Batarya Kalibrasyonu

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Arkadaşlar şuan Sony Xperia Sp kullanmaktayım. Telefonla oyun oynamaya başladım. Bir süre oyun oynadım sonra oyundan çıktım şarjıma baktım %83 kalmış . Ekranı kilitledim. 1-2 dakika sonra ekranı açtım şarj %86 . Ben sorunun kalibrasyondan kaynaklandığını biliyorum/düşünüyorum. Sorum ise şu : En doğru kalibrasyon nasıl yapılır ? Konuyu yanlış yere açtıysam özür dilerim.
Not : Telefon rootsuzdur. orjinal rom kullanıyorum.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Aynı sorun bende de var. Bir de Şarj %50'de iken Telefonu kapatıp açınca %60 oluyor. Benim Telefonda Xperia Sola. İON'da böyle bir şey yok ama.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Aynı sorun bende de var. Bir de Şarj %50'de iken Telefonu kapatıp açınca %60 oluyor. Benim Telefonda Xperia Sola. İON'da böyle bir şey yok ama.
işte sorun kalibrasyon. tam anlamıyla kalibrasyonu bilen biri yazarsa çok makbule geçer.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
işte sorun kalibrasyon. tam anlamıyla kalibrasyonu bilen biri yazarsa çok makbule geçer.

Aslında bende birden fazla sorun var. Mesela Şarj'da iken %100 olunca, şarj almayı kesiyor batarya kesincede Şarj aletinden ses geliyor. Bunu anlayamadım ben. + Bazen Şarj olmuyor yani kapatıp açmak gerekiyor takıntılı %50'deyse %50'de kalıyor şarj dolduğunu göstermiyor yani.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Aslında bende birden fazla sorun var. Mesela Şarj'da iken %100 olunca, şarj almayı kesiyor batarya kesincede Şarj aletinden ses geliyor. Bunu anlayamadım ben. + Bazen Şarj olmuyor yani kapatıp açmak gerekiyor takıntılı %50'deyse %50'de kalıyor şarj dolduğunu göstermiyor yani.
bunlarla hiç karşılaşmadım. ilginç sorunlar ki bu sorunlar bana göre yazılımsal . sola kullanıyorum dedin. sola 4.0.4 kullanıyordu galiba . sorun ondandır. peki yüzde 50 de kalıyor dedin şarj almıyor mu ? mesela yüzde 50 de 2 saat kaldı şarjda sonra alıp uğraştın şarj yüzde 50 den mi düşüyor yoksa sadece şarj olmuş ama gösterge mi yanlş ?

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bunlarla hiç karşılaşmadım. ilginç sorunlar ki bu sorunlar bana göre yazılımsal . sola kullanıyorum dedin. sola 4.0.4 kullanıyordu galiba . sorun ondandır. peki yüzde 50 de kalıyor dedin şarj almıyor mu ? mesela yüzde 50 de 2 saat kaldı şarjda sonra alıp uğraştın şarj yüzde 50 den mi düşüyor yoksa sadece şarj olmuş ama gösterge mi yanlş ?

Gösterge yanlış yeniden başlatınca düzeliyor tabii ki de.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
kalibrasyondur o zaman ya da yazılımsal. Arkadaşlar bilen yok mu ya ?

Million

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Benim android tablette cins bir sorun var.Batarya %70 küsurlardan dan %30lara iniyor bir anda :D Konuyu takipteyim de sanırım kalibrasyon için rootlu olması şart.Sistem dosyalarına erişip bir şey silmemiz gerekiyo gibi hatırlıyorum.

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Benim android tablette cins bir sorun var.Batarya %70 küsurlardan dan %30lara iniyor bir anda :D Konuyu takipteyim de sanırım kalibrasyon için rootlu olması şart.Sistem dosyalarına erişip bir şey silmemiz gerekiyo gibi hatırlıyorum.
şart değil diye biliyorum. ya kalibrasyon dediğin bataryayı düzene sokmaktır. internette baktım rom attıktan sonra yapılan kalibre işlemi de var. rootsuz yapılan da var. ama çok fazla , bir sürü yöntem var . çoğunun da işe yarayacağını sanmıyorum o yüzden konuyu açtım ki iyi bilen biri varsa bizi aydınlatsın :)

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
custom rom atınca o anki batarya % de kaçsa o yüzde yüz kabul ediliyor o yüzden kalibrasyon yapıyorlar ama orijinal telefonda olduğunu sanmıyorum.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bataryayı kalibre etmek için root şart. Root yaptıktan sonra aşağıdaki programla kalibre ebebilirsiniz, yada cwm menuden de yapabilirsiniz ama program daha basit. Ayrıca battarya direkt olarak rom ve kernelle alakalı değişik romlar ve kernellerle batarya performansı değişecektir, örneğin benim şuan kullanıdığım kerneldeki derin uyku sayesinde sabah kaltığımda şarjda %1 lik değişim bile olmuyor.
https://play.google.com/store/apps/...xLDEsImNvbS5uZW1hLmJhdHRlcnljYWxpYnJhdGlvbiJd

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
custom rom atınca o anki batarya % de kaçsa o yüzde yüz kabul ediliyor o yüzden kalibrasyon yapıyorlar ama orijinal telefonda olduğunu sanmıyorum.

Benim telefonum rootlu fakat Android 2.3.7'de de öyleydi. Bence batarya cinsinden kaynaklanabilir. Çünkü Sola'daki Batarya Li-ion değil, Li-Polymer. Li-Polymer bataryalar %0 olmadan kapanıyormuş aynen de öyle oluyor. %5 veya %12'de kapanıyor benim telefonum.

giskur11

Profesör
Reaksiyon puanı
160
Benim telefonum rootlu fakat Android 2.3.7'de de öyleydi. Bence batarya cinsinden kaynaklanabilir. Çünkü Sola'daki Batarya Li-ion değil, Li-Polymer. Li-Polymer bataryalar %0 olmadan kapanıyormuş aynen de öyle oluyor. %5 veya %12'de kapanıyor benim telefonum.

bende galaxy s e cm10.1 stabil kurdum ama bataryası baya eskiydi 5-6 saat gitmez oldu Google play de batarya kalibrasyonu programı var root gerektiren onla kalibre ettim değişen bişi olmadı.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bende sola kullanıyorum %0 olmadan hiç kapandığını görmedim. Herşey kernelle alakalı.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
bende sola kullanıyorum %0 olmadan hiç kapandığını görmedim. Herşey kernelle alakalı.

Vallaha bilmiyorum bende hiç %0'da kapanmadı. Aslında ben Bootlader'ı açıp Rom yüklemek istiyorum ama CMW yükleyemedim bi' türlü install'ı çalıştırıyorum yazılar geliyor fakat ne yapacağımı anlayamadım. Kurcalayamadım yani pek fazla Xperia Honami alana kadar elimde kalmasın telefon. :)

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
bataryayı kalibre etmek için root şart. Root yaptıktan sonra aşağıdaki programla kalibre ebebilirsiniz, yada cwm menuden de yapabilirsiniz ama program daha basit. Ayrıca battarya direkt olarak rom ve kernelle alakalı değişik romlar ve kernellerle batarya performansı değişecektir, örneğin benim şuan kullanıdığım kerneldeki derin uyku sayesinde sabah kaltığımda şarjda %1 lik değişim bile olmuyor.
https://play.google.com/store/apps/...xLDEsImNvbS5uZW1hLmJhdHRlcnljYWxpYnJhdGlvbiJd
rootsuz olmuyorsa ne yapacağım. az önce biraz oyun oynadım şarj 95 oldu geri 2 dakka sonra 96 oldu. sorun neyden kaynaklanıyor o zaman . sürüm onarsam düzelir mi acaba. ha birde böyle olmaması için bataryayı ne kadar tüketince şarja takıp ne kadar olunca şarjdan almak gerekiyor ?

jack bauer

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Günümüzdeki bataryalar zaten kalibreli olarak geliyor yeni bataryalarda kalibre etme diye bir şey yok. Geri bulabilirsem ilgili konu linkini koyarım.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Akıllı telefonlarda yazılım bataryanın dolma boşalma ve şarz bilgilerini sürelerini vs kayıt altına alıyor, sürekli rom değiştirenler için kalibre olayı gerekli bir mevzu ama orjinal yazılım kullananlar için pek bir fark yaratmayacaktır. Kalibrasyon bataryadan çok yazılımla alakalı bir durum.

Ɲevermore

Profesör
Reaksiyon puanı
249
Stamina modu ile de alakalı olabilir stamina modunun ben şahsen şu anlık stabil olduğunu düşünmüyorum..

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
Cevaplarınız için teşekkürler arkadaşlar.

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Bataryaya kalibrasyon yapmak alt ve ust sinirlarin kalkmasina ve bataryanin tamamen bitmesine neden olmaktadir. Bu da lipo piller icin ciddi risk teskil eder. Kisacasi kalibrasyon yapmayiniz :)

Elusive

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
260
peki ya bataryanın ömrünü kısaltmamak için yüzde kaçta şarja takıp yüzde kaçta şarjdan almalıyız ?

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
yeni tip bataryalarda çok farketmez kaçta aldığınız ama herhangi bir bataryanın en iyi kullanım şekli tamamen doldurup boşaltmak.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
:cursing:beyler android işlemcilerde arama yerine yıldız kare sıfır iki yüz yirmi beş kare yazarak batarya menüsüne gelirsiniz alltaki butonda quick start gelcek tıklayın telefonunuzun şarjı azalıcak ve kapanıp açılacaktır ve şarjı bittiğinde jarja takın bu esnada hiçbir program uygulama açmayın.......
BENİM BİLDİĞİM BÖYLE

SAYGILAR.