Aysun Kayacı haklı; çünkü beş Aysun bir çoban etmez

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
İyi besili 50 inekten sorumlu bir çoban olmasa, bir günlük periyotta neler olurdu?

Türkiye'deki toplam süt üretimi 500kg. eksilmiş olurdu.
ya da
Türkiye'deki toplam peynir üretimi 250kg. azalmış olurdu.
ya da
Günlük olarak 1.000 çocuk sütsüz kalmış olurdu.
ya da
9 ay sonra doğması muhtemel 50 tane dana doğmamış olurdu ki bunlardan yarısı dişi olsa gelecekte üretecekleri süt yalan olurdu.
ya da
Aysun Kayacı’nın güzelleşmek ve podyumda daha ilgi çekmek maksadıyla yapmak zorunda olduğu süt banyosu için ihtiyacı olan bir günlük süt bloke edilmiş olur ki Allah korusun Aysun Kayacı’nın süt banyosu yapmaması büyük bir faciaya denk düşerdi. Daral gelirdi yaneeeJ…

Bir Aysun Kayacı olmasa, bir günlük periyotta neler olurdu?
Türkiye'deki toplam süt üretimi 500kg. artmış olurdu.
ya da
Türkiye'deki toplam peynir üretimi 250kg. çoğalmış olurdu.
ya da
Günlük olarak 1.000 çocuk süt içerek kalsiyum eksiğini gidermiş olurdu.
ya da
9 ay sonra 50 tane dana doğar ve bunlardan yarısı dişi olur, gelecekte üretecekleri süt günlük 500 çocuğun kemik gelişimine destek olurdu.
ya da
Aysun Kayacı bir günlüğüne ortada olmadığı, güzelleşmek ve podyumda daha ilgi çekmek maksadıyla yapmak zorunda olduğu süt banyosunu yapmadığı için, bahse konu bir günlük süt yukarıdaki şekilde dağıtılarak bir işe yaramış olurdu.

Not: Yukarıdaki hesaplar, bir ineğin, babaanne teknolojisiyle günde ortalama 10kg süt verdiği düşünülerek yapılmıştır. Modern teknolojiyle bu iki katına da çıkabiliyormuş.

Net bir soru:
Bir gün feleğin kafası bozulsa ve iki seçenekli bir soru sorsa, hangisini tercih ederdin? Elini vicdanına koy, bütün önyargılarını bir kenara bırak ve söyle hangisi?

a) Türkiye’deki bütün insanlar herhangi bir çobanın zeka seviyesinde olacak.
b) Türkiye'deki bütün insanlar Aysun Kayacı’nın zeka seviyesinde olacak.

Dipnot: Eğer bu soruya ‘b’ şıkkı diyen çıkarsa, bence süt içmeye gidelim Aysun KayacılaraJ.

İnsan Sorar: Ne yani, Aysun Kayacı sadece süt banyosu yapıp ortalarda dolanan bir kadın mıdır?

Dünyanın En Akıllı İnsanı Cevap Verir: Elbette ki öyle değil, mutlaka başka şeyler de yapıyordur; ama ben bu yazıda Aysun Kayacı ve çoban hadisesini sadece hayvancılık açısından değerlendirdim. Eğer sosyal açıdan değerlendirme yapmaya kalkarsam, sonuç çok daha vahim olurdu, bulaşmak istemedim.

Son Dakika Haberi: Aysun Kayacı, "Ben buna inanıyorum demedim. 'Bunu sorgulamaya başladım' dedim." demiş. Zaten ben de 'Bu yukarıdaki yazdıklarıma inanıyorum!' demiyorum. 'Bunları sorgulmaya başladım.' diyorum.

Xasiork

Asistan
Reaksiyon puanı
0
b diyorum

Ayrıca Aysun Kayacı bence çok doğru söylemiştir. Anlatış tarzı biraz kötü olsa da aynen katılıyorum ona. Sizin gibi olayı ters tarafından anlamakta ısrar eden kişiler oldukça da Türkiye bir yerlere gelemez bence.

Yasko

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bende aysunun yanındayım şahsen...biz okuyalım edelim.boşunamı okuduk.demekkı bazı şeyleri dogru biliyoruzdur.cahil biriyle neden benim oyum eşit olsunki.işte cehaletin cok oldugu bir ulkede sonucta bellı %58 akp..

Xasiork

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yasko dedi ki:
bende aysunun yanındayım şahsen...biz okuyalım edelim.boşunamı okuduk.demekkı bazı şeyleri dogru biliyoruzdur.cahil biriyle neden benim oyum eşit olsunki.işte cehaletin cok oldugu bir ulkede sonucta bellı %58 akp..

Hocam ben tam olarak onu kastedmemiştim. Özellikle doğuda insanlar oy verirken doğru şeyler yapılmıyor. Bilgisiz insanlar ya bi kişinin dediği partiye yada insana oy veriyor, veya sallıyor. Yani kendi özgür iradeleriyle mantıklı düşünüp kendi düşüncelerine en yakın olan partiye oy veremiyorlar. Bunun için de o bölgelerdeki insanların bilinçlendirilmesi lazım. Bunlar olmazsa DTP den yine birileri meclise girer, kömür-erzak dağıtan akp %47 den de fazlasını alır.

egkhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Demek Aysun'un yanındasınız. Saygılarımla arkadaşlar. Fikriniz benim için kıymetlidir.
----------
Şimdi kendi fikrimi söyliyeyim ve olaya nedense hiçkimsenin bakmadığı bir boyuttan bakmaya çalışalım.
Bir profesörün entellektüel birikimi ile çobanlık eden bir vatandaşın entellektüel birkimi yüksek oranda aynı olamaz(kesin konuşmak kimsenin haddine değil).
Şimdi siz diyorsunuz ki, eğitim almış insan ile cahil insan olayları aynı şekilde değerlendirmez. Cahil adamdan da doğru karar çıkmaz ancak dar bir açıdan bakar. Bu yüzden onun oyu ile tahsillilerinki bir olmamalı...
Bunu neden hazmedemiyorsunuz beyler bayanlar ?
Yoksa bize o eğitim kurumlarında "Atatürkçü düşünce sistemi" öğretilmedi mi ?
Halbuki müfredatın tamamı ona göre yazılır. Siz oraları es mi geçtiniz ?
Mustafa Kemal mutlak güce sahip iken, "paşam öl de ölelim" diyen milyonlar tek sözüne bakarken, ve Kendisi zatı itibariyle yüzyılda bir gelen nadir mücevherlerden biriyken... O "Hakimiyet bila kay-ü şart milletindir" yani "Egemenlik kayıtsız,şartsız milletindir" demedi mi ?
Şimdikine kıyasla 10 kat daha cahil 10 kat daha az mürekkep yalamış o zamanın Türk halkına kendisiyle eşit oy verme hakkı verdi mi vermedi mi ?
"Ben ki bu çağın dahisi bu ulusun önderiyim siz cahillerin oyu benimki ile bir olamaz" demiş midir ? Bu yönde en ufak bir hareketi var mıdı ? Yoksa daha milli mücadelenin en başından demokrasinin en katı hali olan meclis hükümeti sistemi ile mi hareket etmiştir ?
Size soruyorum O sindirdi, hazmetti de...Size noluyor ?
Atatürk müsünüz ? Ondan daha mı ilerisiniz nitelik olarak, eğitim olarak, dünya görüşü olarak, zeka olarak, kültür olarak, ileri görüşlülük olarak ?
ATATÜRK MÜSÜNÜZ BEYLER BAYANLAR ?

Yasko

Asistan
Reaksiyon puanı
0
bunların hepsi cehalet işte.oyunu bir kömüre satan vatandaş bilmiyorki petkim,limanlar,telekom la fazlasını elinden alıyorlar.

Yasko

Asistan
Reaksiyon puanı
0
egkhan dedi ki:
Demek Aysun'un yanındasınız. Saygılarımla arkadaşlar. Fikriniz benim için kıymetlidir.
----------
Şimdi kendi fikrimi söyliyeyim ve olaya nedense hiçkimsenin bakmadığı bir boyuttan bakmaya çalışalım.
Bir profesörün entellektüel birikimi ile çobanlık eden bir vatandaşın entellektüel birkimi yüksek oranda aynı olamaz(kesin konuşmak kimsenin haddine değil).
Şimdi siz diyorsunuz ki, eğitim almış insan ile cahil insan olayları aynı şekilde değerlendirmez. Cahil adamdan da doğru karar çıkmaz ancak dar bir açıdan bakar. Bu yüzden onun oyu ile tahsillilerinki bir olmamalı...
Bunu neden hazmedemiyorsunuz beyler bayanlar ?
Yoksa bize o eğitim kurumlarında "Atatürkçü düşünce sistemi" öğretilmedi mi ?
Halbuki müfredatın tamamı ona göre yazılır. Siz oraları es mi geçtiniz ?
Mustafa Kemal mutlak güce sahip iken, "paşam öl de ölelim" diyen milyonlar tek sözüne bakarken, ve Kendisi zatı itibariyle yüzyılda bir gelen nadir mücevherlerden biriyken... O "Hakimiyet bila kay-ü şart milletindir" yani "Egemenlik kayıtsız,şartsız milletindir" demedi mi ?
Şimdikine kıyasla 10 kat daha cahil 10 kat daha az mürekkep yalamış o zamanın Türk halkına kendisiyle eşit oy verme hakkı verdi mi vermedi mi ?
"Ben ki bu çağın dahisi bu ulusun önderiyim siz cahillerin oyu benimki ile bir olamaz" demiş midir ? Bu yönde en ufak bir hareketi var mıdı ? Yoksa daha milli mücadelenin en başından demokrasinin en katı hali olan meclis hükümeti sistemi ile mi hareket etmiştir ?
Size soruyorum O sindirdi, hazmetti de...Size noluyor ?
Atatürk müsünüz ? Ondan daha mı ilerisiniz nitelik olarak, eğitim olarak, dünya görüşü olarak, zeka olarak, kültür olarak, ileri görüşlülük olarak ?
ATATÜRK MÜSÜNÜZ BEYLER BAYANLAR ?

hiçbir lider öyle bir söz söylemez zaten.burda Atatürk'ü örnek almamızımı istiyosun ne yapmak istiyosun onu bile anlamış değilim.kendi fikirlerin Atatürk böyle yapmadı sizemi kaldı demeye çalışıyo sanırım.herkes kendini haklı görücek elbet.Ama bırakta benim oyumla aynı değeri taşıyan çoban bu yanıtı verebilsin ki o zaman bizde oyumuzu eşdeğer bulalım ;)

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Bende aynen Aysun Kayacı'ya sonuna kadar katılıyor ve destekliyorum.

Çoban'dan kast ettiği etiğim almamış kolay kandırılabilecek kişilerdir ve akp nin kömür vb. şeyler dağıtarak bu kişilerin oylarını neye, kime verdiklerini bilmeden bilinçsizce oy kullanıp ayak takımını başa getirmeleridir.

Ancak nedense kurulan cümleleri anlamayan cahil kesim Aysun Kayacı'ya gereksiz laflar söyleyip, saçmalıyorlar. Bence aysun kayacının bahsettiği çobandan (eğitimsiz cahil kişi) farkları yok :)

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar Madem Okumuş, Eğitimli İnsanlarsınız Ak partiye Alternatif Bir Siyasetçi veya Parti Gösterebilirmisiniz? Sadece 1 tane Göstermeniz yeterli...

egkhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yasko söylediklerinde yazıma bir cevap bulamadım. Hani kendi oyunu çobanla eşdeğer bulamıyorsun ya. Bunda ölçütün ne ? Aldığın eğitim mi ? zeka seviyen mi ? kültürün mü ?
Diyorum ki Atatürk senden aşağı mıydı da elinde o kudret varken kendini çobanla bir görmeyi kabul etti ?
Ya ben anlatamadım ya da anlamak senin işine gelmiyor...

---------------
ayrıca çobanla eşdeğer yönlerin var. Mesela çobanda "hiçbir lider öyle söylemez" diyebilir. Ve bu arada hem o saygıdeğer insanı riyakarlıkla suçladığını(bilmeden) hem de tarihten bihaber olduğunu gösterir...
Tüm totaliter rejimlerde o ve benzeri sözler 'normal' karşılanır arkadaşım...
Yani o sözü söyleyen çoooook lider gelip geçti...
Ama bizim farkımız şu Türkiye bir CUMHURİYET tir.
Atatürk ne diyor: " Demokrasi prensibi, halkçılık : Bu prensibe nazaran, irade ve hâkimiyet, milletin umumuna aittir ve ait olmalıdır. Demokrasi prensibi, hâkimiyeti milliye şekline inkılâp etmiştir."
Hani o müthiş "6 ok" var ya. Bilmem haberiniz var mı? Atatürk'ün halkçılık ilkesi "demokrasi"dir.
-----------------
Mesela benim şu sade dille ve apaçık yazılmış yazımda ne dediğimi anlayamayan sen ile benim oyum da mı eşit olmayacak yani ?
Bu işin sonu nereye varacak ? Ettiğiniz sözlerde milli ve evrensel değerler egolarınızdan önce gelmiyorsa ben bir şey söyleyemem tabi...
---------
Demokrasi çağımızda ekmek demektir, büyüme ve kalkınma demektir, insana yakışır muamele demektir.Ve demokrasi Boğaziçi rektörü ile kasap Rüstem in oy hakkının eşit olması demektir.Aynı zamanda Atatürk'ün de temel ilkelerindendir.Tabi size bir şey ifade ediyorsa...bunu bilemem...

"biz okuyalım edelim.boşunamı okuduk.demekkı bazı şeyleri dogru biliyoruzdur"
Madem ki okumakla bir şeyleri doğru bilmek %100 orantılıdır sanıyorsun bana şunu lütfen bir açıklar mısın?
Sigaranın vücuda ne gibi zararlar verdiğini doktordan iyi bilen olabilir mi ? adamlar yıllarca yıllarca en ufak detayına kadar bunun ilmini öğrenmiyorlar mı ? Vücut için nasıl vahim sonuçları olduğunu kendi gözüyle test etmiyor mu ? Bu bilgiye, bu birikime sahip doktorun sigara içmesini bana açıklar mısın ?
Bilgisi onun doğru kararı vermesini sağlamış mı Yasko ?

saygılar...

Xasiork

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar biraz işim vardı şimdi baktım yeni mesajlar yazılmış. Cevap vermek de farz oldu bana.

@PcMaSTeR
Hocam bu ayrı bir konu ve üzerinde çok tartışılabilir. Ama bence AKP den başka oy verilecek birçok parti var. Mesela ben CHP ye oy veririm. Ama bence bunu şimdi tartışmayalım.

@egkhan
Hocam Yasko ve benim yazdıklarımı ya anlayamadın ya da bazı şeylere takılıp kalmışsın. Benim ilk mesajıma bakalım.

Xasiork dedi ki:
Aysun Kayacı bence çok doğru söylemiştir. Anlatış tarzı biraz kötü olsa da aynen katılıyorum ona. Sizin gibi olayı ters tarafından anlamakta ısrar eden kişiler oldukça da Türkiye bir yerlere gelemez bence.

Ne demişim? Aysun Kayacı'nın bu konuyu anlatış tarzı kötü. Ama insanlar söylemek istediğini anlayabilir. Aysun Kayacı ne mi söylemek istedi? Onu da 2. mesajımda belirtmişim.

Xasiork dedi ki:
Özellikle doğuda insanlar oy verirken doğru şeyler yapılmıyor. Bilgisiz insanlar ya bi kişinin dediği partiye yada insana oy veriyor, veya sallıyor. Yani kendi özgür iradeleriyle mantıklı düşünüp kendi düşüncelerine en yakın olan partiye oy veremiyorlar. Bunun için de o bölgelerdeki insanların bilinçlendirilmesi lazım. Bunlar olmazsa DTP den yine birileri meclise girer, kömür-erzak dağıtan akp %47 den de fazlasını alır.

Ülkemizde bilinçsiz insan sayısı çok fazla. Ve bu insanlar oy verirken bazı insanların söylediği yada bir şekilde çıkar elde ettiği kişilere-partilere oy veriyor. DTP doğu illerinden nasıl o kadar milletvekili çıkardı? Oradaki insanlara oy pusulaları üzerinde kimi işaretleyeceğini gibi herşeyi gösterdi. AKP naaptı? Kömür-Erzak dağıttı. Diyeceksiniz bu oyların hepsi mi böyle geldi? Tabiki hayır. Partilere oy veren bilinçli kesim de vardı elbet. Ancak bu şekilde oy veren önemli bir kesim olduğu da kesin.

Halbuki sen hala çobanla benim oyumun eşit olmamasına takmış, 2 mesajında da bunu söylemiş ve orada söylenilmek istenen şeyi anlamamışsın.

Daha sonra, Atatürk'ten örnek vermişsin. Doğru Atatürk büyük bir liderdi, bu tarz şeyler söylememişti ancak; sen 1920 li yıllar ile şimdiyi bir mi tutuyorsun?
En basit haliyle anlatırsam, Atatürk'ün bunu söylemesine gerek yoktu. Çünkü tek parti vardı. Cahil insan sayısı daha fazlaydı evet, ancak bu insanlardan oy toplamaya çalışan yoktu ki.

Arkadaşlar lütfen bazı şeylere takılıp kalmayın. Söylenen sözden kendi anlamak istediğinizi değil, anlatılmak istenen şeyi anlamaya çalışın. Hepinize iyi akşamlar.

egkhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Xasiork,
o arkadaş aynen şöyle bir cümle kurmuştu : "biz okuyalım edelim.boşunamı okuduk.demekkı bazı şeyleri dogru biliyoruzdur"
ben de ona cevaben doğru karar vermenin eğitimle %100 orantılı olmadığını anlattım. Bir yere takılıp kaldığım yok yani. Aynen bahsedilen olaya cevap verdim bu birincisi.
asıl sen benim söylediğimi anlamamışsın. Zira "1920" ile şimdiyi bir tutmuyorum.
Demiştim ki : o zamanın 10 kat daha cahil olan halkına bile bu imkan verildi de şimdi ne oluyor ?
"Atatürk'ün söylemesine gerek yoktu" cümlesi de havada kalır arkadaşım. Yani sen bu cümleyle "Atatürk'te cahil halkın yönetime eşit oranda katılmasından yana değildi ama tek parti olduğu için bunu dile getirmedi" diyorsun.
Hadi tamam bu konuda araştırma yapmadın ama hiç değilse benim yazdığım sözlere baksaydın be arkadaşım. Atatürk düşüncelerini ortaya açık seçik koymuş.
Yani "aslında bu duruma karşı ama söylemesine gerek yok" DEĞİL tam aksine bu durumu ( yani eşit oy hakkını) savunuyor ve ilkeleri arasında gösteriyor. Yani o söyleyeceğini söylemiş kimse onun yerine YORUM yapmasın artık.
Ayrıca düzeltme: Atatürk ilkeleri düzenleyip, telif ettiği sırada Türkiye'yi çok partili sisteme geçirmeye çalışıyordu bir yandanda. Yani bu sözleri öyle bir ortamda söyledi. Ayrıca "Serbest Fırka" birçok seçim bölgesinde şaşırtıcı derecede başarılı olup halktan destek te görmüştü. Yani "bir tek CHP var gidip ona oy verecez adı da seçim olacak" durumu o yıllarda değil "Milli Şef" döneminde idi...

Yani: Atatürk "demokrasi" benim düşünce sistemimin altıda biridir demiş mi ? demiş Demokrasiyi de : "Demokrasi esasen ferdidir, bu vasıf vatandaşın hakimiyete, insan sıfatıyla iştirak etmesidir" diye tanımlamış mı ? tanımlamış.
İnsan olarak diyor, profesör ya da aydın olarak demiyor ! O yüzden "Atatürk aslında şöyle demek istedi de , o zamanın şartları da " diye gevelemeye lüzum yok. Görüldüğü üzere onun görüşleri gayet net. Lütfen konuyu değerlendirirken hiç olmazsa lise tarih bilgilerimizi biraz hatırlayalım.(Her ne kadar resmi tarih olsa da...)

1920 ler ile bugünler arasındaki en temel farka gelirsek, günümüzde artık demokrasi o zamana nazaran belki 5 kat daha önemli bir değerdir. Yani stephen hawking ile pompacı John'un aynı oy hakkına sahip olması Amerika'yı geri falan götürmüyor. Kendi halkına hakaret eden zihniyet bizi geri götürüyor. Halk cahil, eğitimsiz ya hani. Peki şu yaptığı iş te çok mu yanlış yapmış halk:

Kendi giyim kuşamına "gerici" diyen, kendisine "mantıksız" diyen, bir zamanlar kendisine ekmeği karne ile veren şimdi verilen kömüre de sövenlere değil de başkasına oy veren halk çok mu yanlış taa biz doğruyuz acaba ?
Madem şu günlerin 1920 lerden farklı olduğunu kabul ediyoruz o zaman mecliste DTP nin bulunmasının bizim için ne kadar büyük bir avantaj olduğunu da görelim. Eğer şimdi bu insanları oradan kapı dışarı ederseniz onlara oy veren o kocaman kitleyi de kaybetmiş olursunuz. "sen değersizsin, seçimlerin değersiz" demiş olursunuz. Demokrasi insana kendini "insan olduğu için değer veriliyor" hissini verdiği için önemli.
Yani hoşunuza gitmeyenlerin de söz hakkı olduğunu kabul edeceksiniz.
"doğru" kime göre doğru neye göre doğru ?
"vatan satılıyo" saçmalıklarına inanmayan yüzbinlerce eğitimli insan da var. Bu da onların doğrusu. Onlar size hakaret ediyorlar mı ? Sizin doğrunuza uymayanın yanlış olduğunu nereden çıkarıyorsunuz ?
AKP nin başarısız ve yanlış bir seçim olduğu sizin görüşünüzdür. Ve insanların bunu kabul etmek zorunda olmadığını da artık görünüz.
Saygılar

egkhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ufak bir ekleme daha... Atatürk'ün milli iradeye verdiği önemi betimlemesi açısından çok güzel bir örnek:
beyler Sakarya savaşından evvel, Mustafa Kemal istediği kararı alacak, istediği fiili yaptıracak mutlak nüfuza sahiptir. Ancak "ben başkomutanım,meclisin yetkilerini de üzerime aldım" diye ortaya çıkmaz. Meclise bu talebini bildirir.Mecliste uzun ve hararetli tartışmalar olur. Şimdi birilerinin yaptığı gibi (kendisine muhalefet eden herkesi partiden ihraç eden bir şahıs var ya hani) yapmaz Atatürk. Muhalefet edenler de son kelimelerine kadar dinlenirler ve hatta bazı vekillerden destek bulurlar. Paşa kürsüye çıkar son bir konuşma yapar ve daha sonra oylama ile öneri kabul edilir.
Dikkat: Savaş var... Savaş...Yunanlılar zincilerinden boşanmış Ankara'ya yürüyecek kadar gözleri dönmüşken,, böyle bir ortamda hala demokratik süreç cereyan ediyor.

Lütfen artık O'nun adına ahkam kesmeyi bırakalım...
Saygılar

WaterBoy

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bu konuda çok uzatıldı ama

Delinin teki kuyuya taş atmış 1000 akıllı çıkaramamış...

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
İyi bir parti var diyemem Türkiyede. Ancak tarafsız bir örnek veriyorum mesela "CHP" başa geldi diyelim tek başına. Pek bir şey yapacağına inanmıyorum, açıkcası pasif kalıyorlar bi yenilik yapmıyorlar.

Yinede bence hiçbirşey yapmasalar dahi AKP'nin şuan yaptığı kadar bu ülkeyi kötüye götürüp dağıtmak istemezler diye düşünüyorum. Sokaktan geçenlere verseydiniz ekonominin yönetimini onlarda bu kadar kötüye götürebilirdi. Maliye bakanının vs.. yaptığı yorumlarla elindeki istatistikler arasında hiç bir alaka yok. İstatistikler bir rezilliği gösterirken nasıl oluyorda bu kadar dolandırıp iyi birşeymiş gibi insanlara anlatıyorlar anlamıyorum.

Biraz siyaset yaptım ama siyaset tartışması yapmak gibi bir amacım yok sadece aysun kayacının görüşünün doğru olduğunu söylüyor ve inanıyorum. Çoban diye kast ettiği AKP ' nin vereceği 2 kömüre oy'unu satanlar, neye oy verdiğini bilmeden verenler oluyor.

Yasko

Asistan
Reaksiyon puanı
0
"egkhan" konuyu Atatürk'ün görüşlerini tartışmamıza getirmek için çabalıyosun ama bocalıyosun.Burda Atatürk'ün hiçbir görüşüne karşı çıkan yok.Örnek veriyosun tamam diyelim ama kimse de aynı görüşte olmak zorunda değil.

Ben yinede üstüne basa basa söylüyorum..Oyunu vericeği partiyi pusuladaki resimlerden tanıyan veya önceden damgalanmış oy pusulasını kullanan kişi ile benim oyumun bir tutulması beni son derece rahatsız ediyor...

selametle.

egkhan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yasko,
*onca satırda bu oy üstünlüğünü eğitime bağlamanın ne kadar saçma olduğunu anlattığımı anlamayan,
*demokrasinin tam da bu "şey" olduğunu, demokrasinin 2000 lerin dünyasında "gelişme" demek olduğunu görüp te milli kaygılarını egolarının önüne koyamayan,
*söylediği "benim oyumla filanca cahil kişinin oyunun eşit olması beni rahatsız ediyor " cümlesinin Atatürk'ün yukarda sıraladığım onca sözüne ve kendi açıkladığı halkçılık=demokrasi ilkesine karşı çıkmak olduğunu göremeyen,
SEN... karşı çıkmıyorum dediğin şeyin 180 derece zıttı bir paragrafla yazını bitiriyorsun. "Öğretim" insana bilgi verir. Bunu nasıl kullanıp "doğru" "yanlış" ayrımına varacağı insana kalır.
daha düşük düzeyde öğretim almış insanların senden daha az doğruyu bildiğini iddia ediyorsan boşuna okumuşsun... "mutlak doğru" kavramı artık tarih derslerinin kapsamına girdi..
büyük ahkamlar kesmeden önce büyük düşünceleri analiz etmek lazım.
Sen daha "karşı çıkmıyorum" yazdığın şeye karşı çıkan bir paragrafı

"Ben yinede üstüne basa basa söylüyorum..Oyunu vericeği partiyi pusuladaki resimlerden tanıyan veya önceden damgalanmış oy pusulasını kullanan kişi ile benim oyumun bir tutulması beni son derece rahatsız ediyor..."

altına yazıyorsan eğer, önce kendindeki sıkıntıyı araştır, sonra diğer insanların cahilliklerini yargıla...

"git şu işarete bas mührü" denen insan cahil de,
Atatürk'ü hiç okuyup,anlamamş okulda kendine ezberletilen efsaneleri tarihi gerçek sanan yüzbinlerce öğretim almış insan cahil değil mi ? Gözü kapalı "Atatürkçülük" oynayanlar çok mu hak ediyorlar o oy hakkını?

Hiçkimse Atatürk ile aynı fikirde olmak zorunda değil. Anlamadığın şey şu: hiçkimse ne Atatürk ile ne de senin ile aynı görüşte olmak zorunda değil işte mesele bu...senin yanlış bulduğunu doğru bilen insanı aşağı görme lüksünü sana kimse vermiyor...
Aldığı öğretimi "eğitim" sanan birisi, o oy hakkını çok mu hak ediyor ? Senin zihniyetinle bakarsak...

Bocalayanın kim olduğu belli arkadaşım...hiçbir yerde kendi kendimi peşpeşe 2 paragrafta yalanlamadım ;) "Atatürk'ün görüşlerini tartışmamıza getirmek" ne demek afedersin ? Bunun bir zararı mı var ? Atatürk'ün görüşlerini herhangi bir tartışmada argüman olarak kulllanamaz mıyız ?
İstediğin kadar öğretim alabilirsin, dünyayı yorumlama gücü öğretilmez.
"valla oğlum ne zaman bu adamların hökümeti geldiyse aç olduk, sefil olduk" diyen ninem kadar bile Türk siyasi tarihini öğrenememişsin öğretim hayatında demekki. Karne ile ekmeği sen bilmezsin, yağ kuyruğunda da beklememişsindir hiç, elektriğin bulunmaz bir şey olduğu zamanları da bilmezsin, ama en azından en son 2001 de hükümetin memur maaşını ödeyecek para bulamayıp fahiş fiyatla hazine tahvili satmak zorunda kalışını hatırlaman lazım...
Saygılar...

HapS

Profesör
Reaksiyon puanı
63
çobanda lazım aysun kayacıda, şimdi çobanlarla aysun kayacı el sıkışsın öpüşsün bu kırgınlık küslük son bulsun

Elbruz46

Rektör
Reaksiyon puanı
1,338
peki okumuşların oyu eşit olmasın daha ne istersiniz?
o zaman şöyle bir denklem yapmak gerekmez mi?
şimdi madem herkes vatandaş ve herkes eşit...
ama eşit olanlardan bir kesim diyor ki biz daha eşitiz biz okuduk kültürlüyüz bu ülke için neyin daha iyi olduğunu biz daha iyi biliriz o zaman bizim oy hakkımız daha fazla olsun... ok eywallah... şimdi bu cahil çoban senin karşında mesela senin oyun 4 sayılıyorsa onunki 1 saylıyorsa bu çobanın vatandaşlığı senden daha az demektir... yani sen vatandaşsan o 1/4 vatandaş... o zaman bu adam madem 1/4 vatandaş verigiyi de 1/4 vermeli askerliği de 1/4 oranında yapmalıdır... buna var mısın? madem adam yerine konulmuyor askerliği de eksik yaptır vergiyi de az al...

B_a_y_KarizmA_

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
egkhan Sana kaTıLıy0rum Arkada$ım. 0kumakLa Adam faLan 0Lunmuy0r. Nice 0kumayan AdamLar ßiLiy0rum ßurda ßazıLaRının yazdıkLarını 0nlara Yutturacak.

Reaksiyon puanı
2,148
bi partiye oy veren yaklaşık %50 lik bir kitleyi cahil diye nitelendiremez kimse

Phantom_TM

Doçent
Reaksiyon puanı
0
arap yağı bol bulunca arkasına sürermiş :D aysun kayacıda demekki sütü bol bulmuş oda yıkanmayı tercih etmiş :D

FY2005

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Sizin bu söylediklerinizin ortaçağ anlayışından ne farkı var? Siz eğitim görmüşler soylular oluyorsunuz, eğitilmemiş halkımızda işçi sınıfı öyle mi.

Bazı kesimleri gericilikle suçlayanlar ortaçağ anlayışıyla yaşıyorlar. Kimin gerici olduğu ortada.