ATM Pin Kod Sistemi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan pafter
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Öncelikle bu bilgi paylaşılmıştı o bakımdan ben fıkra kısmı için paylaşıyorum bu yüzden komik yazı kategorisine ekledim.

"Eğer bir gün ATM makinelerinden bir soyguncu tarafından para çekmeye zorlanırsanız PIN kodunuzu ters girmeniz halinde (Örn. 1234 yerine 4321.. gibi) Makine parayı veriyor ancak bu arada polis de çağırıyor.Bu konuyu çok nadir kişinin bildiği için, mümkün olduğunca çok kişiye bildirelim..

T.C. MERKEZ BANKASI

////////////////////////////////////////////////////////////////

Bu mail sanıyorum herkese gelmiştir. İşte yurdum insanı bu mailden nasıl bir fıkra çıkartmış okuyun...

Birgün Temel'e arkadaşının birinden yukarıdaki gibi bir mail gelmiş:

Gerçektende birkaç gün sonra gece yarısı Bizim Temel'e para lazım olunca tutup evine en yakın bir bankanın ATM sine gider.

Tam kartını soktuğunda arkasında bir gölge hisseder, dönünce birde ne görsün. Eli bıçaklı hırpani bir adam...

"Bütün parayı çek ve bana ver" der.

Temel'in hemen aklına arkadaşından aldığı mail gelir ve içinden kıs kıs güler...

Hemen PIN numarasını tersten girerek bütün parasını çekip hırpaniye verir ve başlar sırıtmaya.

Hırpani gözden kaybolur... Ne bir polis gelir nede bir zabıta.

En sonunda Temel Karakola giderek polislere durumu anlatır.

Komiser'de Temel'e "Peki PIN numaran kaçtı diye sorar.

Temel cevap verir - 2222 :D

Bundan çıkarılacak sonuç pin kodunuzu asla bu ve benzeri şeklinde yapmayın yoksa böyle bir durum karşısında temelin düştüğü duruma düşmek var :)

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
zuhaha güzel fıkra yapmışlar :D

YoungClever

Profesör
Reaksiyon puanı
2
=) =) =) mükemmelmiş yaa =) =) =)

bu arada bu bilgiyi de yeni öğrendim. kesin işliyodur dimi bu yöntem ?

Berkin Bozdoğan

Profesör
Reaksiyon puanı
39
merhaba,

Böyle bir yöntem olmadığı konusunda sizi uyarmak isterim. Kaldı ki Merkez Bankası'nın para alıp vermeyle hiçbir ilgisi yoktur, ATM'ler Merkez Bankası'nı ilgilendirmez. Üzerine vazife değildir. Merkez Bankası para piyasasını yönetir.

Bazı durumlarda çalışmayacak acil durum sistemi yoktur. Zira "şifrenizi 2222 yapmayın" yoksa sistem çalışmaz demek, alarm sistemi taktırdığınızda "elektrikleriniz kesilirse alarm çalmaz" demek gibi bir şeydir (aküsü nerede kardeşim bunun, demez misiniz?). Güvenlik ve destek sistemleri, diğer mekanizmalardan bağımsız şekilde sürekli çalışmak için tasarlanırlar (Uçaklarda, kapı önlerinde bulunan ve suya inişte şişen kaydıraklar gibi).

Güzel günler dilerim.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
denendi mi bende duydum ama tersten girsek te polis gelirmi bakalım :D

Tabiki denemedim ama sağlam kaynaklarda bu bilgiler mevcuttur bende onların yalancısıyım umarım yalancı çıkmayız :D

Gerçi Berkin bey bi açıklama getirmiş iyice kafalar karıştı şimdi, neyse siz fıkraya bakın o zaman :D

titanyum

Profesör
Reaksiyon puanı
7
tabi yaa düşünsene sen ters girdin şifreyi hırsız kaçıyo aha şimdi polis gelir dedin için rahat aha geliyolar falan
sonra ;
eve gittin eşin "ne oldu canım"

sen ;
tabi sinirli bir şekilde " gelmediler " :D

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Yarın dener öğreniriz. :D

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Evet biriniz deneyiniz ve 3. yanlış giriş sonrası kartınızı kaptırınız. Böylece bankanın en azından güvenlik görevlisi ile muhattap olursunuz. Polisin yerini tutmaz ama idare ediverin :)