Azami öğrencilik süresi sonunda yapılan ek sınavlar

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ben Mersin Üniversitesi mağduruyum. Şu facede ki grup olayını genişletelim. Abbas Güçlü'ye bi mail daha atalım ve yaşadığımız bu mağduriyetin sebeplerinden biri olarak da üniversitelerin harçlardan gelecek paralar olduğunu iddaa edelim. Yoksa bizi niye mağdur etsinler ki? Bi yandan atılanları geri çağırıyorlar diğer yandan da bizi mezun edebilecek olan sınav hakkımızı elimizden alıyorlar!

yakothe1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
süleyman demirel üniversitesiyle görüştüm duyurudaki karar 7. senelerini doldurmuş olanlar için geçerliymiş.onlara ek sınav hakkı tanımışlar, bu sene 7 olan ve girecek olan öğrenciler için böyle bir şey geçerli değilmiş ayrıca yökten yasanın nasıl uygulanacağına dair bir talimat gelmemiş bekliyoruz ona göre belirlenecek her şey dedi. kesinleşmiş bir şey yok ama muhtemelen kalkacak dedi.

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
süleyman demirel üniversitesiyle görüştüm duyurudaki karar 7. senelerini doldurmuş olanlar için geçerliymiş.onlara ek sınav hakkı tanımışlar, bu sene 7 olan ve girecek olan öğrenciler için böyle bir şey geçerli değilmiş ayrıca yökten yasanın nasıl uygulanacağına dair bir talimat gelmemiş bekliyoruz ona göre belirlenecek her şey dedi. kesinleşmiş bir şey yok ama muhtemelen kalkacak dedi.

O da saçma. Bu yıl 7. senesinin sonuna gelenlere sınavı yapmayacaklar ama şubat öncesi bu haktan yararlananlara 2 ek sınav hakkı verecekler öyle mi?? Madem bu uygulamayı devam ettiriyorlar 2010-2011 eğitim öğretim yılı sonunda 7. senesi dolanlara da bu hakkı vermeliler.

sinavmagduru

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bugun kocaeli universitesi ogrenci isleri, rektorluk ve muhendislik fakultesi dekanligiyla gorustum. ortak soylenen 7+1 sinavlarinin kalktigi ama bu sene 7. senesi olan ogrencilerin magdur oldugunun onlar da farkindalar ve dekanliga yazi yazilmasinin belki sonuc getirebilecegini soylediler. en azindan bu sene icin son kez yapilabilir dusuncesinde herkes. dolayisiyla bu sene 7. sinif olan her magdurun tek tek kendi fakultesinin dekanligina magduriyetinin giderilmesi konusunda dilekce yazmasi faydali olabilir. dekanlikta toplanan dilekceler rektorluge sunuluyor ve sonrasinda senato karari aliniyormus. o yuzden kesin yapilmicak umutsuzluguna kapilmadan geregini yapin..

ercanaslan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar bende aynı durumdayım ben gantep ünvt. önlisans okuyorum 4. senem atılcağım konu ile ilğili öğrenci işlerine dilekçe yazdım bana;6111 af kanunu çıktığı için 4111 yürürlükte kaldırılmıştır ek sınav hakkınız yok ancak 6111 den yeni dönem kayıt yaptırabilirsiniz diyor. kafayı yiyecem geçensene millet mezun oldu gitti biz mağduruz ne olur bunun peşini bırakmıyalım birde 4111 de olan ek sınav hakkımızda alamadığımız dersten girebiliyormuyuz acil cvp.

---------- Post added at 19:14 ---------- Previous post was at 18:41 ----------

Arkadaşlar ben kanal d, atv, show tv olmak üzere 1 kaç kanala bu konuda email attim. Inşallah haber niteliğinde bulurlar da yardimci olurlar sizde mümkünse buralara bu konu hakkinda email atin ne kadar çok atarsak o kadar dikkat çeker ben bu sitenin linkinide

pitislucky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
,iki hafta önce hukuk müşavirliğinden cevap çıktı olumsuz.rektör emsal üniversite gösterin biz de yapalım dedi.belgeleri hazırladık yarın belli olur ADÜ

yakothe1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hacı facebookta da grup war istersen oraya da üye ol oraya da yaz orda da biz dahil adülüler war. burdan da ordan da bir gelişme olursa hbr werirsen çok sevinirim teşekkürler.

yy_kurtbey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar ben de ZKÜ de okuyorum.burda da çok mağdur olan var.bu durumu biz ta 1. dönem tahmin etmiştik.o yüzden uzun zamandır araştırıyoduk.öncelikle falanca üniversitre yapıyomuş veya bizim üniversite yapacak hocalar öyle dedi demeyin.açık seçik yönetmeliğe girmedikçe yapılmaz. 30.06.2011 tarihi itibariyle son durum bizim okulda yapılamayacağı yönünde.senato bu kararı aldı.yök bir karar vermediği için üniversiteler nasıl hareket edeceğini bilmiyo.o yüzden CUMHURBAŞKANLIĞI-BAŞBAKANLIK VE YÖK e netten talep formu doldurun.bir işe yaramaz demeyin yasa gereği 15 gün içinde dönmek zorundalar.ben direk dolduracağınız formların linklerini vereyim

http://www.tccb.gov.tr/sayfa/iletisim/cumhurbaskanina_yazin/ bu cumhurbaşkanlığı

http://www.basbakanlik.gov.tr/Forms/Bimer/pApplicationEntry.aspx bu başbakanlık

http://www.yok.gov.tr/index.php?option=com_wrapper&Itemid=146 bu da yök

durumunuzu anlatın,YÖK ün ilgilenmediğinden falan bahsedin, yasanın dönem ortasında çıktığı için mağdur olduğumuzu söyleyin.

Yedibitirdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar biz fırat üniversitesi öğrencileri olarak aynı durumdan muzdaribiz. burada yazdıklarınızıda yeni gördüm , bahsettiğiniz facebook grubunada dahil oldum fakat henüz gruba dahil olamadım , grubu açan çok zeki olmalıki kısıtlama koymuş 7 senede bitirmesine şaşmamalı !. Arkadaşlar bizler fırat üniversitesini mahkemeye verdik ve şimdi sonucun kısa sürede çıkması için emsal gerekiyor sizden ricam eğer böyle bir davaya şahit olduysanız ki, yürütme durdurma kararının çıktığı sölenior bazı ünilerde , beni bilgilendirmeniz çok ama çok kısa bir süremiz var lütfen..

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hocam yürütmeyi durdurmayı aldık (MEÜ'de) ama hakim o kararı usulde hata olduğu için verdi bize. akabinde üniversitenin fakülte yönetim kurulu toplandı, sınav yapmıyoruz kararlarını yinelediler ordada. biz de şimdi o kararı bozdurmaya çalışıyoruz. konu burda pek güncel değil, facebooktaki gruptan takip edersen daha faydalı olur senin için.

Yedibitirdi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hacım seninle nasıl iletişime geçebiliriz pm atarsan telefon no vereyim , eğer sizde yürütme durdurma kararı çıkmışsa , burdaki hakim dosya üzerinden karar verir 2 gün içinde sonuçlanır ünv mağdur duruma düşer , verdiğin haber beni çok mutlu etti ama mutlaka iletişime geçmeliyiz

metalpaydin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Konuyu hortlattık galiba ama ek sınavlar hakkında bilgim olmamasına rağmen İstanbul Üniversitesinde okuyan öğrenciler azami öğrenim süreleri dolduklarında ek c2 belgesi alamıyorlar.Bu yüzden tecil süreleri bittiğinde buda 31 ekim olmak ta genelde muayene olup askere gidecekler.Askerlik şubesi yasa var 29 yaşına kadar tecil edibilirsiniz derken İstanbul Üniversitesinin yönetmeliği ise hayır olmaz kardeşim azami öğrenim süren doldu ise ben sana ek c2 belgesi vermem harcını yatır,kaydını yenilet ama ben senin askerlik durumuna karışmam diyor.Yasa var diyor yönetmelik yok diyor.Bu durumda olan arkadaşlar kendi üniversitelerinde araştırsınlar.Bu yaptığım araştırmalar kendi bloğumda http://azamiogrenimsuresiveaskerlik.blogspot.com/ .Tek bir amacım var o da öğrencilerin bu mağduriyeti hakkında bilgilendirmek.Yani 29 yaşına kadar tecil edilebiliyor diye bir şey yok.