Aydın'da 4.9 şiddetinde deprem oldu!

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi'nden yapılan ölçümlere göre merkez üssü Aydın' ın Kuyucak ilçesi Horsunlu beldesi olan deprem saat 08.02 de meydana geldi ve aletsel büyüklüğü 4.9

Deprem Aydın ili ve ilçeleri yanı sıra, Denizli'de etkisini hissettirdi. Nazilli de depremin şiddetini hisseden ilçeler arasında yer aldı.

Deprem nedeniyle bazı vatandaşlar paniğe kapılarak evlerinden sokağa çıktı. Depremin herhangi bir can kaybı ya da yaralanmaya neden olup olmayan depremin herhangi bir maddi hasar meydana getirmediği tahmin ediliyor.

KAYNAK


DEPREMİN MERKEZ ÜSSÜNDE DE HASAR BİLGİSİ YOK

Kuyucak Kaymakamı Nuri Özler, Aydın'ın Kuyucak ilçesine bağlı Horsunlu beldesinde meydana gelen depremde, hasar ve yaralanma gibi bir bilginin henüz kendilerine ulaşmadığını bildirdi.

AA muhabirinin sorularını yanıtlayan Özler, depremin sonuçlarıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü, köy ve beldelere ulaşmaya çalıştıklarını belirterek, ''Deprem nedeniyle hasar ve yaralanma gibi bir bilgi henüz bize ulaşmadı'' dedi.

BELEDİYE BAŞKANI: ÇOK ŞÜKÜR SIKINTI YOK

Kuyucak Belediye Başkanı Ali Ulvi Akoğlu, Aydın'ın Kuyucak ilçesi Horsunlu beldesinde meydana gelen depremle ilgili bir sıkıntı olmadığını bildirdi.

Akoğlu, Horsunlu beldesinde sabah saatlerinde meydana gelen deprem nedeniyle kuvvetli sarsıntı yaşadıklarını söyledi. İlçede depreme ilişkin özel bir durum olmadığını ifade eden Akoğlu, ''Çok şükür bir sıkıntı yok'' dedi.

KAYNAK


Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Deprem Araştırmaları Enstitüsü'nden edinilen bilgiye göre, bu sabah saat 08.02'de, merkez üssü Kuyucak olan 4,9 büyüklüğünde bir deprem oldu. Denizli'de de hissedilen depremde, Saltak Mahallesi'ndeki bir evin bacasının düşmesi sonucu bir arabanın tavanı çöktü. Olay yerine giden polis ekibi tutanak tutarken, otomobil sahibi de bacayı kaldırarak temizlik yaptı.

OKULLAR TATİL

Denizli Valisi Yavuz Erkmen; Denizli'de 4 okulun okul idarecilerinin kararı ile öğrencilerin deprem nedeniyle psikolojik durumları dikkate alınarak tatil edildiğini açıkladı.


BİNALAR ÇATLADI

Aydın'ın Buharkent ilçesinde meydana gelen deprem Denizli'de de hissedilirken, Denizli Valisi Yavuz Erkmen, ilde kriz masası oluşturduklarını ve gelişmeleri takip ettiklerini bildirdi.

Aydın ile sınırı bulunan Denizli'de şiddetli olarak hissedilen ve vatandaşların sabahın erken saatlerinde panikle evlerinden fırlamalarına neden olan deprem, başta Valilik binası olmak üzere ildeki bazı binalarda küçük çatlaklara ve sıva dökülmelerine neden oldu. Tirekapılar Mahallesi'nde bir evin bacası, önünde park halindeki otomobilin üzerine devrildi.

Denizli Valisi Yavuz Erken, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremin merkez üssünün Denizli'ye yakın olması nedeniyle ilde şiddetli şekilde hissedildiğini belirterek, vatandaşların ilk anda panik yaşadığını, ancak daha sonra durumun sakinleştiğini kaydetti. Erkmen, ''Kriz merkezi oluşturduk. Gelişmeleri izliyoruz'' dedi.

VELİLER ÇOCUKLARI OKULDAN ALDI

Öte yandan veliler, okula gönderdikleri çocuklarını gelerek aldılar.
İl Milli Eğitim müdürlüğü yetkilileri, okulların tatil edilmesi gibi bir durumun söz konusu olmadığını ancak konunun değerlendirildiğini bildirdi.

-KANDİLLİ RASATHANESİ YETKİLİLERİ-

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü yetkilileri, hızlı çözülümlerde lokasyonların birbirine yakınlığı nedeniyle depremin merkez üssünün ilk olarak Aydın'ın Horsunlu ilçesi olarak bildirildiğini, ancak daha sonra Buharkent ilçesi olduğunun anlaşıldığını kaydetti.

KAYNAK
 

keyloger

Rektör
Emektar
Katılım
4 Ocak 2008
Mesajlar
13,268
Reaksiyon puanı
235
Puanları
63
İlginç valla hiç hissetmedim. Nasıl uyuyorsam artık :D
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
O çevredekilere geçmiş olsun. Televizyonda dediklerine göre artçı sarsıntılar devam ediyormuş.
 

ZorhaK

Rektör
Katılım
24 Kasım 2008
Mesajlar
10,757
Reaksiyon puanı
259
Puanları
63
Allah böyle felaketlerden korusun .Geçmiş olsun.
 

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
529
Puanları
0
Denizli'de okullar tatil edilmiş bugün.
 

freewill

Dekan
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
7,637
Reaksiyon puanı
61
Puanları
48
ama iyi sallandı ha yatıyorum bi baktım benim yatak titreşim moduna geçmiş :D Ama Allah korusun şakaya gelmez böyle şeyler :(
 

madaf

Asistan
Katılım
5 Kasım 2009
Mesajlar
253
Reaksiyon puanı
1
Puanları
0
gölcüklüyüm 7.8 de sallandık dünyamız yıkıldı Allah hiç kimseye 1 şiddetinde bile bu duyguyu yaşatmasın
 

mr_rain

Guru
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
Başlıkta Denizli yıkıldı denmiş ama Allah'tan yıkılan bi şey yok, çok şükür
 

baaydin

Profesör
Katılım
2 Kasım 2007
Mesajlar
2,173
Reaksiyon puanı
7
Puanları
0
o nasıl bir başlık yav "denizli yıkıldı" edit pls.
 

PRoMeTuS

Profesör
Katılım
17 Mayıs 2007
Mesajlar
1,617
Reaksiyon puanı
5
Puanları
38
bayramdan öncede oldu aynı fay üzerinde 4.6 büyükülüğünde deprem.(başka büğyüklükte olabilir ama 4 ten büyüktü.) bu fayda artçılar devam ederde bu başka bir şeyin habercisi değildir umarım çünkü yanlış hatırlamıyorsam o fay denizli aydın hattından kuşadasına ulaşıyor..
 
Üst