Aykut Kocaman istifa etti!

Aykut Kocaman Bu Sefer İstifa Eder mi?

• İstifa Eder

Kullanılan: 29 47.5%
  • İstifa Etmez

Kullanılan: 32 52.5%

• Kullanılan toplam oy
    61
  • Anket kapatılmış .

seyhmus21

Profesör
Reaksiyon puanı
255
Gs'li olarak üzüldüm.Sayesinde güzel şampiyonluklar kazandık.

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
şimdi onlar düşünsün :devil:

OnLT

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
149
Bütün yorumları okumaya üşenenler için özet geçeyim.

Durum her zamanki gibi: Aykut Kocaman istifa etmiş. GS liler dalga geçiyor. FB liler savunuyor.

Hey yavrum hey!

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Fatih hocada gidebilir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Son zamanlarda çok gerilmişti onun içine iyi oldu gülü güle hoca.

Burk.Clik

Profesör
Reaksiyon puanı
40
2 senedir şampiyon olamamış olabiliriz ama elde etmediğimiz başarıları yakalamamizi sağladı. Özellikle bu yıl avrupa liginde yarı final oynatmasini gerçekten takdir ediyorum. Hataları oldu elbette ama başarılarınıda göz ardı etmemek lazım. Yolu açık olsun nedense hafiften bir üzüntü duyuyorum, ona alışmıştik ondan sanırım. Aklima Zico geldi Şampiyonlar liginde çeyrek finale getirdi takımı yari finalin kapisindan döndük ama adami yollamislardi. Zico takimin başında kalsa avrupada daha ciddi bir başarı elde edeceğimizden eminindim. olympiakos u çalıştırdigi zamanda Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final oynamıştı. Avrupa futbolundan anlayan biriydi. Bence artık ligden çok avrupa kupalarina önem verilmeli bir iki sene şampiyon olamadık diye birilerinden vazgeçilmemeli.

muratflash

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
510
Resmi açıklamada FB den geldi resmen bıraktı Aykut..

Ayrıca bazı yayın organlarında Mircea Lucescu geleceği hakkında önemli iddialar dolaşıyor bencede Lucescu gelsin..

Ayrıcada Yılmaz Vural beni alın beni alın hani bana hani bana diyor..:D

Artvincenter

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Adam kaç kez istifa etti, kaç kez geri döndü?

Bununla dalga geçilmesi kadar doğal bir durum yok.

Yılmaz Vural'la da dalga geçiyorlar, bir şey diyen var mı?

Fenerbahçe için hayırlı, diğer 16 rakip için üzücü bir haber..
Haklısın doğrudur.

IThelp

Profesör
Reaksiyon puanı
19
eyyy fenerliler ses verin üzülüyormusunuz seviniyorsunuz bilelim :mrgreen:
helva_copy.jpg
alın bakem helvasıda benden yiyin gari

aziz çiçek açmış aykut mı gelecek
kocaman bu sevdadan vaz mı geçecek
Bana ettiklerin aziz az mı gelecek

Yandım aziz yandım yandırma beni
aziz uykulardan kaldırma beni
Seviyorum diyerek kandırdın beni

samandıra yollarından kalkıbda da geldim
eşofmanımı giydim de geldim
aziz bana yaptıkların dar mı gelecek hadi sanaaa güle güle aziz.:)

yeni bestem :)

aslında şaka maka yapayoruz gırgır olsun diyede ama sadece türkiye kupasını aldı ama bence bir başarısı vardı arkadaşlar 64 mac uefa kupası 3 kulvarda yarıştı verdiği demeclerle ordalığı gerdiysede başarısını göz önünde bulundırmak lazım rakib hoca olabilir ancak bir yabancının yapamadığını yaptı türk hocası olarak kaç tane yabancı teknik adam geldi bu ülke hangisin başarısı var 3 kulvarda 64 mac kücümseyecek bir rakam değildi

CardinaLe

Doçent
Reaksiyon puanı
18
aziz çiçek açmış aykut mı gelecek
kocaman bu sevdadan vaz mı geçecek
Bana ettiklerin aziz az mı gelecek

Yandım aziz yandım yandırma beni
aziz uykulardan kaldırma beni
Seviyorum diyerek kandırdın beni

samandıra yollarından kalkıbda da geldim
eşofmanımı giydim de geldim
aziz bana yaptıkların dar mı gelecek hadi sanaaa güle güle aziz.:)

yeni bestem :)

aslında şaka maka yapayoruz gırgır olsun diyede ama sadece türkiye kupasını aldı ama bence bir başarısı vardı arkadaşlar 64 mac uefa kupası 3 kulvarda yarıştı verdiği demeclerle ordalığı gerdiysede başarısını göz önünde bulundırmak lazım rakib hoca olabilir ancak bir yabancının yapamadığını yaptı türk hocası olarak kaç tane yabancı teknik adam geldi bu ülke hangisin başarısı var 3 kulvarda 64 mac kücümseyecek bir rakam değildi

Türk Teknik adamlar için su götürmez bir gerçek bu zaten. Sadece Lucescu Galatasaray'a Süper Kupayı kazandırdı. Birde Zico zamanı Fenerbahçe Şampiyonlar Liginde çeyrek Final gördü. Diğer her türlü başarının ardında bir Türk teknik adam var... Ve Türkün dilinde Türk anlar mantığı devam etmekte...

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
"Artık yüzüne bakmam"
İstifaya götüren o konuşmayı HT SPOR açıklıyor...

stifa mı etti Aziz Yıldırım mı gönderdi bilinmez ama bir gerçek var ki Fenerbahçe’de artık Aykut Kocaman yok. Önceki gün yönetim kurulu toplantısı öncesinde bir araya gelen başkan Aziz Yıldırım, yöneticiler ve Aykut Kocaman yeni sezonun planlamasını yapıyorlardı. İşte ne olduysa o zirvede oldu:

1.İLK TARTIŞMA ALEVLENİYOR

YILDIRIM: BU PRİMLERİ ÖDEYEMEYİZ
KOCAMAN: FUTBOLCULARIN YÜZÜNE BAKAMAM

Toplantıda Aykut Kocaman öncelikli olarak geçtiğimiz sezon alınan Ziraat Türkiye Kupası ve UEFA yarı finali için belirlenen primlerin verilmesini Aziz Yıldırım’dan isteyerek, “Başkanım bu söz verdiğimiz rakamları ödemeliyiz. Çünkü futbolcularımın yüzüne bakamam. Bu primleri vaad ettik. Yarı finale çıktılar, Türkiye Kupası’nı aldılar. Vaad ettiğimiz primleri ödememiz lazım. Başarılı olmamız için bunları yapmamız şart” dedi. Bunun üzerine başkan Aziz Yıldırım, “Evet başarılı oldular ancak 3 kupadan birini aldılar. Bu rakamları ödeyemeyiz. Bu konuda senin de desteğin şart” deyince Kocaman, “Ben söz verdim. Ben verdiğim sözleri yeri getirmeyi severim” deyince ilk tartışma alevlendi.

2. ORTAM GERİLİYOR

KOCAMAN: BEN HEP YALNIZ KALDIM
YILDIRIM: DESTEK VERDİM YETMEDİ Mİ?

Futbolculara ödenmesi gereken primlerin ortaya atılmasıyla birlikte ısınmaya başlayan konuşmalarda ilerleyen dakikalarda da gerilim hızla tırmanmaya her iki taraf da içindekileri dökmeye başladı. Hatırlanacağı gibi 30 Aralık 2012’de Aykut Kocaman‘ın, “Sezon sonunda UEFA Kupası’nı alsak bile görevi bırakacağım” sözleri HABERTÜRK’ün manşetlerinde yer almış ve Kocaman’ın ayrılacağına dair sinyaller daha o dönemden verilmeye başlamıştı. Nitekim son tartışmalı toplantıda da bunu gündeme getiren Kocaman, “Yorgunum devam etmek istemiyorum. Zaten bir süredir yalnız kalıyorum. Yönetim kurulundan yeterli destek alamıyorum. Hep yalnız kaldık, hep tek başıma mücadele etmek zorunda kaldım” deyince Aziz yıldırım, “Ben gerekli desteği verdim yetmedi mi? Futbola bir yönetici bağlamak istemiyorum” deyince bu da ikinci kriz oldu.

3. VE İPLER KOPUYOR

YILDIRIM: GÖRÜŞMEDİĞİM ALİ YILDIRIM İLE TRANSFER YAPIYORSUN
KOCAMAN: BEN GÖREVİ BIRAKTIM

Ortamın iyice kızıştığı görüşmelerde son olarak Aykut Kocaman’ın verdiği 5 kişilik liste gündeme geldi ve bu da iplerin tamamen kopmasına neden oldu. Kocaman verdiği bu listenin üzerinde çalışılmasını istedi. Ancak başkan Yıldırım’ın bu listedeki isimlerin maliyetlerinin ciddi rakamlara ulaştığını belirterek bu 5 transferi de yapamayacağını söyleyince ipler kopma noktasına geldi. Özellikle Ali Yıldırım ile Aykut Kocaman’ın Şampiyonlar Ligi finalini birlikte seyredip B.Dortmund’un stoperi Santana’nın menajeri ile transfer görüşmeleri yaptığını duyan başkan Aziz Yıldırım iyice çileden çıktı. Yıldırım, “Zaten sen benim görüşmediğim konuşmadığım Ali Yıldırım ile buluşup transfer çalışması yapıyorsun. Ali yönetime istifasını gönderdi ama sen hala görüşüyorsun. İyice düşün kararını ver” dedi. Bu sözlere Kocaman’ın yanıtı net oldu: Görevi bıraktım.

4. SON NOKTA

YILDIRIM: AYKUT BENİ YORDU

Karşılıklı geçen sert tartışmalar ve restleşmelerin ardından başkan Aziz Yıldırım yönetim kurulu toplantısına girdi. Önceki akşam yaşanan bu gerilimin ardından ve dün yapılan görüşmelerde başkan Aziz Yıldırım Aykut Kocaman’ın tavırlarından duyduğu rahatsızlığı daha açık bir şekilde yönetim kurulunda paylaşmaya başlar. Son gelişmelere oldukça sinirlenen başkan Yıldırım, “Artık ben bu Aykut’un yüzüne bakmam. Bu süreçte beni yordu. En çok tavırları beni yordu” diyerek bir anlamda Aykut Kocaman ile artık iplerin tamamen koptuğunu net bir şekilde ortaya koyar.

friendly

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
671
[h=1]İstifanın sebebi Arda Turan[/h]
Fenerbahçe'de Aykut Kocaman’ın yeni sezon planlaması yaparken istifa etmesinin nedeni belli oldu.

aykut-kocaman41.jpg

Fenerbahçe'de Aykut Kocaman’ın yeni sezonun planlamasını yaparken görevinden ayrılmasının gerekçesi belli oldu.

VARAN 1

F.Bahçe’de 3 yıldır teknik direktörlük koltuğunda oturan Aykut Kocaman dün (29 Mayıs) şok bir kararla istifa etti. 3 kulvarda şampiyonluk mücadelesi verdiği sezonu Ziraat Türkiye Kupası ile kapatan, 64 resmi maça çıkarak bu alanda rekor kıran sarı-lacivertlilerde tecrübeli teknik adamın bu kararı camiada şok etkisi yarattı.

PLANLAMA BİLE HAZIRDI

Sezon ortasında yaşadığı stresli günlerin ardından devre arasında görevini bırakan ancak başta futbolcular olmak üzere yönetim ve camianın telkinleriyle devam kararı alan Kocaman yeni sezonun planlamamasını bile yapmıştı. Öyle ki Aykut hoca, Trabzonspor ile oynanan ve tarihinde üst üste ikinci kez kazanılan kupa finalinin ardından futbolcularına 39 gün izin verdi. Futbolcuların çoğu tatile çıktı, bazıları da milli takım kampına dahil oldu İstanbul’da buluşma tarihi olarak da 1 Temmuz belirlendi.

Yapılan planlamaya göre takım Topuk Yaylası’nda hazırlıklarına başlayacaktı. Hatta Hollanda’da yapılacak 10 günlük yurt dışı kamp programı da belirlendi. Peki ne oldu da Aykut Kocaman istifa etti. İşte herkesin en çok merak ettiği sorunun yanıtını Vatan açıklıyor.

TRANSFERDE ANLAŞMAZLIK

İddiaya göre Aykut Kocaman’ın bir daha geri dönmemek üzere aldığı istifa kararı başkan Aziz Yıldırım ile yaptığı görüşmenin ardından ortaya çıktı.

İkili arasında gerçekleşen transfer zirvesinde Arda Turan yüzünden kavga çıktı. Kocaman hem mevkisinin en iyi oyuncularından hem de dünya çapında bir yıldız olması nedeniyle ısrarla Arda’nın alınmasını istedi. Yıldırım’ın ise maliyetinin yüksek olmasına dikkat çekip “Oyuncuları aldırıyorsun ama aradaki fark yine 10 puan oluyor. Bu adamlar ne işe yarıyor” şeklinde yanıt vermesi üzerine ipler koptu ve Kocaman istifa kararı aldı.

VARAN 2

'ALİ YILDIRIM YOKSA BEN DE YOKUM'

Aykut Kocaman’ın F.Bahçe ile bağları koparmasının diğer bir nedeni de başkan Aziz Yıldırım’ın kardeşi olan yönetici Ali Yıldırım’ın istifa kararı...Özellikle kulübün 3 Temmuz’la birlikte yaşadığı sıkıntılı süreci F.Bahçe’nin minimum hasarla atlatması için Kocaman ve Yıldırım birlikte müthiş bir özveri göstermiş ve ikili arasında çok sağlam bir bağ kurulmuştu. Ancak Aziz Yıldırım’ın cezaevinden çıkmasının ardından Ali Yıldırım’ın ağabeyi ile yaşadığı gerilim nedeniyle geri plana çekildi. Dün de istifasını kulübe gönderdi.

Başkan özellikle geçen sezonun devre arasında Alper Potuk’un 5 milyon Euro’ya alma şansı varken, transfer edilmemesi nedeniyle Ali Yıldırım ile Aykut Kocaman’a kızgındı. O dönem yapılan görüşmelerde “Beni G.Saray ve Trabzon’dan da istiyor” diyen Alper’e Ali Yıldırım “O zaman git, bizim seninle işimiz yok” diye geri çevirmişti. 5 milyon Euro’ya bitmeyen transfer bu sezon 6 milyon 250 bin Euro ve Orhan Şam ile Bienvenu karşılığında tamamlanmasının faturasını Aziz Yıldırım kardeşine ve Kocaman’ı çıkardı.

'Kardeşim olacaksın topuğumuza sıktırdın'

Aziz Yıldırım’ın ikiliye kızgın olmasının diğer bir nedeni de Alex’in gönderilmesi Bu ikilinin “Gitmeli” telkinleri sonrası Sambacı ile yollar ayrılırken, daha sonra hatasının olduğunu fark eden Yıldırım “Kardeşim olacaksın bana hata yaptırıyorsun. Kendi topuğumuza kurşun sıktırıyorsun” sözleriyle tepki gösterdi.

2 gündür süren transfer görüşmelerinde Arda’da yaşanan anlaşmazlık ve Ali Yıldırım’ın istifasının sonrası gerilen ipler koptu.

Kaynak

Uranos

Profesör
Reaksiyon puanı
15
Bak bak üstteki haberle aynı konu ama nasıl çarptırılıyor :)