Balkondan atılan sigara

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan ZorhaK
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Arkadaşlar benim gibi sigara içmek için pencereye veya balkona çıkanlar sigaraları bittikten sonra ne yapıyor?

Söndürülmemiş sigarayı,nelere yol açabileceğini düşünmeden atıyor muyuz yoksa?

Ben de 1 hafta öncesine kadar öyle yapıyordum.Ta ki,attığım sigaranın ardından bakıp,onun bir arabanın üstüne düştüğünü görene kadar...

Utandım yaptığım hareket yüzünden.Bir şimşek çaktı kafamda ve sen ne yapıyorsun dedim.

Aranızda bu uygunsuz davranışta bulunanlar var ise,belki bu yazı sebep olur da benim gibi doğru yolu bulurlar..:)

Not:Arabanın üstüne attığım sigarayı almak için gecenin bir yarısı aşağı indim.Yani aracı kurtardım...Kendimi de...;)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Aslında biraz daha ince ve derin düşünürsen çevreyi kirletmenin kul hakkı olduğunu da göreceksin :happy: Bu arada ucuz atlatmışsın geçmiş olsun, umarım boyasıda zarar görmemiştir.

RosenRood65

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sigarayı İçerken kendine Zarar veriyorsun ayrıca yanan sigarayı attıgın yeri fark etmeseydin olabilecek zararları tahmin ediyorsundur sanırım.Konuyu Paylaştıgın İyi oldu tesekkür ediyorum ki görenler aynı duruma düşmesin diye .Herkes senin kadar şanslı olmaya bilir:)

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Sigara içmiyorum en iyisi En kolay yolu :D

Hem sağlığa hemde cebine karı oluyor insanın..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Haklısınız..Yaptığım yanlıştı..pişmanım..:(

RosenRood65

Doçent
Reaksiyon puanı
0
:happy:Sana tavsiyem Sigara yı bırakmak istedigini bize degilde kendi kendine söylesen daha kolay bırakabilirsin

mert25

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sigarayı öylesine çok seviyordum ki onsuz bir yaşam olabileceğine ihtimal bile veremiyordum. Günde en az 1,5 paket içiyordum. Fakat yasak gelince bir öğretmen olarak kenar köşede sigara içmeyi gururuma yediremedim ve ani bir kararla yasağın başladığı 20 Mayıs 2008 de sigarayı bıraktım. İlk başlarda O kadar zorluk çektim ki bilemezsiniz, hayat eksikti sanki, yediğim, içtiğim hiçbir şeyden lezzet alamıyordum, bazen beynim zonklamaya başlıyordu ama inat ettim ve yaklaşık 8 aydır içmedim, bundan sonra içmeyi de düşünmüyorum.

Şimdi ise nerdeyse hiç aramıyorum o laneti. Sigara içen biri yanıma yaklaşınca öylesine kötü kokuyor ki sormayın. O koku her aklıma gelişte eşimden defalarca özür diliyorum. Şimdilik tek problem kilo almam. Yememe çok fazla dikkat etmeme rağmen o günden bu yana yaklaşık 4-5 kilo almışım, fakat geri verecem inşallah. Her yerde iddia ettim ve yine de ediyorum, eğer ben sigarayı bırakabildiysem herkes bırakır, sigarayı bu kadar seviyordum işte.

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Mert25 ne mutlu size, ayrıca devletin ne kadar güzel bir adım attığına da güzel bir örneksiniz. Sizin gibi niceleri vardır eminim...

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
265
Sigarayı öylesine çok seviyordum ki onsuz bir yaşam olabileceğine ihtimal bile veremiyordum. Günde en az 1,5 paket içiyordum. Fakat yasak gelince bir öğretmen olarak kenar köşede sigara içmeyi gururuma yediremedim ve ani bir kararla yasağın başladığı 20 Mayıs 2008 de sigarayı bıraktım. İlk başlarda O kadar zorluk çektim ki bilemezsiniz, hayat eksikti sanki, yediğim, içtiğim hiçbir şeyden lezzet alamıyordum, bazen beynim zonklamaya başlıyordu ama inat ettim ve yaklaşık 8 aydır içmedim, bundan sonra içmeyi de düşünmüyorum.

Şimdi ise nerdeyse hiç aramıyorum o laneti. Sigara içen biri yanıma yaklaşınca öylesine kötü kokuyor ki sormayın. O koku her aklıma gelişte eşimden defalarca özür diliyorum. Şimdilik tek problem kilo almam. Yememe çok fazla dikkat etmeme rağmen o günden bu yana yaklaşık 4-5 kilo almışım, fakat geri verecem inşallah. Her yerde iddia ettim ve yine de ediyorum, eğer ben sigarayı bırakabildiysem herkes bırakır, sigarayı bu kadar seviyordum işte.

Ya sen ne güzel bir insansın.Bırakmışsın sigarayı..

Ben de senin gibi aşırı bağımlıyım.Bağımlıydım diyemiyorum çünki hala içiyorum.İçmediğim zaman sanki damarlarımdaki kan çekiliyor.Sanki başımın arkasında karıncalanma oluyor.Sanki parmaklarımı stresten sürekli oynatıyorum v.b....Yani durum berbat sabah kalkınca bir lokma atıp sigara içiyorum,işe giderken yolda içiyorum,işe gidip bir şeyler atıştırdıktan sonra içiyorum.Sonra yavaşlıyorum günde 15 sigara içiyorum yani...

Keşke ben de bir şeyden sebeplensem de bıraksam...

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
mert 25 e tebrikler
bu işin ahiret yönüde var hem israftan mesul olursunuz hemde organlarınız davacı olur ne olur bıraksanız