GalibaNasıl ikna edebilirim derken? Para toplayacam da almama izin mi vermiyor, diyorsun.
Paranı kazan. O kazandığın para ile pc toplayacağını deme, kazandıktan sonra de. ''Baba küçük yaşta iş hayatına atılmak istiyorum. İleride mesleğimi kazandığımda zorlanmam'' dersen belki ikna olur. Geçen sene yazın çalışmak istedim. Babam izin vermedi. Bence çocuklarına kıyamadıkları için izin vermiyorlar...para kazanacam fakat izin vermiyor senin isin okumak bu arada kasali PC toplayacam
De ki: "Benim derslerim için lazım"
Hocam bu devirde internet lüks değil ihtiyaç olmuş. Bunun için düzgün bir pc lazım. Hem pc aldığında hiç ders için kullanmıycak mı? Hadi diyelim oyun için kullanacak, hakkı değil mi?Yalan olmaz mı bu?
Yalan söylemeden de ikna edilebilir değil mi?
Dersleri iyiyse ve maddi durumu da iyiyse o zaman düzgün bir dille sakin olan ebeveynine( babası sakin ise babasına) durumu anlatsın.
Hakkı olup olmadığı tartışılır. Bu yaşlarda zarar olduğu kesin. Ders için laptoduda kullanır.Hocam bu devirde internet lüks değil ihtiyaç olmuş. Bunun için düzgün bir pc lazım. Hem pc aldığında hiç ders için kullanmıycak mı? Hadi diyelim oyun için kullanacak, hakkı değil mi?
İşte sıkıntı şu ki o PC o dersleri bozuyorbeyler ben kendi paramla PC alacğım zaten çok pahalı birşey deil derslerim iyi ailemle fazla sorun yaşamıyorum
Hocam yanlış anlamayında 1500 tl lik pc' den zarar gelmez. Ders çalışacağına güveniyorsa hiçbirşey olmaz hatta internetten konu araştırarak faydası bile olurİşte sıkıntı şu ki o PC o dersleri bozuyor
--- Gönderi Güncellendi ---
Bilgisayar oynamanın onun kontrolünde olacağına inandırrısan almana izin verir
Zaten başka işede yarsmaz ki[emoji13]Hocam yanlış anlamayında 1500 tl lik pc' den zarar gelmez. Ders çalışacağına güveniyorsa hiçbirşey olmaz hatta internetten konu araştırarak faydası bile olur
Rica ederimabı çok saol hiç aklıma gelmedi PC onun kontrolunde olacağı çok saolun
Bu kardeşime yürekten katılıyorum. Pc eve girerse derslere ilgin otomatik azalır. Şuan derslerinin iyi olması gerekce değil. Bence baba sözü dinle. İnternette bilgi araştıracaksan elindeki telefondan filan araştır derim. Ya da en mantıklısı babana pc ye hiç oyun yüklemeyeceğim de ve yükleme. Kendine de günlük 1 saat gibi sınırlı bi limit koyHakkı olup olmadığı tartışılır. Bu yaşlarda zarar olduğu kesin. Ders için laptoduda kullanır.
Ben tekrar söylüyorum üniversiteyi kazanmadan alma otur dersine çalış. Çünkü o Pc geldikten sonra kendini durduramazsın.
Bu kardeşime yürekten katılıyorum. Pc eve girerse derslere ilgin otomatik azalır. Şuan derslerinin iyi olması gerekce değil. Bence baba sözü dinle. İnternette bilgi araştıracaksan elindeki telefondan filan araştır derim. Ya da en mantıklısı babana pc ye hiç oyun yüklemeyeceğim de ve yükleme. Kendine de günlük 1 saat gibi sınırlı bi limit koy