Babam ve annemden iyice sıkıldım

Silence

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
49
bende jetta istiyorum abim almıyo sıkılayımmı ? :)

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
Dua et de Allah onları basından eksik etmesin

hüzün_

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
523
olan dicektin galiba

BEFEGA

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
5
Okulda kullanmak üzere kendine kitaplar al :)

Veya hut okuldan sıkıldım diyorsan. Güzel bir telefon al, sonra paran kalırsa iPad al :)

Eğer para harcamak istemiyorsan.

En iyisi bu yaşta para biriktirmeye başla. İleride birikmiş para çok işe yarıyor !

kömür

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İnsanoğlu işte hep aynı döngü...
5-10 yaş: Annem/babam herşeyi biliyo.. Ne kadar güçlüler, ne kadar mükemmeller...
10-15 yaş: Bu anne babalar da pek bişey bilmiyo mu ne.. Ben de biliyorum onların bildiklerini..
15-20 yaş: Ya hiç bişey bilmiyo bu annemle babam..Beni hiç anlamıyolar.. Herşeyi kendilerine göre düşünüyolar.. Bizim zamanımız çok farklı, biz herşeyi biliyoruz artık..
20-30 yaş: Aslında annem le babama hak veriyorum, onların dediğini de yapabilirim..
30-40 yaş: Annemle babam ne çok şey biliyo.. Ne deseler çıkıyo valla..
40 yaş ve sonrası: Ah ah.. Annem babam ne çok şey biliyormuş da ben görememişim..Keşke onların sözünü dinleseymişim.. Keşke şu an yanımda olsalar da; kızsalar da öfkelenselere de yine de ne yapacağımı söyleseler, bir yol gösterseler..

Arkadaşım umarım annenin babanın kıymetini anladığında senin için çok geç olmaz..Şahsen annem babam kızsın, bağırsın, çağırsın, hakaret etsin ama yine de evimizde her akşam oturdukları koltuklarında otursunlar sadece.. Hiç bişey yapmasınlar ama ben onların gölgesini üzerimde hissedeyim yeter..

xyz1234

Profesör
Reaksiyon puanı
13
anne ve babanın sni aşağılayıcı konuşmaları hoş birşey değil. ama sana araba almıyorlarsa, yada motor almıyorlarsa seni sevmedikleri için değil, senin başına birşey gelmesinden korktukları içindir. ben ne istedimse hepsine kendim çalışarak sahip oldum. zira ailemin benim isteklerime yanıt verecek bütçesi yoktu. sağolsunlar beni okutmak için ellerinden geleni yaptılar ya. bir gün okulu kırdığımda babam beni yakalamış herkesin içinde nasılda dövmüştü. iyiki de yapmış. cumartesi pazar inşaatlarda çalıştım. elektrik işlerinde çalıştım. ve bu sayede eğitim olmazsa nasıl bir hayatın beni beklediğini görme imkanım oldu. çok şükür şu an kazancım ortalamanın oldukça üzerinde ve buna tek vesile ailemin beni okumaya zorlaması, ve o dönemde içinde bulundukları zorlu durumun beni çalışmaya iterek hayatı öğrenme fırsatını vermesi.

tabii amacım burda fakirlik edebiyatı yapmak değil. ben bir köylü çocuğun yaşayamayacağı sosyal aktiviteleri çok rahat yapabildim. örneğin, izcilik yaptım ve kamplara gittim, Türkiye Dağcılık federasyonunda lisanslı dağcı idim, enstruman çalmak için kurslara gittim. ve bunları yapmak için çokta paralara ihtiyaç duymadım, ama ailemde asla bana engel olmadı. evladım gitme tarlada işler seni bekliyor demediler. böylesi bir destek, onların vereceği paradan bin kat daha değerliydi benim için. bu gün anne ve babadan uzak bir şehirde onların özlemiyle yaşıyorum. keşke zamanında onlarla birlikte daha çok vakit geçirseydim.

17 yaş deli kanlılık dönemi. kanın damarlarda delicesine aktığı bir dönem ve bu dönemde anne ve baba sanki önünde bir engel gibi görünür. ama yaş ilerleyince anlarsın aslında kıymetlerini. annem bana kötü söz söylüyor demişsin. benim annemin elinde kaç tane sopa kırıldı sırtımda. neden çünkü yaramazdım. kardeşimle sürekli kavga ederdik. bu gün o yediğim anne dayaklarını bile özlüyorum.

---------- Post added at 18:48 ---------- Previous post was at 18:47 ----------

bende jetta istiyorum abim almıyo sıkılayımmı ? :)

passat var 98 otomatik vites, satayım:)

vampir78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sağolun arkadaslar ben sizin dediklerinizle ilerlicem para biriktircem sene olmadı ondan sonraki sene alırım istedimii annemi babamı üzmeden para biriktirdimmi bisey olmaz umarım :) sonra istedimi yaparım çok teşekkür ederim her birinize :)

Sezer_53

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşım sen para biriktirecen nerden baksan 1sene sürer sonra ne olacak motordan sıkılacan ya hiç almıcan yada hevesin geçince bi kenara atacan bu genelde böyledir bence paranı kalıcı bişeye harca 30 yaşına geldindede bi işe yarasın sen motoru alacan çıkacan yola tam gaz sonra kamyonun altında parçalarını çıkarmaya çalışsınlar baban kendini suçlasın keşke izin vermeseydim vs. sen ne olacan AHİRETLİK HANGİ TARAF ORDA KALIRSIN İŞTE SORARLAR SEN ALLAH İÇİN NE YAPTIN DÜNYA MALI İÇİN ANNENİ BABANI KIRDIN ONLARI DİNLEMEDİN KENDİ SONUNU YAZDIN O ZAMAN ANLARSINIZ GERÇEĞİ AMA İŞ İŞTEN GEÇER
İNSANLAR DÜNYAYI DÜŞÜNDÜKLERİ KADAR OTEKİ TARAFIDA DÜŞÜNSE şuanda bunları yazıyor olmazdık Umarım Yazdıklarımı Görürde bişey anlarsın

vampir78

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki kardes 30 yasında isimi görcek ne alayım sen sölee ?

Sezer_53

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bişey al demiyorum bi spor a yönelebilirsin 30 yaşınada gelsen o spor hayatında olur