Ati Mi Alayım Nvidia Mı?

Linux için hangi ekran kartını seçerdiniz?

• Kullanılan toplam oy
    33

altair83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar,

Kendime yeni makina topluyorum. Ekran kartının markası konusunda kararsız kaldım. Atinin linux driverları pek çok yerde sıkıntılı olduğu yazıyor. Nvidia bu konuda nasıl?

Hangi markayı önerirsiniz?

İyi günler. İyi çalışmalar.

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Ati kullanıyorum geçenlerde driver konusunda sorun yaşadım. Güncelleme yaptım ve windows açılmadı.

Ama bu olaya kadar memnundum. Ozellikle Catalyst Control Center'dan.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
bence NVIDIA yazılım driver konsunda daha stabil daha gelişmiş... ben ati4650 kullanıyorm.

PanxeR

Doçent
Reaksiyon puanı
5
ati = fiyat / performans
nvidia = pahalı + performans

ekran kartına ne kadar bütçe ayırdıgına baglı ancak güncel ati ekran kartları nvidia ya basıyor haberin olsun

netfaruk

Doçent
Reaksiyon puanı
11
ati al derim PanxeR inde dediği gibi fiyat performans olarak çok iyi. yıllardır ati kullanıyorum ve linux sürücülerinde eskiden bir sorun vardı ama artık ati linuxda sorunsuz ve gayet güzel çalışıyor. aynı performanstaki nvidia kartlardan daha ucuzdur

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Aynı fiyata daha iyisini alayım diyosan ekran kartında Ati işlemcide AMD derim ben.

M.Şamil CAN

Dekan
Reaksiyon puanı
105
Ati kullanıyorum bir sorun yaşamadım ve performansı gayet iyi.. Ati'yi öneririm...

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
İkisinin de dezavantajı var. Yanlış bilmiyorsam ATI 'nin sürücüleri kolay bulunmuyor ama kurulumu kolay. NVIDIA 'nın sürücüleri kolay bulunabiliyor ama kurulumu zor. Tabi bu dediklerim ilk başlayanlar için.

Ne kadar bilgin var bu konularda onu bilmiyorum tabi :)

Stone

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10
Nvidia tavsiyemdir.
Sebeplerim:
Cuda
3D Surround
Physx
PureVideo HD
Direct Compute
Open CL (GL değil, Open Computing Language)
Bunun yanında driver desteğide tabi ki. İleride bir çok yazılım Cuda ve Open CL destekli olacak ki zaten hali hazırda bir çok yazılım mevcut.

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
onboard konusunda israr ediyorum :mrgreen:

Reaksiyon puanı
189
Nvidia tavsiyemdir.
Sebeplerim:
Cuda
3D Surround
Physx
PureVideo HD
Direct Compute
Open CL (GL değil, Open Computing Language)
Bunun yanında driver desteğide tabi ki. İleride bir çok yazılım Cuda ve Open CL destekli olacak ki zaten hali hazırda bir çok yazılım mevcut.

Katılmamak elde değil :)

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Firmalar arasındaki iş yüküne bakalım Nvidia Gpu yanında ion ve tegra platformunu geliştiriyor kayıplarına bakacak olursak Chipset pazarında tamamiyle silindi İntel nehalem serisi işlemciler için chipset lisansı vermedi AMD ise kendi yongasını oluşturdu. Diğer cepheye bakarsak AMD 2006 da 5.6 milyar usd ye Ati yi aldı çok sancılı bi 4 sene geçirdi derdi chipset yapmaktı komple platform çözümü ve nitekimde başardı Nvidia, AMD işlemciler için chipsette lider konumdayken koltuğundan oldu AMD 2900xt gibi rezalet çıkardı o yüzden Phenom serileri gecikti ama bu neden oldu rakipleri intel ve Nvidia olduğu için 3 kulvarda yarıştı CPU Gpu Chipset phenom II serilerle toparlandı hd 4000 serisiyle yerini sağlamlaştırdı HD 5000 ile karını ve bulunabilirliğini yükseltti ama unutmayın tek bir firma 3 farklı ürün üreterek 2 dev firmaya karşı koymaya çalışıyor aslında 4 senedir ayakta olması bile başarı şuan Phenom II 555 black ve 790GX anakartım var chipset konusunda oturdu işlemci zaten fiyat performans ekran kartımda 2600xt an için hiçbir sorunum yok bence Nvidia piyasaya oynuyor bide oyun üreticilerine para yedirme mevzuu var o yüzden başarılı oyun piyasasında oyunları kontrol eden yön veren nvidia ama böyle giderse elinden kaybedecek bu durumuda.

Uzun lafın kısası gerekçeleriyle nedenlerle yazdım.Eğer AMD işlemci düşünüyorsan komple platform bi sistem olarak AMD derim Cpu+GPU+Chipset olarak AMD sistem kurmak mümkün ayrıca İntel uzun zamandır CrossFire teknolojisini kullanıyor Sli yerine Ati den kalma ama yeniden lisanslandı bu durumda çoklu Gpu da intelin bile AMD den yana olduğunu gösterir çok ama çok faktör var AMD seçmek için..

Kusuruma bakmayın bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım biraz uzun oldu...

virtual worms

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
68
Nvidia al diyecem ama ekran kartına ne kadar para ayırdığına bağlı:)

altair83

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Uzun lafın kısası gerekçeleriyle nedenlerle yazdım.Eğer AMD işlemci düşünüyorsan komple platform bi sistem olarak AMD derim Cpu+GPU+Chipset olarak AMD sistem kurmak mümkün ayrıca İntel uzun zamandır CrossFire teknolojisini kullanıyor Sli yerine Ati den kalma ama yeniden lisanslandı bu durumda çoklu Gpu da intelin bile AMD den yana olduğunu gösterir çok ama çok faktör var AMD seçmek için..

Kusuruma bakmayın bildiğim kadarıyla anlatmaya çalıştım biraz uzun oldu...

İşlemciyi AMD düşünüyorum. Oyun oynamak içinde kullanacağım için windows+linux olacak. Linux tarafında sorun yaşamamak için ati mi nvidia mi olacak karar veremedim. Önerine bakılırsa. ati almak daha iyi gibi.

Onboard kullanmak istemiyorum. Dediğim gibi oyunda oynamak istiyorum. Yalnız anakart onboard olabilir çünkü ekran kartı bozulursa en azından onboard devam edebilirim.

Çoğunlukta Nvidia demiş. Tabi fiyat ve performansıda göz önünde bulundurmak önemli. İntele tonla para vereceğime AMD alırım daha iyi. Çok sorun yaşayacaksam ati almakta mantıklı değil.

Bu arada almayı düşündüğüm kart Sapphire HD4670 GDDR3 1GB 128Bit ATI DX10.1
Aynı gözellikte ASUS ENGT240 SILENT 1GB 128Bit DDR3 Nvidia DX10.1 daha pahalı ati ye göre

---------- saat 21:58 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:48 eklenmişti ----------

Aslında ucuz pahalı konusunu bi tarafa bırakalım. Benim için önemli olan linux tarafında hangi chipseti kullanırsam sorun yaşamam. Windows tarafını sadece oyun için kullanacağım.

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
İşlemciyi AMD düşünüyorum. Oyun oynamak içinde kullanacağım için windows+linux olacak. Linux tarafında sorun yaşamamak için ati mi nvidia mi olacak karar veremedim. Önerine bakılırsa. ati almak daha iyi gibi.

Onboard kullanmak istemiyorum. Dediğim gibi oyunda oynamak istiyorum. Yalnız anakart onboard olabilir çünkü ekran kartı bozulursa en azından onboard devam edebilirim.

Çoğunlukta Nvidia demiş. Tabi fiyat ve performansıda göz önünde bulundurmak önemli. İntele tonla para vereceğime AMD alırım daha iyi. Çok sorun yaşayacaksam ati almakta mantıklı değil.

Bu arada almayı düşündüğüm kart Sapphire HD4670 GDDR3 1GB 128Bit ATI DX10.1
Aynı gözellikte ASUS ENGT240 SILENT 1GB 128Bit DDR3 Nvidia DX10.1 daha pahalı ati ye göre

---------- saat 21:58 eklendi ---------- önceki mesaj saat 21:48 eklenmişti ----------

Aslında ucuz pahalı konusunu bi tarafa bırakalım. Benim için önemli olan linux tarafında hangi chipseti kullanırsam sorun yaşamam. Windows tarafını sadece oyun için kullanacağım.

Yeni ekran kartı alacaksan DDR3 ve 256Bit den aşağı alma derim.. 128 bit olmasın.

aceleciburak

Asistan
Reaksiyon puanı
3
çok sağlam bi linux kullanıcısı değilim ama elimdeki sistemle mondriva 2010 spring 64 bit kurdum amd 790Gx chipset olarak kendi tanıdı ekran kartım eski model olduğundan onuda sorunsuz tanıdı yani linuxta problem yaşamadım windows ortamına gelince sistem olarak tavsiye edebileceğim işlemci konusunda phenom II x2 555 3.2 hızında eğer şanslıysan uygun anakartla 4 çekirdek oluyor birde anakart olarak AMD890GX +SB850 chipset kullanan uygun fiyatlı ürün seçebilrisn 2 tane x8 pcie var ve Onboard HD 4290 sata 6 desteğide SB 850 nin hediyesi yani şöyle bi sistem güzle olabilr Phenom II x2 555 veya phenom II 965 bütçeye göre 890GX anakart ve sapphire 5570 1 gb ddr3 128 bit vga hem makul fiyatta olur hemde komple platform olur

ramboberk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
74
Bunu al o halde :mrgreen:

PNY nVIDIA Quadro FX3800 1GB GDDR3 PCI-E x16 Profesyonel Grafik Kartı
Yeni Quadro FX3800, AutoCAD ve diğer 3 boyutlu tasarım programları için tavsiye edilen performans grafik kartıdır!

Yeni Nesil Quadrolar ile Çok Daha Yüksek Performans
nVIDIA'nın yeni nesil Quadro ekran kartları, bir önceki nesle göre çok daha güçlü. Giriş seviyesi modellerde %50'ye varan performans artışı ile kullanıcılar artık profesyonel uygulamalarda daha yüksek performans alabilecekler.

PNY Quadro 1GB GDDR3 FX3800
Standart grafik kartları ile yapılan profesyonel üç boyutlu modelleme çalışmalarında, tasarımdaki her değişikliğin ardından sonucu görebilmek için render yapmanız gerekir. Ancak Quadro FX3800 gibi performans sınıfı bir profesyonel grafik kartı ile render yapmaya ihtiyaç duymadan tasarımdaki her değişikliği gerçek zamanlı olarak izleyebilirsiniz. Üzerinde bulunan 1GB GDDR3 bellekler sayesinde yüksek bant genişliği ile verimli çalışma imkanı sunar. Quadro kartların bir diğer özelliği ise, kullanılan profesyonel yazılımlarda standart kartlarda bulunmayan; çift taraflı ışıklandırma, üst üste geçebilen pencereler, çizgisel antialising, programlanabilir OpenGL, vb. donanımsal özellikler sunmasıdır.

1.jpg

AutoCAD'de Gerçek 3D Modelleme İçin PNY Quadro FX Ailesi!
AutoCAD'in yeni 2010 versiyonunda 3D modelleme için listelenen sistem gereksinimleri arasında "Microsoft Direct3D destekli iş istasyonu sınıfı grafik kartı" da istenmektedir. Burada açıkça görülüyor ki, AutoCAD 3 boyutlu tasarım çalışmalarıyla uğraşan kullanıcıların standart grafik kartları yerine sistemlerinde "Profesyonel sınıf" Quadro FX çözümlerini tercih etmeleri gerekmektedir.

2.jpg

Quadro'nun Standart Kartlara Göre Performans Kıyaslaması
PNY Quadro grafik kartlarının profesyonel uygulmalarda standart grafik kartlarına göre oldukça yüksek performans farkları vardır. Altta bulunan tabloda, AutoCAD yazılımında yapılmış testler sonucunda ATI'nin standart grafik kartı ailesinin en yüksek performanslı üyesi olan ATI Radeon HD 4870X2'nin PNY Quadro giriş seviyesi modeli olan FX570'e karşı performansı gösterilmiş. Burada açıkça görülüyor ki Quadro serisinin giriş seviyesi kartı, standart oyuncu kartlarının en yüksek modelini AutoCAD'de açık ara fark ile geride bırakabiliyor.

3.jpg

Profesyonel Kullanıcılar Quadro Ekran Kartı Kullanır !
Profesyonel kullanıcıların bildiği gibi oyunlar için tasarlanmış standart grafik kartları ile profesyonel uygulamalarda maksimum verimli çalışmak mümkün değildir. Profesyonel iş istasyonları bu işlere özel sürücü ve firmware'e sahip profesyonel ekran kartları ile kurulur. Siz de diğer bileşenleri için yüksek paralar harcadığınız sisteminizin AutoCAD, 3D Studio Max gibi uygulamalarda düşük performans göstermesini istemiyorsanız çalışma alanınıza yönelik bir nVIDIA Quadro serisi grafik kartı alarak profesyonel yazılımların getirdiği tüm özellikleri yüksek performans ile kullanın.

4.jpg

NVIDIA Quadro SLI - Çoklu İşletim Sistemi İmkanı!
NVIDIA'nın yeni nesil Quadro kartları, bir iş istasyonu üzerinde çift işletim sistemi ile ayrı ayrı çalışmanızı mümkün kılmaktadır. Profesyonel kullanıcıların daha verimli çalışabilmeleri için bir iş istasyonuna takacakları SLI konfigürasyonlu iki adet NVIDIA Quadro grafik kartı sayesinde, aynı anda iki işletim sistem üzerinden ayrı ayrı 3 boyutlu grafik çalışmalarınızı yürütmeniz mümkündür. Böylelikle bir iş istasyonu üzerinden, iki iş istasyonu ile yapabileceğiniz çalışmaları yürütebilirsiniz.

4.jpg

Autodesk 3D StudioMax: Özel Sürücüler İle Daha Verimli Çalışma
NVIDIA ve AutoDesk'in ortak çalışması ile geliştirilen "MAXtreme" sürücüsü sayesinde, 3ds Max yazılımında Quadro ekran kartları ile daha yüksek performans alınmakta ve gerçek zamanlı işlemlerde standart grafik kartları ile kullanılamayan pek çok gelişmiş özellik kullanılabilmektedir. 3D Studio MAX ile yaptığınız tasarım çalışmalarınızda nVIDIA Quadro'nun yüksek kapasitesinden yararlanarak, iş akışınıza yüksek kaliteli ve kompleks 3D modeller ekleyebilirsiniz. Profesyonel Quadro çözümleri ile OpenGL destekli uygulamalarda hem daha oturmuş sürücü ve firmware desteği ile daha uyumlu bir çalışma hem de standart DirectX destekli kartlara göre çok daha yüksek performans elde edebilirsiniz.

6.jpg

Adobe Creative Suite 4:Şimdi nVIDIA GPU Hızlandırma Destekli!

Photoshop CS4 : nVIDIA Quadro ekran kartları ile görüntü çevirme, yakınlaştırma, kaydırma gibi görünüm değişimlerini çok hızlı ve pürüzsüz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Adobe Photoshop CS4, Quadro ile 2 boyutlu ve 3 boyutlu kompozitleme imkanı sunar ve yüksek-kaliteli antialiasing yeteneğiyle (32x'e kadar) yazı ve resimlerdeki kırılmaları giderir.
After Effects CS4: Quadro ile alan derinliği, iki yönlü bulanıklık etkisi, su akışı veya bayrak dalgalanması gibi düzensiz ses ve çizgi film efektlerini nVidia'nın CUDA teknolojisinin desteği ile çok daha hızlı şekilde gerçekleştirilebilir.
Adobe Premiere Pro CS4: nVIDIA Quadro ekran kartları ile Premiere Pro CS4'te hareket, opasite, renk ve görüntü distorsiyonu gibi yüksek kaliteli efektlerin uygulanmasında GPU hızlandırma özelliği ile maksimum performans alabilirsiniz.

7.jpg

Yeni Nesil DisplayPort Çıkışı
2009 itibariyle son teknoloji LCD'lerin yeni nesil görüntü arabirimi DisplayPort olacak. Yeni 30-bit görüntü teknolojisine sahip bu arabirim ile daha mükemmel ve canlı görüntüler elde edebilirsiniz. Dijital olarak ses ve görüntünün aktarıldığı
DisplayPort, aynı zamanda USB arabirimini de desteklemektedir. Yani DisplayPort ile bilgisayara bağlanan LCD'nizin üzerinden USB çıkışı alabilir, istediğiniz USB cihazları bağlayabilirsiniz.

nVIDIA Quadro Ailesi
8.jpg

Teknik Özellikler
Bellek Miktarı ve Tipi: 1GB - GDDR3
Bellek Arayüzü: 256 - bit
CUDA Paralel İşlemci Sayısı: 192
Belek Bant Genişliği: 51.2 GB/s
Görüntü Çıkışları: 2 x DisplayPort + DVI-I
Maks. Çözünürlük: 2560 x 1600 (60Hz), Maks. 32x FSAA
Güç Tüketimi: 107 Watt
DirectX 10.0, OpenGL 3.0, Shader Model 4.0
NVIDIA CUDA, HDR, PureVideo HD ve nView Multi-Display Teknolojilerini destekler Paket İçeriği
PNY nVIDIA Quadro FX3800 grafik kartı
Bir adet DisplayPort - DVI-D dönüştürücü
Bir adet DVI-I - VGA dönüştürücü
6-pin PCI-E güç dönüştürücü
Windows Vista ve XP için sürücüler
Detaylı Kurulum Kılavuzu
Hızlı başlangıç için Kurulum Kılavuzu
Quadro Program uygulamaları - CD (MAXtreme, POWERdraft)

Ürün Kodu QFX3800 Açıklama Menşei İTHAL Garanti 24 Stokta Bulunduğu Mağazalar Özellikler VGA Chipset MarkasıNVIDIA VGA SlotPCI Express Hafıza (RAM) Kapasitesi1 GB Bellek TipiGDDR 3 Bellek Arayüzü256 Bit Monitör BağlantısıDVI X 1, Display Port X 2

Yada bunu :P

• PNY nVIDIA Quadro FX5800 4GB GDDR3 512Bit 16x Profesyonel Grafik Kartı
  • Diğer PNY Ürünleri
    (1 Yorum Var)
  • Stoklarda Yok
  • Ürünün Fiyatı :3.999,00 USD + KDV
  • %6 İndirimli3.759,06 USD + KDVBonus 9 Taksit, Axess 6 Taksit, Maximum 5 Taksit ve Havale-Eft ile6.804,35 TL
    %5 İndirimli3.799,05 USD + KDVWorldCard 9 Taksit, CardFinans 5 Taksit ve Kredi Kartı Tek Ödeme ile6.876,74 TL
    12 Taksit (Peşin Fiyatına)3.999,00 USD + KDVBonus, Maximum, WorldCard, Axess, CardFinans ve Shop&Miles ile7.238,67 TL

PNY nVIDIA Quadro FX5800 4GB GDDR3 512-Bit PCI-E x16 Profesyonel Grafik Kartı
PNY-VCQFX5800-PCIE
PNY nVIDIA Quadro FX5800 4GB GDDR3 512-Bit PCI-E x16 Profesyonel Grafik Kartı
4GB Quadro FX5800, Yoğun Üç Boyutlu Modelleme ve Video Düzenleme Gibi Ağır Çalışmalarda En Yüksek Performans Sunan Modeldir!
Profesyonel Kullanıcılar Quadro Ekran Kartı Kullanır !
Profesyonel kullanıcıların bildiği gibi oyunlar için tasarlanmış standart grafik kartları ile profesyonel uygulamalarda maksimum verimli çalışmak mümkün değildir. Profesyonel iş istasyonları bu işlere özel sürücü ve firmware'e sahip profesyonel ekran kartları ile kurulur. Siz de diğer bileşenleri için yüksek paralar harcadığınız sisteminizin AutoCAD, 3D Studio Max gibi uygulamalarda düşük performans göstermesini istemiyorsanız çalışma alanınıza yönelik bir nVIDIA Quadro serisi grafik kartı alarak profesyonel yazılımların getirdiği tüm özellikleri yüksek performans ile kullanın.
Autodesk AutoCAD ve 3D StudioMax : Özel Sürücüler İle Daha Verimli Çalışma
NVIDIA ve AutoDesk'in ortak çalışması ile geliştirilen "MAXtreme" ve "AutoCAD Performance" sürücüleri sayesinde, 3ds Max ve AutoCAD programlarında Quadro ekran kartları ile daha yüksek performans alınmakta ve gerçek zamanlı işlemlerde standart grafik kartları ile kullanılamayan pek çok gelişmiş özellik kullanılabilmektedir. AutoCAD çalışmalarınızda nVIDIA Quadro'nun yüksek kapasitesinden yararlanarak, iş akışınıza yüksek kaliteli ve kompleks 3D modeller ekleyebilirsiniz. Profesyonel Quadro çözümleri ile OpenGL destekli uygulamalarda hem daha oturmuş sürücü ve firmware desteği ile daha uyumlu bir çalışma hem de standart DirectX destekli kartlara göre çok daha yüksek performans elde edebilirsiniz.
Quadro ile Uyumlu Autodesk Yazılımları: AutoCAD, AutoCAD Vertical Solutions, 3ds Max, Alias Studio, Combustion, Flame, Inferno, Inventor, Lustre, Maya, MotionBuilder, Mudbox, Revit, Showcase, Smoke, Toxik, Viz
Adobe Creative Suite 4 : Şimdi nVIDIA GPU Hızlandırma Destekli!
Photoshop CS4 : nVIDIA Quadro ekran kartları ile görüntü çevirme, yakınlaştırma, kaydırma gibi görünüm değişimlerini çok hızlı ve pürüzsüz bir şekilde gerçekleştirebilirsiniz. Adobe Photoshop CS4, Quadro ile 2 boyutlu ve 3 boyutlu kompozitleme imkanı sunar ve yüksek-kaliteli antialiasing yeteneğiyle (32x'e kadar) yazı ve resimlerdeki kırılmaları giderir.
After Effects CS4 : Videolara grafik ve görsel efektler eklemek istediğinizde yeni Adobe After Effects CS4 ile birlikte Quadro sizin için en ideal ikili! Quadro ile alan derinliği, iki yönlü bulanıklık etkisi, su akışı veya bayrak dalgalanması gibi düzensiz ses ve çizgi film efektlerini nVidia'nın CUDA teknolojisinin desteği ile çok daha hızlı şekilde gerçekleştirilebilir. Quadro ile hem iş akış hızınız artar, hem de konseptten sonuca daha hızlı bir şekilde geçebilirsiniz.
Adobe Premiere Pro CS4 : nVIDIA Quadro ekran kartları ile Premiere Pro CS4'te hareket, opasite, renk ve görüntü distorsiyonu gibi yüksek kaliteli efektlerin uygulanmasında GPU hızlandırma özelliği ile maksimum performans alabilirsiniz. Quadro tabanlı grafik çözümleri, çoklu HD videoların düzenlenmesi ve grafik kaplamaların uygulanması işlemlerini hızlandırır ; yüksek kaliteli önizleme için görüntü portu, komponent TV veya sıkıştırılmamış 10-bit/12-bit SDI gibi çeşitli video çıkışları da sunmaktadır.
Adobe CS4 uygulamalarında nVidia GPU'sunun kattığı özellikler
PNY nVIDIA Quadro FX5800 4GB GDDR3

Standart grafik kartları ile yapılan profesyonel üç boyutlu modelleme çalışmalarında, tasarımdaki her değişikliğin ardından sonucu görebilmek için render yapmanız gerekir. Ancak Quadro FX5800 ile render yapmaya ihtiyaç duymadan tasarımdaki her değişikliği gerçek zamanlı olarak izleyebilirsiniz. Üzerinde bulunan 4GB GDDR3 bellekler sayesinde yüksek bant genişliği ile verimli çalışma imkanı sunar. Quadro kartların bir diğer özelliği ise, kullanılan profesyonel yazılımlarda standart kartlarda bulunmayan; çift taraflı ışıklandırma, üst üste geçebilen pencereler, çizgisel antialising, programlanabilir OpenGL, vb. donanımsal özellikler sunmasıdır.
Bilgisayar Destekli Tasarım / Üretim (CAD / CAM / CAE) :
AutoCAD, Solid Edge, SolidWorks CATIA, Inventor, Pro / ENGINEER ...
Üç Boyutlu Animasyon (DCC) / Video Düzenleme :
3ds Max, Adobe After Effects / Premiere Pro, Houdini, Illustrator, Lightwave, Maya, Softimage XSI ...
Built for Professionals (BFP) Programı Nedir?
BFP; profesyonel kullanıcılara özel tasarlanan nVIDIA Quadro ekran kartlarının, AutoCAD, 3d Studio Max, Adobe CS4(Photoshop, After Effects ve Premiere Pro) gibi profesyonel tasarım/üretim yazılımlarında daha yüksek performans ve gelişmiş özellikler sunmasını amaçlayan bir programdır. Adobe Creative Suite 4'te yeni nesil nVIDIA'nın GPU hızlandırma özelliği desteklenmektedir. Ayrıca nVIDIA'nın Autodesk ile beraber geliştirdiği özel sürücüler sayesinde AutoCAD, 3D Studio Max uygulamalarında performans ve modelleme kalitesi daha da artmaktadır.
Neden Quadro?
Performans: Profesyonel grafik uygulamalarında gerekli olan OpenGL desteği için optimize edilmiş GPU(grafik işlemci) ve özel sürücülerle farklı yazılımlarda daha yüksek performans sunmaktadır.
Yüksek Üretim Kalitesi: Quadro çözümleri, dünyada sadece nVIDIA tarafından üretilir. Bu sayede her zaman için en yüksek üretim kalitesi ile üretilmiş ve standart grafik kartlarına göre hem soğutma performansı hem de arıza oranı açısından çok daha sorunsuz ürünler profesyonel kullanıcılara sunulur.
Test Edilmiş, Uyumlu, Onaylı: Profesyonel uygulamalarla test edilerek optimize edilen Quadro sürücüleri yazılımlarla tam uyumlu olup program geliştiricileri tarafından da onaylanmıştır.
Uzun Kullanım Ömrü: Profesyonel nVIDIA Quadro grafik kartları piyasaya ilk çıkışlarından itibaren 24-36 ay boyunca temin edilebilir. Bu süre zarfında da sürücü desteği ve güncellemelerle desteklenir.
Built for Professionals (Profesyoneller İçin Üretilmiştir): nVIDIA, profesyonel tasarım/üretim programlarına kendini adamıştır. Donanım, yazılım, sistem ve endüstriyel çözümlere sürekli yatırım yapmaktadır.
nVIDIA Quadro Ailesi ek resimlerde gösterilmiştir.
Teknik Özellikler
Bellek Miktarı ve Tipi: 4GB - GDDR3
CUDA Paralel İşlemci Sayısı: 240
Bellek Arayüzü: 512 - bit
Bellek Bant Genişliği: 102 GB/sn
Görüntü Çıkışları: 2 x DVI-I, DP, ST
Maks. Çözünürlük: 2560 x 1600 (60Hz), Maks. 32x FSAA
SLI Destekli
Güç Tüketimi: 189 Watt
DirectX 10.0, OpenGL 2.1, Shader Model 4.0, C Programlama dil desteği
Paket İçeriği
PNY nVIDIA Quadro FX5800 grafik kartı
İki adet DVI-I - VGA dönüştürücü
nVidia SLI köprüsü
İki adet 6-pin PCI-E güç dönüştürücü
Windows Vista ve XP için sürücüler
Detaylı Kurulum Kılavuzu
Hızlı başlangıç için Kurulum Kılavuzu
Quadro Program uygulamaları - CD (MAXtreme, POWERdraft)
PNY Hakkında
Merkezi New Jersey, Amerika'da bulunan PNY firması 1985 yılında kurulmuştur. Kuzey Amerika, Avrupa ve Asya kıtalarında toplam 7 satış ofisi ve kendi üretim tesisleri bulunan, alanında lider bir grafik kartı üreticisidir. Özellikle profesyonel grafik kartları üretiminde uzmanlaşan PNY, nVIDIA'nın Quadro serisi profesyonel çözümlerinin Avrupa ve Amerika'daki tek yetkili dağıtıcısıdır. Grafik kartlarının yanı sıra bellek modülleri, flash kartlar ve flash belleklerde de Avrupa'da önemli bir pazar payına sahip olan PNY, OEM olarak farklı firmalara sağladığı ürünler ile de tüm dünyada 500'ün üzerinde bilgisayar markası tarafından kullanılmaktadır

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ramboberk arkadaşım, NVIDIA tasarım atocad vs. programlarla bütünleşip grafiksel performans sağlayan özelliğe sahip diyorsun. ama ben ptoshop cs5 ile ati4650 vga kartını birleştirdim open gl desteği aracılığıyla. yani bu bahsettiğin tasarım ve görsel programlardaki hızlandırma özelliği atide de var. sadece nvidia ya özgü değil bu. he nvidia cuda teknolojisiyle gerçekten tutuldu ve birçok video dönüştürme programı sadece nvidia ya destek veriyor.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
452
X300 kullanıyorum. Oyun falan oynamam ama yıllardır sorunlu driveri. Hiç bulaşma derim. Nvidia en iyisi

bLaCkSouL

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Nvidia teknolojileri bakımından üstün seviyede bir marka. Özellikle grafik işleriyle ilgilenen kişiler için çözümleri harika. Fakat kabul etmek gerekir ki Ati 4000 serisini çıkardığından beri kendisini toplayabilmiş değil. ATI sürücüleri hakkında söylenenler bir bakıma doğru. Doğruluk kısmı eski seriler için. Şu an piyasada bulunan ve aktif satışı yapılan HD serisi kartlarında böyle bir sorun yok. Zaten sitesine girince sağ taraftan sistem ve ekran kartı özelliklerinizi seçip sürücüyü de oradan kolayca indirebiliyorsunuz.
Sorunuza gelince ekran kartı alırken en önemli faktör bütçeniz. Ben şu an için fiyat/performans konusunda ATI derim. Özellikle de şu an piyasada olan ve oldukça uygun fiyata satılan DX11 destekli HD5000 serisi kartlarını tercih etmenizi öneririm. Özetle eğer bir karta 250 tl ayırdıysanız ve ATI alırsanız aynı fiyattaki Nvidia'ya göre daha iyi performans sergileyecektir. Ama yok ben oyun için değil idare etmek için alıyorum ve özellikle linux altında kullanacağım diyorsanız Nvidia'nın ucuz ürünlerine yönelebilirsiniz.

hüseyin123

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ewt arkadaş haklı olabilir. normal bi oyunseverin karşısına hiçbir driver problemi çıkarmıyor artık ati. bendeki hd 4650nin bir sorunu var simülatör oyunu indirdim open gl ile çalışıyordu ve 3 dakkada bir ati kendne reset atıp oyunu kapatıyordu tabi bu birtek o farklı grafik teknolojisi kullanan birtakım simülatör oyunları için geçerli zaten o dandik younları oynamıyorum. crysis dirt2 call of duty vs. ileri oyunlarda sorunsuz