Aynı anda aynı ağa bağlanamayan iki bilgisayar.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Evet 20 bilgisayarlı bilişim laboratuvarında böyle ilginç bir sorunla karşı karşıyayım.
1 ve 17 numaralı bilgisayarlar aynı anda ağa bağlanamıyorlar.
1 ve 17'nin uçlarına takılı olan kabloyu diğer bilgisayarlara takıyorum bağlanıyor, veya başka ağa bağlı olan bilgisayardaki kabloyu alıp 1 veya 17'ye takınca bağlanmıyor.
Yani tüm kabloların tüm portların ucunda internet var.
Tüm bilgisayarları kapattım sadece 1 ve 17'yi açtım, denemediğim port kombinasyonu kalmadı olmuyor ikisi aynı anda bağlanamıyor.
Mesela 1 numarada internet varken ve 17 numarada sınırlı erişim uyarısı varken 1 numaradan kabloyu çıkarıyorum 17 numarada sorun gider yapıyorum 17 numara bağlanıyor sonra 1'in kablosunu geri takıyorum 1'de sınırlı bağlantı oluyor.
Kasaları eve bile getirdim evdeki ağıma bağladım ikisini de aynı anda switch ile bağlandı sıkıntı olmadı. Ama okulda bağlanmıyorlar.
Gerçekten şaşkınım nedenini anlamadım ki çözüm arayayım, buradan da bi çözüm geleceğini sanmıyorum aslında. Modemi resetlesem geçer mi acaba diye düşünüyorum sadece, onda da ADSL şifresi falan bul bir sürü iş.
Hiç böyle çaresiz olmamıştım. :unsure: :huh: :lol:

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
gerçekten tuhaf bir sorunmuş üstat :)
switch i okula götürüp bilgisayarlara bağlasan olmaz mı :mrgreen: yada yeni bir ethernet kartı takmayı denesen :)

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
okulda bi switch vardı daha doğrusu labda yeterli port olmadığı için harici switchle çoğaltmıştım bazılarını, götürüp oraya bağladım orada da durum aynı
bilgisayarlar yeni geldi daha açarsam garantiden çıkar :D
bu arada format da attım daha doğrusu w8.1 var bilgisayarlarda sıfırla yaptım, durum değişmedi
statik ip vermeyi de denedim
yarın bi tanesine wifi alıcı takıp öyle bi deneyeceğim bakalım bağlanacak mı

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Bilgisayar adları aynı olabilrmi

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
O pc nin ethernetini değiştir ve pc kurup denemelisin. Bir tek onu yapmamışsın birde modemini resetle dhcp modem yapıyor belki ayarlarında sıkkntı olabilir

İp adresini elle verince sorun devam ediyormu

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
O pc ethernet değiştir ve pc kurup denemelisin. Bir tek onu yapmamışsın birde modemini resetle dhcp modem yapıyor belki ayarlarında sıkkntı olabilir

İp adresini elle verince sorun devam ediyormu

diğer portları da denedim ethernet değiştir derken bunu kastediyorsun sanırım, bağlantının olduğunu gördüğüm bi bilgisayardan söküyorum kabloyu bağlantı olmayana takıyorum bağlantı yine olmuyor, bağlantı olmayandaki kabloyu da diğer bilgisayarlara takıyorum bağlantı oluyor
ethernet kartlarını değiştir diyorsan onlarda da bi sorun yok çünkü tek başlarına bağlanabiliyorlar
1 numaraya kablo takılı ve internet erişimi var diyelim, 17 numarada da kablo takılı ve erişim yok diyelim. 1 numaradan kabloyu çıkarıp 17 numarada sorun çöz dersem 17 numaraya bağlantı geliyor, 1 numaradan sökmeden 17 numarada sorun çöz dersem sorunu çözemiyor

evet elle verince de sorun devam ediyor

clients

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
36
Fabrika ayarlarına dön o modeme sadece pc ler bağlı olsun farklı Modem acces router vs bağlı olmasın sadece pc. Sonra bakalım ne olacak

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Fabrika ayarlarına dön o modeme sadece pc ler bağlı olsun farklı Modem acces router vs bağlı olmasın sadece pc. Sonra bakalım ne olacak

yapmayı düşünüyorum ama okul idaresinin bağlantısı gideceği için nasıl bakarlar bu işe bilmiyorum, kesinti 5 dakkalık da olsa kıllık çıkarırlar bozdun derler :D
yapabilirsem buradan bildiririm

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
yapmayı düşünüyorum ama okul idaresinin bağlantısı gideceği için nasıl bakarlar bu işe bilmiyorum, kesinti 5 dakkalık da olsa kıllık çıkarırlar bozdun derler :D
yapabilirsem buradan bildiririm

ben daha kıl adamın modemini kapatıp açıyorum ruhu duymuyor...
modemi resetlerim de oda resetlerse şifreyi vermez ethernet kablosunu keser ayıcık.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Labaratuvardaki pc ler nasil bir switche bagli
basitmi yonetilebilirmi

kabinler var açıkçası çok da bilmiyorum geldiğimde switchler kuruluydu, ama switchler ile ilgili değil dediğim gibi başka çalışan diğer bilgisayarların portlarına da taktım, diğer bilgisayarları 1'in yerine 17'nin yerine koydum, bağlanamayanlar her seferinde bu ikisinden biri oluyor

connaught

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sorunlu pc ler evde direk baglandi demissiniz
Labaratuvardaki modemin dhpc client listesini bir kontrol edin
İp havuzu daraltilmis olabilir

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Sorunlu pc ler evde direk baglandi demissiniz
Labaratuvardaki modemin dhpc client listesini bir kontrol edin
İp havuzu daraltilmis olabilir

diğer beraber bağlanabilen pclerin iplerini bunlara verdim, beraber bağlanamadılar yine, diyorum ya çok ilginç hiçbir anlam veremiyorum
bugün modeme bi fabrika ayarı atacaktım da fırsatım olmadı, bakalım belki düzelir

connaught

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
diğer beraber bağlanabilen pclerin iplerini bunlara verdim, beraber bağlanamadılar yine, diyorum ya çok ilginç hiçbir anlam veremiyorum
bugün modeme bi fabrika ayarı atacaktım da fırsatım olmadı, bakalım belki düzelir
Diger calisan pc lerin ip leri calismayanlara verince modemi yeniden baslattinizmi?
Verdiğiniz ip ye zaten onceden mac adresini tanimlamis dhpc
Eger ip verip yeniden baslattiginiz halde sorun devam ediyorsa sorun modem kaynakli gibi

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148
Diger calisan pc lerin ip leri calismayanlara verince modemi yeniden baslattinizmi?
Verdiğiniz ip ye zaten onceden mac adresini tanimlamis dhpc
Eger ip verip yeniden baslattiginiz halde sorun devam ediyorsa sorun modem kaynakli gibi

hayır onu yapmadım, yarın bi deneyeyim

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,126
belki meraklı biri modemden ayarları kucalamış olabilir modemi resetleyip yeniden kurunca düzelir.

__kadıköyRAP__

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,148

fabrika ayarı yaptım yine olmadı
ama artık uğraşmıyorum, bu hayatımdaki bi gizem olarak kalacak