Ateist olmak istemek

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Arkadaşlar ateist olmak istiyorum. Sebebi önceden hep taklidi iman yapmam ve bir dinin bana göre biraz saçma gelmesi. Aileme de nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum.Yada söylemelimiyim onuda bilmiyorum. Konuya lütfen yobaz veya kavga çıkartacak arkadaşlar yazmasın. Bu arada ateist olsam bile her dine karşı sınırsız saygım vardır. Sizinde olsun. Başka görüşleri veya saygı çerçevesinde soruları olan arkadaşlar yazabilir.

Alioth

Asistan
Reaksiyon puanı
406
Kendi düşüncelerinin arkasında dur ama eğer ailen sana saygı göstermiyeceğini düşünüyorsan bence söylemene gerek yok ne de olsa herkesin dini kendine,profilde yaşın 14 yazıyor büyük ihtimalle sağlıklı bir yorum yapmazlar sana.Kendi içinde yaşamalısın bence şuan belki bir gün fikrin değişir.(tabi ailen mantıklı olan fikrine saygı gösterecek fertlerden oluşuyorsa durma direk söyle)

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,961
Arkadaşlar ateist olmak istiyorum. Sebebi önceden hep taklidi iman yapmam ve bir dinin bana göre biraz saçma gelmesi. Aileme de nasıl söyleyeceğimi bilmiyorum.Yada söylemelimiyim onuda bilmiyorum. Konuya lütfen yobaz veya kavga çıkartacak arkadaşlar yazmasın. Bu arada ateist olsam bile her dine karşı sınırsız saygım vardır. Sizinde olsun. Başka görüşleri veya saygı çerçevesinde soruları olan arkadaşlar yazabilir.
Ateist olmak istiyorum diye bir şey yok ki, semavi bir dine inanıyorsan ve mensupsan, yapman gerekenler var. Müslümanlık için Kelime-i Şehadet getirmek gibi.

Herhangi bir inancın yoksa, e o zaman yapman gereken bir yükümlülük de yok.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,664
Dinlerin sana göre saçma gelmesini anlamayamadım. Sözler Köşkü, Hayalhanem vs. izle (yararlı videoları çok), Risale-i Nur oku (özellikle 23. Lem'a, yararını çok görürsün hatta internetten şimdi aç oku bence, ateizm denilen şeyin mantığı gözünde yok olucaktır diye düşünüyorum), Kur'an-ı Kerim oku. Ben bir müslüman olarak ateizme saygı duymuyorum mesela, kimse zorla saygı da duyduramaz zaten. Çünkü o da bana saçmalık geliyor. Zaten saçmalık diyorsan bir şeye ona tam olarak saygı duymuyor gibi bir şey oluyorsun. İslam kolayca saçmalık geliyor bana denecek bir şey değil. Hele ki 14 yaşındaysan hiç değil. Ben üzerine çok düşünmüştüm, araştırdıkça kuvvetlendi imanım. Edersen kendine yazık edersin. Sana abi/ kardeş tavsiyesi, hangi söylediğimi alırsan.

Malmedy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,059
Dinlerin sana göre saçma gelmesini anlamayamadım. Sözler Köşkü, Hayalhanem vs. izle (yararlı videoları çok), Risale-i Nur oku (özellikle 23. Lem'a, yararını çok görürsün hatta internetten şimdi aç oku bence, ateizm denilen şeyin mantığı gözünde yok olucaktır diye düşünüyorum), Kur'an-ı Kerim oku. Ben bir müslüman olarak ateizme saygı duymuyorum mesela, kimse zorla saygı da duyduramaz zaten. Çünkü o da bana saçmalık geliyor. Zaten saçmalık diyorsan bir şeye ona tam olarak saygı duymuyor gibi bir şey oluyorsun. İslam kolayca saçmalık geliyor bana denecek bir şey değil. Hele ki 14 yaşındaysan hiç değil. Ben üzerine çok düşünmüştüm, araştırdıkça kuvvetlendi imanım. Edersen kendine yazık edersin. Sana abi/ kardeş tavsiyesi, hangi söylediğimi alırsan.
Saçma dediğim şöyle mesela sen hayatın boyunca hep iyilik yap hiç kötülük yapma müslüman değilsin diye ebedi cehenneme mi atılıyorsun? Sadece 1 tanesini söyledim daha çok var söylemediğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve ayrıca islama kaba bir şekilde saçmalık demedim doğru ve daha samimi bir kelime bulamadım.

Yahya Furkan

contravolta
Süper Moderatör
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
4,664
Saçma dediğim şöyle mesela sen hayatın boyunca hep iyilik yap hiç kötülük yapma müslüman değilsin diye ebedi cehenneme mi atılıyorsun? Sadece 1 tanesini söyledim daha çok var söylemediğim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve ayrıca islama kaba bir şekilde saçmalık demedim doğru ve daha samimi bir kelime bulamadım.
İman en temel şeydir. Allah rızası için onun yolunda yapmadığın iyiliğin karşılığını ahirette alamazsın. Örneğin sen açıktan okuyan bir öğrencisin, çok ders çalışıyorsun ama sınavlara gitmiyorsun. Aynı bunun gibi bir şey. Mantıksız olurdu değil mi?

1 tanesini söyleme hepsini söyle hepsini cevaplarım eğer sen de beni dikkate alacaksan.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Aileni sen tanıyorsun. Eğer ateist olduğunu söylediğin zaman mantıklı tepki verebileceklerini, medenice karşılayabileceklerini düşünmüyorsan asla söyleme.

serj

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,967
Yıllar önce Efe Aydal'ı büyük bir sevgiyle takip eder ve ona özenirdim. Yıllar sonrasında Efe Aydal'a benzedim ve aynısı oldum. Pişmanım! Ama değilim de. Seni de aramıza bekleriz!

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
23,440
Soran olursa Ateist misin yada Allaha inanıyormusun? Din hakkında düşünmüyorum kafamdakı rahatlığı bilemezsin söyleyebilirsin. Yada ilgi alanımda değil diyebilirsin.

Yada böyle diyebilirsin. Çokta kafaya takmamak lazım yoksa kendini Cinci hocanın altında bulabilirsin :D ahahshshahsgag

Phorkys

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
56
Yıllar önce Efe Aydal'ı büyük bir sevgiyle takip eder ve ona özenirdim. Yıllar sonrasında Efe Aydal'a benzedim ve aynısı oldum. Pişmanım! Ama değilim de. Seni de aramıza bekleriz!
''Seni de aramıza bekleriz!'' bunu mizahen mi söyledin yoksa dernek,oluşum falan mı üyesisisin?merektan soruyorum.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,063
Daha 14 yaşında böyle şeyler düşünmen normal değil. Ayrıca dini inançlar veya inançsızlık bir dernek veya forum flan değil ki ben onlara katılmak istiyorum üye olacam çıkmak istiyorum gibi bir durum olsun. Hepsi senin beyninin içinde olan kendi içinde yaşayacağın şeyler. Sen kimseye ben Müslümanım veya Ateisttim Deist im demek zorunda değilsin.

Ama bu yaşta bilmeden milletten görerek özenerek bir şeyler yapma. Ateisttim dediğinde onun anlamını mantığını bilmen gerekir. Ateist im dediğinde yaradan yok Allah yok kutsal hiç bir şey yok demek oluyor.
14 yaşında da olsan biraz çevrene bakarak bazı şeyleri inceleyerek bu kimya olur fizik kuralları olur dünya olur evren olur insan vücüdü olur bunların kendiliğinden bir yaradan olmadan oluşabileceğine ve bu kadar kusursuz ve düzen içinde olabileceğine inanabiliyorsan Ateist olabilirsin demektir.

Ama sen daha nedir ne değildir onu bilmiyorsun... Namaz kılmak oruç tutmak ibadet etmek bana uzak o zaman ben Ateist oluyorum demek çok saçma üstüne alakasız söylemler.

Müslümanlıkta ibadet etmesen bile yüzlerce binlerce günah işlesen bile İmanın şartlarını inkar etmedikçe müslümansındır. Ne kadar günahkar olsanda cezasını çekersin ama elinde sonunda cennete gidersin inancı var müslümanlıkta .İmanın 6 şartından birini inkar edersen zaten Müslüman olmuyon. Cennete gitme ihtimalinde olmuyor.

Ateist isen diren 1. şartı ret ediyon zaten Allah yok diyon.
Deist isen 1. şartı kabul ediyon Allah var yaradıcı var diyon ama 2. Şartını ret etmiş oluyon peygamberler ve kutsal kitaplar yok diyon.
Başka bir görüş Kadere inanmıyor diğer 5 maddeyi kabul ediyor oda müslüman sayılmıyor anlayacağın.

Not: Şu notuda düşeyim ben Ateisttim demek sana hayatta hiç bir şey kazandırmaz. Ama ibadet etmesen bile müslümanım demek çok şey kazandırabilir...