Avast! 5.0.594 final türkçe (free antivirus&professional&internet security)

Bu konuyu okuyanlar

Blackout

Müdavim
Katılım
14 Nisan 2008
Mesajlar
7,495
Reaksiyon puanı
383
Puanları
0
opmglv.png



Üreticiden:

Yeni avast! ile rahat olun

Yeni nesil avast! 5.0 antivirüs programı ile piyasaya sürüldü.
100 milyon üzeri kullanıcıya sahip, en popüler antivirüs programlarından biri olan avast! antivirüs programlarının üreticisi ALWIL Software, bedava yeni versiyonunu piyasaya sürdü. Yeni bedava versiyon 5, malware ve virüslere karşı tam bir koruma sağlamanın yanısıra, oldukça modern, sofistike bir programdır.
Vince Steckler, ALWIL Software’in CEO’su, “avast! 5.0 ile , antivirus programına yeni bir yön getiriyoruz. Bedava olan ürün de ücretli olan üründe malwarelere karşı koruma anlamında eşittir. Bedava olan versiyon, temel internet kullanımı için dizayn edildi. avast! Internet Security 5.0, yeni top ürünümüz ise, internette alışveriş, bankacılık gibi daha fazla güvenlik gerektiren aktiviteler için dizayn edildi.” dedi. Yeni Internet Security, Sessiz Güvenlik Duvarı ve kullanıcıları devamlı rahatsız eden gereksiz epostaları süzmek için sıklıkla güncellenen anti-spam filitresini içermektedir.
Yeni avast! Pro Antivirus 5.0, daha özel seçenekleri ile aynı tarama motoru çekirdeğini kullanıyor. “İleri düzey kullanıcılar, küçük ve orta boy işletmeler ya da teknik uzmanlar için ekstra birkaç özelliğe sahiptir,” dedi Steckler. "Bu ileri özellikler şüpheli dosyaları güvenli bir şekilde taramak için gerçek zamanlı betik kontrolü, komut satırı tarayıcısı ve yeni sandboxing teknolojisini içermektedir.

Yeni avast! 5.0’a övgüler gelmeye başladı:

  1. AV Comparatives, avast! Free Antivirus 5.0 beta için Whole Produce Dynamic Testinde (December 2009) “advanced” oyunu verdi.. [www.av-comparatives.org]
  2. VB Magazine, güvenlik dergisi sektöründe lider dergilerden biri, yeni avast! Free için “bbir mucize” dedi. [http://www.virusbtn.com/files/Avast-Jan2010.pdf]
  3. Google, yeni 5,0’ı Google Pack’in Avrupa versiyonları içine katıyor. [http://pack.google.com]

ALWIL Software’in Teknoloji Uzmanı (Chief Technology Officer) Ondrej Vlcek, “Avast! Bedava Antivirüs için yapılmış olan bağımsız test sonuçlarına bakılacak olursa, tarama oranı ve performans alanlarında, ücretli ürünlerde daha fazla başarı sağlandığı anlaşılmakadır. AV-Comparatives’in Kasım sayısında avast! en yüksek puanı “advanced+” oyunu aldı. Testte, avast!, virüs güncellemesi yapılmaksızın virüs ve malware gibi zararlı yazılımları aktif olarak bulmayı başardı.

avast! 5.0 diğer ücretli ürünlerle kalite açısından değerlendirildiğinde de öne çıkmaktadır. Bağımsız bir bilgisayar güvenlik yazılım dergisi olan VirusBulletin 2010 Ocak sayısında, Teknik Danışman & Test Takımı Lideri John Hawes “Ürün, geçmiş yıllarda test ettiğimiz ürünlere gore çok daha üstün performansa sahip.” diye yazdı. “Yeni paket versiyon hem eğlenceli hem de birçok yararlı özelliklere sahip.Bedava olan ürün ise yine gerçek anlamda başarılı” diye ekledi.
Avast! yazılımındaki mimari gelişim ve performans optimizasyonu çoklu PC işlemci çekirdeğii avantajı ile kullanıcıların hayatını kolaylaştıracak. Testler, Intel® Core™ i5 mobile işlemci tabanlı olan Intel'in son dizüstü bilgisayarlarında yürütüldü ve bu testler gösteriyorki avast! 5.0 %40 oranında bir önceki versiyona göre daha hızlı . Wolfgang Petersen, EMEA Director of Intel Software & Services Group, “Intel, mükemmel performans sağlayan yeni işlemcileri piyasaya sürüyor. Avast!ın güvenlik çözümünü, optimize edebilmesine yardım edebildiğimiz için çok mutluyuz.” dedi. Daha hızlı tarama özelliği daha fazla kaynak gerektirmemektedir. Tam aksine, yeni versiyon 5.0 sistem üzerinde çok daha az yer kaplamaktadır. Her bir tarama 10.6 Wh kadar daha az elektrik harcamaktadır. Bu,100 milyon avast! kullanıcısı ile toplam yılda 50 GWh enerji tasarrufu sağlanması anlamına gelmektedir ki bu çevrenin de yararınadır.

Steckler’ın dediği gibi bedava olan yerde hareketlilik olur ve avast! bundan karlı çıkmaktadır. "Bedava ürünümüz ev kullanıcıları ve evde ticari olmayan kullanımlar için ücretsizdir. İnanıyoruz ki, bu kullanıcılar, programın potansiyelini gördüklerinde, ticari alanda da markamızı destekleyeceklerdir." Her üç avast! kullanıcısından ikisi, yazılımı arkadaş tavsiyesi üzerine keşfetmektedir. Bu durumda, bedava ürün üzerine yoğunlaşmak ispatlanmış bir pazarlama stratejisidir. Antivirüs marketine baktığınızda, pazardaki bir çok şirketin, müşterilerini cezbetmek adına, ücretli ürünlerin daha düşük versiyonlarını bedava olarak sunmaktadır." "Böyle bir model etkili değildir, çünkü kullanıcılar, bilgisayar güvenlik yazılımlarından tam anlamıyla koruma beklemektedir ve buna ücret ödemeden sahip olmak istemektedir. İşte avast! Antivirus 5.0, kullanıcılara hem tam güvenlik sağlar hem de bedavadır."

kbdnqh.png


Teknik özellikler

avast! Free Antivirus 5.0

avast! Free Antivirus 5.0 eski avast! Home Edition’ın yerine geçmektedir. Ücretli olan ürünlerle aynı tarama kapasitesine sahiptir ve kesinlikle ücretli üründen daha düşük değildir. İnterneti, eposta alıp gönderme, chat, ya da gezinme gibi faliyetler için kullanan bütün kullanıcılar için mükemmel bir çözümdür. 2004’ten beri, avast! Free Antivirus dünyanın en ünlü uygulamalarından biri haline geldi. 100 milyonun üzerinde kullanıcı kitlesi sürekli ve kararlı bir şekilde yazılıma destek çıktı.

avast! Internet Security 5.0

avast! Internet Security, on-line alışveriş ve bankacılık için kapsamlı güvenlik sağlar. Virüslü web sitelerden gelecek olan zararlı yazılımlara ve de kimlik hırsızlarına karşı koruma sağlar. Ücretli avast! ürünü, antivirüs, anti-spyware, anti-rootkit, scriptblocker ve diğer gerçek zamanlı koruma modüllerine ek olarak, akıllı güvenlik duvarını ve kapsamlı anti-spam modülünü sunmaktadır.

avast! Pro Antivirus 5.0

avast! Pro Antivirus, eski avast! Professional Edition’ın yerini almaktadır. Öncelikli olarak küçük iş yerleri ve bilgisayar güvenlik yazılımlarını, güvenlik duvarı ve anti-spam filitresinin yanında kişiselleştirmek isteyen bilgisayar uzmanları için dizayn edildi. avast! Pro Antivirus, sandbox virtualizasyonunu ve uzaktan ya da yerel olarak yürütülen komutlara karşı koruma içerir.

ALWIL Software Hakkında

ALWIL Software avast!’ın üreticisidi ve 100 milyonun üzerinde kullanıcıya sahiptir. Çek Cumhuriyetinin başkentinde bulunan ALWIL Software ödüller kazanan avast! programlarını geliştirdi ve 33 dilde kullanıcıların hizmetine sundu. Daha fazla bilgiye www.avast.com adresinden ulaşılabilir.

ix59b4.jpg




Üretici/Anasayfa: http://www.avast.com
İşletim Sistemi: Windows 2000/XP/Vista/7 x86&64
Dil: Türkçe
Sürüm: 5.0.594


İndirme Bağlantıları:

avast! Free Antivirus 5.0.594 Final Türkçe (51.2 MB)

avast! Professional Edition 5.0.594 Final Türkçe (50.4 MB)

avast! Internet Security 5.0.594 Final Türkçe (54.7 MB)
 

mr_rain

Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
En sevdiğim özelliği sistem açılmadan yaptığı taramalar sayesinde bi çok virüsü tespit edebilmesi. Onun haricinde pek de güzel değil
 

Blackout

Müdavim
Katılım
14 Nisan 2008
Mesajlar
7,495
Reaksiyon puanı
383
Puanları
0
Ben iyi olduğunu düşünüyorum. Ayrıca sistemi zerre kadar kasmıyor. (Internet Security dahi) Bu defa kararlıyım, bir süre ısrarla deneyeceğim.:)
 

mr_rain

Müdavim
Katılım
9 Temmuz 2008
Mesajlar
23,957
Reaksiyon puanı
441
Puanları
83
Kasmaması en büyük avantajı ama sanki sistemin içinde boş boş oturuyor gibi hissediyorum bazen :D :D
 

k4y4

Müdavim
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
1,357
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Avast 4 sürümü ile baya bi kullanıcı kaybetti 5 sürümü ile sanırsam yavaş yavaş toparlanıyor.
 

Blackout

Müdavim
Katılım
14 Nisan 2008
Mesajlar
7,495
Reaksiyon puanı
383
Puanları
0
Açıkçası kişisel kullanım için Internet Security'nin yeteceğini düşünüyorum. Yanında destek olarak bir anti-spyware kurulmadığında zaten KIS ya da NOD 32'de sistemi tam anlamıyla koruyamayabiliyor.
Kısacası denemeden karar vermemek gerek derim.:)
 

spybot

Müdavim
Emektar
Katılım
1 Kasım 2008
Mesajlar
47,206
Reaksiyon puanı
629
Puanları
113
Nod 32 her zaman tercihim olmuştur Avastı da kurdum ama bir daha deneyelim bakalım beğenmezsem bro yandın.:D:D
 

S_T_A_L_K_E_R

Müdavim
Katılım
19 Aralık 2009
Mesajlar
2,946
Reaksiyon puanı
40
Puanları
0
Avast kullanırken sürekli bilgisayarım çöküyordu.Avast hakkında düşüncelerim kötü yani.Avira'ya geçtim rahatladım:D
 

Pupilla

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2009
Mesajlar
8,724
Reaksiyon puanı
138
Puanları
63
teşekkürler. keşke başlığa dikkat sakın evde denemeyin diye uyarı koysaydın:D:D:D
 

kayıp kuşak

Müdavim
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
3,275
Reaksiyon puanı
33
Puanları
0
k4y4 avast 4.8 sürümü ile kullanıcı kaybetmedi aksine 75 milyon kullanıcıya 4.8 sürümü ile ulaştı ve şuanda avast dünya çapında %19.5 ile en çok kullanılan antivirüs ve 100 milyon kullanıcıya ulaştı shadowknight avast ı hiç kullandınmı acaba bilip bilmeden yorum yapıyorsun? avast evde kullanılabilecek en iyi antivirüs sen bence o yorumunu 70 yıl crackli kaspersky dağıtan sitelere yaz çünkü evde kullanılamıyacak o antivirüslerdir
 

POWER

Müdavim
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
"Kendi kendini koruyamayan ilk antivirüs" olarak dijital literatüre girmiştir kendisi :D
 

kayıp kuşak

Müdavim
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
3,275
Reaksiyon puanı
33
Puanları
0
"Kendi kendini koruyamayan ilk antivirüs" olarak dijital literatüre girmiştir kendisi :D

Kendi kendini koruyabilme


Bazı virüsler bilgisayarınızda bulunan antivirüs programını kapatıp etkisiz hale getirebilir. Korumanızı son tehlikelere karşı dahi (çünkü bu tehlikeler antivirüs programınızı etkisiz hale getirebilir) devam ettirebilmeniz için avast! sınıfında en güçlü kendi kendini koruyabilme özelliğine sahiptir. Böylece ne ile karşılaşırsanız karşılaşın avast!'ın değerli program ve verilerinizi koruduğundan emin olabilirsiniz.Bir çok ödül kazanmış olan avast! antivirüs teknolojisi üzerine kurulan bu ürün, size değerli data ve programlarınızın sınırsız korunduğundan emin olmanız için extra bir güvenlik katmanı sağlar.

bilip bilmeden atıp tutmasak:thumbdown:
kaynak:avast.gen.tr
 

POWER

Müdavim
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
Kimse malım kötü demez. Bilişim dünyasında uzun süredir varım. Ve avast bu lakabı ben dedim diye almadı.

Bu lakabı alan ILK antivirüs dedim herhalde ki bu 3 gün önce olmadı.

Ayrıca ben atıp tutan biri değilim!!!
 

Pupilla

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2009
Mesajlar
8,724
Reaksiyon puanı
138
Puanları
63
Kendi kendini koruyabilme


Bazı virüsler bilgisayarınızda bulunan antivirüs programını kapatıp etkisiz hale getirebilir. Korumanızı son tehlikelere karşı dahi (çünkü bu tehlikeler antivirüs programınızı etkisiz hale getirebilir) devam ettirebilmeniz için avast! sınıfında en güçlü kendi kendini koruyabilme özelliğine sahiptir. Böylece ne ile karşılaşırsanız karşılaşın avast!'ın değerli program ve verilerinizi koruduğundan emin olabilirsiniz.Bir çok ödül kazanmış olan avast! antivirüs teknolojisi üzerine kurulan bu ürün, size değerli data ve programlarınızın sınırsız korunduğundan emin olmanız için extra bir güvenlik katmanı sağlar.

bilip bilmeden atıp tutmasak:thumbdown:
kaynak:avast.gen.tr

avastın korumasını başkası kapatamıyor doğru. ama avast kendi korumasını ikide bir kapatıyor. avast 5 i bir ay denedim. günde bir iki kere avast service durduruldu diye uyarı veriyordu:D
 

kayıp kuşak

Müdavim
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
3,275
Reaksiyon puanı
33
Puanları
0
Kimse malım kötü demez. Bilişim dünyasında uzun süredir varım. Ve avast bu lakabı ben dedim diye almadı.

Bu lakabı alan ILK antivirüs dedim herhalde ki bu 3 gün önce olmadı.

Ayrıca ben atıp tutan biri değilim!!!

Kasperky gibi tüm testleri son sırada tamamlayan bir antivirüs e iyi diyerek zaten atıp tutuyorsunuz.tekrar söylüyorum kaspersky,nod32,trend micro devri kapandı devir avast!,avira,g data devri bilişim dünyasında uzun süredir varsanız bunu da bilmeniz gerek
 

Pupilla

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2009
Mesajlar
8,724
Reaksiyon puanı
138
Puanları
63

POWER

Müdavim
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
Hangi testleri son sırada tamamlamış pardon ? uluslararası tarafsız antivirüs araştırma firmaları mı söylemiş bunu ?

Yapmayın lütfen. Ben aktif bir şekilde interneti dolaşıp warez sitelerinde cirit atarım. Avast varken bir deneyin bakalım neler oluyor.

Yıllardır anti virüs kullanırım daha avast kadar beceriksizini görmedi. Avast ki bir gün avastın resmi sitesine girdirmedi beni trojan var diye.

Neyse sadece hatırlatmak isterim,

Sempatizanlık başka Gerçeklik başka.
 

Pupilla

Müdavim
Katılım
17 Haziran 2009
Mesajlar
8,724
Reaksiyon puanı
138
Puanları
63
Hangi testleri son sırada tamamlamış pardon ? uluslararası tarafsız antivirüs araştırma firmaları mı söylemiş bunu ?

Yapmayın lütfen. Ben aktif bir şekilde interneti dolaşıp warez sitelerinde cirit atarım. Avast varken bir deneyin bakalım neler oluyor.

Yıllardır anti virüs kullanırım daha avast kadar beceriksizini görmedi. Avast ki bir gün avastın resmi sitesine girdirmedi beni trojan var diye.

Neyse sadece hatırlatmak isterim,

Sempatizanlık başka Gerçeklik başka.

+1...
 

kayıp kuşak

Müdavim
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
3,275
Reaksiyon puanı
33
Puanları
0
bakıyorumda beğenmediğiniz avast'ın arkasından geliyorsunuz:D :D :D :D
http://forum.shiftdelete.net/guvenlik/144741-2010-antivirus-test-sonuclari.html

benim kaspersky ı kötülemek gibi bir niyetim yok lakin sizinde avast hakkında yok şöyle yok böyle demeye hakkınız yok Power galiba kis kullanıyorsunuz peki avast ın pro versiyonunumu yoksa internet security imi kullandınız yok eğer free versiyonunu kullandıysanız ücretsiz bir antivirüsle ücretliyi kıyaslamayalım
 

POWER

Müdavim
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
Ben kaspersky kullandığım internet hayatım boyunca asla bilgisayarıma virüs giremedi.

Bu bana göstereceğiniz yanlı teslerin alayından geçerlidir.

Size virüs bulaştı mı hiç misal?
 

kayıp kuşak

Müdavim
Katılım
27 Kasım 2009
Mesajlar
3,275
Reaksiyon puanı
33
Puanları
0
Ben kaspersky kullandığım internet hayatım boyunca asla bilgisayarıma virüs giremedi.

Bu bana göstereceğiniz yanlı teslerin alayından geçerlidir.

Size virüs bulaştı mı hiç misal?
avast ın pro versiyonunumu yoksa free versiyonunumu kullandınız yok eğer free ise hiç boşuna free versiyonla ücretli bir antivirüs ü kıyaslamayalım
 

POWER

Müdavim
Katılım
5 Ekim 2009
Mesajlar
10,275
Reaksiyon puanı
161
Puanları
0
avast ın pro versiyonunumu yoksa free versiyonunumu kullandınız yok eğer free ise hiç boşuna free versiyonla ücretli bir antivirüs ü kıyaslamayalım

3x,4x versiyonları pro olarak kullandım.

Trend Micro(PCCILIN),Norton,AVG,Avast,Kaspersky,NOD32,Panda,AVIRA,G-Data(xenon işlemci lazım bunun için :D)

Bunların tamamını kullandım. Hepsinde virüs yedim sadece Kaspersky da virüs yemedim. Ki virüs yeme potansiyeli maximumda olan biriyim.

Ben içim rahat bir şekilde tavsiye edebiliyorum sevdiklerime. Şimdiye kadar tek şkayet gelmedi.

Virüssüz bir hayat dilerim :flowers:
 

k4y4

Müdavim
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
1,357
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Herkes kullandığı antivirüs , internet security ve internet tarayıcıları programlarını övmek zorundamı anlamıyorum...
 

MegaWolt

Müdavim
Katılım
29 Mayıs 2007
Mesajlar
3,522
Reaksiyon puanı
42
Puanları
48
Avast mı!!! Kendisi virüs zaten bu mu bilgisayarı koruyacak...

Ulan bir kere yüklemiştim deneme amaçlı da bu kadar salak bir program görmedim. Her dosyaya virüs diyor, kendine bile virüs diyen programdan ne beklenir ki?!

Ayrıca bu engelli programı kaldırmak için başka programla beraber kaldırıyorsun, adam 404 gibi yapışıyor bilgisayara gitmek bilmiyor, bildiğin virüs.. aman bulaşmayın...
 

k4y4

Müdavim
Katılım
16 Ağustos 2008
Mesajlar
1,357
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Avast mı!!! Kendisi virüs zaten bu mu bilgisayarı koruyacak...

Ulan bir kere yüklemiştim deneme amaçlı da bu kadar salak bir program görmedim. Her dosyaya virüs diyor, kendine bile virüs diyen programdan ne beklenir ki?!

Ayrıca bu engelli programı kaldırmak için başka programla beraber kaldırıyorsun, adam 404 gibi yapışıyor bilgisayara gitmek bilmiyor, bildiğin virüs.. aman bulaşmayın...
Hocam kayıp kuşak sinir küpü olmuştur :4::4::4::4:
 

NikeSteeL

Müdavim
Katılım
13 Mart 2009
Mesajlar
8,420
Reaksiyon puanı
131
Puanları
63
Avast'a Isınamadım Gitti Bir Türlü O Yüzden Denemek Bile İstemiyorum . Bi Kaç Kere Israrla Denedim Felç Etti Bilgisayarımı
 

Akuna

Öğrenci
Katılım
25 Temmuz 2010
Mesajlar
17
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Anlamadığım şey şu; bazı insanlar kendi beceriksizliklerini ve bilgisayarının hatalarını avasta mâl ediyorlar.

2008'den beri avast kullanıyorum. Asla çok büyük bir virüs girmedi, çoğu zaman bağlantıyı kestiği de oldu gerçekten de virüslü dosyaları indirtmiyor ve bağlantıyı kesiyor.

Avasttan mennun olsamda, Nod 32, Avira, Panda vs antivirüsleri denedim ama kullanım hatalarımda olmuştur, sistemimde yetmemiştir belki mennun kalmasamda kötülemedim.

Benim bilgisayarımda şöyle yapmıştı her şeye virüs diyordu demeniz gülünç. Bu sizin probleminiz bende hiç bir zaman böyle yapmadı. ve bir kere bile çalışmayı durdurmadı. =)
 
Üst