Haber Bakanlıktan Kripto Para Hamlesi! Yasa Geliyor

Bu konuyu okuyanlar

Jarvisit

Tech is my home
Admin
SDN
Katılım
20 Mayıs 2016
Mesajlar
1,912
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
2,840
Puanları
113
Hazine ve Maliye Bakanlığı'nca hazırlanan yasa çalışmasında kripto varlık çeşitleri tanımlandı, ihraç ve dağıtılması, alım satım yapanların uyması gereken ilkeler, varlık saklama hizmetinin hangi şartlarda kimler tarafından yapılacağı belirlendi.

Ekran görüntüsü 2021-07-19 110050.png

Sabah'tan Hazal Ateş'in haberine göre kripto varlık şirketlerinin Sermaye Piyasası Kurumu gözetiminde faaliyette bulunması, asgari sermaye şartının getirilmesi planlanıyor.

Hazine ve Maliye Bakan Yardımcısı Ercan Gül, Meclis Plan ve Bütçe Komisyonu'nda kripto para düzenlemesine yönelik milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Japonya başta olmak üzere bir ülkede kripto paranın tamamen serbest olduğunu belirterek, "Yasaklayanlar genelde demokrasi problemi olan ülkeler. Batı Avrupa, Amerika'da serbest mekanizmalar var. Biz biraz daha sıkı bir düzenleme getiriyoruz. Serbest kambiyo rejiminin olduğu bir yapıda üç aşağı beş yukarı Batı Avrupa veya Amerika benzeri düzenleme yapma arayışı içerisindeyiz. Avrupa Birliği'nin bununla ilgili esas düzenlemeleri 2024'te olacak" dedi. Ercan Gül, çalışmanın hazır olduğunu ve yeni yasama yılında Meclis'e geleceğini söyledi.

Kripto varlık şirketlerinin Sermaye Piyasası Kurumu'ndan lisans alması, teknik yeterlilik aranması da düzenlemeler arasında bulunuyor. Vergilendirmenin, gelir vergisi veya doğrudan vergiler yoluyla mı olacağı tartışılırken stopaj seçeneği ağırlık kazanıyor.

Amerika'da 10 bin doların üzerindeki kripto para transferlerinin ABD Vergi Dairesi'ne bildirilmesi öngörülürken, Almanya başta olmak üzere Batı Avrupa'da 600 euro üzerindeki değerler altından vergi alınmaması gibi uygulamalar bulunuyor.

 
Katılım
6 Temmuz 2021
Mesajlar
318
Reaksiyon puanı
158
Puanları
43
Yaş
35
adı üstünde kripto para. kripto devlet el atmasa olmaz tabi. siz istermisiniz kontrol edemediğiniz bir para birimi. neymiş japonya amerika kontrol etmiyormuş. nerde yazıyor haberlerde duymuş. sizce amerika gerçekten de ülkesindeki kripto parayı kontrol etmiyormu. şöyle düşünün yasaklamayan devletler bu işin içindedir. onların işine geliyordur. çünkü kontol edebiliyorlar.
 

American Megatrends

Öğrenci
Cezalı
Katılım
7 Mayıs 2021
Mesajlar
87
Reaksiyon puanı
69
Puanları
18
Yaş
22
kontrol edemediğiniz bir para birimi
Kontrol ediliyor ki zaten. Herhangi bir borsaya üye olurken kimliğinizin resmini atıyorsunuz.
Aynı şekilde kripto para cüzdanları da takip ediliyor. Sonuçta bir borsadan paranın çıkması lazım.
Asıl sorun takip edilmesi değil de vergilendirmede sorun yaşandığını düşünüyorum.
 

emin:)

Müdavim
Katılım
4 Ocak 2021
Mesajlar
1,753
Reaksiyon puanı
1,124
Puanları
113
Yaş
23
Son zamanlarda Yasalarda ciddi gelişmeler oluyor.Bu gelişmler cidden çok iyi gelişmeler.Anayasamız cidden kötü bir anayasa.Bunu düzeltmeye çalışıyorlar.
 
Üst