Basit sql içerikli web site tasarım programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan M15K3N
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

M15K3N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,

Şirketimizde kullanmak üzere basit bir sql sorgusunu tablo olarak web sitesi üzerinde görüntülemek için önerebileceğiniz bir program var mıdır. Web programlama çok çok az biliyorum yani ufak tefek asp düzenlemelerim oldu ancak daha kolay birşey arıyorum yardımcı olabilirseniz sevinirim.

iyi akşamlar.:blush:

M15K3N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yalnız kullandığımız sistem MSSQL ve windows server belirtmeyi unutmuşum kusura bakmayın.

Reaksiyon puanı
189
PHP ve MySQL ikilisi her sistemde çalışır. İster windows, ister linux isterse mac os olsun sorun yaratmaz. Ama MsSQL'e de lisans ücreti ödedi isen ve IIS ile kullanayım diyorsan da ASP.NET + MsSQL derim...

M15K3N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
MSSQL üzerinde şu an dblerimiz koşuyor ayrıca ASP.Net ile bilgimiz olmasa da istediğim şekilde basit dizaynlar yapılabilir mi yapılabilirse hemen edinip kurcalarım teşekkürler

Reaksiyon puanı
189
açıkçası çok fazla ASP.NET ile uğraşmışlığım yok ama .Net'in nimetlerini sonuna kadar sömürdüğünü biliyorum :) tasarım konusunda bir sıkıntın olmaz. VB veya C# ile aran iyiyse sorunsuz bir kodlama yapabilirsin...

M15K3N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@cgrszone problemim de bu zaten :D hiçbir programlama bilgim yok yalnızca SQL hakkında bilgim var ve hazır sql queryleri ile tablolar yapıp publish yapmak istiyorum ilginiz için teşekkürler

Reaksiyon puanı
189
o zaman biraz sıkıntı çekebilirsin. Açıkçası çok da kolay olacağını söyleyemem. Çünkü sadece SQL bilgisi maalesef kodlamaya etken değil.

Kullanım amacı ne olacak ona göre alternatif bir şeyler varsa onları önerelim...

M15K3N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yoruyorum sizi ama web üzerinden raporlama ve takip için kullanılacak.

Reaksiyon puanı
189
Ne demek ne yorması elimizden geldiğince :) Yani amaç anladığım kadarı ile şu:

Şirket içerisinde kullanılan bir yazılım var. SQL üzerinde verileri tutuyorsunuz. Birilerinin verilere müdahale etmeden O veriler hakkında raporlama ve o raporlar üzerinden takip yapmasını sağlayacaksınız.

Peki web olmasının zorunluluğu nedir? Yani demek istediğim şirket dışından falan da erişilip görülebilmesi mi amaç yoksa web dışında başka platformlar da kabul olur mu?

M15K3N

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
evet web olma nedeni bu tam olarak disaridan da erisilebilmesidir tesekkur ederim telden girdigim.icin ekteki dosyayi inceleyemedim yarin inceleyip donus yaparim iyi geceler cok tesekkurler :thumbup1: