Avast Çok Kasıyor.

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
15,467
Güncellemeden sağ salim performansla çıkmak için güsul alıp 1 haftanın namazını önceden kılmak gerekir. Bol bol dua etmek gerekir.

Varya adamlar bir güncelleme tarafında başarısızlar.

:D iyikide alıp denememişim sinir krizi geçirirdim
Arkadaşta bence başka bir antivirüs'e yönelmeli

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
İnan bana farkını hissetmezsin orijinalın.
Hemde Orijinalde güncelleme aldığında sistem daha beter halde kasar ya güncelleme yarıda kalır 1 hafta öyle.
Yada güncelleme sonrası mavi ekran yersin.
Yada sistem öyle hantallaşır ki son çare sıfırdan format atmak olur.

Bende korsan kullanıyorum güncelleme yapmadan.
Güncellemeler, güvenlik açıklarının kapatılmasını sağlıyor. WannaCry'ı hatırlarsınız herhâlde. Mart 2017'de güncelleme yayınlanmış. Güncellemeleri yapmayanlara WannaCry bulaştı. Microsoft'un da suçu vardır bence.
Güncellemeler, yavaşlatıyor olabilir. Ben pek fazla Windows kullanmıyorum. Sistem, ilk birkaç dakika yavaş çalışıyor. O yüzden çoğunlukla Linux dağıtımı kullanıyorum.
Güncellemeden sağ salim performansla çıkmak için güsul alıp 1 haftanın namazını önceden kılmak gerekir. Bol bol dua etmek gerekir.

Varya adamlar bir güncelleme tarafında başarısızlar.
Bir işletim sistemi neden güncellemeleri yeniden başlatırken yükler? Neden telemetriyi kapatamıyoruz? İnsanlara zorla Windows 10 yüklettiler. Ben isteyerek geçtim. Windows 8 bence pek iyi değildi. Windows 10 daha kararlı gibi.

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,593
Güncellemeler, güvenlik açıklarının kapatılmasını sağlıyor. WannaCry'ı hatırlarsınız herhâlde. Mart 2017'de güncelleme yayınlamış. Güncellemeleri yapmayanlara WannaCry bulaştı. Microsoft'un da suçu vardır bence.
Güncellemeler, yavaşlatıyor olabilir. Ben pek fazla Windows kullanmıyorum. Sistem, ilk birkaç dakika yavaş çalışıyor. O yüzden çoğunlukla Linux dağıtımı kullanıyorum.

Bir işletim sistemi neden güncellemeleri yeniden başlatırken yükler? Neden telemetriyi kapatamıyoruz? İnsanlara zorla Windows 10 yüklettiler. Ben isteyerek geçtim. Windows 8 bence pek iyi değildi. Windows 10 daha kararlı gibi.
Abi dışarıda ne virüsü bulaştı filan virüslerin adını henüz yeni görüyorum. Vannaymış Vedreymiş ben ya şanslıyım bunlara denk gelmedim yada Microsoft firması virüs tehditi korkusu yaratarak insanları bilgisayarı güncel tutmaya zorluyor.
İlla key alacaksın kullanıcaksın tehditi yapıyor Microsoft firması yoksa bilgilerin çalınır gibi durum yaratmışlar.

Bu arada 8 ilk çıkan zamanlarda kullandım onun gibi berbat optimizasyonu sistem henüz görmedim.

Ama Win 10 ilk çıkan zamanlarda beni şeytan dürttü 8 in son versiyonunu kur diye. Ufak bir araştırmayla son versiyo olan 8.1 9600 update 3 denk geldi bana.
8 ilk çıkanla arasında fark muhteşemdi.
Şimdi bile kullanıyorum. :D

Türkçesever

Profesör
Reaksiyon puanı
2,970
Abi dışarıda ne virüsü bulaştı filan virüslerin adını henüz yeni görüyorum. Vannaymış Vedreymiş ben ya şanslıyım bunlara denk gelmedim yada Microsoft firması virüs tehditi korkusu yaratarak insanları bilgisayarı güncel tutmaya zorluyor.
İlla key alacaksın kullanıcaksın tehditi yapıyor Microsoft firması yoksa bilgilerin çalınır gibi durum yaratmışlar.

Bu arada 8 ilk çıkan zamanlarda kullandım onun gibi berbat optimizasyonu sistem henüz görmedim.

Ama Win 10 ilk çıkan zamanlarda beni şeytan dürttü 8 in son versiyonunu kur diye. Ufak bir araştırmayla son versiyo olan 8.1 9600 update 3 denk geldi bana.
8 ilk çıkanla arasında fark muhteşemdi.
Şimdi bile kullanıyorum. :D
Korkutmak gibi olmasın ama bence Windows gibi kapalı kaynak kodlu sistemler, arka kapı bırakıyor. Zaten WannaCry da NSA yüzünden çıktı. NSA'nın bir aracı sızdırıldı ve bu araç kötüye kullanıldı. Prism programı da bu dediğimi kanıtlıyor.
Hep Linux dağıtımından örnek veriyorum ama durumu diğer işletim sistemleriyle de karşılaştırmakta yarar görüyorum. Linux dağıtımları ve onun ekosistemindeki programlar, genellikle açık kaynak kodlu. Bu da güvenlik açıklarının daha kolay bulunup, daha kolay kapatılması demek. Güncelleme yapılmadığında ise doğal olarak Linux, Windows'tan daha güvensiz bir sistem oluyor. Ancak Linux dağıtımlarındaki güncellemeler, sistemi fazla yavaşlatmıyor.
Kısacası; bilgilerin zaten çalınıyor. :p

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
Homeland'ta gözüktü Carrie hacker'ı cok güzel okşadı gerçi biraz maskarası oldu...
herşey Homeland 2018'de aç foxcrime'ı pazartesi 20:30'da gör...

ConfickerBelasi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16,128
homeland 2018 başladı izlemedin mi? yazarsam carrie teyzenin başına geleni izlemeyene ayıp olur.