Ayrılık

Katılanınız var mı?

• Evet

Kullanılan: 10 38.5%
  • Hayır

Kullanılan: 16 61.5%

• Kullanılan toplam oy
    26

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Evet, son zamanlarda bu trol olaylarının büyümesi ve işlerin gerçekten garipleşmesini 1 hafta öncelerden görmeye başladık. 3-4 gün önce sabrım taşmaya başlamıştır. Yönetimin yanlış yaptığı bazı hatalardan dolayı forumun artık hiç iyi görünmemeye başladığı ve kural çiğneyenlerin çok fazla çoğaldığını burada görüyorum. Forum yönetiminin kendini çeki düzen vermesini rica ediyorum ve sizin iyiliğiniz için bunları yazmaktayım. Dilerseniz hatanızı anlayıp, düzeltebilirsiniz ya da anlamayıp bana düşmanlık ilan edin bu gerçekler hiç ama hiç değişmeyecek. Forum kurallarının artık gözden geçirilmesi bence lazım. Diğer hatanız ise enteresan olarak mod kadrosu dolu demenize rağmen hala bir yerlerden mod alımı yapmaya devam ettiniz. Demek ki siz güvenilir gözümde gelmiyorsunuz, madem güvenilir ortam değil ben buradan çekip gitme vaktim gelmiştir. Ben bir daha ne bu forum için klavyemi elimi sürerim, ne de insanlara SDN forumu tavsiye edeceğim. Hoşça kalın.

@~ KaanCK ~ @EFI Shell @AlteredTech @VECTORRR

@Creative, @Görkem Say @ÆSir @Captain Price 123 @utkuversus @ThorJ

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
Yönetimin yanlış yaptığı bazı hatalardan dolayı

Yönetim de Görmüş olduğunuz hatalar nelerdir? Bunları bizimle paylaşın ki doğru yaptığımızı zannettiğimiz şeyleri sert bir şekilde tekrar ele alalım.

kural çiğneyenlerin çok fazla çoğaldığını burada görüyorum.

Çiğnenen kurallardan kastınız nelerdir?
Rapor sisteminden almış olduğunuz geri dönüşler sizi memnun etmiyor mu?

Forum yönetiminin kendini çeki düzen vermesini rica ediyorum ve sizin iyiliğiniz için bunları yazmaktayım.

Forum yönetimi olarak hiç olmadık zamanlarımız da bile herhangi bir adaletsizlik/haksızlık yaşanmaması adına girip genel anlamda forumu kontrol ediyoruz.
Forum kurallarının artık gözden geçirilmesi bence lazım.

Tekrar gözden geçirilmesini düşündüğün maddeler hangileridir? Gerekçeleri ile belirtir misin?

Yönetim kadrosu olarak daha iyi bir SDN için uğraşıp dururken bazı üyelerin kendi araların da tartışıp bunu yönetime mâl etmesi bana pek etik gelmiyor.

Yaşadığın durumları objektif bir şekilde ele al ve açmış olduğun bu konuda ki pürüzleri kapat.

_MusTy_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,303
Evet, son zamanlarda bu trol olaylarının büyümesi ve işlerin gerçekten garipleşmesini 1 hafta öncelerden görmeye başladık. 3-4 gün önce sabrım taşmaya başlamıştır. Yönetimin yanlış yaptığı bazı hatalardan dolayı forumun artık hiç iyi görünmemeye başladığı ve kural çiğneyenlerin çok fazla çoğaldığını burada görüyorum. Forum yönetiminin kendini çeki düzen vermesini rica ediyorum ve sizin iyiliğiniz için bunları yazmaktayım. Dilerseniz hatanızı anlayıp, düzeltebilirsiniz ya da anlamayıp bana düşmanlık ilan edin bu gerçekler hiç ama hiç değişmeyecek. Forum kurallarının artık gözden geçirilmesi bence lazım. Diğer hatanız ise enteresan olarak mod kadrosu dolu demenize rağmen hala bir yerlerden mod alımı yapmaya devam ettiniz. Demek ki siz güvenilir gözümde gelmiyorsunuz, madem güvenilir ortam değil ben buradan çekip gitme vaktim gelmiştir. Ben bir daha ne bu forum için klavyemi elimi sürerim, ne de insanlara SDN forumu tavsiye edeceğim. Hoşça kalın.

Bazen gerçekten yanlış kararlar olabiliyor ama hatasız kul olmaz?

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Burada birçok insanla tanışıyorsunuz, yaşıtınız veya kafanızın dengi sandığınız. Sonra işi başka platforma taşıyıp aranızda tartışıyorsunuz. Sonra bu tartışmayı foruma taşıyorsunuz. Özel konuşmalar yoluyla veya açılan konular yoluyla fark etmiyor. DC grubuna bile taşındı bu tartışmalar. Sonra ana bacı birbirinize küfür ediyorsunuz, sorumlusunu forumdan biliyorsunuz. Burası anaokulu veya ilk okul değil arkadaşlar. Biz üyelerin kişisel sorunlarıyla ilgilenmek zorunda da değiliz, özel hayatınızda yaşadığınız şeylerden sorumlu da değiliz. Bunun kabahatini bize atmayın lütfen. Burada amacımız kafa dağıtıp muhabbet etmek, bilgili olduğumuz konuda başkalarını bilgilendirmek. İşi cıvıtmaya gerek yok. Bir gün banlanmak istiyorum diyorsunuz, ertesi gün geri açın diyorsunuz. Aradan 3 gün geçiyor tekrar banlanmak istiyorsunuz. 2 gün geçiyor tekrar açtırmak istiyorsunuz. Afedersiniz ama biz sizin bakıcınız değiliz. Evet biz de insan olduğumuz için, illaki yönetimsel kusurlarımız oluyor. Olmuyor demiyoruz zaten. Ancak üyeler ile bağ kurup sonra aranızda sorun yaşayınca bunu sorumluluğunu bize atmayın lütfen.

Zlatanerra

Asistan
Reaksiyon puanı
217
9 yıldır bu siteye üyeyim. Bu süre zarfında bu siteye girip çıktım ama ilk defa bu sene aktif olmaya çalışıyorum.
Ben üyelerine bu kadar esnek davranan bir forum görmedim. Yöneticiler forumun kuralları çerçevesinde ceza verirken bile insanları kırmadan hareket etmeye çalışıyorlar, bu gözle görülür bir olay.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Benim kafam kurcalanmıştı, bu yüzden bu konunun pek de doğru bir şey olmadığını söyleyeyim. Yani silinmesini istiyorum. ?

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,807
Her kafanız iyiyken absürt konular açmanızı ve sonrasında silinmesini istiyorum demenizi de ben anlamıyorum. Konuyu açmış aklınızdaki düşünceleri bir bir dile getirmişsiniz, böyle kalsın bu düşünceler.

1588915981497.png

Böyle dengesizlerle uğraştığımız bir yerde bize kulp bulmaya çalışmayın. Hata yapmam diyen bir tane mod çıksın bakalım. İnsan değilim diyecek mi? Hepimiz insanız hata yaparız ve utanılacak bir şey yok, hatayı kabul ederiz. Forum kadrosu dolu dedik ve dışarıdan alım yapmıyoruz, buradaki iğne Utku içinse aramızda aldığımız kararlar sanırım dışarıyı pek alakadar etmiyor.

Buradan önce bir çok farklı forum ve panelde aynı yöneticiliği yaptım ve inan ki burası kadar esnek bir yer yok. Öyle genişiz ki şahsımıza edilen küfürleri bile bazen görmezden gelerek üye yeter ki gitmesin diyebiliyoruz.

Her kafanız estiğinde yönetimi veya birini pisleyip sonradan vazgeçtim aslında pislemeyecektim demeyin. Bir şeyi yapın yada hiç yapmayın.

darkstar

Profesör
Reaksiyon puanı
1,503

3 mod üşenmemiş cevap yazmış, daha ne yapsın bu adamlar.
Hiçbirini tanımam muhabbetim de yoktur ancak forumdaki eski modlar da yenileri de hep özverili ve kurallar çerçevesinde mantıklı davranıyor.

Ayrıca onlar sistemin ta kendisi Mr. Anderson biz normal kullanıcıyız...

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666

Kendi görüşün , kendi kararların mod. ların gayet adaletli ve gerektiğinde gerektiği kararı verdiğini düşünüyorum . Yaklaşık 3-4 yıldır bu forumdayım . mod. ların banlarken ki samimiyetini bile hissedebiliyorum.
sadece üyelerle değil tüm açılan konulara bilgileri yettikçe yorum dahi yapıyolar ve senin bu uzun metnini ''keyfi bilir gidebilir'' demek yerine soruşturup hatalarını görmek isteyen koskoca bir mod topluluğu görüyorsun .
Herkesin kişisel fikri . Sonuna kadar bu forumdayım . Öylede kalacağım.

garb02

Doçent
Reaksiyon puanı
123
Ben daha öncede yazı yazdım konuyla ile ilgili Forum hakkında şikayetimi yazdım, Adminin yazdığı şu; herkes özgür deyince, bir şey demiyorum forum onun çünkü.

Forumlara bakıyorum saçma sapan birbirine giydiriyor sabahtan akşama kadar, şu xx siteden nefret ediyorum 1 hafta bakıyorum öbürü nefret bölümü konu açıyor.

Bilgisayar'dan anlıyor bizi aptal yerine koyuyor. Her gün abuk subuk bilgisayar hataları görüyorum. Bilgisayar 4 yıllık programcılığı okudum böyle absürt hatalarda karşılaşmadım, hele bilgisayarımı bozmadım.

Dün aklımda kalan konu şu: Hdd sağlığı diye konu açmış. Bilgisayar hdd'imi ömrünü nasıl uzatabilirim içeriyi bu !

Hani yardım konusunu kestim kimseye cevap vermiyorum bilgisayar hakkında. Sağlık konu dışı haber teknoloji haberi hayvanlar bölümünü konu açıyorum. Konu dışı ise arşiv dünya gündemi ne olmuşş onları paylaşıyorum. Keşke gazetecilik bölümünü okusaymışım. araştırmacı gazeteci olarak iş yapardım..

Burası sanal cırkını çıkarırlar...
Vallahi 10 yaşında çocuğa telefon verirsen, tableti okul veriyor. Çocuklarkuru beyin olur. Aile önemli, çocuğunu takip edeceksin. Sosyalleştireceksin...

Twitch'de bazen mafia 2 oyunu izliyorum; xxx kanalında 40 kişi izleyen var müptezel donate atıyor 1 liralık.
bağış atıyor, Anamı .... abi diyor. 2.inci donate atıyor, oyunda ölüyor, çıkmış senin oyun oynayacağın .... koyayım diyor. iş ciddiye gidiyor. Yayıncıda polimiğe giriyor. 3 4 donate uzuyor, Allah kitap sövmeler peygamber işkembe atıldığı gibi sana işkembe atarım... olay uzayıp gidiyor. Bunu diyen velet.
Biraz konu dışı oldu ama, hakikatler bunlar.

İngilizce yayın yapan oyun oynayan kişiler var. Küfür serbest ve ileri küfür etmiyor, birbirine laf atmıyorlar.
Biz de teknoloji terörü var.
Kültür ve ahlak.... Okulla bitmiyor eğitim, bu iş ailede

Aile şimdi ki çocuğunu dövmüyor, azıtıyorlar. Karnesi kaç asker getirdi, babası tebrik etmediği kaldı.

Rahmetli dedem sus konuşma derdi konuşmazdık. Yaramazlık yapardık dayak yerdik.
Babam sağ olsun ondan öğrendiğim. İtli puştluğu hırsız kalpazan adam yapmadı. kaç yaşıma girsem, hatam olsa bi fiske vursa elini öperim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Katılıyorum soğumaya başladım.

IDisaster

Profesör
Reaksiyon puanı
1,666
Ben daha öncede yazı yazdım konuyla ile ilgili Forum hakkında şikayetimi yazdım, Adminin yazdığı şu; herkes özgür deyince, bir şey demiyorum forum onun çünkü.

Forumlara bakıyorum saçma sapan birbirine giydiriyor sabahtan akşama kadar, şu xx siteden nefret ediyorum 1 hafta bakıyorum öbürü nefret bölümü konu açıyor.

Bilgisayar'dan anlıyor bizi aptal yerine koyuyor. Her gün abuk subuk bilgisayar hataları görüyorum. Bilgisayar 4 yıllık programcılığı okudum böyle absürt hatalarda karşılaşmadım, hele bilgisayarımı bozmadım.

Dün aklımda kalan konu şu: Hdd sağlığı diye konu açmış. Bilgisayar hdd'imi ömrünü nasıl uzatabilirim içeriyi bu !

Hani yardım konusunu kestim kimseye cevap vermiyorum bilgisayar hakkında. Sağlık konu dışı haber teknoloji haberi hayvanlar bölümünü konu açıyorum. Konu dışı ise arşiv dünya gündemi ne olmuşş onları paylaşıyorum. Keşke gazetecilik bölümünü okusaymışım. araştırmacı gazeteci olarak iş yapardım..

Burası sanal cırkını çıkarırlar...
Vallahi 10 yaşında çocuğa telefon verirsen, tableti okul veriyor. Çocuklarkuru beyin olur. Aile önemli, çocuğunu takip edeceksin. Sosyalleştireceksin...

Twitch'de bazen mafia 2 oyunu izliyorum; xxx kanalında 40 kişi izleyen var müptezel donate atıyor 1 liralık.
bağış atıyor, Anamı .... abi diyor. 2.inci donate atıyor, oyunda ölüyor, çıkmış senin oyun oynayacağın .... koyayım diyor. iş ciddiye gidiyor. Yayıncıda polimiğe giriyor. 3 4 donate uzuyor, Allah kitap sövmeler peygamber işkembe atıldığı gibi sana işkembe atarım... olay uzayıp gidiyor. Bunu diyen velet.
Biraz konu dışı oldu ama, hakikatler bunlar.

İngilizce yayın yapan oyun oynayan kişiler var. Küfür serbest ve ileri küfür etmiyor, birbirine laf atmıyorlar.
Biz de teknoloji terörü var.
Kültür ve ahlak.... Okulla bitmiyor eğitim, bu iş ailede

Aile şimdi ki çocuğunu dövmüyor, azıtıyorlar. Karnesi kaç asker getirdi, babası tebrik etmediği kaldı.

Rahmetli dedem sus konuşma derdi konuşmazdık. Yaramazlık yapardık dayak yerdik.
Babam sağ olsun ondan öğrendiğim. İtli puştluğu hırsız kalpazan adam yapmadı. kaç yaşıma girsem, hatam olsa bi fiske vursa elini öperim.

Katılıyorum soğumaya başladım.
Söyledikleriniz gerçekten doğru ve farkında olunması gereken bir konu fakat
konuyla birazcık , hatta baya bir alakasız olmuş :)

garb02

Doçent
Reaksiyon puanı
123
Alakası çocuklardan bahsettim bu forumun huzurunu kaçırdıklarını, fazla örnek verdim. haklısın.

ama gerçekler bunlar.

enes.wtp

Asistan
Reaksiyon puanı
744
@garb02 genelleme yaptığınız için hiçbir dediğinize katılmıyorum. KaanCK denen çocuk bana laf atınca konu sahibi bana çıkışmıştı :D Herkes HDD sağlığının yükseleceğini bilmek zorunda mı? Bence hiç değil, bu forum zaten soru sormak, cevap alabilmek için mi? Siz hiç soru sormadınız mı? Çocuk kategorisine dahil değilim vallahi :) Yaşıtım diğer insanlara söyleyebilirsiniz.

Allah rahmet eylesin bu arada.

garb02

Doçent
Reaksiyon puanı
123
Soru sormadan ziyade efennim, Teknoloji'nin nimetlerinden bahsediyorum Youtube var, Wikipedia var, Google var, Biz de hazırcılık çok severiz hazıra konmayı severiz. Gir araştır bak oku yok !
Sene 90 yılında teknoloji yok, hoca ödev verirdi kütüphaneye giderdik.

Daha demin de dedim bazı kişiler aklıyla bizimle dalga geçiyor.

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
1 seneden beri aşağı yukarı buradayım. Bu bir seneden beri de bir çok kişi ile bu forumda konuştum, danıştım. Fakat şunu belirtmek isterim ki, yönetim kadrosunda zerre adaletsizlik görmedim ben. Gelelim moderasyon alım olayına; Utku'yu, ya da beni almak onların kararı. Ayrıca alımların kapalı olduğunu nereden çıkardın? Sadece onlar uygun gördüklerini seçiyorlar. Demek ki bir eksik ya da bir şartı tamamlayamadın ki, seni seçmediler. Burada çoğu aday olmak ister. Ama 100 kişi de olamayacağı için, doğal olarak birileri elenecek. Bu konuda anlaştığımızı düşünüyorum seninle. Eğer moderasyonda bir eksiklik ya da bir önerin var ise, bunu belirt açıkça. Raporlama sistemi ya da forum içerisinde birisinin ya da birilerinin kuralları çiğnediğini düşünüyorsan, bunu bildir. Konu açmalık bir durum yok burada. Umarım anlaşmışızdır seninle. İyi günler.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Her kafanız iyiyken absürt konular açmanızı ve sonrasında silinmesini istiyorum demenizi de ben anlamıyorum. Konuyu açmış aklınızdaki düşünceleri bir bir dile getirmişsiniz, böyle kalsın bu düşünceler.

Ekli dosyayı görüntüle 97570

Böyle dengesizlerle uğraştığımız bir yerde bize kulp bulmaya çalışmayın. Hata yapmam diyen bir tane mod çıksın bakalım. İnsan değilim diyecek mi? Hepimiz insanız hata yaparız ve utanılacak bir şey yok, hatayı kabul ederiz. Forum kadrosu dolu dedik ve dışarıdan alım yapmıyoruz, buradaki iğne Utku içinse aramızda aldığımız kararlar sanırım dışarıyı pek alakadar etmiyor.

Buradan önce bir çok farklı forum ve panelde aynı yöneticiliği yaptım ve inan ki burası kadar esnek bir yer yok. Öyle genişiz ki şahsımıza edilen küfürleri bile bazen görmezden gelerek üye yeter ki gitmesin diyebiliyoruz.

Her kafanız estiğinde yönetimi veya birini pisleyip sonradan vazgeçtim aslında pislemeyecektim demeyin. Bir şeyi yapın yada hiç yapmayın.
Unutulacağımı hissediyorum. Bu Kaan'ın beni yönlenmesini anlamıyorum.

Windows Server 7

6801.winmain_win7m3
Reaksiyon puanı
559

Katılıyorum. Bende soğuyacağım yakında. En sevmediğim davranışlardan birisi de açtığım ancak pişman olduğum konuların silinmemesi. O konu yüzünden soğutulacağım yakında.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Eğer hatam olduysa hatalarımı telefi etmek isterim.

Ekli dosyayı görüntüle 97570

Madem öyle ben davrandım, pislettim ve eleştiri de bulundum ve şu gerçeği anlatmak zorundayım. İsterseniz inanın ya da inanmayın bende bazı nörolojik ve psikolojik sorunlarım da var. Nörolojik sorunum doğuşta oksijensiz kaldığım için oldu. Nörolojik sorunlarının arasında duygularımı kontrol altına istesem de alamayabiliyorum. Bu da bunlardan birisi. Hatta tedavi için ilaçlar tüketiyorum ve yakın zamanda gerçek anlamda tedavi için iğneler de gelecek Rusya'dan. Aynı zamanda ben bazen kafa takabiliyorum. Bunların sonucunda olay çıkıyor. Hatta annem, babam ve bazı yakınlarında da bunu gayet iyi bilmekte. Sana da bahsetmeye çalıştım @Görkem Say ama dinlememiştin.

Aynı zamanda bu sorunlardan dolayı ilkokul ve ortaokul zamanlarında çok sıkıntı yaşadım.

Son düzenleme:

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,592
Eğer hatam olduysa hatalarımı telefi etmek isterim.

Madem öyle ben davrandım, pislettim ve eleştiri de bulundum ve şu gerçeği anlatmak zorundayım. İsterseniz inanın ya da inanmayın bende bazı nörolojik ve psikolojik sorunlarım da var. Nörolojik sorunum doğuşta oksijensiz kaldığım için oldu. Nörolojik sorunlarının arasında duygularımı kontrol altına istesem de alamayabiliyorum. Bu da bunlardan birisi. Hatta tedavi için ilaçlar tüketiyorum ve yakın zamanda gerçek anlamda tedavi için iğneler de gelecek Rusya'dan. Aynı zamanda ben bazen kafa takabiliyorum. Bunların sonucunda olay çıkıyor. Hatta annem, babam ve bazı yakınlarında da bunu gayet iyi bilmekte. Sana da bahsetmeye çalıştım @Görkem Say ama dinlememiştin.
Demek istediğim bu zaten. Böyle bir hastalığın varsa, bu hastalığın etkileriyle ortaya çıkan sonuçları foruma yıkamazsın. Bizim yapabileceğimiz bir şey yok çünkü. Bak ben hem site tarafına haber yazıyorum, hem forumla ilgileniyorum, hem kendi sosyal hayatım var üstüne birde üniversite öğrencisiyim ve eğitim hayatım var. Emin ol şu forumda yönetim ekibi haricinden en fazla dinlediğim kişi sen olabilirsin. Ancak böyle bir zorunluluğum da yok. Çünkü gün içerisinde birçok şey ile uğraşıyorum zaten. Forumda özel mesaj yoluyla günde kaç kişinin bu tarz isteklerde bulunduğunu anlatamam. Geçmiş olsun tekrardan.

_MusTy_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,303
Ya forumu böyle algilamayin arkadaşlar herkes kendini mod larin yerine koysun bi adamlar kaç kişiyle birden uğraşıyor hata yapma payları tabiki de var bunlar için hemen mod lari yargilamayin

Şu modları beğenmeyen arkadaşları bir gün mod yapsak kim bilir nasıl kıyametler kopar?

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Kötü olmus bu kadar konunun ilgi toplayipta vazgecmen
Amacım ilgi toplamak değildi, neden yaptığımı bilmiyorum gerçekten. Anlamadım da ama sinirden yapmış olsam gerek ki bu da benim hatam.

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,382
Ben hiç bilmiyorum gerçekten. Yaptığım şu utanç verici hatadan bir kurtulmak istiyorum. En iyisi iyice düşünmek. Kendimi rezil ettim.
Olsun, insan her türlü ders alır. Bu şekilde alman senin açından kötü olmuş.
Merak etmeyin biz sizler için burada savaş verirken, illa ki savaş verenin bir hançerlisi arkasında olacak.

eilhanzy

Profesör
Reaksiyon puanı
7,853
Hiç bilmiyorum, kafam şu anda karışık.