Azami öğrencilik süresi sonunda yapılan ek sınavlar

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilmiyorum benim gibi aynı sorunu yaşayan kaç kişi vardır yada öyle bir sorunları var mıdır... 4 yıllık bir lisans programında okuyorum, şu an uzatmalardayım. Yedinci senenin sonuna geldim tam bitiriyorum dedim ama torba yasasının mağduru oldum. Benimle aynı durumu paylaşan insanlar olması gerekirken kimseden şimdiye kadar ses çıktığını da duymadım açıkçası. En azından sadece benim bölümümde 5 kişi var aynı problemi yaşayan. Tamam herkes okulu uzatır diye bi kanun yok ama illaki bu durumda olan adamlar vardır. Şimdi gelelim soruna...
Normalde okuduğu bölümde azami öğrencilik süresinin sonuna gelenlere ek sınav hakkı tanınır. Örneğin 4 yıllık lisans programlarında bu süre 7. yılın sonudur. Ama bu yıl bu düzen değişti. Üniversiteden atılmayı kaldırdıkları için öğrencinin azami süre sonunda mezun olması için yaptıkları ek sınavları da kaldırıyorlar. ''Birçok'' üniversite şimdi yönetmeliklerini bu duruma uygun olarak değiştiriyorlar. Peki bu azami sürenin sonuna gelen öğrencilere yapılan bir haksızlık değil midir? Daha bir yıl önce arkadaşım bu sınavlar sayesinde 20 dersi birden verip mezun olurken, ben ise 4 dersim kaldı diye direk 8. yıla kayıt yaptırmak zorunda kalıyorum. İlgili sorun hakkında yök'e dilekçe yazdım, ama nafile.. Muhattap bile olmadılar! Yazdığım dilekçenin bir kopyasını üniversitenin rektörlüğüne yollamışlar. Onlarda bana sınav hakkımın olmadığını, yasanın değiştiğini anlatan şeyler yazmışlar. Adamlara dilekçemde anlattım, siz bu sınavı yapın geçen geçsin geçemeyen gitsin 8. yılına kaydını yaptırsın. Bu işin doğrusu budur diye ama ben anlattım ben dinledim. Eğer bu durumda olan arkadaşlar varsa düşüncelerini vs şeyleri paylaşırlarsa sevinirim. Bakalım bir çıkar yolu bulabilecek miyiz...

NightfallVet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,biz de Adnan Menderes Üniversitesinde veteriner ve ziraat fakültesi olarak aynı durumdayız.gelişme olursa aktaracağım.bol şans...

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bazı üniversitelerin web sayfalarına göz attım ve çeşitli üniversitelerde bu sınav tarihleri mevcut. Örneğin uludağ üniversitesi mühendislik-mimarlık fakültesi, pamukkale üniversitesi myo, vs..
Yapılan yasa değişikliğinde (2547 sayılı kanun 44. madde) öğrencinin harcını yatırdığı sürece bir sonraki yıla kayıdını yaptırabileceğini söylüyor. Atılma kalktı, ek sınavlar da bu madde doğrultusunda kaldırılmıştır diye herhangi bir ibare yok.
Azami öğrencilik süresi kalktı diyorlar ama yine düzeltme yaptıkları 46. maddenin d fıkrasında şöyle bir ifade yer almakta : '' 44 üncü maddenin (c) fıkrasındaki süreler içinde öğrenimin tamamlanamaması halinde, her bir ilave ders için kredi başına ödenecek öğrenci katkı payı veya öğrenim ücreti; dersin alınacağı dönem için bu maddenin (c) fıkrasına göre belirlenecek olan kredi başına katkı payı veya öğrenim ücretinin yüzde yüzü, ikinci defa kayıt yaptırılması halinde yüzde ikiyüzü, üçüncü defa kayıt yaptırılması halinde yüzde üçyüzü, dördüncü ve daha fazla defa kayıt yaptırılması halinde ise yüzde dörtyüzü olarak hesaplanır.'' Eğer azami süre diye bir kavram yok ise burda bahsi geçen süre ne süresi :) 44. maddenin c bendinde açık açık azami süreler kavramı geçiyor..
Şimdilik finallerle uğraşıyoruz, biter bitmez bi atak yapıp dava açmayı düşünüyoruz. Ortada hem tutarsızlık var hem haksızlık. Gelişmeler oldukça paylaşırsanız sevinirim. Umarım olumlu bir sonuç alırsınız, alırız...

NightfallVet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bilgilendirme için teşekkürler,düne kadar bizim akademik takvimlerde de ek sınav başvuru sınav tarihleri görünüyordu,rektörlüğe verdiğimiz dilekçelerden sonra nasıl olduysa hemen kaldırdılar,Ankara üniversitesiyle görüştük,yönetmeliğimiz yılbaşında değişti bir sonraki değişiklik ancak güz döneminde yapılacak,bu dönemki öğrencilerimizin sınav hakkı saklıdır açıklamasını yaptılar.dava açmak için dekanlıktan veya rektörlükten red cevabı gerekiyor,biz de dava açmaya hazırlanıyoruz,iletişim halinde olalım davaları emsal gösterelim.umarım hepimiz olumlu sonuç alırız...

oweaick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba
Kocaeli üniversitesi olarak da aynı durumdayız. ek sınav hakkımız elimizden alındı verdiğimiz dilekçeler reddedildi. gerekçe olarak da " yasa yönetmelikten üstündür" gibi bir yanıt aldık. şimdi bir de askerlik durumumuz ile ilgili söylentiler var. 7 senelik azami öğrenim süresi bittiğinde okuldan atılmıyoruz onu anladık.peki tecil hakkımız oluyor mu bizim? olursa ne kadar oluyor? aranızda bu konuyla ilgili bilgi sahibi olan varsa ve paylaşırsa çok sevinirim arkadaşlar. bizim okuldan gelişmeleri de bildireceğim size. kolay gelsin..

NightfallVet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar işin peşini bırakmayın,elinizdeki red cevabıyla idari mahkemeye başvurun hemen.bize henüz yazılı olarak red cevabı vermediler bu yüzden dava açamıyoruz.Ankara üniv.de sınavlar bu dönem de yapılacakmış aradık görüştük.rektörlükteki hukuk müşavirliğinize ankarayı emsal gösterin,rektöre mail atın biz öyle yaptık hemen cevap geldi,rektörün haberi bile yokmuş.gelişmeleri aktaracağım,kolay gelsin

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
oweaick biz öğrenci işlerine askerlik durumunu da sorduk. O bakımdan rahat ol, sıkıntı yok :) 29 yaşına kadar askere almıyorlar.
@NightfallVet
Red cevabının gelmesi üzerine dava açmak için belirli bir süre var mı? Örneğin bana cevap geldi ama finallerin bitmesini bekliyorum. Atıyorum dilekçenin üstünde ki tarihden itibaren 30 iş günü felan diye bir zaman sınırlaması var mı? 30 günü aşmasına rağmen aynı dilekçeyi kullanabilir miyim yoksa elimdeki cevap resmiyetini yitirir mi?
Bu arada rektörün haberinin olmaması çok ilginç. Sınav yapmama kararı alıyorlarsa bunu senatoda onaylatmak zorundalar. Kaldı ki senatonun başında da rektör var :) Ben dün rektör yardımcısıyla görüşmek istedim, randevu talep ettip kabul etmediler :) Pazartesiden sonra rektörle görüşmek için başvurcam bu sefer. O da sallamazsa, dava evrakları gelir önlerine...

oweaick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@riverdog, saolasın.. bu haber gerçekten rahat nefes aldırdı. bizim öğrenci işleri ne işe yarar bilmem. ne askerlik şubesine kağıt gönderirler ne de bi soru sorduğunda net cevap alabilirsin. @NightfallVet bizim arkadaşlar dilekçeyi bir avukata hazırlatmışlar ve ondan da bilgi almışlar. senatonun toplanıp bu kararı öğrenci lehine değiştirme gibi bir hakkı olduğunu söylemiş. ancak işin mahkemeye kalması demek sürecin uzaması ve bizim eylülde yapılacak ek sınavlara kadar da bir sonuç çıkmaması anlamına geliyor diye yorumda bulunmuş. hafta içi tekrar okulda toplanıp rektörlükle görüşüp bir yol haritası çizeceğiz. bütün hocalar bizim haklı olduğumuzu ve kararın yanlış olduğunu söylüyorlar. ama her ne hikmetse rektörlük ve idareciler olandan bitenden habersiz gibi davranıyorlar. kimisi de sanki çok basit bir durummuş gibi üzerini örtmeye çalışıyor. bu yüzden sizin rektörün haberim yok demesi de beni hiç şaşırtmadı. gelişmeleri tekrar paylaşacağım.

egmendieta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhaba arkadaşlar..mustafa kemal üniversitesi'de tam bir muamma..kime sorsak diğer birime yönlendiriyor.ama herhangi bir okuldan ek sınavların yapılacağına dair örnek yazıyla rektörlüğe gitsek bu sınav türkiye genelinde her öğrenciyi kapsar.dediğiniz gibi emsal teşkil eder..bu yazıyı alan arkadaşların yardımını bekliyoruz.zaman daralıyor..

ssechoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selam arkadaşlar,ben ve arkadaşlarım aynı sıkıntıyı yaşıyoruz ADNAN MENDERES ÜNV. nazilli iktisadi idari bilimler fakültesinden 5 kişi final haftasında bu haberi aldık.Dekan vekilimiz yasayı gösterdi ve yapılacak bir şey olmadığını iletti.Şöyle ki bu bizim kazanılmış hakkımızdır.Bütün hocalar siz haklısınız dediği takdir de talebimizi dikate alan olmadı.bizde merkez kampüse gidip,aydına rektör yardımcısına çıktık.Bize okuldan atılma kalktığından ötürü ek sınavların kaldırıldığı bizim yapabileceğimiz bir şey olmadığını dilersek y.ö.k' e dilekçe verebileceğimizi söyledi...Ancak bu cevap beni ve arkadaşlarımı tatmin etmedi.Şunu söyleyebilirmki 1 Haftadır torba yasa,yönetmelikler,yönergeler incelemekten bunalmış durumdayım.Olayı torba yasaya bağlayarak bizleri uyutmaya çalışıyorlar.Bu karar üniverstelerin kendi senatolarının verdiği bir karar.Ağustosta askere gitmeyi planlarken başımıza bu olay geldi...Yönetmelik değişecekse bile dönem başlarında değişmelidir.BİZLERİ RANT KAPISI OLARAK GÖRMELERİNE İZİN VERMEMELİYİZ KÖTÜ OLAN ZAMANIMIZIN AZ OLMASIDIR...umarım bizim lehimizde bir sonuç alabiliriz....saygılar...

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@ssechoo
Torba yasada çıkan maddeler/düzeltmeler gayet açık. Özetle artık atılma yok + atılanlar belirli kıstaslar içerisinde tekrardan kayıt yaptırabilirler. Ben yöke dilekçe yazdım, tutup dilekçemin fotokopisini üniversiteme yolladılar. Kendileri muhattap olmadı yani. Okuldan olumsuz sonuç alınca tekrar yöke yöneldim. Telefonda geçen gayrı resmi konuşmalarda şunları aktardılar. Üniversitenizden bize konu hakkında dilekçe gelmiştir. Sınav yapalım mı yapmayalım mı diye. Bizim verdiğimiz cevap ise 'sınav yapmama hakkına sahipsiniz'' şeklinde olmuştur. Yasa da böyle bir madde yok, yönetmeliklerde de böyle bir madde yok. Sınav yapmama hakkına sahipsiniz diyebildikleri gibi sınav yapma hakkına da sahipsiniz diyebilirlerdi. Çünkü ilgili konu ile alakalı hiçbir belirlilik yok. Üniversitenin insiyatifinde olan bir olay bu sonuçta. Rektörle görüştükten sonra olumlu bir sonuç çıkmaması durumunda bizde idari mahkemeye gideceğiz. Dediğin gibi zamanımız az ama en azından 1 dönem yada 1 yıl daha okuyacağıma eylüle kadar bu işi sonuçlandırıp, en azından eylül başı mezun olmayı tercih ederim.

ssechoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@riverdog
Aynı fikirdeyim...Peki okul ile dava durumuna girildiğinde bunun öğrenciliği etkilediği hususunda bir bilgim var...Ne kadar doğru bilmiyorum...Bu konuda bilgin varmı? Ayrıca diğer arkadaşlar sizlerde durum hakkında buradan olumlu yada olumsuz yazarsanız en azından birlikte hareket etme şansımız doğar...Umarım istediğimiz doğtultuda haberler alırız....

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dava durumunda öğrenciliğin etkilenmesinden kastın hocaların vs kişilerin sana cephe alması mı? Eğer söz ettiğin şey bu ise endişe edilcek bi durum olduğunu düşünmüyorum. Sonuçta biz onlara cephe almıyoruz, uygulamanın haksızlık olduğunu onlarda biliyor. Yani bu durum neticesinde bize karşı olumsuz bir tavır sergileyeceklerini düşünmüyorum. Bizim fakülte dekanı aynı zamanda bölüm hocası. Hemen idari mahkemeye gidin demişti bize. Ama madalyonun bir de öteki yüzü var. Bu adam üniversite senatosunda istese bizim için bi önerge sunabilirdi :) Sadece uğraşmak istemiyorlar. Oldu bittiye getirip bize 1 yıl daha geçirmeye çalışıyolar uğraşmasınlar diye. Ama mahkeme sonucunda uğraşacaklarına eminim :) Bizim derdimiz iş o safaya gelmesin, uzamasın. Her evrak işi 15 gün demek. Ama eğer ki kimse kılını kıpırdatmak istemiyorsa, yapılcak şey daha büyük bir güce başvurup hareket etmelerini sağlamak.. Umarım hepimiz güzel haberler alırız.

ssechoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen keşke bir an önce çözüme ulaşsa dava derken hocaları kast etmedim.Okula açtığın herhangi bir dava sürecinde öğrenciliğinin askıya alınması gibi bir duyum aldım.BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN ŞEY ZAMAN...evet dediğin gibi yapmak isteseler önerge verip karar değiştirebilirler...benim anlamadığım kimsenin yardım etmemesi...insaf,vicdan,empati kalmamış insanlarda...EK SINAV BİZİM KAZANILMIŞ HAKKIMIZDIR...elimizde olan şeyi almaları ve bizi umursamamaları insanın gerçekten sinirlerini alt üst ediyor....

yakothe1

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
merhabalar ben de ssechoo ile aynı okuldaım yalnızca bölümlerimiz farklı. ssechoonun dava durumunda öğrenciliğin etkilenmesinden kastı eğer dava açarsak öğrencilik haklarımızı kaybeder miyiz? dava süresince öğrenciliğimiz askıya alınır mı? merak ettiğimiz nokta bu. bir de bu ek sınavları yapan üniversiteler hangileri ankara üni.den başka var mı ben akdeniz üni. de yapyor diye duydum onlardan da resmi evrak vb. şeyler alamaz mıyız?

ssechoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abbas Güçlüye mail atsak okuyup ta dile getirir mi acaba köşesinde sıkıntımızı...Diğer yazan arkadaşlar çözüme ulaştı mı acaba?Ses çıkmaz oldu da_?

---------- Post added at 15:12 ---------- Previous post was at 13:20 ----------

SELAM ARKADAŞLAR ARAŞTIRMALARIM DOĞRULTUSUNDA BİZİM İÇİN EMSAL OLUŞTURACAK BİR KARARA ULAŞTIM...Süleyman Demirel üniversitesi RESMİ SİTESİNDEN SENATO KARARININDA EK SINAVLARIN YAPILACAĞINI DUYURMUŞ...inceleyebilirsiniz...yorumlarınızı bekliyorum...... http://w3.sdu.edu.tr/sdu.aspx?dosya=duyuru&dkod=6696

egmendieta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@ssechoo yolladığın linkte yazılanları okudum da sırf öğrencileri mağdur olmasın diye adamlar insiyatif kullanarak sınav hakkı tanıyorlar..biz daha adam gibi bilgi alamazken, öğrencilerin yerine bu yasayı hazırlayanlar herşeyi düşünüyor..bu senato kararını bizi tersleyip derdimizi anlamayan yetkililerle paylaşıp hakkımızı aramalıyız..en kötüsü idare mahkemesi..ama inşallah iş oraya kadar varmaz..

ssechoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@egmendieta Aynen dediğin gibi mahkeme yolu olmadan çözülmeli,onun içinde insaflı olmalılar,Süleyman Demirel ünv.helal olsun.Bize ne bir duyuru yapıldı ne bir şey ek sınavların kalktığını şans eseri öğrendik...İnsan yerine koymuyorlar ki öğrenci yerine koysunlar...SİNİRLERİMİ BOZAN GİRMEK HAKKIMIZ OLAN SINAVA ÇOK RAHAT VE PİŞKİNLİKLE KALDIRDIK DİYEBİLİYORLAR VE BUNU FİNAL HAFTASINDA ÖĞRENİYORUZ...benim bildiğim yasalar geriye doğru yürümez bu sene de yaparsın sonra gelecek seneden itibaren geçerli olur...ADAM GİBİ DE AKADEMİK TAKVİMİNDE YER ALIR...şimdi takvimde ek sınav var her yerde yazıyor.UMARIM SÜLEYMAN DEMİREL ÜNİVERSİTESİ GİBİ İNSAFA GELİRLER....

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@ssechoo
Abi güzel bir haber bulmuşsun, tebrikler :) Bilgi almak için üni'ye gidicem birazdan. Akşam dava durumu hakkında bilgi veririm size.

ssechoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@riverdog Kolay gelsin umarım olumlu haberler verirsin...Beklemedeyiz...Süleyman Demirel Ünv. helal olsun adamlar öğrencisini düşünüyor...Dilersen Süleyman Demirel Ünv. senato kararının çıktısını alıp göster...

oweaick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar selam

@ssechoo haber verdiğin için çok saol bu bizi baya bi heyecanlandırdı. demek ki gerçekten okulların insiyatifinde olan bir karar bu. biz (kocaeli ünivesitesi) bu hafta rektörlüğe süleyman demirel ünivesitesinin kararını da ekleyip vereceğiz dilekçelerimizi. şu anda 22 kişiyiz ama final haftası olduğu için daha çok mağduru da bulacağız. merak ettiğim bir husus var. süleyman demirel senatosu bu kararı acaba verilen bir dilekçe üzerine mi aldı yoksa kendileri mi düşünceli davrandı? çünkü öğrenci dilekçesiyle alındıysa bu karar, biz de aynı mücadeleyi gösterip gasp edilen haklarımızı geri alabiliriz. Ben peşini bırakmazsak bütün üniversitelerin teker teker yanlışlarından döneceğine inanıyorum. gelişmeleri yine aktaracağım arkadaşlar. hepimize sabır ve bol şans diliyorum :)

ssechoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
@oveaick bişiy değil süleyman demirelin öğrenci işlerini arayarak öğrenebiliriz.tek isteğim olayın çözülmesi mağduriyetimizin ortadan kalkması...ama her gelişmede buraya yazın lütfen ki herkes ortak bilgi sahibi olsun...

oweaick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
çok yeni bir bilgi: kocaeli Üniversitesi öğrenci işleri daire başkanlığına giden bir arkadaşımız sınavların yapılmayacağını net bir dille öğrenmiş. Hatta ilgili kişi kanuni açıkları kapatmak için okulumuzun yönetmeliğindeki ilgili 36. ve 49. maddelerin de değiştirileceğini söylemiş. salt bir öğrenci düşmanlığı sezinliyorum... süleyman demirel üni. öreğini iliştireceğimiz dilekçemiz de geri dönerse işi medyaya taşıyalım diyorum. bilmiyorum siz ne düşünüyorsunuz?

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elimde resmi gazetedeki düzeltmeler ve yeni madde,süleyman demirel üniversitesi senato kararı ve bana gelen red cevabı ile üniye gittim. Rektörle görüşmek istedim rektör yardımcısıyla görüştürdüler. Kendisi aynı zamanda bölümümüzde hoca ve bu dönem dersimize girdi. Elimdekileri gösterdim ama adam sabit şekilde bizim görüşümüz bu, ek sınav yapmayacağız diyor. Hocam senatoya sunsanız felan dedim ama bana mısın demedi. Ortada bir belirsizlik duru yok ki senatoda görüşülsün diyor. Hatta meydan okurcasına git dava aç istersen dedi...
Üniversitenin hukuk müşavirliği ile de görüştüm. Herhangi bir dava açılması durumunda öğrenciliğin askıya alınması gibi bir muhabbet kesin bir şekilde söz konusu olamaz dediler. O bakımdan rahat olun, sıkıntı yok. Dava açtığınızda 150 lira masraf ödüyorsunuz en başta. Kazanırsanız üniversite size bu parayı geri ödüyor. Kaybederseniz de bilir kişi masrafları felan var, toplamda 550 lira şu an. Davanın kaybedilmesi durumunda maddi zararınız ortalama olarak 150 tl + 550 tl olacak. Ayrıca üniversite avukatları kazanma şansımızın %60-70 arası olduğunu söylediler. Davanın belirleyici faktörü 7 yıl sonu sınavlarının 7 yıllık öğrenim içine katılıp katılmaması olacak.
Savunma olarak ben şunu düşünüyorum. Gerek ilk dönem gerek ikinici dönem kayıdını yaparken yönetmeliğin bize verdiği ek sınav hakkı vardı. İstersek 7. yıl içerisinde hiçbir sınava gireyip, hatta devam zorunluluğun yoksa okula dahi gelmeyip direk ek sınavlara girebilirdim. Vize yada finale girmek benim tercih hakkımdı, istersem girerdim istersem girmezdim. Ne de olsa bana verilen kesin bir hak var. Yaz döneminde mezuniyetim için yapılcak olan ek sınavlar. Bu hak doğrultusunda benim yıl içerisindeki sınavlara girmemem ve şubat ayında çıkan yasa neticesinde ek sınavların kaldırılması beni bariz şekilde mağdur durumda bırakıyor. Hakimin de bu mağduriyeti göz ardı edeceğini sanmıyorum. Ama sonuçta ne olacağını yine de bilemeyiz. Bakarsınız aleyhimizde karar verirler...
Hayırlısı olsun artık yapacak birşey yok (en azından benim için), bu hafta içi bi avukat bulup yasal sürece başlayacağım. Bu arada size gelen red cevabının üstünden 60 gün içerisinde dava açmanız gerekiyor haberiniz olsun. Güncel gelişmeleri aktarın ;) Umarım sizin işler dava olaylarına gerek kalmadan hallolur.

@oweaick
öğrenci düşmanlığından ziyade zamlı harçların tadı bence çok daha güzel üniversiteler açısından. Kimse fazladan gelecek paraya hayır demez. Hele de bu fazla para %300-400 zam ise. Diğer bir faktör de bu yasanın çıkmasın da politika olabilir. Seçim öncesi belirli bir kitlenin oylarını almakda planlanmış olabilir. Sonuçta senin okula dönmeni sağlayan kim, ''x'' hükümeti, ''y'' kişiler falan fişman. Güzel taktikler, ülkeye düşman yetiştirmede birebir...
Medyaya taşıyabilirsek ne mutlu bize ama nasıl olacak..?

egmendieta

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bende bugün öğrenci işleri daire başkanlığıyla görüştüm ve mustafa kemal üniversitesi'nde ek sınavlar yapılacakmış..senatoda aksi bir karar alınmadığı için geçen seneki kararlar geçerli olacak..ama nedense ben yine de güvenemiyorum..umarım bi yaramazlık çıkmaz ve bu sınavı hakeden bütün arkadaşlarımız sınavlarına girip paşa paşa mezun olurlar..

NightfallVet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar 1-2 gün içinde cevap çıkmazsa olayı medyaya taşıyalım,Abbas Güçlü'ye mail atalım fikri de olumlu sonuç verebilir,mağdur sayısı gün geçtikçe artıyor,yarın ben de rektörlüğe çıkacağım.süleyman demirel ünv. haberi beni çok heyecanlandırdı.sonuçta senato hukuk müşavirlerinin raporuna göre karar veriyor,gelişmeleri haber vereceğim,umarım olay kısa sürede aydınlığa kavuşur

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Atalım abi nereye gerekiyosa sallayalım maili. Kaybedecek bişi kalmadı artık. Hatta facebook da grup bile açalım 7 yıl mağdurları diye :)

Oweaick sizin üni'de 22 kişi var demişsin, herhangi bir dava durumunda herkesin tek tek dava açması gerekiyor, tekrardan hatırlatayım. 2 kişi bile beraber dava açamıyor, herkes kendi red cevabı ile başvurmak zorundaymış. 550 tl yi yarıya indirelim dedik biz yemedi :)

Bu arada davanın çabuk sonuçlanması için emsal bir dava örneğinin çok yararı oluyormuş. Dava açanlar da buraya yazarsa iyi olur. Sonradan dava açan arkadaşlara örnek teşkil eder.

ssechoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar durumu özetlemek gerekirse kimi üni. yapıyor kimiside yapmıyor..Tahminime göre üni. savunacağı konu biz iç işlerimizde bağımsızız...Buna güveniyorlar...Öğrenciyi şeyine takan yok...Öğrenci demek yaz okulu parası demek,öğrenci demek harç parası demek,en önemlisi öğrenci demek işsizlik sayısını azaltan demek...2010 2011 EĞİTİM ÖĞRETİM YÖNETMELİĞİNDE EK SINAV HAKKIM VAR HATTA EK SINAV TARİHLERİ BİLE BELLİ İKEN BU KARARI ALABİLİYORLAR...En kötüsü şu haklıyken hakkının yenmesini insan sindiremiyor...facebook ta grup açmak fikri olumlu fakat kimsenin dikkate alacağını sanmıyorum...somut örnekler var elimizde ama sallayan yok....

oweaick

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bizim okulda şu anda 7. senesi olanlar toplam 460 kişi. şu an itibariyle (finallerin ilk günü) durumdan haberdar öğrenci sayısı 80... facebookta kurduğumuz grup sayesinde ulaşmaya çalışıyoruz insanlara. Bu arada yeni konuştuğumuz arkadaşlardan öğrendiğmiz bilgilere göre herkes olayı öğrenir öğrenmez rektörlüğe koşmakta ve kesin "red" cevabı almaktalar. dava için arkadaşlar şu anda bir avukatla görüşüyorlar. bir diğer arkadaş abbas güçlüye dün akşam mail atmış. Kocaeli gazeteleriyle de görüşeceğiz diyenler var. süleyman demirel örneği gibi topladığım bilgilerle birlikte son kozumuz olan dilekçeyi verip işi senatoya taşımaya çalışacağız. eğer senatodan sonuç gelmezse dava sürecine geçilecek sanırım.

---------- Post added at 20:04 ---------- Previous post was at 19:55 ----------

ben davadan önce olabildiğince çok insan toplayıp rektörlüğün mağduriyetin büyüklüğü konusunda fikir sahibi etme taraftarıyım. çünkü daha 1 hafta öncesine kadar kimsenin bu olaydan haberi yoktu. okul büyük bir gizlilik içinde bu sınavları kaldırdı. şimdi her gün onlarca kişi rektörlüğü arıyor, gidiyor veya mail atıyor. yakında dilekçeler ve protestolar da başlayacak. bu onları tekrar düşünmeye sevk edecek diye umuyorum. Hepimiz gördük ki karar hukuki bir dayatma sonucu alınmamış. büyük ihtimal riverdog dediği gibi tamamen harçlarla bağlantılı bir durum. ben konunun tüm türkiyeye yayıldığını görünce biraz olsun rahatladım. Mustafa Kemal'deki ve Süleyman Demirel'deki arkadaşların gözü aydın.... darısı bizlerin başına...

riverdog

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Oweaick facebook grubunun adı ne? link at ulaşalım biz de ;) 460 rakamını görünce afalladım birden. Sayımız hiçte az değilmiş aslında. Bu arada cevap maili gelirse, bilgilendirirsen sevinirim.