Avea Jet Modem Hakkında

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar avea jet modem kullanan var mı internette okudum kadarıyla çok şikayet var örneğin fazla fatura konusunda gerçekten öyle mi?

kullandığınız tarife ve fiyatları yazar mısınız? önerilerde bulunur musunuz?

--- Mesaj Güncellendi ---

yukarı

--- Mesaj Güncellendi ---

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Ben kullanıyorum. Taraftar modem 8 gb kotalı aldım. 29 lira. Faturasız hat vergileri falan 34 liraya geliyor. Bir kuruş fazla fatura ödemedim. Hızı da çok iyi ortalama 3 mbps civarında.

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
Ben kullanıyorum. Taraftar modem 8 gb kotalı aldım. 29 lira. Faturasız hat vergileri falan 34 liraya geliyor. Bir kuruş fazla fatura ödemedim. Hızı da çok iyi ortalama 3 mbps civarında.

teşekkürler başka ekstra ücret filan yok dimi? birde kota takibi kolay oluyor mu?

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Başka ücret yok.12 ay taahhütlü. Kota takibini ben Avea Online işlemlerden yapıyorum son 48 saat hariç gösteriyor. İlk kullanımda paketin aktive olmadan kullanma. Fazla fatura ödeyenler buna dikkat etmemişler genelde.

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
çok fatura olayı ondan oluyor o zaman mesaj gelmeden kullanınca ? peki tavsiye eder misin?

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Ben memnunum, şebeke ile ilgili sorun yaşamazsan, kotası yeterli diye düşünüyorsan piyasada alınabilecek en uygun 3G modem...

way_be

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
12
teşekkürler

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Maks 99TL + Sabit ücret çıkabiliyo fatura olarak ne kadar kullanırsan kullan ama çekip çekmediğini iyi öğren avea hattın varmı ?

kalamara

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben aldım hiç memnun değilim. burası köy gerçi 3g çekmiyor. ama ben istanbuldayken de çekmiyordu 3g. 2,5g ile bağlanıyorum oda üst sınır 300 kbps genelde 100 kbps. indirme hızına glirsek 4 mb lik bir şarkıyı 15 dakikda indiriyorum. yani baya yavaş. ama gezinme hızı 200 kpbs iken çok ta yavaş değil. ama facebook oyunları felan oynaman çok yavaş. yani anlıcağın hiç bişi yapmıcan sadece gezeceksin ama almadan önce 3g kapsama alanında mı sor. çekiosa gercekten iyi. herkes faturalardan şikayetci. bnm ilk ayım inş fazla gelmez. yani gelemez.ama avea 2 li uygulama yapıyo diyebiliriz. bol bol internetten fatura sorgula yada müşteri hizmetlerini ara. ben avea yı aradım ne kadar kota var diye. son 48 saat hariç altını çiziyorum son 48 saat hariç 8663 mb kullanım hakkınız var dedi. kalan yazıp 9495 e yolladıgımda da son 12 saat hariç. altını çiziyorum tkrar son 12 saat hariç 8834 mb kalmıştır yazıyodu. hangisine inansan bnde karar veremedim. onun için aldıktan sonra bol bol müşteri hizmetlerini ara. bi de jeti aldıktan sonra internetteki forum sitelerinde ilk 48 saat kullanmayın yoksa yüksek fatura gelebilir diyor. sözleşmede öyle yazıyormuş galiba. ben sözleşmede görmedim. 3 kere de fenercelli 2 kere deavea yı aradım öyle bir şey yok dedi. alırken dikkat et. konu geçen senenin ama belki yeni alacaklar görür . iyi günler

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
ben aldım hiç memnun değilim. burası köy gerçi 3g çekmiyor. ama ben istanbuldayken de çekmiyordu 3g. 2,5g ile bağlanıyorum oda üst sınır 300 kbps genelde 100 kbps. indirme hızına glirsek 4 mb lik bir şarkıyı 15 dakikda indiriyorum. yani baya yavaş. ama gezinme hızı 200 kpbs iken çok ta yavaş değil. ama facebook oyunları felan oynaman çok yavaş. yani anlıcağın hiç bişi yapmıcan sadece gezeceksin ama almadan önce 3g kapsama alanında mı sor. çekiosa gercekten iyi. herkes faturalardan şikayetci. bnm ilk ayım inş fazla gelmez. yani gelemez.ama avea 2 li uygulama yapıyo diyebiliriz. bol bol internetten fatura sorgula yada müşteri hizmetlerini ara. ben avea yı aradım ne kadar kota var diye. son 48 saat hariç altını çiziyorum son 48 saat hariç 8663 mb kullanım hakkınız var dedi. kalan yazıp 9495 e yolladıgımda da son 12 saat hariç. altını çiziyorum tkrar son 12 saat hariç 8834 mb kalmıştır yazıyodu. hangisine inansan bnde karar veremedim. onun için aldıktan sonra bol bol müşteri hizmetlerini ara. bi de jeti aldıktan sonra internetteki forum sitelerinde ilk 48 saat kullanmayın yoksa yüksek fatura gelebilir diyor. sözleşmede öyle yazıyormuş galiba. ben sözleşmede görmedim. 3 kere de fenercelli 2 kere deavea yı aradım öyle bir şey yok dedi. alırken dikkat et. konu geçen senenin ama belki yeni alacaklar görür . iyi günler

1. Sorun için 3g yok ise iade ettirebilirsin sadece hat açılış vergileri + bu ayki faturayı ödeyerek. Hız testi yap googleden aratarak 1mbit dahi göremiyorsan 3g yok demektir. Müşt. hizmt arayarak incelettirebilirsin.
2. Evet sözleşmene göre sms ile sorgulaman lazım ve yine sözleşmene göre %80i ve tamamı bittiğinde sms gider ama ne olur ne olmaz sms gelmeme riskini alma sms ile sorgula. INTERNET 6000, KULLAN 5555 bu sms metinleriyle sorgulayabilirsin. Eskiden evet 48saat hariçti ama yeni süreçte artık son 12 saat hariç şekilde geliştirildi. Müşteri hizmt yanlış bilgi vermiş sana.
3. Sitelerde yazanı bende gördüm ilk modemlerde evet öyle birşey vardı hat açıldıktan 48 saat içinde promosyon tanımlanırdı(çoğu zaman 1 saatte tanımlanıyordu) bu sözleşmede de yer almakta ama artık değişti o kadar uzun sürmüyor ama yine bayiler alışkanlıktır bi süre kullanmayın diyenler var. Forum yazılarının tarihlerine bak 2009 ,2010 seneleridir 2011 çok nadir görürsün bu tip şikayetleri.
4. Arık üst sınır getirildi yani olduda 8gb aldınız 15gb kullandınız size 300 -400 tl gelmez 99+ sabit ücretiniz gelir.

eksik cevapladığm bir sorun varsa lütfen tekrar iletirmisin.

kalamara

Asistan
Reaksiyon puanı
0
hız testinin linkini verir misin ? birde internetten gördüm 3g yazıp 3334 e göndermek faydalı olur mu ? ek ücret alınır mı ?

kalamara

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben forumlarda yeniyimde hocam mı desem madmex mi desem karar veremedim :D her neyse ttnet wifi nedir ne işe yarar ücretli midir. bnm mesela tarifem 8gb fenercell 39 lira vergi ile 44 lira. ttnet wifi hediyem var mı varsa nasıl kullanıcam ? bunları anlatırsan ben ve diğer gezinen kişiler için faydalı olucagına olacağına inanıyorum. cevabını 4 gözle bekliyorum ...

kalamara

Asistan
Reaksiyon puanı
0
download spped 0.16 saniyede indirme hızı 20 kb. upload speed 0.05

kalamara

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aradım ayarları da yaptırdım. hatta 5dk lık 3g bilgi güncellemesi de yaptı. bu yine iyi hali bundan önce indirme hızı saniye 3kb dı. avea çalışıyo ama hiç bizim orda çalışmıyo nedense

:D :D

müşteri hizmetlerini aramak ücretli mi ücretsiz mi avea hattımla

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
aradım ayarları da yaptırdım. hatta 5dk lık 3g bilgi güncellemesi de yaptı. bu yine iyi hali bundan önce indirme hızı saniye 3kb dı. avea çalışıyo ama hiç bizim orda çalışmıyo nedense

:D :D

müşteri hizmetlerini aramak ücretli mi ücretsiz mi avea hattımla

avea hattından arıyorsan kendi dakikalarından internete girebilirsin veya farklı oparatör ise oparatörünün sabit hatları arama yönüne ücretlenir.

kalamara

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar avea jet modemimin bilgisayar yere düşünce ucu (usb olarak takılan yeri)eğildi ,yamuldu. bazen kabul ediyor. bazen tanımıyor. bazense hata 628 mi ne alıyorum. garanti kapsamına girer mi ?

arkadaşlar avea jet modemimin bilgisayar yere düşünce ucu (usb olarak takılan yeri)eğildi ,yamuldu. bazen kabul ediyor. bazen tanımıyor. bazense hata 628 mi ne alıyorum. garanti kapsamına girer mi ?

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5

yanlış yere yazdığn bölümde cevap vermiştim:)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kastamonu-Azdavay
Evde PC de hata kodu 619 diyordu.
Başka bir notebookta denedim. hata kodu 268 dedi.
4441500 arıyorum yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Sonucunu buraya yazmaya çalışacağım.
Saygılar..

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kastamonu-Azdavay
Evde PC de hata kodu 619 diyordu.
Başka bir notebookta denedim. hata kodu 268 dedi.
4441500 arıyorum yardımcı olmaya çalışıyorlar.
Sonucunu buraya yazmaya çalışacağım.
Saygılar..

fatura vardır %80 ve farklı pc de dene.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
avea jet modem sim kartını cep telefonunda kullanabilir miyiz? Müşteri hizmetleri Ayrıca ücret alındığını söylüyorlar,ne derece doğru.:mad:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
AVEA 5 gb 39 tl - 6 gb kullandim 180 tl =1 gb fazla kullandiğim için 150 tl fazla ödedim

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
avea jet modem sim kartını cep telefonunda kullanabilir miyiz? Müşteri hizmetleri Ayrıca ücret alındığını söylüyorlar,ne derece doğru.:mad:

arama yapma amaçlı kullanamazsın hatlar aramaya kapalı çünkü , internet için ise teknik olarak kullanabiliyorsun. Yanlız cep telefonlarında 2 tip ayar vardır avea Gprs wap ve Avea internet diye.
Her iki erişim noktasıyla da internete girilebilir , yanlız JET MODEM için ekstra bir ücret ödememek adına telefonunda özellikle AVEA İNTERNET ayarı yapılması gerekir.

Marka modelini iletebilirsen manuel ayarlarını tarif edebilirim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

AVEA 5 gb 39 tl - 6 gb kullandim 180 tl =1 gb fazla kullandiğim için 150 tl fazla ödedim

Teknik olarak imkansız. Paket aşım ücretiniz mb'ı 5KRŞ dur , yani +1gb aşım ücreti 50TL olur. Hata olabilir inceletmenizde fayda var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bende avea jet modem kullanıyorum telefonum xperia arc s, ayarlarda (tercih edılen ağ modu seçeneği)wcdma ve gsm olarak geçiyor sadece wcdma olarak kullanırsam faturada extra bi üçret çıkarmı başka bi ayara gerek varmı acaba.

madmex

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bende avea jet modem kullanıyorum telefonum xperia arc s, ayarlarda (tercih edılen ağ modu seçeneği)wcdma ve gsm olarak geçiyor sadece wcdma olarak kullanırsam faturada extra bi üçret çıkarmı başka bi ayara gerek varmı acaba.

sadece wcdma = sadece 3G dir sıkıntı olmaz. Önemli olan erişim noktan. Ayarlar -Mobil Ağlar (Diğer) - Erişim nok adlarında Avea internet olmalı

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşlar merhaba benim merak ettiğim şey bu avea jet de sms servisi var? ücretli mi ücretsiz mi acaba? tarifem kota aşımsız 8 gb . msj gönderdim birkaç tane sonra emin olamadım. ücretliyse kullanmak istemiyorum.

Nemre

Profesör
Reaksiyon puanı
29
arkadaşlar merhaba benim merak ettiğim şey bu avea jet de sms servisi var? ücretli mi ücretsiz mi acaba? tarifem kota aşımsız 8 gb . msj gönderdim birkaç tane sonra emin olamadım. ücretliyse kullanmak istemiyorum.

Ücretli, Mesaj Adedi 50 Kr.