Banka Kartı Almak

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herkeze merhaba, ben kendime banka kartı almak istiyorum. Alma amacım ise paypal üzerinden alışveriş yapabilmek. Paypal demek yalnış olur, genel olarak internetten alışveriş yapmak. Ilk olarak araştırmalarım sonucunda banka kartı ile kredi kartının farkını öğrendim. Benim sorum şu, ben 16 yaşındayım ve kendime kart almak istiyorum. Burada bir sıkıntı yok ama ben kartı kendi üzerime almak istiyorum babamın veya bir aile bireyine ek kart çıkartmak değil.

1. Bu mümkünmüdür ?
2. Sadece internetten alışveriş yapacak ve hesapta para yatırpı onu internette harcayacak biri olarak hangi bankayı hangi kartı tavsiye edersiniz ?

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
her banka aynı sen farkında olmadan senı sömürür..bi bakmışsın borç batagındasın ...hangısıne gıdersen gıt..vadesiz hesap yanı banka kartı alacaksan en az 2 tane otomatık odeme talımatı olması lazımkı 6 ayda bır hesap işlem ucretı kesmesınler...kredı kartınada yıllık kart aidatı alıyorlar ..bankadan bankaya gore degısır ucretler.. kımı bankalar altı aylık degıl her ay 6 ayda bır alacagını taksıt taksıtte alır...gel bana sor bankaları...

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
yalnız ben bankadan para almıyacağımki. Ben paramı hesabıma yatıracağım yatırdığım parayı internet üzerinde kullanacağım niye para sömürecekler yinede ?

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
yalnız ben bankadan para almıyacağımki. Ben paramı hesabıma yatıracağım yatırdığım parayı internet üzerinde kullanacağım niye para sömürecekler yinede ?
demedi deme iyi arastır benım soyleyeceklerım yukarıda yazdıklarımdan ıbarettır...

Rom.

Rektör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
177
2 sene sonra düşün bu olayı sen daha erken senin iiçin.

wolkhy1903

Profesör
Reaksiyon puanı
79
@Rom. abinin dediğini dinle bence internet üzerinden alışver,şlerde dikkatli olman lazım ..@Conixcit

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
binlerce dolandırıcı site olduğunun farkındayım fakat, d&r, dx.com, gibi sitelerden alışveriş yapmanın riski ne olabilir ? 2 sene sonra bu sorulara sormam farklı olmayacak.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Alacağın kartın visa ya da master card olmasına dikkat et.İş bankası için örnek verecek olursam maestro verirlerse internetten kullanım hakkın çok sınırlı olur. Visalarda 3dsecure falan desteği var diye biliyorum maestro da yok bu. Yanlış hatırlamıyorsam iş bankası 18 yaş altı bankamatik kartlarına öğrenci isen aidat almıyor.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
herangi bankaya hesap açınca kart veriyorlar 1 ay yada daha uzun sürede kartın eline geçer... yıllık hesap işletim ücreti v.s. olmasa kullanışlı olurdu...

Conixcit-1

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yani bankadan kart alsam banka benden ortalama aylık ne kadar keser ? (Öğrenciye kart çıkarılıyor yani, birine alt kart değil kendime ait ?)

oslun

Dekan
Reaksiyon puanı
33
16 yaşında isen hesap açabilmen için bankaya ailenden biriyle gitmen lazım. İş bank'a annen veya babanla git, hesap açmak istediğini söyle, öğrenci belgen de yanında olsun. Hesap açarlar ve herhangi bir ücret ödemezsin ama ailen tüm hesap hareketlerini kontrol etme hakkına sahip olur.

the grudge

Profesör
Reaksiyon puanı
49
Yani bankadan kart alsam banka benden ortalama aylık ne kadar keser ? (Öğrenciye kart çıkarılıyor yani, birine alt kart değil kendime ait ?)
aylık değil yıllık yıl sonunda hesapta kalan bakiyeden alıyor... ne kadar olduğunu bankadan öğrenebilirsin...