Başarılı Delid ve Stabil Güncel Windows Kullanımı Önemi

Bu konuyu okuyanlar

Utku92

Müdavim
Katılım
30 Haziran 2012
Mesajlar
5,339
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
3,839
Puanları
113
Yaş
32
Günümüzde kullandığımız bilgisayarları ne kadar iyi kullanıyoruz. Gerçekten tam performansında donanımları kullanabiliyor muyuz ? Ve bu durumun oyunlardaki etkisi ne olur ? Örneğin yeni sistem topladık ve yeteri kadar iyi çalışmıyor. Bunun birçok sebebi ve nedeni olabilir. Donanımsal olarak herhangi bir sıkıntı yoksa parçalarda bios güncellemeleri ve driver updateleri, windows orjinal imajı ile çok daha üst düzey verim alabilirsiniz bilgisayarınızdan. Ek paketler var tabi sonrasında java, vcredist, directx web paketleri vs. Sonrasında zaman geçtikçe performans düşüşü yaşanabilir. Bunun nedenleri arasında en büyük sebep bakım yapılmamasıdır. Sıcaklık değerleri donanımın gerçek performansına çok büyük etki etmektedir. Tozlanma termal macun yenilemesi yapılabilir. Böylelikle fan sesi de azalacak ve uzun ömürlü bir pc kullanmış olacaksınız. Örnek olarak kendi bilgisayarımdan örnekler göstereceğim. Ve görseller ekleyeceğim. Alta da yaklaşık 1 saaten fazla oynamış olduğum star wars battlefront 2, 1080p de resolution scale fullde bütün ayarlar ultradaki değerleri atacağım ki sıcaklık değerlerine de dikkatli bir şekilde bakınız.
Star Wars  Battlefront II (2017) Screenshot 2021.01.24 - 17.28.12.31-min.png


Evet ekran kartı biraz ısınmış lakin aldığım değerler inanılmaz. Ki macunum da eski macun beklemiş olan. Ek olarak cpu sıvı soğutma ile ekran kartım arasına mesafe koydum ki oradan da 5 derece kazanç sağladım. Yani 2. slota ekran kartımı yerleştirdim. Ardından aida stres testindeki stok ve overclocklu değerlere bakalım.

STOK:


Overcloksuz Otomatik.png


5 GHZ SYNC CORE OVERCLOCKLU:


Overcloklu 5 GHZ.png


Yani kısacası herşey size bağlı yapabileceğiniz işlemlere kullanıma bağlı. En iyi şekilde kullanmak var bir de yerlerde kullanmak var. İşlemcim i5 9600k, anakartım Asus z390 e gaming, ekran kartım asus rog strix 3 fanlı gtx 1080.
 

Son mesajlar

Üst