Bakırköy devlet hastanesinin ucube acil servisi...

metinxx

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
BAKIRKÖY DEVLET HASTANESİ VE KIYASLANAN ESKİ OKMEYDANI SSK.

Evet arkadaşlar bakırköy devlet hastanesinin içler acısı halini buradan yazıyim dedim, nedenmi?? çünkü yolum o tarafa düştü işim oraya düştü ve sayın böyyüklerimizin "sağlıkta düzelmeler oldu" dediği ve öğündüğü bakırköy devlet hastanesiyle ilgili başıma gelenleri yazıyim dedim.
Hani sağlık geyiği yapanlar sık sık şimdiki sağlık politikasıyla eskisini kıyaslarlar ya özelliklede okmeydanı ssk yı. bu güne kadar bende birşeyler düzelmiş zannediyordum ama yanılmışım...

ayrıntıları lütfen iyi okuyun çünkü işin pisliği orada yatıyor.

bir yakınım felç geçirdi doğru b.köy devlet hastanesi aciline götürdük, buradaki dşüncemiz acilin adındanda anlaşılacağı gibi tüm işleri acil göreceği ve hızla sonuca gideceği içindi ama maalesef yanılmışız.

saat 14:

hastane kapısındayız hastamız tekerlekli sandalyeye alındı felç geçirdi deyince sıraya alınmadan doğru içeri sokuldu, sorular soruldu doktor (asistan!!!!) çeşitli testler uyguladı, "parmağımı sık, gözünü kapat v.s"...
kan alındı tahlile gönderildi.

saat 16:

tahlilden sonuçlar geldi bizden tomografi ve emar istediler hemen çektirdik sonuçlar anında alındı.

bu arada acil normal poliklinik gibi işliyor, grip olanlar, parmağına kıymık batanlar, böğürü üç gündür ağrıyanlar, midesi aşırı yanan ve iki senedir bunu çeken v.s...
eskiden beyin, kalp ve ciğerler gibi yaşamsal düzeneğinde bir sorun oluşmuşsa ve gerçekten durumun acilse bakıyorlardı aciliyet yoksa "birgün sonra falanca bölüme gideceksin" diyerek gönderiyorlardı. şimdi "gözümün üzerinde kaşım var oda beni rahatsız ediyor" desen hemen muayeneye başlıyorlar.

ŞİMDİ ACİL HASTA ANLAYIŞI DEĞİŞMİŞ:

BAKIRKÖY DEVLET HASTANESİNİN ACİL BÖLÜMÜNÜN RESMEN AĞZINA S..MIŞLAR...
ORASI ACİL OLMAKTAN ÇIKMIŞ İNTERNETTEN YADA TELEFONDAN RANDEVU ALAMAYAN VEYA ALMAYI BECEREMEYENLERİN KAÇACACAĞI BİR YER OLMUŞ.

HASTA BEKLEME YERİ REZALET, HASTANE KAPISI DEVAMLI AÇIK OLDUĞU İÇİN İÇERİSİ BUZHANE GİBİ, ORTAYA İTTİRİK BİR ELEKTİRİK SOBASI KOYMUŞLAR KENDİSİNİ ISITIYOR...ODADA BEKLEYEN HASTALARIN VE HASTA YAKINLARININ OTUZİKİ DİŞİ KEMAN ÇALIYOR.

Neyse saadete gelelim:

her işlem tamam asistan doktor "filimlere birde nörolog baksın" hastayı alın bekleme odasında bekleyin dedi, bekleme odası dedikleri mezbeleliğe gittik buz gibi hastamız tekerlekli sandalyede,oturttuk onu sobanın karşısına bizler belediye otobüsünde gibi ayakta beklemeye başladık...

saat 18:

iki saat sonra "nerede norolog daha bekliyecekmiyiz" diye sordum kapıdaki görevli "abi acele etme ne zaman geleceği belli olmaz bazan yarım saatte gelir bazan 8 saatte" deyince kan beynime sıçradı " ya burası acil değilmi nasıl bekletirsiniz??" diye bağırmaya başlayınca oradan bir genç "abi ben 11 saattir kardiolog bekliyorum, ritim bozukluğu varmış bende ama bekle diyorlar bekliyorum" demezmi???

saat 22:

nörolog hanım geldi, hastamıza çeşitli testler uyguladı "müşahade altına almamız lazım, en az 6 saat gözlem altında tutulacak ama yatak yok tekerlekli sandalye üzerinde bekliyecek bir refakatçi kalabilir ama bekleme odasında burada kalamaz, isterseniz sizlerde bekleme odasında sabah sekize kadar bekleyebilirsiniz" dedi.

BURASI BAZI BÖÖYYÜKLERİMİZİN MODERN OLDUĞUNU SÖYLEDİĞİ BÖYYÜK DEVLET HASTANELERİMİZDEN BAKIRKÖY DEVLET HASTANESİ VE ŞU OLANLARA BAKIN, BU UYGAR OLAN HERHANGİ BİR DEVLETTE OLSA ORANIN SORUMLUSUNU ÖTTÜRÜRLER, GÖREVDEN ALIRLAR...

BAKIRKÖY DEVLET HASTANESİ, ACİL BÖLÜMÜ HASTA VE REFAKATÇI HATIRASI, 32 KISIM TEKMİLİ BİRDEN PEHLİVAN TEFRİKASI...

DAHA BİTMEDİ:
devamet.gif
devamet.gif

Ben "bu şekilde bekliyemiyeceğimizi felçli hastanın tekerlekli sandaltede bu şekilde tutulamıyacağını bizlerinde bu ayazda o morg gibi bekleme odasında bekliyemiyeceğimizi söylediğinin mantık dışı olduğunu" söyledim,

"haklı olduğumu ama olanaklarımız bu kadar daha fazlasını yapamıyoruz" dedi
"hastayı götürelim sabah getiririz" dedim
"o zaman ""hastayı kendi rızamızla alıyoruz"" diye kağıt imzalayın hastayı götürün, bende olsam bu ortamda hastamı bırakmazdım haklısınız, ama saat sabah sekizde burada olun tekrar mr çekilecek " dedi,
hastamızı alıp eve döndük..saat 22.30

BİRGÜN SONRA:

SAAT 08.30:

MR (emar) çektirdik görevli "acildeki bilgisayara gönderildi" dedi.
Acile gittik "mr çektirdik" dedik,
"bekleyin NÖROLOG GELİP GÖRECEK" Dedi, o anda kafamdan aşağı kaynar sular boşaldı başıma gelecekleri anlayıp "ne zaman gelecek" dedim "belli değil ne zaman gelirse" dedi, sanki dejavu yaşıyordum dün yaşadıklarım tekrarlanıyordu.

Saat 11.00:

bekleme odasındaki buzhanede titreyerek bekliyoruz, her an çağrılırız endişesiyle karşıdaki çay bahçesinede gidemiyoruz.
birden yerimden fırladım acile daldım "nerde bu nörolog biz gidelim gösterelim, alt tarafı resime (filim) bakarak sonucu söylüyecek" dedim ,uzman!!! asistan doktor "beyefendi biz aradık bilgisayardan not yazdık bekleyin, şu anda seminerdeymiş bitince gelecek" dedi.
yerime döndüm.

saat 11.30:

dış kapıdaki görevliye "Nörolog çağıracaklar bir türlü gelmedi bu nörolog nerden geliyor yeri çokmu uzakta" dedim
"yooo dedi yan tarafta girdiğinde üst kata çık" Dedi, tariflerle buldum içeri girdim , kapıda bir bayan, baş hemşireymiş derdimi anlattım, telefonu açtı birileriyle görüştü ve "bize bir talep gelmemiş eğer gelseydi nörolog aşağıya inerdi" dedi.

o sinirle aşağıya indim bağırarak
"hani bildirilmişti hani nörolog seminerdeydi, şimdi o kısımın sorumlu hemşiresiyle görüştüm oda nöroloğu aradı buradan istek gelmemiş" dedim uzman!!! asistan "yalanmı söylüyorum beyefendi isterseniz şimdi sizin gözünüzün önünde arıyim" diyerek telefonu kaldırdı birileriyle birşeyler mırıldandı ve telefonu kapatmasıyla hastamın adı koridorda bağırıldı, nörolog gelmişti
azn.gif
eğer milletin keyfini bekleseydik kimbilir ne zaman işleme sokulacaktık.

çapa tıp fakültesinde Safra kesesi ameliyatı olurken ssk lı olduğum halde bana dışardan 1200 tl ameliyat malzemesi aldıran ve "eğer almazsan karnını eski usül baştan başa yararız, bir ayda iyileşemezsin" diyerek gizliden tehdit eden, e-mail atarak şikayet ettiğim halde geri dönmeyen sistem belki iki senedir düzelmiştir diyordum ama dahada bok olmuş.
duyarlarmı bilmiyorum ama ben en azından burada yazıyim inanın mail atsam buraya yazdığımdan daha etkili olmaz.

BU NE REZALET, BU NE BAŞIBOZUKLUK, BU NE SALLAMACILIK.
şimdi bir yetkil gelse ve olayı soruşturmaya başlasalar yemin ediyorum hiç kimsenin tırnağı dahi çizilmez belkide bir şekilde onlar temizlenip bizleri suçlu çıkartırlar.

AAHHH 199O LARDAKİ OKMEYDANI SSK YI GELDE ARAMA, İNANIN BUNDAN DAHA KÖTÜ DEĞİLDİ.

BANA İNANMAYAN ACİLE GİTSİN NÖROLOG YADA KARDİOLOĞA İŞİ DÜŞSÜNDE GÖRSÜN....

bilişimci

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu başlığı gördüm sırf cevap yazmak için üye oldum.
ben sık sık bakırköy devlet hastanesine giderim ama diğer devlet hastanelerinede giderim bunların içinden en berbat olanı bakırköy devlet hastanesidir ve devletin ilgilenmeye hiç niyetide yok.
çarpıklık numara alınmasında, acil numaralı olmaz burada poliklinik gibi numara alıyorsunuz, ama durumunuz berbatsa oradaki hastalardan izin istiyerek yada görevlilerin sizi hızla içeri almasıyla direk girebilirsiniz. peki girerseniz ne olur?? iki asistanın (hatta bazan bir asistan kalır) azimli fakat çaresiz ellerine terk edilirsiniz. kaldıki metinxx gibi nörolojiyle alakalı sorununuz varsa,bırakın nöroloğu herhangi bir uzman doktora ihtiyacınız varsa yandınızki ne yandınız, ağzınızı açamazsınız azarlamalar, ukela küçümser tavırlar, "bekliyeceksin beyefendi yada hastanı al git" tarzı terslenmeler.
ama suçlu onlar değil üç kişiyle sağlık hizmetini yürüttürmeye çalışan çarpık sistemde.
çapa tıp fakültesi acil servisine gittiğinizde bir sürü doktor vızır vızır ortalıkta koştururlar siz hiç çabalamazsınız tıkır tıkır işiniz görülür, numara almak yoktur. mantık şudur,oraya gittiyseniz gerçekten durumunuz acildir, şayet acil değilse bakmadan gönderirler ve yarın şu bölüme gelin derler... doğru olanda budur.
geçen gün hanımın boğazına yabancı bir cisim kaçtı fenalaştı MEDİCANA denilen bir özel hastaneye götürdük, oksijen verdiler birde koldan iğne yaptılar ve emekli olduğum halde 200 tl para talep ettiler...istersen ödeme devletime güvensem gider şikayetimi ederim ama işin sonunda beni suçlu çıkartırlar, ödedik ve kuzu kuzu çıktık.
sistem bozuk sisteeeeemmmm.