Başbakan hakkında şok iddia

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

barttao

Asistan
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
423
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Yargıtay Onursal Başsavcısı Vural Savaş, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı Yüce Divan'a götürecek dosyanın da hazırlandığını iddia etti. ATV- Sabah Grubu'nun Çalık'a satışının da bu dosyada yer aldığını iddia eden Savaş, “Başbakan'ın yüce divan dosyası oluşuyor. Çalık işi de bu dosyanın içinde” dedi.


Akdeniz Üniversitesi'nde düzenlenen ‘Anayasa Hukuku ve Son Gelişmeler’ başlıklı panele Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu ve meslektaşı Vural Savaş konuşmacı olarak katıldı.

Savaş, panelde yaptığı konuşmada 'Anayasa Mahkemesi'nin esastan inceleme yapamaz’ tartışmalarının getireceği tehlikelere değindi. “Diyelim ki ‘İlköğretim ve liselere türbansız girelemez’ şeklinde düzenlenen bir kanun mecliste kabul edildi. Anayasa Mahkemesi yeterli çoğunluğa bakacak. Anayasa'ya aykırı bir durum yok. Kabul edildi” dedi. Savaş, bu açıdan CHP'nin Anayasa'nın 10'uncu ve 42'nci maddelerindeki değişikliğin iptali için yaptığı başvurunun çok önemli olduğunu söyledi.


Vural Savaş, “Anayasa Mahkemesi, Anayasa'nın dolaylı ihlallerini göz önüne almaz, sadece şekli denetleme yapar derse Türkiye'nin sonunu getirecek yol açılır” diye konuştu. “Atatürk'ün yaptığı her yasayı değiştirirken, Anayasa'da değişikliğe giderken çok iyi düşünmemiz lazım” şeklinde konuşmasını sürdüren Onursal Başsavcı, AKP iktidarına yüklendi, “Hitler de seçimle iktidara gelmişti” dedi.


'Hakim, laik cumhuriyet karşısında tarafsızım diyemez'

Yargıtay Onursal Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Anayasa Mahkemesi'nin 46'ncı kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmayı eleştirerek, “Türkiye'de hiçbir hakim, laik cumhuriyet karşısında tarafsızım diyemez” dedi. AKP'nin başlattığı Sivil Anayasa tartışmalarına değinerek konuşmasına başlayan Sabih Kanadoğlu, Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç'ın Anayasa Mahkemesi'nin kuruluş yıldönümünde yaptığı konuşmanın 4 maddesine katılmadığını söyledi.

Kanadoğlu, “Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın konuşması hem oraya, hem şuraya, hem de buraya mesajlar verdi diye alkışlandı. Dikkatle incelendiğinde Anayasa Mahkemesi Başkanı'nın yaptığı konuşmada değindiği 4 noktayı reddetmek durumundayım. Bunlardan birincisi ‘Hakim mutlaka tarafsız olmalıdır’ sözüdür” diye konuştu.


“Kastetmediği anlamda elbetteki hakim tarafsız olmalıdır” sözleriyle konuşmasını sürdüren Yargıtay Onursal Başsavcısı, “Ama bu tarafsızlık özel hayatında vermiş olduğu kararların doğruluğu yönünde kamuoyunda kuşku uyandırmayacak bir tarafsızlık olmalıdır. Yüksek hakim, özel hayatında herhangi bir tarafa iltizam ettiği veya herhangi bir düşünceyi kabul ettiğini gösterir hareketlerden mutlaka kaçınmalıdır. Tabi Başkanın kastettiği tarafsızlık bu değil” dedi. Kanadoğlu konuşmasına şöyle sürdürdü:


“Başkanın kastettiği tarafsızlık, düşünceler, kavramlar, idealler ortaya çıktığı zaman hakimin tarafsız kalması düşüncesidir. Türkiye Cumhuriyeti'nin hakimi her şeyden önce Anayasa'nın tarafı olmak zorurdadır. Neden Anayasa tarafı olmak zorundadır. Çünkü Anayasa Türkiye Cumhuriyeti'nin temel niteliklerini koruma görevini ona vermiştir. Bu mahkemede üye olan, başkan olan bir kişi ‘Ben laik Cumhuriyet karşısında tarafsızım’ diyemez. ‘Ben hukuk devleti ilkelerinin karşısında tarafsızım’ diyemez. Bu konuşmada kastedilen mutlak tarafsızlık sözü, Türkiye Cumhuriyeti hakimi için geçerli değildir.”


‘LAİKLİK ANAYASA KORUMASINDADIR’

Türkiye Cumhuriyeti'nin hakiminin, laik, demokratik sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nin tarafında olduğunu kaydeden Kanadoğlu, Kılıç'ın ‘Laiklik toplumun koruması altındadır’ açıklamasını ise talihsizlik olarak niteledi. Kanadoğlu şunları söyledi: “Laiklik her şeyden önce Anayasa'nın koruması altındadır. Başkan farkında olmayabilir, ama Anayasa Mahkemesi'nin de koruması altındadır. Hakim, laik Cumhuriyetin tarafında olacaktır. Ve laiklik ilkesininin korunmasını, Anayasa'nın uygulanması sağlayacaktır.”


Yargıtay Onursal Başsavcısı Kanadoğlu, Kılıç'ın ‘Yeni Anayasa için toplumsal mutabat gerekir’ sözleri ile de siyasi iktidara hizmet ettiğini savundu. Kanadoğlu, “Eğer siz belirli amaçlarla Anayasa yapma sözcüğünün ortaya atıldığını bilerek ve yeni bir anayasa yapma yetkisinin 23'üncü dönem TBMM'de olmadığını görerek bu sözü söylüyorsanız, siz farkında olmadan siyasi iktidarın gayretlerine hizmet eder duruma düşmektesiniz” diye konuştu. Kanadoğlu şunları söyledi:
“Bir Anayasa Mahkemesi Başkanı, yeni bir anayasa yapma olanağının olmadığını bile bile yeni anayasa yapmaktan bahsedemez. Anayasa'nın belirli hükümlerinin değiştirilmesi için fikirlerini ortaya koyabilir, ama öğretinin, uygulamanın bütün gerçeklerine rağmen bir Anayasa Mahkemesi Başkanı, mevcut siyasi iktidar gibi yeni anayasadan bahsediyorsa onun samimiyetinden şüphelenmemek olanaksız hale gelir.”


‘YOL AYRIMINA GİDİLİYOR’

Kanadoğlu, son olarak, Haşim Kılıç'ın 46'ncı yıl konuşmasında milli iradenin temsili için Anayasa Mahkemesi'ne meclis tarafından da üye seçilmesinin yerinde olacağına yönelik açıklamasına değindi, “Yargıyı siyasallaştırırsınız” dedi. Sabih Kanadoğlu, AKP iktidarının devletin tüm kademelerinde büyük kadrolaşma hareketi içinde olduğunu belirterek, “Türkiye yol ayrımına doğru hızla yürüyor. Kendi kafalarındaki ideolojik rejimi yerleştirebilmek için devletin tüm kadrolarında büyük bir kadrolaşma hareketi kesinlikle görünüyor. 17 kişilik Anayasa Mahkemesi kadrosunun 8'inin meclis tarafından seçilmiş olduğu bir an düşünürseniz ortaya çıkacak tablo siyasallaşmış bir yargı olacaktır” diye konuştu.

http://w9.gazetevatan.com/haberdeta...29.04.2008&Newsid=175702&Categoryid=1
 

ETerNiTYy

Öğrenci
Katılım
18 Ekim 2006
Mesajlar
68
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Türk Toplumu Demokrasi önemlidir.. (2 ay önce, ABD ve AB sözcüleri)
-Tepki : Demokrasi önemliymiş(demokrasi vs laiklik) bizi dinlemiyorsunuz. dünyanın devlerini dinleyin. Güvencesi biziz!
Türk toplumu için laiklikte demokrasi kadar önemlidir. (günümüz, ABD ve AB sözcüleri)
-Tepki : Abd ve ab işine baksın bunlar türkiyenin iç işleridir.

ama bir akp millet vekili birşey şöyledi ki ellerinden öperim o adamın keşke birkaç ay öncede böyle tepki verseydi, genel başkanından korkmadan..

"Türk milleti 16 imparatorluk kurmuştur, kimseden akıl alacak değildir."
 

Berkin Bozdoğan

Profesör
Katılım
18 Mayıs 2005
Mesajlar
4,926
Reaksiyon puanı
38
Puanları
0
Daha bir sürü dosyası vardı bekleyen. Onları halletseydiler önce. Çoğunluk adamlarda, bir aklamaya bakar aslında.

İktidar düşürmek için mi yapıyorlar bu yasal işlemleri yoksa iktiradı güçlendirmek için mi? Onu da bir anlasak. :D
 

baaydin

Profesör
Katılım
2 Kasım 2007
Mesajlar
2,173
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
"barttao sen böyle haberleri çok yazıyorsun senin akepe ile sorununmu var" gibi mesajları şimdiden okur gibiyim hazır ol barttao geliyo mesajlar :)
 

ETerNiTYy

Öğrenci
Katılım
18 Ekim 2006
Mesajlar
68
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
baaydin dedi ki:
"barttao sen böyle haberleri çok yazıyorsun senin akepe ile sorununmu var"

diyenler gibi kısır döngüdeki arkadaşlar yerine;
buyrun arkadaşlar çalık grubu ile başbakanın ilişkisi yoktur, şu dosyalara bakın, bankalara baskı yoktur yönetim kararı kendi yönetim kurulunda almıştır. başbakan katar a iş takibi için giderken, devletin uçağını değil kendi parası ile gitmiştir buyrun kanıtı diyen.
arkadaşlar tercih sebebidir.
 

calvaria

Profesör
Katılım
25 Mart 2008
Mesajlar
1,616
Reaksiyon puanı
9
Puanları
218
Benim anlayamadıgım mevzu hitlerin seçimle gelmesinin ne alakası var bu konu ile. Hitler seçimle başa geldi die bütün dünya secimlerimi kaldırcak.

Hadi diyelimki bu kötü bi örnek teşkil etti Ya devrimle gelipte ülkesini iyi yöneten halkı mutlu olan ülkelerde var onları örnek alıp seçimleri kaldırıp yerine her 4 yılda bi devrimmi yapacaz. Bence çok abest bi örnek olmuş...
 

wwhirlwind

Profesör
Katılım
21 Aralık 2006
Mesajlar
2,313
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
dokunulmazlık nedeniyle bekleyen onlarca dosya vardı bazıları hala devam ediyor bide bu eklenecek ...
 

Elbruz46

Rektör
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
293
şimdi çalık-sabah olayına halk nasıl bakıyor ona bakmak lazım... sonuçta halkın dediği olur er ya da geç... bu gun bu satışa halk olumlu bakıyor... eğer o gazete ve tv çalık a değil de aydın doğana satılmış olsa bu halk erdoğan ı affetmezdi... sizin için yolsuzluk gibi görünen bir olay halk için takdir edilen bir olay... erdoğan için artık muhtar bile olamaz diye manşetler çımıştı bu ülkede ama halk istedi buralara getirdi... halka karşı ne zamana kadar mücadele edeceksiniz? halk sizi seçmiyor diye daha ne kadar askerden yargıdan medet umacaksınız... bu halkı biraz tanısanız onun dertlerini anlasanız belki bu halk size de bir şans verirdi ama görünen köy kılavuz istemez sizböyle halkın gündeminden çok kendi gündeminizi halka dayatmaya çalıtıkça daha çok askerden yrgıdan medet umarsınız... biraz becerikli olun da şu erdoğan ı sandıkta yenin yapamıyorsanız ya fikirleriniz yanlıştır ya siz beceriksizsinizdir suçu halkta ve onun seçtiklerinde aramayın bir dönün kendinize bakın durmadan halkın değerlerine saldırıyorsunuz sonra bu hak bize niye oy vermiyor diyorsunuz... durmadan bu halk cahil diyorsunuz kendinizi alemin akıllısı görüp durmadan halka halkın anlamyacağı dile bir şeyler öğretmeye çalışıyorsunuz ve bunu yaparken de sürekli halkı aşağılıyorsunuz snra bu halk bana niye oy vermiyor diyorsunuz... siz bu kafayla anca duvarla pankart poster asmakla yetinirsiniz dahada ileri gidemezsiniz...
 

eozulu

Asistan
Katılım
17 Mart 2008
Mesajlar
143
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Elbruz46 dedi ki:
şimdi çalık-sabah olayına halk nasıl bakıyor ona bakmak lazım... sonuçta halkın dediği olur er ya da geç... bu gun bu satışa halk olumlu bakıyor... eğer o gazete ve tv çalık a değil de aydın doğana satılmış olsa bu halk erdoğan ı affetmezdi... sizin için yolsuzluk gibi görünen bir olay halk için takdir edilen bir olay... erdoğan için artık muhtar bile olamaz diye manşetler çımıştı bu ülkede ama halk istedi buralara getirdi... halka karşı ne zamana kadar mücadele edeceksiniz? halk sizi seçmiyor diye daha ne kadar askerden yargıdan medet umacaksınız... bu halkı biraz tanısanız onun dertlerini anlasanız belki bu halk size de bir şans verirdi ama görünen köy kılavuz istemez sizböyle halkın gündeminden çok kendi gündeminizi halka dayatmaya çalıtıkça daha çok askerden yrgıdan medet umarsınız... biraz becerikli olun da şu erdoğan ı sandıkta yenin yapamıyorsanız ya fikirleriniz yanlıştır ya siz beceriksizsinizdir suçu halkta ve onun seçtiklerinde aramayın bir dönün kendinize bakın durmadan halkın değerlerine saldırıyorsunuz sonra bu hak bize niye oy vermiyor diyorsunuz... durmadan bu halk cahil diyorsunuz kendinizi alemin akıllısı görüp durmadan halka halkın anlamyacağı dile bir şeyler öğretmeye çalışıyorsunuz ve bunu yaparken de sürekli halkı aşağılıyorsunuz snra bu halk bana niye oy vermiyor diyorsunuz... siz bu kafayla anca duvarla pankart poster asmakla yetinirsiniz dahada ileri gidemezsiniz...
doğru söze ne gerek.
 

barttao

Asistan
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
423
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
ARKADAŞLAR bunlara deginiyorum cumhuriyetimizin 82 yıl boyunca hiç bukadar dışa bagımlı olmadık hiç bukadar özelleştirme yapılmadı hiç bukadar borçlanmadık.

sorarım size çocuklarımız napıcak global ülkelerin kölesimi olacak kendi ülkemizde onlaramı calışacak.

ab dediniz şey nedir ne işe yarar türkiyenin böyle şeylere ihtiyacı yoktur olmayacakta ama onların bize ihtiyacı vardır türkiye onlar için yeni bir sömürge kaynagıdır.

yıllardır afrika gibi şili gibi hindistan gibi bunlargibi onlarca ülke var.bunları sömürdüler ki artık oralarda kaynak tükendi.

türkiye bu oyunları çok gördü ama hiç biri tutmadı tutmayacakta atatürk öyle bi türkiye kurduki her yönden mutlaka önlerini kesecektir.

bize düşense birlik ve beraberliktir.

saygılarımla.

 

Revahak

Asistan
Katılım
16 Ekim 2007
Mesajlar
248
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
Bu yazıları yazan arkadaşın kafası karışmış bi yardımcı olalım.
Aklı bulanmış. Kendini ve milletini tanıyamazhale gelmiş.

Kendi meselelerini halledeceğine memleket meselelerine burnunu sokuyo.

Bıraksın da kim Türkiye'yi dolandırırsa dolandırsın.
Kendi burada yazınca hiçbişey değişmez.
Burada boş boş konuşmanın bir gereği yok.

Birilerinden alıntı yapıp gereksiz uydurma şeyleri yazıp da insanların aklını bulandırmaya çalışan birinin bu sitede yeri olmamalı.
 

se7en

Profesör
Katılım
8 Ocak 2008
Mesajlar
1,115
Reaksiyon puanı
1
Puanları
218
Arkadaslar bırakın yazan yazsin okuyan okusun...herkesin kendine göre bir fikirleri vardır..
bizler olumlu yada olumsuz bir polemik yaratirsak yazanlarin isine gelmis olur..
en iisi kendi hallerine bırakmak...

 

bulmeh

Profesör
Katılım
26 Temmuz 2007
Mesajlar
1,653
Reaksiyon puanı
14
Puanları
218
Hazır konu açılmışken;
Siyasette en az 10 yıl çalışmış, tertemiz...ahlaklı...dürüst...eli harama deymemiş...helal süt emmiş...erkek adaylar için askerliğini yapmış...doğru sözlü...mavi gözlü...meydanlarda avazı çıktığı kadar bağırabilen...bol para bulabilen (hortumlanmış veya gömü de olur farketmez)...pırıl pırıl bir eleman arıyoruz. :]
 

ETerNiTYy

Öğrenci
Katılım
18 Ekim 2006
Mesajlar
68
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Türkçe kullanıma özen gösterelim, yoksa 10 sene sonra "what-if" ya da "nowadays" ile başlar bu cümleler.

Ne Tekele ne de başbakanın damadına olumlu bakmıyor halk, bunu nerden çıkardınız çıkın dışarı sorun insanlara oturduğunuz yerden propaganda yapmayın (Joseph Goebbels gibi)(o da kim =))

Anlaşılamayan nokta biz kimiz? Şunu anlayın artık RTE T.C. nin Başbakanıdır dolayısı ile bizimde başbakanımızdır.(kralımız değil) bu nedenle icraatlara muhalif olmamız bir siyasi oluşumun içinde olduğumuz ya da bir parti destekçisi olduğumuz anlamına gelmez.

Halkın %47 sinin oyunu almak, bunun da 18+ olduğunu düşünürsek ve seçime katılımı da eklersek. Türkiye nufusunun %47 si anlamına gelmez. Boş boş konuşup kendinizi inandırmanızı engellenemez tabi ki. Neyse, anlaşılan o ki Hz ibrahim gibi sorular sorarak doğruyu bulmak yerine ne varsa önünüzde ona inanmak daha kolay geliyor.

Boş siyasetin ve propaganda siyasetinin zamanı 1995 den sonra bitmiş olmalıydı, ne akp ne de diğer partiler bunun ötesine geçemez oldular son zamanlarda.

Halk dediğiniz kesime; kimisi köylü dağda yaşayan, kimi ise Ayak takımın başı yönettiği nerde görülmüştür(RTE) dedi. Siyasette halkı arkana alıp timur un karşısına çıkmak, nasrettin hoca yapar adamı. Buna dikkat etmek lazım.

Allah sonumuzu hayır etsin.


Elbruz46 dedi ki:
şimdi çalık-sabah olayına halk nasıl bakıyor ona bakmak lazım... sonuçta halkın dediği olur er ya da geç... bu gun bu satışa halk olumlu bakıyor... eğer o gazete ve tv çalık a değil de aydın doğana satılmış olsa bu halk erdoğan ı affetmezdi... sizin için yolsuzluk gibi görünen bir olay halk için takdir edilen bir olay... erdoğan için artık muhtar bile olamaz diye manşetler çımıştı bu ülkede ama halk istedi buralara getirdi... halka karşı ne zamana kadar mücadele edeceksiniz? halk sizi seçmiyor diye daha ne kadar askerden yargıdan medet umacaksınız... bu halkı biraz tanısanız onun dertlerini anlasanız belki bu halk size de bir şans verirdi ama görünen köy kılavuz istemez sizböyle halkın gündeminden çok kendi gündeminizi halka dayatmaya çalıtıkça daha çok askerden yrgıdan medet umarsınız... biraz becerikli olun da şu erdoğan ı sandıkta yenin yapamıyorsanız ya fikirleriniz yanlıştır ya siz beceriksizsinizdir suçu halkta ve onun seçtiklerinde aramayın bir dönün kendinize bakın durmadan halkın değerlerine saldırıyorsunuz sonra bu hak bize niye oy vermiyor diyorsunuz... durmadan bu halk cahil diyorsunuz kendinizi alemin akıllısı görüp durmadan halka halkın anlamyacağı dile bir şeyler öğretmeye çalışıyorsunuz ve bunu yaparken de sürekli halkı aşağılıyorsunuz snra bu halk bana niye oy vermiyor diyorsunuz... siz bu kafayla anca duvarla pankart poster asmakla yetinirsiniz dahada ileri gidemezsiniz...
 

barttao

Asistan
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
423
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Revahak dedi ki:
Bu yazıları yazan arkadaşın kafası karışmış bi yardımcı olalım.
Aklı bulanmış. Kendini ve milletini tanıyamazhale gelmiş.

Kendi meselelerini halledeceğine memleket meselelerine burnunu sokuyo.

Bıraksın da kim Türkiye'yi dolandırırsa dolandırsın.
Kendi burada yazınca hiçbişey değişmez.
Burada boş boş konuşmanın bir gereği yok.

Birilerinden alıntı yapıp gereksiz uydurma şeyleri yazıp da insanların aklını bulandırmaya çalışan birinin bu sitede yeri olmamalı.

BU sitede kimin yer alacagına sen karar veremessin
 

Elbruz46

Rektör
Katılım
22 Şubat 2008
Mesajlar
11,931
Reaksiyon puanı
1,338
Puanları
293
yaw sizi anlamıyorum %47 yle ne alıp veremediğiniz var... Akp nin oyu %47 değilse acaba diğerlerinin ki ne kadar... oranları düşürdüğünüzde... sizin desteklediğin,z partilerin de oranlar düşmüyor mu? ya da Akp seçime diğer partilere oy verecek insanları almadı mı? oy kullanmyanlar içinde hiç mi Akp ye oy verebilecek insan yok... yaw biraz utanır insan... Akp % 47 değil 37 ise Chp barajın altında kalır... AKP tek başına tüm meclisin sahibi olu bunu da görmüyor musunuz...
 

Hakkı Alkan

Rektör
Admin
Katılım
2 Haziran 2005
Mesajlar
13,887
Reaksiyon puanı
2,155
Puanları
3,358
Bu adama güvenmiyorum. Bu adamın ülkeye bir faydası da olmadı. Onursal başsavcıymış. Emekli olanlara da bu ünvan neden verilir anlamıyorum.

Kızı bile terketti bu adamı. Düğününe çağırmadı. Kızına faydası olmayan birinin ülkeye ne faydası olur ki. Bi git Vural.
 

ETerNiTYy

Öğrenci
Katılım
18 Ekim 2006
Mesajlar
68
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
@Elbruz46 Doğru düzgün türkçe kullanırsan, birbirimizi daha iyi anlarız. Takılmış plak gibi sesler çıkarmaya gerek yok..

Konuşmanın başında siz bahsettiniz %47 den bende analiz yaptım. O kadar...
Bilgimiz olmadan, okumadan etmeden, fikrimizin olması anlamsız olur yoksa.
 

Revahak

Asistan
Katılım
16 Ekim 2007
Mesajlar
248
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
barttao dedi ki:
ARKADAŞLAR bunlara deginiyorum cumhuriyetimizin 82 yıl boyunca hiç bukadar dışa bagımlı olmadık hiç bukadar özelleştirme yapılmadı hiç bukadar borçlanmadık.

Türkiye şimdiye kadar borçlandığı kadar borçlanmamış olabilir ama şimdiye kadar geliştiği gibi de hiçbir zaman gelişmemiştir. Türkiye Ekonomisi büyüdüğü için borcu da büyümüştür. Bu demek değildir ki Türkiye dışa bağımlı.
Dışaryıla ticaret yapmak dışa bağımlı olmak demek değildir.
Türkiye dışarıyla ticaret yapmak zorundadır. Önemli olan bu ticareti akıllı yapmaktır.

barttao dedi ki:
sorarım size çocuklarımız napıcak global ülkelerin kölesimi olacak kendi ülkemizde onlaramı calışacak.

Şu anda sen global ülkelerin kölesi değilmişsin gibi çocuklarının derdine düşmüşsün. Türkiye zaten sömürülen bir ülke. Zaten şu anda diğer ülkelere çalışıyoruz.
Bunun sebebi de insanlarımız üretmeyip tüketiyor.
Tek üretimi tarım ve hayvancılık olan bir ülke daha yeni yeni üretim kaynakları bulmaya başlıyor. Üretime yeni yeni başlıyor. Bu da durumun iyiye gittiğinin göstergesidir.

Burada boş laf üreteceğine sende bişeyler üret.
Bir icatta bulun belki Türkiye senin sayende daha iyi bir ülke olur. Burada konuşunca bişey değişmiyor.
Bpş çene çalıyorsun.

barttao dedi ki:
ab dediniz şey nedir ne işe yarar türkiyenin böyle şeylere ihtiyacı yoktur olmayacakta ama onların bize ihtiyacı vardır türkiye onlar için yeni bir sömürge kaynagıdır.

ab dediğimiz şey bir birlik içinde Almanya gibi büyük ülkeler var. AB adının öne çıkmasını sağlayan da üretim ve teknolojide gelişmeleridir. Adamlar çalışıp Bosch, Siemens, Mercedes, Philips ve daha bir sürü marka üretmişler ve bize satıyorlar. Biz de onlardanalacağımıza bunları kendimiz onların ürettiği kaliteyle daha ucuz maliyete ve daha güzelini üretirsek büyüyebiliriz. Burada çene çalarak olmaz bu işler.

barttao dedi ki:
yıllardır afrika gibi şili gibi hindistan gibi bunlargibi onlarca ülke var.bunları sömürdüler ki artık oralarda kaynak tükendi.

Dünyada kaynak kolay kolay tükenmez. Saydığın ülkelerde tükendiğini nerden çıkardın.

barttao dedi ki:
türkiye bu oyunları çok gördü ama hiç biri tutmadı tutmayacakta atatürk öyle bi türkiye kurduki her yönden mutlaka önlerini kesecektir.

Ülke bir kişiyle kurulmaz. Atatürk sembol isimdir.

barttao dedi ki:
bize düşense birlik ve beraberliktir.

Bu yazıları yazan sen ayrımcılık çıkarmaya AKP'yi dağıtmaya ve zor duruma sokmaya çalışırken bir de birlikten bahsediyosun. Eğer AKP bölünürse sonuçları ne olur düşünmüyosun bile sadece alıntı yapıp sitede üfürük uyduruk saçma sapan şeyler yazıyosun.
 

ETerNiTYy

Öğrenci
Katılım
18 Ekim 2006
Mesajlar
68
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
Kişinin özel hayatı, konu dahilinde değildi sanırsam. Kimseyi savunacak değilim ama özel hayata bakarak insanların iş yaşamları ile değerlendirmek yanlış olmaz mı?

Troy dedi ki:
Bu adama güvenmiyorum. Bu adamın ülkeye bir faydası da olmadı. Onursal başsavcıymış. Emekli olanlara da bu ünvan neden verilir anlamıyorum.

Kızı bile terketti bu adamı. Düğününe çağırmadı. Kızına faydası olmayan birinin ülkeye ne faydası olur ki. Bi git Vural.
 

ETerNiTYy

Öğrenci
Katılım
18 Ekim 2006
Mesajlar
68
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
@Revahak
Türkiye Ekonomisi büyüdüğü için borcu da büyümüştür. Bu demek değildir ki Türkiye dışa bağımlı..

Nasıl yani?
Dış ticaret açığının yarattığı borçları, ekonomi büyüdü ondan oldu diye mi yorumluyorsunuz? ya ekonomiden anlamıyorsunuz ya da korelasyon dan.
Yani maaşınız artarsa sizin borçlarınızın artışı maaş artışınıza(refah düzeyine)oranlı değilde daha mı fazla olacak? diye bir soru sormak isterdim size..

@Bu yazıları yazan sen ayrımcılık çıkarmaya AKP'yi dağıtmaya ve zor duruma sokmaya çalışırken bir de birlikten bahsediyosun. Eğer AKP bölünürse sonuçları ne olur düşünmüyosun bile sadece alıntı yapıp sitede üfürük uyduruk saçma sapan şeyler yazıyosun.

Görünürde şimdilik akp nin alternatifi yok ama o yüzden de kraldan fazla kralcı olmaya da gerek yok. Bu osmanlı'dan kalan hastalık bu. Hep birlikte daha iyiye götürmek, her alanda iyileştirmeler ile verimlilik arttırmak varken, var olana bağlı kalmak.
Birşeyleri iyi yapmak istiyorsak çocuklarımız geleceğimiz için yapıyoruz, ona buna yaranmak için değil...

Türk halkının sadece bir noktada alternatif aramaz "İstiklal söz konusu ise", yoksa dünya da herşeyin alternatifi mevcuttur. Alternatifsizlik bizim intiharımız olur yoksa.
 

barttao

Asistan
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
423
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Revahak dedi ki:
Bu yazıları yazan sen ayrımcılık çıkarmaya AKP'yi dağıtmaya ve zor duruma sokmaya çalışırken bir de birlikten bahsediyosun. Eğer AKP bölünürse sonuçları ne olur düşünmüyosun bile sadece alıntı yapıp sitede üfürük uyduruk saçma sapan şeyler yazıyosun.

ee akp cumhuriyeti bölmek istiyor ülkeyi ikiye degil pekçok parcaya böldü buna nedicen islam,ılımlı islam diye kendi dinini bile böldü kendi sözlerinle kendi tezini çürütüyon ,

ben ayrımcılık cıkarmaya çalışmıyom aksine türkiye cumhuriyeti çatısında toplanılması gerektiğini vurguluyorum.
 

Revahak

Asistan
Katılım
16 Ekim 2007
Mesajlar
248
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
barttao dedi ki:
Revahak dedi ki:
Bu yazıları yazan arkadaşın kafası karışmış bi yardımcı olalım.
Aklı bulanmış. Kendini ve milletini tanıyamazhale gelmiş.

Kendi meselelerini halledeceğine memleket meselelerine burnunu sokuyo.

Bıraksın da kim Türkiye'yi dolandırırsa dolandırsın.
Kendi burada yazınca hiçbişey değişmez.
Burada boş boş konuşmanın bir gereği yok.

Birilerinden alıntı yapıp gereksiz uydurma şeyleri yazıp da insanların aklını bulandırmaya çalışan birinin bu sitede yeri olmamalı.

BU sitede kimin yer alacagına sen karar veremessin

Zaten o kararı bana bıraksalardı senin gibileri atardım siteden. Bilmeden araştırmadan sanki kendin çok bişey yapıyomuşsun gibi ona buna laf atıyosun.

Ürettiğin tek şey laf. Başka bişey yaptığın yok. Sitedeki bütün yazıların da aynı içerikli. Kendini çok beğendiğin için olsa gerek kötüleme karalamadan başka bişey yapmamışsın.
 

Revahak

Asistan
Katılım
16 Ekim 2007
Mesajlar
248
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
ETerNiTYy dedi ki:
@Revahak
Türkiye Ekonomisi büyüdüğü için borcu da büyümüştür. Bu demek değildir ki Türkiye dışa bağımlı..

Nasıl yani?
Dış ticaret açığının yarattığı borçları, ekonomi büyüdü ondan oldu diye mi yorumluyorsunuz? ya ekonomiden anlamıyorsunuz ya da korelasyon dan.
Yani maaşınız artarsa sizin borçlarınızın artışı maaş artışınıza(refah düzeyine)oranlı değilde daha mı fazla olacak? diye bir soru sormak isterdim size..

Ekonomiden pek anlamam. Ama ekonominin tanımını bilmediğimden olabilir. Söylemeye çalışığım şey Türkiye sermayesi olmadan yatırım yaptığı için borçlanıyor. Ama borcun karşılığı var.
Çift şerit yollar yapılıyor. Yeni üniversitelerin açılması kararı alınıyor. Hızlı tiren ve daha başka projeler yapılıyor. Yani Türkiye parasıyla alışveriş yapıyor. Ama gelirinden çok yapıyor ki borçlanıyor. İyi bişey değil ama yaptıkları şeyler ülkenin geliştiğinin göstergesi. Gelişmek için borçlanıyor yani.

ETerNiTYy dedi ki:
@Bu yazıları yazan sen ayrımcılık çıkarmaya AKP'yi dağıtmaya ve zor duruma sokmaya çalışırken bir de birlikten bahsediyosun. Eğer AKP bölünürse sonuçları ne olur düşünmüyosun bile sadece alıntı yapıp sitede üfürük uyduruk saçma sapan şeyler yazıyosun.

Görünürde şimdilik akp nin alternatifi yok ama o yüzden de kraldan fazla kralcı olmaya da gerek yok. Bu osmanlı'dan kalan hastalık bu. Hep birlikte daha iyiye götürmek, her alanda iyileştirmeler ile verimlilik arttırmak varken, var olana bağlı kalmak.
Birşeyleri iyi yapmak istiyorsak çocuklarımız geleceğimiz için yapıyoruz, ona buna yaranmak için değil...

Türk halkının sadece bir noktada alternatif aramaz "İstiklal söz konusu ise", yoksa dünya da herşeyin alternatifi mevcuttur. Alternatifsizlik bizim intiharımız olur yoksa.
Katılıyorum. Ama neredeyse %50 oy almış bir partiyi kapatmak da intiharımız olur.
 

barttao

Asistan
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
423
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Revahak dedi ki:
barttao dedi ki:
Revahak dedi ki:
Bu yazıları yazan arkadaşın kafası karışmış bi yardımcı olalım.
Aklı bulanmış. Kendini ve milletini tanıyamazhale gelmiş.

Kendi meselelerini halledeceğine memleket meselelerine burnunu sokuyo.

Bıraksın da kim Türkiye'yi dolandırırsa dolandırsın.
Kendi burada yazınca hiçbişey değişmez.
Burada boş boş konuşmanın bir gereği yok.

Birilerinden alıntı yapıp gereksiz uydurma şeyleri yazıp da insanların aklını bulandırmaya çalışan birinin bu sitede yeri olmamalı.

BU sitede kimin yer alacagına sen karar veremessin

Zaten o kararı bana bıraksalardı senin gibileri atardım siteden. Bilmeden araştırmadan sanki kendin çok bişey yapıyomuşsun gibi ona buna laf atıyosun.

Ürettiğin tek şey laf. Başka bişey yaptığın yok. Sitedeki bütün yazıların da aynı içerikli. Kendini çok beğendiğin için olsa gerek kötüleme karalamadan başka bişey yapmamışsın.

işte seningibi düşünenlerle bizim farkımız siz çözümü susturmakla zorbalıkla bulmaya çalışıyorsunuz.

biz herkesin fikrine saygılıyız eliştiririz
biri bizim fikrimize karşıçıktıgı zaman kendimiz sorgularız
başkasının fikrinede biz karşı cıktı zaman ondan zorbalık degil kendini sorgulamsını bekleriz

saygılarımla
 

bulmeh

Profesör
Katılım
26 Temmuz 2007
Mesajlar
1,653
Reaksiyon puanı
14
Puanları
218
barttao dedi ki:
Revahak dedi ki:
Bu yazıları yazan sen ayrımcılık çıkarmaya AKP'yi dağıtmaya ve zor duruma sokmaya çalışırken bir de birlikten bahsediyosun. Eğer AKP bölünürse sonuçları ne olur düşünmüyosun bile sadece alıntı yapıp sitede üfürük uyduruk saçma sapan şeyler yazıyosun.

ee akp cumhuriyeti bölmek istiyor ülkeyi ikiye degil pekçok parcaya böldü buna nedicen islam,ılımlı islam diye kendi dinini bile böldü kendi sözlerinle kendi tezini çürütüyon ,

ben ayrımcılık cıkarmaya çalışmıyom aksine türkiye cumhuriyeti çatısında toplanılması gerektiğini vurguluyorum.
Evet, fakat karanlığa küfrederek. |) (bi daha yazmayacağım artık)
 

Revahak

Asistan
Katılım
16 Ekim 2007
Mesajlar
248
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
ee akp cumhuriyeti bölmek istiyor ülkeyi ikiye degil pek çok parcaya böldü buna nedicen
islam,ılımlı islam diye kendi dinini bile böldü kendi sözlerinle kendi tezini çürütüyon ,

ben ayrımcılık cıkarmaya çalışmıyom aksine türkiye cumhuriyeti çatısında toplanılması gerektiğini vurguluyorum.
[/quote]

islam,ılımlı islam bölücülük mü oluyor?
İslamın manası nedir? Ilımlı İslam diye bişey olur mu?
İslam ve ılımlı islam deyince adam dinini bölmüş mü oluyo:)
Din bölünür mü?

Türkiye zaten bir çatıda toplu nereye topluyosun?
Şu anda alternatifi neredeyse olmayan ve tek başına iktidarda olan bir partiyi kapatırsan o zaman bu ülkeyi bölersin.

Bir kere Doğu ve Gündey Doğu Anadolu'daki oy veren herkes oyunun geçmediğini düşünerek siteme ve ülkeye karşı soğuyacaktır.

Sonuçlarını kendin düşün de bul.
 

barttao

Asistan
Katılım
22 Ocak 2008
Mesajlar
423
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
İslamın manası nedir? Ilımlı İslam diye bişey olur mu?
İslam ve ılımlı islam deyince adam dinini bölmüş mü oluyo:)

ılımlıyız diye geldi bunlar başa ozaman ya dinden haberleri yok yada yalan cılar


 

ETerNiTYy

Öğrenci
Katılım
18 Ekim 2006
Mesajlar
68
Reaksiyon puanı
0
Puanları
6
@Revahak
AK partinin kurduğu hükümet hepimizin hükümeti,RTE herkezin başbakanı, zaten olumlu işler yapılmazsa ülke karışırdı ama olumsuzlukları görmezden gelmek demokrasiye göre değil. imparatorluk olsak haklısın. Ama kendi geleceğimize kendimiz karar verelim diye 15 den 50 ye kadar herkez çanakkale de büyük taaruzda da kanlarını döktüler.

Demek istediğim odur ki üstün körü bağlılık son zamanların klasik örneği olan hitler i getiriyor akla(herkez kullanınca da anlamı kalmıyor tabi ki).. Demokratik seçim ile başa gelmiş 3. reich (3. imparatorluğun) ın imparatorudur. Akp yi eleştirmek için ulusalcı ya da chp ci olmama gerek yok. Benim senin paramla iş yapan vekiller ordakiler, asıllar biziz bu yüzden kim yüke sokarsa bu devleti sağ sol ayırmadan eleştiririm. para tabi ki sana, bana, ayşe teyzeye, mehmet amcaya hizmet olarak dönecek dönmezse ve çarçur edilirse T.C. nin mahkemeleri hesabını soracak ya da halk seçimde soracak

Budur yani insanların kişiliklerine saldırmak yerine belgeler ile konuşmamız lazım.
İnan ki arkadaşım; Ermeni forumlarında konuşurken yada katolik forumlarında müslümanları anlatırken bu kadar anlayışsız ve hakaret dolu mesajlar görmedim. Tartışmayı mı bilmiyoruz Muhalifleri mi katletmek vacip anlamış değilim.

P.S. Ilımlı islam ve dinler arası dialog, emperyalist oyunlardır.
İslamın ılımlısı demek ılımsız olanların terorist olduğunu kabul etmek demektir bugünün koşullarında, Afganistanda ki insanları "kurtuluş savaşında bize destek olanların çocuklarını" terorist adletmektir.

Bizi Şeytanın ayetlerine inanmakla adledenler misyonerlik dışında bir şey düşünmemekte, İbrahimi dinler konsepti ile içimize dalmaya uçlar yaratarak insanlarımızın dinimizden soğumasına çalışmaktadır. Başarılıda olmaktadırlar, İnsanlarımız dinimizi spora siyasete ticarete bulaştırmaları ile..
 
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üst