit bir gruba katıldı. Grubun ismi sonraları Physical Evidence olarak değiştirildi.Grup Nirvana gibi grupların şarkılarını coverlıyordu. Bateri eğitiminden hoşlanan Rob bir süre sonra şarkıları kağıtlardan okuyup çalmaktan sıkıldı. O kulağıyla duyduklarını çalmaktan hoşlanıyordu. Kısa bir boşluktan sonra Karma adlı grubun bir konserinin ardından bu gruba dahil olan Rob bu sırada kendi gruplarını kurmaya hazırlanan Mike ve Brad ile tanıştı.Beklediği şans buydu ve Xero nun , ardından Hybrid Theory ve tabiki Linkin Park ın vazgeçilmez bateristi olacaktı.
Rob çocukluğundaki azminden hiçbirşey kaybetmedi ve halen full time bateri çalışarak ustalaşma yolunda ilerliyor..

Alıntıdır
 

erdempolat

Asistan
Katılım
20 Mayıs 2007
Mesajlar
212
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Mike Mangini: Sanılanın aksine davulu sonradan öğrenmedi. Doğduğu zaman ilk poposuna vurulduğunda dumtrapapatısçıkçık diye ağladı. Sonra inşaatçı oldu. Bir gün ingiliz anahtarlarıyla tuğlalara ve demirlere vurup şarkı çalarken Steve Vai bunu keşfetti. Birlikte albüm kaydettiler, konserlere çıktılar, kızlarla kaçamak yaptılar.<br />Mike Mangini 4 uzvuyla (kollar ve bacaklar) aynı anda 4 ayrı ritm çalabildiği için polyrithm drummer diyoruz biz ona. Yani çoklu ritm davulcusu. Trampeti bacaklarının arasında kullandığı için belki orada hile yapıp başka bir uzvunu kullanıyordur ama bu da bir yetenek :D. Neyse çok konuştum, videosu:<br />http://www.youtube.com/watch?v=pROEtW2UGCc
 

warkortali

Müdavim
Emektar
Katılım
14 Kasım 2006
Mesajlar
3,735
Reaksiyon puanı
181
Puanları
63
erdempolat dedi ki:
<br />Mike Mangini: Sanılanın aksine davulu sonradan öğrenmedi. Doğduğu zaman ilk poposuna vurulduğunda dumtrapapatısçıkçık diye ağladı. Sonra inşaatçı oldu. Bir gün ingiliz anahtarlarıyla tuğlalara ve demirlere vurup şarkı çalarken Steve Vai bunu keşfetti. Birlikte albüm kaydettiler, konserlere çıktılar, kızlarla kaçamak yaptılar.<br />Mike Mangini 4 uzvuyla (kollar ve bacaklar) aynı anda 4 ayrı ritm çalabildiği için polyrithm drummer diyoruz biz ona. Yani çoklu ritm davulcusu. Trampeti bacaklarının arasında kullandığı için belki orada hile yapıp başka bir uzvunu kullanıyordur ama bu da bir yetenek :D. Neyse çok konuştum, videosu:<br />http://www.youtube.com/watch?v=pROEtW2UGCc<br />
<br /><br />Bunu daha önce izlemiştim muhteşemdi doğrusu, teşekkürler video için ;)
 
Üst