Başlangıç sayfası "eniyiarama" olmuş, değişmiyor?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan bican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

bican

Asistan
Reaksiyon puanı
3
ie9 da google giriş sayfasının yerinde 'eniyiarama'diye yazı var seçeneklerdende başlangıç sayfasında o seçili değiştirmede yapılamıyor.
arkadaşlar birinci olarak bu bir virüsmüdür
nasıl kaldırabiliriz
şimdiden cevaplarınızı bekliyorum teşekkürler

ddddddddddd

Profesör
Reaksiyon puanı
19
en sağ üst köşedeki seçenekler gir ordan internet seçeneklerine giriş sayfasını google.com yap.eğer olmuyorsa virusdur .virus programı indir.microsoft security essantial işini görür ücretsizdir.

exop

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Bilgisayarında virüs var öncelikle onu temizlemen gerek.Ama ayrıca eğer bilgisayarın windows 7 ise aşağıdaki adımları uygulayark kolayca başlangıç sayfasını değiştireiblirsin.
Start(Başlat)->Run(Çalıştır)->Regedit yazıp entere bas, sonra
HKEY_CURRENT_USER/ software/ Microsoft/ Internet Explorer/ Main sekmesine gir ve start page değişkeninin üzerine basıp istediğin anasayfa olarak değiştir. Umarım bir sorun çıkmaz cevabını bekliyorum.

necdetakbas

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bir öneride de ben bulunmak istiyorum, regeditten ancak risksiz bir yöntem. başlat>çalıştır>regedit >enter açılan sayfada F3 tuşuna bastığınızda bir arama aracı göreceksiniz. buraya sizin anasayfanızda çıkan eniyiarama kelimesini yazın ve enter yapın. eğer regerit te eniyiarama.com vs gibi bir satır görürseniz bunu üzerine tıklayıp anasayfa yapmak istediğiniz adresi yazın, örneğin google.com.tr gibi. f3 ile arama işini yukarıda bahsettiğim şekilde eniyiarama adresini artık görmeyinceye kadar tekrarlayın. buraya kadar olan kısımda herhangi bir risk yok. ancak anasayfanız google olsa bile hala araçlar internet seçeneklerinden değiştiremezsiniz. değiştirilebilir hale getirmeniz için daha önce regedit te google.com.tr yi anasayfa yaptığınız HomePage ya da startpage satırındaki muhtemelen 1 olan değer verisini 0 yapmanız gerekecek. ancak bu işlem yukarıda da belirtildiği gibi biraz risklidir, yanlış değer verisini değiştirmeniz durumunda ie de ya da sistemde kararsızlık vs oluşabilir. kolay gelsin.

EnverYigit

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Anasayfa adresi kilitlenmişse alttaki verdiğim regedit dosyasını çift tıklayıp evete tıklayınca kilidin kalktığını göreceksiniz(virüs regedit ayarlarını kapamamışsa eğer onuda kilitlemişse buraya yaz yardımcı oluruz başka şekilde)

http://uploaded.to/file/lxjid9kl

Fantoma

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Gerekli açıklamaları sağolsun arkadaşlar zaten yapmış.
Ben de değişik bir şey önereyim.
WinPatrol adlı programı kur.
Ana sayfanın değişeceği uyarısı alırsan Hayır de, ardından olası virusler için antıvirus programın ile genel bir tarama yaptır.

TheStorm

Asistan
Reaksiyon puanı
6
"ComboFix" Adlı Bunun Gibi Birçok Zararlı Wormları Silen Bir Program Var. Anti-Virüs Gibi Sürekli çalışmıyor. İstediğinizde Programı Çalıştırıyosunuz. Bu ve Buna Benzer Zararlı Şeyleri Siliyor. Gayette Başarılı. Yapamayan Olursa Denemesinde Fayda Var. Boyutuda Fazla Yüksek Değil.

samanalevi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Registry ayarlarıyla uğraşmak istemiyorum diyorsanız çok küçük ama faydalı bi program var işte linki http://www.samanalevi.net/sayfa.asp?sayfa=detay&sid=43

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Registry ayarlarıyla uğraşmak istemiyorum diyorsanız çok küçük ama faydalı bi program var işte linki http://www.samanalevi.net/sayfa.asp?sayfa=detay&sid=43

samanalevi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Registry ayarlarıyla uğraşmak istemiyorum diyorsanız.. bu işi çözen çok küçük faydalı bi program var işte linki :

İndirmek İçin Tıklayın

http://www.safirmedya.c...sayfa-Kilit-cozucu.html

8711795b-8e22-46fa-bae2-a2f6409928d4.jpg