Ateist misiniz? Bırakın tanrıyı gitsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

ahlatt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Eğer Arkadaşımız bir şeyleri okuyup öğrenmek isterse Üstat Bediüzzaman Hazretlerinin Tabiat Risalesini (Ki Bu Risale Ateistlerin Gözüne Sokulmuş Bir Parmaktır) Tavsiye ederim.

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
helitron senin en büyük sorunun bence her soruya verecek bir cevebının olduğunu düşünmen bir satanist ile müslümanı karşılaştırman çok saçma bence satanistler ALLAH'ı inkar ettiklerin için şeytana taparlar haşa varlığını redederler cümlelerinde yine çelişki var ateistler, panteistler, agnostikler diğer yanda... (bu ayrımı içimden gelerek yapmıyorum ama neden savunduğumu sormuşsunuz açıklayıcı olması açısından)demişsin her şeyin bir bütün olduğundan bahsetmişsin bütün derken neyi kassettin anlamadım ama insanları hayvanları bitkileri anlatıyorsan eğer aç Kuran-ı kerimi oku bunların arasındaki bağı sana en güzel o açıklar nasıl mı?bir şeyi sana en iyi yaratıcısı anlatır evrim evrimm diyorsun sana daha öncede sordum bu saçmalık neden insanda son bulmuştur bir maymunda veya başka hayvanlarda tecelli etmemiştir milyon yıllık insan iskletleri bulunmuştur onlar niye evrim geçirmemiştir acaba Rabbimizin bize bildirdiği gibi biz sizleri bir kadından ve erkekten yarattık demiştir çok merak ediyorum eğer evrim olmuş olsaydı neden üçüncü bir cinsiyetin varlığı söz konusu olmamıştır.

satanistleri yoruma açık bıraktım zaten, hangi kategoriye alınacaklarını bilmediğim için sanırım o yönde diye yanıtladım, cevabı birlikte bulalım diye...
satanistlerin allhın varlığını reddetmesi saçmalık, sonuçta şeytanı yaratan da allah değil mi? şeytana inanan allaha da inanır sonucu çıkarıyorum ben burdan, bilmiyorum yanlış mıyım???

panteizm veya tümtanrıcılık da denir evrenin bütününü tanrı olarak kabul eden felsefî görüştür. panteizm'de herşeyi tanrının bir parçası olarak kabul edilir, tanrı her şeydir ve her şey tanrıdır. panteizme göre tanrı'nın evrenden ayrı ve bağımsız bir varlığı yoktur. tanrı doğada, nesnelerde, insan dünyasında vardır. her şey tanrı'dır.

dediğim gibi evrim konusunda tekrar tartışmaya girmek istemiyorum...

ahlatt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sayın Bilimsel ****** eğer cidden bu sorduğun sorularını cevabını öğrenmek istersen sana yardımcı olurum lakin sırf soru soruyum milletin kafasını karıştırıymı diye soru soruyorsan , şunuda unutmaki Allah Zalimlere müsade eder ama asla unutmaz.(Allahı tanımayan insanda kendi vücuduna karşı bir zalimdir)

Ayrıca Sapkın düşüncelilere ve Forumdaki Diğer kardeşlerimede bir tavsiyem olacak.Çağımız en büyük Mütefekkiri olan Üstat Bediüzzaman Said Nursi Hazretleri "Hakksızlığı kendine Hak edinenlere karşı Hakkı savunmak Hakka Karşı en büyük Haksızlıktır" der..

zelenga

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Elmacik istemeyerek de olsa bir "1. geleneksel ateist şenliği" daha başlatmış oldu...
bu ateistler cevap yazan olmasa kendileri cevap yazar konu ilerlesin diye korkarım..

ahlatt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Be Hey Helitron Sanada Bir cevabım Var. Müşriklerden birisi Birgün Hz Ali Efendimize gelmiş demişki:"ey Ali Ya sizin inandıklarınız doğru değilse ya öbür dünya yoksa demiş. Bunun üzerine Hz Ali Efendimiz Adama "Hadi benim inandıklarım doğru çıkmadı ben ne kaybederim ama ya benim inandıklarım gerçekse sen ne kaybedersin sen önce bunu düşün istersen "" şimdi size soruyorum bunu hiç düşündünüzmü ya bizim inandıklarımız doğru ise sizin haliniz ne olur önce siz buna aklınızı yorun isterseniz

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sayın Bilimsel denen mahluk eğer cidden bu sorduğun sorularını cevabını öğrenmek istersen sana yardımcı olurum lakin sırf soru soruyum milletin kafasını karıştırıymı diye soru soruyorsan , şunuda unutmaki Allah Zalimlere müsade eder ama asla unutmaz.(Allahı tanımayan insanda kendi vücuduna karşı bir zalimdir)

cevaplamaya uğraşsaydınız ben de memnun olurdum şahsen, merak ediyorum...

bu başlığı açan arkadaş sorularınız varsa bilgimiz dahilinde yanıtlamaya çalışalım demişti sanırım...

benim de birki sorum olacaktı? bu sorduklarımla daha önce karşılaşmamış olabilirsiniz, çünkü bunlar benim sorduğum sorular, daha önce hiçbir yerde sormadım...

1. ortalama olarak 60 sene yaşadığımızıvarsayalım. bildiğimiz gibi 60 sene sonsuz hayat yanında matematiksel olarak bakarsak yok demektir, yani sıfır sene yaşamış oluyoruz...
60 senelik sene süresince yaptığımız iyilik kötülük sonucunda elde edeceğimiz sonsuz ceva veya mükafat biraz ağır kaçmıyor mu? sınav benzetmesi yapacak olursak, öss ye giriyoruz kazanırsak bize tüm evreni veriyorlar (sonsuz), kaybedersek bizi yok ediyorlar (bir hiç). bana biraz fazla adaletsizbir sınav gibi geliyor...
2. allah hadi insanları yarattı da maymunları niye insanlara benzer yaratmış? dur şunların kafasını karıştırayım, evrim teorisi diye salak bişeyi benimsesin bazıları da onları alıp bi güzel cehenneme atayım diye mi acaba... şayet öyleyse beni suçlamaya hakkı yok çünkü aldatılıyorum...

cevabınız veya kendi yorumunuz varsa yazın, kurandan yazılar yazarak değil. ben sizin düşüncenizi istiyorum!!!

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
o zaman sana veya cevaplayabilecek herhangi birine süper bi soru:
allah kuranı kerimi her türlü şeye karşı koruyabiliyor da neden zamanında tevrat, zebur ve incilin değişmesini engelleyememiştir?

öncekiler sadece belli bir kavme inmiştti aklın yerinde olsa kavrarsın biraz ama nerdee
kuranı kerim ise tüm alemlere inmiştir bunu bilmioysan sana ne diyiim ki ben
ayrıca inkar etmek çok kolay yok dersin çıkarsın için içinden mantık dışı dersin bitirirsin nefsine köle olup yaşarsın
aslında sen satanizmi müslümanlıka karsılastırıcak kada cahil kör birisin
ama satanist sizn giblere derler seytanın kölesi olmuş onun emirlerine kulak veren tiplersiniz
diyiceksinki hayır değilim ben şeytan kötülük emreden ama ben kötülük yapmıyorum tam olarak böyle değil şeytan insanları allah ve onun emirlerinden men etmeye çalşıır görüyorumki sende iyi iş çıkarmış öyleki seni de kullanıyo ama bu konuda başarılı olamıcaksınız şeytan zümreleri
anladığım kadrıyla sen somut olana deger veriyosun elle tutulmayan gözle görülmeyen senin için yoktur
ozaman saana şunu diyicem eger dediğimi yaparsan ve yanındaki şakşakcılarında yaparsa sana uyucam haklısın diyip özür dilicem
insanı insan yapan duygularıdır eger olmasalrdı hayvan bile olamazlardı sadece öylesin birer canlı olurlardı bence tarifi bile olmazdı merhamet sevgi sahiplenme bunlar hayvanalarda dahi var
senden istediğim tüm bu duyularını ve duygularını çıkar masanın üzerine koy aha buyur de bende sana inaniim
yok nasıl yappim dersen bende sana o senin sorunun eger varsa var olduğuna bukadar görmeden dokunmadan inanıyosan çıkarıcaksın bilimle somut deliller koyucaksın elle tutulur gözle görülür mantıkllı kesin cevaplar vericeksin
senin dediğine uyarlarsak görülmeyen şey yoktur ozaman senin duygun aklın mantığın yok ozamn sen insan değilsin çıkaramadığın sürece
inanmakta böyle bişydir işte görmezsin duymazsın ama bilirsin ispatlarıyla delilleriyle inanırsın evrende bukadar ispat varken inkar etmek aptallıktır kolaya kaçmak bile demiyorum
ezan neden türkce okunmaz peygamberimiz araptı islamiyet arabistanda doğduda o yüzden ne yani sizde kuranı kerimin incil gibi 40 parcayamı bölünmesini istiyosunuz ayrıca almanca italyanca ingilizce bilmek eğitim oluyoda arapca bilmek neden zor olsun türkçe mealleride var cehennemde ateş ve bircok dehşetten bahseder bi ilmihal alıp okusanız anlarsınız kimsye torpil gecilmiyo zannettiğin gibi tarikat demek yol demektir tarikatlar aynı yola götürür farklı yolları emretmez aldımı kafan
camiler neden çok çünkü müslüman çok camilere sığmıcak kadar çok evet zorunuza gitti biliyorum okadar çalışıyoruz çabalıyoruz genede cemaatler camilere sığmıyo diyosunuz :razz:ön yargısız bi şekilde okumayı öğrenmeyi deneseydniz aradığınız her soruya bi cevap bulurdunuz
hani şu tatlı su ile tuzlu su olayı varya bunu arastıran bi bilim adamı adını unuttum
gercekten kuranda bahsedildiği gibi olduğunu görünce müslüman olmuştur
sen ondan dahamı akııllısın
ya bide merak ediyorum sen nasıl meydana geldin annenin baabanın bikaç fizik hareketiylemi oluştun sanıyosun yoksa hala leylekler getirdimi diyosun
nasıl sadece x ve y kromomları birleşti buna etki neydi bu kromozomlar nasıl oluştu nasıl olduda hala tıbbın çözemediği bölünme meydana geldi gözerin ellerin kulakların olustu anne madem hersey tesadüf neden 9 ay 10 kalıyo çocuklar anne karnında bıngıldak denen o kafa üzerindeki yumusaklık neden var bilirsin dimi madem tesadüf neden herkeste oluyo
normal doğum sırasında bebek çıkarken anneden bi takım emzimler alıyo bunarlın karaciğer gelişimde büyük etkisi var bu nasıl tesadüfen oluyo
anne sütü gibi bi besin kaynağı üretilemiyo sadce yakın mamalar yapılıyo ama onun kadar mükemmel değil bu hormonal gelişim nasıl oluyoda spermin yumurtaya girmesiyle başlayıp bebeğin süütten kesilmesine kadar devam ediyo
spermin yapısı çözülebilmiş olsaydı şuanda kısır erkek olmazdı tıp neden bukarmaşık yapıyı çözemedi insanlar neden ağlar kaşıntı hissi neden vardır nasıl oluşur insan neden rahatlar sevgi aşk bunlar görünmeyen duygular ama beyinde bi takım kimyasal etkilenmeler oluyo nasıl oluyo
sence bukadar tesadüf olabilirmi bilimin çözemediği bu ve benzeri biçok şey sadece tesadüflerle olabilirmi beynin işleyişi hakkında bile daha çok çok az bilgiye sahip oldukarını söyleyen bilim insanları gercekten tesadüfleremi bağlıyo
madem bukadar basit çözünde görelim
bukdar muhteşem bi düzen nasıl oluyoda tesadüf oluyo bunu elbetteki yapan var nasıl inkar edersiniz anlamıyorum
genetikciyim diyosun hangi genin ne işe yaradığını yada genetik hastalıkların hangisine çözüm bulundu yada kaçta kaçına çözüm bulundu yapmayın allah aşkına diyicem biraz anlamsız olucak allah nedir bilmiyosunuzki aşkınıda bilesiniz
ama kendinize bu kötülüğü yapmayın

berckai

Profesör
Reaksiyon puanı
9
1. Allah gel gör ki işte biz aciz nankör insanlara nasılda merhametli şefkatli annemizden daha çok bizi severek kulunu severek bize haketmediğimiz hakedemeyeceğimiz bir mükafat veriyor bu soruyu bende din kült. öğrtmn. me sordum evet bu adil değilmiş gibi geliyordu ama onun sayesinde anladım sende biraz düşün Allah kullarını yaratıp dünyaya salıp ahirette belli süre cezasını verdikten sonra tekrar dünyaya dönmelerini sağlayıp akıllanmaları çok mu mantıklı bir döngü olması çok çok mantıksız sen evrim ve döngü işleri ile kafanı karıştırmışsın ki dünya gitgide kıyamet dediğimiz yok olmaya yaklaşırken insanlık yok olacakken tekrar geri dönme söz konusu olamaz

2. diyor ki biz onlara türlü türlü oyunlar yaparız ama onlara şüphesiz delillerde sunarız o göreceklerini görmez iken kendi elleriyle sahih olmayanlara aldanırlar kalpleri kibirle kilitlenmiş ve gönülleri susmuştur bizi görmezler

maymunun insana benzemesi insanın maymuna benzemesi bir oyundur bu oyuna inanıp bunu evrime ve evren-doğa ilişkisine bağşetmek yersizdir.Ki sen bir insansın düşünen mantıklı yürüyen koşan konuşan işlemler yaparak inanılmaz denilenleri gerçekleştiren gökdelen diken uzaya mekik gönderen birisin nasıl bir maymunla eş değer olursun atan maymun olur da değişirsin gelgelelim insan gelişimini tamamladıktan sonra neye benzeyecek bana bunu anlatırmısın evrim doğrudan akıllı yönde gelişim olamaz

ancak değişim mutasyon dediğimiz iyi ve akıllı genlerin bozulması ve yanlışlama yollarıyla gerçekleşir

yılan şeklinde çocuklar doğuyor hayvanlar tek gözlü altı bacaklı doğuyor kötü genler ve mutasyonla değğişim gerçekleşiyor ama maymundan insana değil insandan maymuna tabiri caizze yani insanın yaptıklarını insan bozuyor

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
cevaplamaya uğraşsaydınız ben de memnun olurdum şahsen, merak ediyorum...

bu başlığı açan arkadaş sorularınız varsa bilgimiz dahilinde yanıtlamaya çalışalım demişti sanırım...

benim de birki sorum olacaktı? bu sorduklarımla daha önce karşılaşmamış olabilirsiniz, çünkü bunlar benim sorduğum sorular, daha önce hiçbir yerde sormadım...

1. ortalama olarak 60 sene yaşadığımızıvarsayalım. bildiğimiz gibi 60 sene sonsuz hayat yanında matematiksel olarak bakarsak yok demektir, yani sıfır sene yaşamış oluyoruz...
60 senelik sene süresince yaptığımız iyilik kötülük sonucunda elde edeceğimiz sonsuz ceva veya mükafat biraz ağır kaçmıyor mu? sınav benzetmesi yapacak olursak, öss ye giriyoruz kazanırsak bize tüm evreni veriyorlar (sonsuz), kaybedersek bizi yok ediyorlar (bir hiç). bana biraz fazla adaletsizbir sınav gibi geliyor...
2. allah hadi insanları yarattı da maymunları niye insanlara benzer yaratmış? dur şunların kafasını karıştırayım, evrim teorisi diye salak bişeyi benimsesin bazıları da onları alıp bi güzel cehenneme atayım diye mi acaba... şayet öyleyse beni suçlamaya hakkı yok çünkü aldatılıyorum...

cevabınız veya kendi yorumunuz varsa yazın, kurandan yazılar yazarak değil. ben sizin düşüncenizi istiyorum!!!

öss ye girerken hazıranıyosun sana çıkabilicek ve çıkacak her sorudan bilgi veriliyo çalışırsan kazanırsın çalışmazsan kazanmazsın bukdar basit
allah insanları yaratı dünyaya atıp hadi ne haliniz varsa görün dememiş
tüm dünya nimetlerini vermiş el vermiş ayak vermiş akıl vermiş mantık vermiş sen allahın verdiği akılla onu inkar ediyosun utanmasan ben tanrıyım diyiceksin ama maçan yemiyo
papağanlarda konuşuyo insanlar gibi ne yani pağanız mı diyelim şimdide
ozaman kemik yapısı maymun düşünme olarak maymundan ve diğerlerinden ileri konuşma olarak papağan oluyoruz insandan başka herseyiz öylemi kendi açıma kabul etmiyorum ama senin açından tamamen öyle
ozaman maymun atamızsa neden bi fıstığa deli oluyo neden eğitilip insan dünyasına dahil olmuyolar bi kısmı evrimleşmiş bi kısmı hala evrimleşememiş
neden insanlar atalarını kafeslerde muzla fıstıkla besliyo sen utanmıyomusun atalarının kafeste tutulmasına neden karsı çıkmıyosun al dedeni nineni öptür :mrgreen:çocuklarına ellerini
bu arada siz nerde yanlış yapıyosunz
siz süreki darvini ataizmi satanizmi inceliyosunuz bunlar üzerinden mantık yürütüyosunuz bildiğiniz üçbeş şeyi oda kulaktan dolma üç beş bilgiyi bunlarla karsılastırıp yok diyip işin içinden çıkıyosunuz nefsinize bu daha kolay geliyo ama onlarıarastırdığınız kadar önyargısız bi şekilde kuran-ı kerimide okusanız anlasanız içinizdeki bu büyük boşluk anlamsız saçma sapan sorular gidicek aradığınız cevapları bulucaksınız yolunuz karanlıktan ayndınlığa çıkıcak
kendi karanlığınıza ortak aramak yerine ışığa giden yolda biraz çaba sarf etmiş olsanız emeklerinizin karsılığnı alıcaksınız

mehmet

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
47
Helitron arkadaşım;

Öncelikle bütün arkadaşlardan yazılan mesajlara karşılık, bir bölüm moderatörü olarak cevap veremediğim için özür dilerim.

Şimdilik helitron arkadaşımın ilk sorusunu çok basit bir mantıkla anlatayım.

Mesela bir insanı katletmenin süresi ne kadardır.
1 ateş =1 veya 2 saniye.

Cezası ise kasten cana kastetmekten dolayı ağırlaştırılmış müebbet.

Orantı yapacak olarsak 30 yaşında bir adam cinayeti işlese, ve ortalama 30 sene daha yaşasa ve o 30 seneyi hapiste geçirse nasıl bir orantı olur?

İşlediği suç 1 saniye.
Cezası ise;1 saat =3600saniye
1Gün =86400 saniye
1Yıl =31.449.600 saniye
30 Yıl =943.488.000 saniye

Sizce bir saniyelik bir suçla 943.488.000 saniye cezaya mahkum elbette adaletin ta kendisi olmasa da ona yakın halidir.

Siz bu misali sormuş olduğunuz 1.sorunuza değerleri yerine koyarak daha güzel anlayabilir siniz.

Demek ki insanlar cezalandırırken sürenin kısalığına göre değil,suçunun büyüklüğüne göre cezalandırılıyor.

Mükafat ise;

Siz askerde nöbettesiniz.Ayaktasınız.
Bir casusu farkettiniz ve yakaladınız.
Öyle bir casus ki taşıdığı bilgiler bir vatanı kurtaracak veya batıracak bilgilere sahip

Sizin onu yakalama süresiniz ise belki bir kaç dakikalık bir gayret sarfettiniz.

Peki buna karşılık mükafatınız ne olmalı?

Bütün bir milleti felaketten kurtarmanın mükafatı ne olur sizce?

Fakat yapılan işe bakarsanız; görünüşte çok basit birşey gibi görünüyor.
Ama gerçekte bir milletin geleceği söz konusu.

İnşallah anlatabilmişimdir.

İnşallah sizinle hakaret olmadığı müddetçe saygı çerçevesinde daha güzel sohbetlerimiz olacaktır.

Saygılarımla

nobody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Forum üyelerini saygıyla selamlarım. Bu ilk postum ama konuları bir kaç haftadan beri takip ediyorum. Mehmet bey, abi, kardeşimi üslubu için hararetle tebrik ederim. Konunun seviyesini çok yukarılara taşıdı.

pafter

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Helitron arkadaşım;

Öncelikle bütün arkadaşlardan yazılan mesajlara karşılık, bir bölüm moderatörü olarak cevap veremediğim için özür dilerim.

Şimdilik helitron arkadaşımın ilk sorusunu çok basit bir mantıkla anlatayım.

Mesela bir insanı katletmenin süresi ne kadardır.
1 ateş =1 veya 2 saniye.

Cezası ise kasten cana kastetmekten dolayı ağırlaştırılmış müebbet.

Orantı yapacak olarsak 30 yaşında bir adam cinayeti işlese, ve ortalama 30 sene daha yaşasa ve o 30 seneyi hapiste geçirse nasıl bir orantı olur?

İşlediği suç 1 saniye.
Cezası ise;1 saat =3600saniye
1Gün =86400 saniye
1Yıl =31.449.600 saniye
30 Yıl =943.488.000 saniye

Sizce bir saniyelik bir suçla 943.488.000 saniye cezaya mahkum elbette adaletin ta kendisi olmasa da ona yakın halidir.

Siz bu misali sormuş olduğunuz 1.sorunuza değerleri yerine koyarak daha güzel anlayabilir siniz.

Demek ki insanlar cezalandırırken sürenin kısalığına göre değil,suçunun büyüklüğüne göre cezalandırılıyor.

Mükafat ise;

Siz askerde nöbettesiniz.Ayaktasınız.
Bir casusu farkettiniz ve yakaladınız.
Öyle bir casus ki taşıdığı bilgiler bir vatanı kurtaracak veya batıracak bilgilere sahip

Sizin onu yakalama süresiniz ise belki bir kaç dakikalık bir gayret sarfettiniz.

Peki buna karşılık mükafatınız ne olmalı?

Bütün bir milleti felaketten kurtarmanın mükafatı ne olur sizce?

Fakat yapılan işe bakarsanız; görünüşte çok basit birşey gibi görünüyor.
Ama gerçekte bir milletin geleceği söz konusu.

İnşallah anlatabilmişimdir.

İnşallah sizinle hakaret olmadığı müddetçe saygı çerçevesinde daha güzel sohbetlerimiz olacaktır.

Saygılarımla

Yazınız çok güzel teşekkürler.

Ayrıca az önce bir arkadaşımızın paylaştığı bu link ve Sonuç Paragrafı çok iyi.
http://www.netcevap.org/index.php?git=makale&makale_id=1657

nobody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Verdiğiniz linkler hep Harun Yahya takma ismini kullanan Adnan Oktar isimli şahısa çıkmaktadır. Fakat benim islam inancıma göre bu kişi islam dışıdır çünkü kendisini mehdi ilan etmiştir.

Bu konunun en büyük yanlışı ise islamın evrimi reddettiği savıdır ki bu yanlıştır. İslam, hristiyanlık gibi akıl dışı kalmış, insanları cadı diye yakmış, para ve güç üzerine kurulmuş bir din değildir ve bilim (ilim) ile barışıktır.

İslam'da evrime karşı olmak Hıristiyanlığın ve Museviliğin etkisiyle gelişmiştir. Çünkü Evrim Teorisi, Hıristiyanlık teolojisini temelden sarsan bir teoridir. Müslümanların ise evrimden gocunacak bir yanları yok. Ama Müslümanlar, Hıristiyanların etkisinde kalarak bugün bu teoriye karşı durmaktadır. Hıristiyanlar, Allahı insan kabul ettikleri için, eğer insan maymundan türemişse; bu, dolaylı ya da doğrudan Tanrı'nın da maymundan gelmiş olabileceği görüşünü ortaya çıkaracağı için, evrime karşıdır. Bu nedenle akide olarak çok ters bir durum onlar için. İslam da bundan dolaylı etkilendi, oysa bizi sarsacak bir şeye değildir evrim.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
satanistleri yoruma açık bıraktım zaten, hangi kategoriye alınacaklarını bilmediğim için sanırım o yönde diye yanıtladım, cevabı birlikte bulalım diye...
satanistlerin allhın varlığını reddetmesi saçmalık, sonuçta şeytanı yaratan da allah değil mi? şeytana inanan allaha da inanır sonucu çıkarıyorum ben burdan, bilmiyorum yanlış mıyım???

panteizm veya tümtanrıcılık da denir evrenin bütününü tanrı olarak kabul eden felsefî görüştür. panteizm'de herşeyi tanrının bir parçası olarak kabul edilir, tanrı her şeydir ve her şey tanrıdır. panteizme göre tanrı'nın evrenden ayrı ve bağımsız bir varlığı yoktur. tanrı doğada, nesnelerde, insan dünyasında vardır. her şey tanrı'dır.

dediğim gibi evrim konusunda tekrar tartışmaya girmek istemiyorum...
cevabını veremediğin sorulardan kaçman senin acizliğindir panteizm veya tümtanrıcılık anlayışına gelince evrenin kendi kenidini var edemeyeceğini sende biliyorsun bu imkansız bilimsel olarakta kanıtlanmıştır panteizm veya tümtanrıcılık yani itirafta bulumuşsun bir yaratıcının var olduğunu kabul ediyorsun yaratılanlarda yaratanın bir yansımasının olması onun en büyük kanıtı oluyor değil mi?

nobody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşler,
Birbirinizi kırmaktan kimseye fayda gelmez. ne demişler "irfan gönül almaktır seferin bitmeden"

mkayan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
cevabını veremediğin sorulardan kaçman senin acizliğindir panteizm veya tümtanrıcılık anlayışına gelince evrenin kendi kenidini var edemeyeceğini sende biliyorsun bu imkansız bilimsel olarakta kanıtlanmıştır panteizm veya tümtanrıcılık yani itirafta bulumuşsun bir yaratıcının var olduğunu kabul ediyorsun yaratılanlarda yaratanın bir yansımasının olması onun en büyük kanıtı oluyor değil mi?

yahu ne kadar okuduğunu anlamak istemeyen insanlarsınız!
sürekli saptırma, sürekli demagoji...
adam günlerdir ben bilinmezciyim diyor, sen adam panteizmin tanımını yaptı diye "bak sen de itiraf ettin" diyorsun.
adam elmayı tanımlasa da sen elmasın mı diyeceksin!

ahlatt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sanırım nobody arkadaşın bir özür borcu var çünkü bir müslüman bir kafire dahi sen kafir sin diyemez çünkü onun inkarcılık damarları kalkmasın diye fakat nobody kardeşim sen geçtim bir kafiri müslüman bir kardeşini kafirlikle suçluyorsun asıl bu Mü'min kardeşimize yakışmaz

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Selamlar.

Konuyu en son bıraktığımda bir sayfa idi. Şimdi sadece iki günde 9 sayfa olmuş ve hızla da ilerliyor. Ben mümkün olduğunca kendi çapımda konuya yazan arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunup, konunun sonlandırılmasını isteyeceğim. Çünkü zaten diğer konular bu hale gelmesin diye açmış olduğum konunun sonu bile aynı oldu.

Çünkü görüyorum ki, ateist ya da agnostik bazı kimseler, içinde "din, iman, Allah" sözcükleri geçen her konuyu, ne anlattığına ve ne demek istediğine bakmadan, bir atışma yaratmak için fırsat biliyorlar. Sadece şu 9 sayfalık konu içerisinde bile kaç tane ateist yeni üye olmuş. Belki de daha önce gollum vakasında olduğu gibi, aynı kişiler sık sık yeni üyelikler alıp çokluk gösterisinde bulunmaya çalışıyorlardır.

Bu sebeplerle, bu konuda yazılmış olan dini şeylere hiç değinmeyeceğim. Hala bir takım kimseler bazı sorular soruyor, bazı arkadaşlar da cevaplandırmaya çalışıyorlar. Allah niye diğer kitapları koruyamadı, Muhammed 40 yaşına kadar dinsiz miydi, neden ezan Arapça.. gibi.. Konuyu açarken de söylemiştim, bunları soran kimseler, 1000+ yıllık tarihi araştırmalılar. Diyelim ki onu araştırmak ağır geliyor, o halde bu forumdaki önceki yazışmaları okusalar yine yeterli. O da olmuyorsa, o halde onları özel olarak konuşmaya davet ediyorum. Bunların hiç birisine yanaşmıyorlarsa, cevaplarla ilgilenmiyorlar demektir. O halde neden bu sorulara cevap vermekle kendimi heder edeyim? Kaldı ki bu sorular peygamberin kendisine dahi soruluyordu zaten. Bu bilgiden yoksun değiliz Allah'a şükürler olsun.

magicxxL dedi ki:
Madem onların yanlış yolda olduğunu gördünüz duydunuz biliyordunuz doğru yolu bulmalarına neden vesile olmadınız derler mi?

Bizlerin, henüz kendimizi dahi yetiştirmemişken başkasını yetiştirmesi nasıl mümkün olabilir. Bizim elimizden gelen sadece doğruyu söylemektir, başkası inanmıyor diye Allah bizi cezalandıracak kadar zalim midir haşa? Allah, Hz. Muhammed'e dahi ne buyuruyor bakalım:

"Çünkü gerçekten sen, ölülere (söz) dinletemezsin ve arkasını dönüp kaçan sağırlara da çağrıyı işittiremezsin.

Ve sen körleri düştükleri sapıklıktan çekip hidayete erdirici değilsin; sen ancak, ayetlerimize iman edenlere (söz) dinletebilirsin, işte Müslüman olanlar bunlardır. (Neml Suresi, 79-81)

Ey Peygamber, kalpleri inanmadığı halde ağızlarıyla "İnandık" diyenlerle Yahudiler'den küfür içinde çaba harcayanlar seni üzmesin. Onlar, yalana kulak tutanlar, sana gelmeyen diğer topluluk adına kulak tutanlar (haber toplayanlar)dır. Onlar, kelimeleri yerlerine konulduktan sonra saptırırlar (Maide 41)

Onların demelerine karşı sen sabret ve onlardan güzel bir ayrılma tarzıyla (düşünce ve eylem bakımından köklü bir tutum) ile kopup-ayrıl. (Mümezzil Suresi, 10)

Gördüğün gibi Allah küfründe ısrarcı olanlardan ayrılmamızı istiyor. Zira kendisi değil mi ayetinde şöyle buyuran; "gözleri vardır ama görmezler, kulakları vardır ama duymazlar". O halde yukarıdaki ayette olduğu gibi, kulağı sağır olana neden duyurmaya çalışmakla kendimizi boşuna heder edelim?

Bu konuyla ilgili konuşmak istersen özel mesajlarla görüşelim, konu amacından dağılmasın. Wdpro isimli arkadaş da zaten senden sonra güzel bir yorum yapmış.

Rorschach dedi ki:
İnsan olmayı unutarak, 2-3 din egzersizi ile umduğunuz cenneti bulamazsınız beyler.

İşte tezimizi ıspatlayan bir ateist, yeni bir üye ve tüm mesajlarına bakın, hepsi de aşağılama dolu. Belli ki, sırf din kültürü bölümündeki konulardan rahatsız olduğu için üye olmuş. Bakın ne demiş;

Rorschach dedi ki:
faydalı olun, iyi insan olun, başkaları için iyi şeyler yapın. altıyüz bilmem kaç kere okunan arapça dualardan hiç birinize hayır gelmez.

Dinin özü, "bir Arapça duayı bilmem kaç yüz kere okumak" değil, "iyi insan" yetiştirmektir zaten. Hatta bir hadisimiz, "sizlerden en hayırlınız,i insanlara faydalı olanınızdır" der. Dinin özünü anlayamadığı için inananlara zavallı gözüyle bakan kimselerin, "iyi insan" dersi vermeye çalışması ne trajik bir durumdur.

Bakın bu şahsın üyelik tarihi 4 gün önce. :) Yani sadece bu konu için üye olmuş. Nedir bizlere doğruyu göstermeye mi çalışıyor? Elbette hayır, belli ki pis bir niyeti var, onu yaymaya çalışıyor.

Bu da bir başkası:
Helitron dedi ki:
bizimle birlikte tüm dünya yanlış kitapları okuyor o zaman!

Tüm dünya bir şeyi yapıyorsa, o şeyin doğru olduğunu mu söylüyorsunuz? Acaba bunun neresi bilimsel bir yaklaşım? :) O halde dünyanın çok azı ateist olduğuna göre, ateistlerin yanlış yaptığını söylemeniz lazım? Bizler ateistler gibi "filanca şunu yapıyor, ben de yapmalıyım" şeklinde hareket etmiyoruz, aklın ölçüleriyle hareket ediyoruz. Tabi ki aynı şeyi din için söyleyenler de olabilir, yani, "inançlılar ateistlerden daha çok, demek ki inançlı olmak daha doğru", bu onların kendi tezidir, din inancında böyle bir görüş yoktur.

Helitron dedi ki:
sen inançsızların herhangi bir dine inananlara göre çok çok az suç işlediklerini biliyor musun? hapishanelerde inançsızların diğerlerine göre neredeyse yok denecek kadar az olduğunu biliyor musun?

Peki sen bunun asıl sebebinin inançsızların dünyadaki sayısının çok az olması olduğunu biliyor musun? Dünyada diyelim ki 5 tane ateist var, bunlardan ikisi suç işlesin, diyelim ki 100 tane inançlı var bunlardan 5'i suç işlesin, "işte bak inançlılar daha suç işliyor" diyorsun öyle mi? Üstelik de, bir kimse bir dine inanıp o suçu işliyorsa, bunun insanın kendisinden değil de dinden kaynaklandığını söylemek için kanıtın nedir? Bir ateist suç işlediğinde, "bakın demek ki ateizm yanlışmış" denilmesini kendin komik bulmaz mısın?

Helitron dedi ki:
madem moderatör gitmemizi istiyor, gideriz biz de...

düşünce özgürlüğü de bir yere kadar başlığı böylece amacına ulaşmış oldu!
amaç farklı düşünenleri uzaklaştırmaktı ne de olsa.

Daha önce ateistlerle sayfalar dolusu yazıştık bu forumda, kimse de onlara kovucu davranmadı, gayet güzel bir dille karşılıklı konuştuk, ama istediklerini alamayınca "tatlı dil" kullanarak hakaret ve aşağılamaya başladılar. Bu konuyu açmamın amacı zaten, düşünce özgürlüğü adı altında bize yaptığınız hakaret ve aşağılamaları, çarpıtmaları ve kendi düşüncelerinizi bilimsellik adı altında insanlara yutturma çabası içinde olduğunuzu göstermekti. Yine sözün çarpıtılarak, "farklı düşünceleri istemiyorlar, düşünce özgürlüğü yok" şekline getirmen, konuyu açmamdaki tezi doğrudan ıspatlıyor.

Eğer amacım farklı düşünceleri uzaklaştırmak olsaydı, forumda yetkilerimin olduğu dönemde tümünü yasaklar, konularını ve mesajlarını da silerdim, halbuki ben onlarla konuşmayı tercih ettim. Önceki ateist yazışmalarını inceleyebilirsin bu konuda.

mkayan dedi ki:
ateist diye düşüncelerine tahammül edemediğiniz, derdini düzgün bir üslupla anlatmaya çalışan insanlara gösterdiğiniz tepkinin birazını aranızdaki bu tarz düşüncelere sahip, dini bu düzeye indirgeyen insanlara da gösterebilseniz ortada sorun kalmayacak...

ayrıca siz burada nasıl "siz çıkın aradan biz kendi kendimize takılırız" şeklinde kendinizden farklı düşünen insanları dışlayan bir tavır takınma hakkını buluyorsunuz.

Hakaret, aşağılama ve kötü niyet gösterisinde bulunmayan hiç bir ateiste kovucu davranılmadı, önceki konuları okumaya gerçekten gücünüz yetmiyorsa, o halde buyurun özel konuşalım. Konunun içerisinde zaten defalarca dile getirdiğim gibi, "düşünce özgürlüğü" veya "başkasının düşüncesine saygı" adı altında yutturulmaya çalışılan bazı düşüncelere ve kötü niyetlere engel olmaya çalışmaktır konunun özü. Yoksa sizin anladığınız gibi, "farklı düşünce olmasın, ateistleri hiç bir yerde konuşturmayalım" şeklinde bir düşünce şöyle dursun, bunun dışındaki ateistlerle kendim zaten günlerce yazıştım, forumun eski konularını görmüyor musunuz? Sizin sandığınız gibi olsa, başta ben onlara kötü davranırdım ve hatta o zaman forum yöneticisi olduğum için onları forumdan yasaklar ve konularını silerdim. Bunun yerine günlerce yazışmayı tercih ettim onlarla. Sürekli kendinize işleyen bir adalet anlayışınız var ve bizlere adalet öğretmeyi mi amaçlıyorsunuz?

Yani ateistlerin düşüncelerine izin vermemek gibi bir gayemiz yok, onların bizim düşüncelerimize hakaret etmelerini engelliyoruz, buna neden alınıyorsunuz? Kısacası asıl düşünce özgürlüğü talep eden bizleriz. Çünkü ateistler, inançlı kimselerin düşüncelerine saygı göstermiyorlar, bilakis sürekli dalga geçip hakaret ediyorlar. Hatta bunun için internet siteleri açıp oralarda ağız dolusu küfürler edip Kur'an ayetlerini ökenerek bir takım ahlaksız şiirler yazıyorlar. Yani bizim düşüncelerimize saygısızlık edip, üstüne bir de "ateistlere saygı gösterin" diyorlar.

Helitron dedi ki:
bu başlıkta da direkt soruyor ateist misiniz diye? cevap yazıyoruz...

Gittikçe, ortaya koyduğumuz argümanları desteliyorsunuz. Konun başlığı "ateist misiniz? hadi cevap verin" midir? Yoksa, "ateist misiniz? o halde bırakın tanrıyı gitsin". Yani ateistlere hitaben, "madem ateistsiniz, o halde tanrıyla haşır neşir olmayın" demektir.

Bu konuyu okuyup da, ateistlerden bir cevap beklediğimizi zannetmen, özellikle anlamazlıktan geldiğinin bir başka ıspatı. Zira konu boyunca "atesitseniz, bizler size karışmıyoruz, o halde siz neden sürekli tanrıyla haşır neşirsiniz" özünde bazı açıklamalar yapıp, "ateistseniz, tanrıyı bırakmanız, rahat olmanız gerekiyor" sonucuna ulaştığım halde, "sormuşlar cevap verelim" şeklinde bir anlayış içerisine giriyorsunuz. Herhalde konuda çarpıtacak bir şey bulamadık, bari başlığı çarpıtalım şeklinde bir düşünceye kapıldınız.

Bazı dindar olduğunu söyleyen kimselerin işledikleri suçları da bahane göstererek "demek ki din yanlışmış" sonucuna ulaşanlar, şunları da değerlendirmeliler;

- Filanca doktor çok kötü bir insan, demek ki doktorluk insanı insanlıktan çıkarıyor, doktor olmamak lazım.
- Falanca bilimadamı cinayet işledi, demek ki bilim insanlara cinayet işletiyor.
- Filankes Fizikçi, dolandırıcılık yaptı, demek ki Fizik kaka bir şey..

Bunlar size komik geliyor değil mi? O halde neden filanca müslüman suç işledi, demek ki müslümanlık kötü bir şey sonucuna ulaşıyorsunuz? Sizin düşündüğünüzü bizim düşünemeyecemizi mi sanıyorsunuz? Üstelik de o suç işleyen filanca müslümanların çoğu, "modern dünya"ya ayak uydurmuşlar yahut da sizlerin bu tezine argüman olmak için özellikle seçilmiş kimseler.

Çünkü görüyorum ki Hasan Sabbah ve Ömer Hayyam'ı örnek verecek kadar bilgisizsiniz. Bilimsel72 isimli birisi, yine sırf dini konuların peşinde dolanarak, "Semerkant kitabını okuyun" diyerek, bazı roman kitaplarındaki kurmacaları bize tarihi kanıt olarak sunacak kadar "bilimsel" davranmış. Şimdi Hasan Sabbah gibi, dinsiz olduğu halde özellikle inançlıymış gibi davranıp müslümanları kandıran bir kimseye bakıp "hmm demek ki din kötü bir şey" diyebiliyorsanız, bu aynı bir kimseyi öldürüp, sonra da onun cenazesinde göz yaşı dökmeye benziyor.

Helitron dedi ki:
"Ateist misiniz? Bırakın tanrıyı gitsin"
direkt kışkırtma amaçlı açılmış bir başlık, ben burda cevap hakkımı kullanıyorum...

susup pusup senin gibilerin ateist, agnostik veya panteistlere saldırıda bulunmasını mı izleyeyim?????

İşte ıspatın son noktası. Konu boyunca, uygun bir dille, "kardeşim madem tanrıya inanmıyorsunuz, o halde sürekli huzursuz olmanızın ve tanrıya bu kadar zaman harcamanızınm bir anlamı yok, madem dünya sadece bu hayattan ibaret, o halde tadını çıkarın" fikriyle açıklama yapmış olmama rağmen, "kışkırtma var, saldırı var" diyorsun. Acaba senin saldırı anlayışın, senin iyiliğinin düşünülmesi mi? Ateistlerle sayfalarca yazıştık bu forumda, acaba birini açıp okumuş musun?

Ateistler her fırsatta inançlı kimseleri küçümsüyor ve her fırsatta hakaret edip, değerli gördüğümüz şeyleri aşağılıyorlar, buna rağmen onlara uygun bir dille yaptıklarının hoş olmadığını anlatıyoruz ve sense "saldırı"yı bizlere isnat ediyorsun. Yani hem saldırıya uğrayan bizleriz, hem de mazlumu oynayan sizlersiniz.

Ateistler, özellkile müslülanlarla dalga geçmek için onlarca internet sitesi açıyorlar, hatta orada ağza alınmayacak küfürler eden kişiler buraya gelip sözde çok tatlı bir dille konuşarak kendileriyle çeliştikleri halde, onlara bu hakaretlerine karşılık kötü sözler söylemiyoruz.

Helitron dedi ki:
ha amacımı sorarsanız, benim ne misyonerlik amacım var ne de insanları inançlarından vaz geçirme niyetim var. tek istediğim inananların da gözlerini açmasıdır, bilime karşı düşmanlıklarından vaz geçmeleri...

Senden önce bu forumda bizlere hakaret eden bazı ateistler de aynı şeyleri söylemiş ve onlara gerekli şeyleri söylediğimizde şaşkınlıktan kafaları karışıp gitmişlerdi. Sizler sadece tarihi tekrarlamaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Halbuki önceki yazışmaları okusan, senden önce de bilimsel konuların konuşulduğunu ve ateistlerin cevap veremeyince hakaret yolunu seçtiklerini göreceksin. Bilime düşman olduğumuzu siz söylüyorsunuz, kendi kendinize bize fikir biçiyorsunuz. Merak ediyorum bu konuda kim nerede söylemiş bilime düşman olduğumuzu? :) Bizler bilime düşman değiliz, bilakis bilimi destekliyoruz. Bizim düşmanlığımız, bir şeye bilimsel ismi verilince ona hemenca inanmanız. Yani körükörüne bir inanç içindesiniz. Üstelik, dine göre zaten herşeyi Allah yaratmışken, dinin bilime düşmanlığı nasıl söz konusu olabilir? Bilakis, din bilime değil, bilimi kendi tekelinde zanneden bazı ateistler dine düşman olmuştur. Yani bilimi dine bir alternatif olarak görmeye başlamışlardır.

Ayrıca en çok şaşırdığım şey de, bir şeyin bilimsel bir açıklaması varsa, o şeyin tanrısal bir yönü olamaz sanıyorsunuz. Yani bizim düşmanlığımız, sırf tanrı yok diyebilmek için özellikle uydurulmuş bazı şeylere "bilimsel" etiketinin yapıştırılmış olması. Ama bu kimselerin akıl edemediği şey, sizin iddia ettiklerinizin tümü doğru bile olsa, bunların hiç birisi "demek ki tanrı yoktur" demeye yetmeyeceği gibi, sizleri komik duruma da düşürüyor. Örneğin siz otomobilin mucidine diyorsunuz ki, "hadi oradan, otomobili sen icat etmiş olamazsın, çünkü otomobil alüminyumdan olmuş, bu bilimsel bir gerçek". Bu konuda daha önce çok yazıştık, eğer kişisel konuşmak istersen, her zaman konuşabiliriz, seninle konuşmaya hazırım.

Helitron dedi ki:
başka bir arkadaş da bu tür forumlarda neden ortaya çıktığımızı sormuş. benim de sormak istediğim acaba bilgisayar haberleri olan bir sitenin forumunda din kültürü ve ahlak bilgisinin neden olduğu? muhtemelen tartışma konuları çok çıktığı içindir, bilemiyorum...

Öncelikle soruya soruyla karşılşık vererek cevap vermekten kaçtığını görüyorum. Ben senin soruna cevap vereyim; "bilgisayar haberleri olan bir sitenin forumunda din kültürü ve ahlak bilgisi neden var?" diye sormuşsun. Basit, çünkü müslümanlar, adı teknoloji sitesi olan bir foruma girip din kültürü diye bölüm açtırmadılar, başından beri zaten sistenin kendisi müslüman. :) Ama sizin yaptığınız, müslüman bir yere gelip, özellikle dini konularla ilgilenmeniz. Yani işinize geldiğinde sitenin teknoloji sitesi olduğunu söylüyorsunuz, ama gördüğümüz kadarıyla siteye üye olan ateistlerin en çok ve hatta tek uğradığı yer din bölümü. :)

Sürekli olarak dinle ilgili bir huzursuzluğunuz var. Eğer huzursuzluğunuz yoksai o halde tanrıyla bu kadar haşır neşir olmanızın tek bri mantıklı açıklaması olabilir, kötü bir niyetiniz var, özellikle kitlesel bir karışıklık yaratma derdindesiniz veya başka şeylere hizmet ediyorsunuz. Çünkü eğer tanrı yoksa, rahat olmalısınız, keyfinize bakmalısınız..

Ama yine de, bir çok nedenle ben de bu forumda din kültürü bölümünün açılmamasını savunmuştum, bu konumuzla pek ilgili değil.

intelic dedi ki:
İnançlı = Ahlaklı, İnançsız = Ahlaksız önyargısından kurtulamadığımız sürece, toplumsal barışın yakınından bile geçemeyeceğimiz çok açıktır!

En çok konuştuğumuz şeylerden bir tanesi. Halbuki bizim değil, bilakis ateistlerin böyle bir zannı var. "İnançlı = suçlu, İnançsız suçsuz" bak yukarıda yazan Helitron isimli arkadaş bunun bir kanıtı. Veya; "inançlı = cahil, inançsız = bilgili". Ya da "inançlı = akılsız, inançsız = bilimsel". Tekrar söylüyorum, hem müslümanlara saldırıyorlar, hem de kendileri saldırıya uğramış gibi mazlum rolü oynuyorlar. AKP konusunda değindiklerine gelince, bu konuda haklısın, ama yukarıda da açıkladığım gibi, doktor suç işledi diye doktorluk mesleğini suçlayamayacağın gibi, dindar olduğunu söyleyen bir kimse suç işledi diye dini de suçlayamazsın. Üstelik din en çok istismar edilen şeylerden biri. O yüzden müslümanlığı kötü göstermek için bir çok dinsiz veya Hirstiyan/Yahudi, müslümanmış gibi görünüp kitaplar yazıyor, müritler topluyorlar.

Rorschach dedi ki:
Kendinizi bu kadar önemli sanmayın yahu Yok oyuna gelmeyelim falan...

O halde neden buradasın? Madem önemli değiliz neden bizim peşimizdesin sürekli? :) Kötü niyetinizi ve cehaletinizi daha fazla nasıl aşikar edeceksiniz? Konuyu zaten bu yüzden yazdım, madem önemli değiliz, peşimizi bırakmanız gerekmiyor muydu? :)

Son olarak, müslüman kardeşlerime, abilerime, sözümü Soul1903 isimli kardeşimin alıntısıyla bitireceğim, özellikle dikkat çekmek istediğim bir şey var, bu mesajını 4üncü sayfada yazmış.
Soul1903 dedi ki:
elmacık nickli arkadaş yazının içinde müslümanlar için isimli bir başlık yazmış olmasına rağmen (özür dileyerek söylüyorum) altında yine gereksiz tartışmalar.

Şimdi sevgili Mehmet kardeşimden acizane rica ediyorum, bu tür şeylerin hiç birine müsade etmeden baştan konuyu sonlandırsın. Hatta bu konuyu da kilitlesin ve gerekirse diğer konuları silerken bu veya bunun gibi diğer konuları referans versin. Bunu bir saldırı zanneden kimseler ise, forumun heryerinde özgürce dolaşabiliyor olmalarının, uygun bir üslupla konuştuklarında onlara güzel bir dille cevap veriliyor olmasının özgürlükten de öte yeterince büyük bir rahatlık olduğunun farkına varmaları gerekir. Zira burada inançlı kimseler, inansızlara sırf inançsız diye kötü davranmıyorlar, bilakis inançsızlar onların değerlerine hakaret ettikleri için hiddetleniyorlar.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
http://74.125.77.132/search?q=cache...ın+delilleri&cd=10&hl=tr&ct=clnk&client=opera bunu da oku istersen bilim insanları nın düşünceleri var içinde albert einstein dahil
Verdiğiniz linkler hep Harun Yahya takma ismini kullanan Adnan Oktar isimli şahısa çıkmaktadır. Fakat benim islam inancıma göre bu kişi islam dışıdır çünkü kendisini mehdi ilan etmiştir.

Bu konunun en büyük yanlışı ise islamın evrimi reddettiği savıdır ki bu yanlıştır. İslam, hristiyanlık gibi akıl dışı kalmış, insanları cadı diye yakmış, para ve güç üzerine kurulmuş bir din değildir ve bilim (ilim) ile barışıktır.

İslam'da evrime karşı olmak Hıristiyanlığın ve Museviliğin etkisiyle gelişmiştir. Çünkü Evrim Teorisi, Hıristiyanlık teolojisini temelden sarsan bir teoridir. Müslümanların ise evrimden gocunacak bir yanları yok. Ama Müslümanlar, Hıristiyanların etkisinde kalarak bugün bu teoriye karşı durmaktadır. Hıristiyanlar, Allahı insan kabul ettikleri için, eğer insan maymundan türemişse; bu, dolaylı ya da doğrudan Tanrı'nın da maymundan gelmiş olabileceği görüşünü ortaya çıkaracağı için, evrime karşıdır. Bu nedenle akide olarak çok ters bir durum onlar için. İslam da bundan dolaylı etkilendi, oysa bizi sarsacak bir şeye değildir evrim.

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
yahu ne kadar okuduğunu anlamak istemeyen insanlarsınız!
sürekli saptırma, sürekli demagoji...
adam günlerdir ben bilinmezciyim diyor, sen adam panteizm in tanımını yaptı diye "bak sen de itiraf ettin" diyorsun.
adam elmayı tanımlasa da sen elmasın mı diyeceksin!
sürekli saptırmayı ben yapmıyorum o kişi yapıyor sorulara kaçak cevaplar veriyor madem ki kendisi bilinmezci neden yaratılmadan bahsediyor ben yazısına kendisine cevap verdim madem panteizmci değil kendisi neden arkasına sığınıyor hem sen neden kızıyorsun ben sana sormadim ki.

ahlatt

Asistan
Reaksiyon puanı
0
benim şahsi görüşüm mkayan isimli şahsın bu forumda durmasının artık bir espirisi kalmamıştır çünkü kendisi tamamen saptırma ve kardeşlerin aklını bulandırmaya yönelik davranmaktadır ve budurum fitneye sebeb vermektedir.

Helitron

Asistan
Reaksiyon puanı
0
öncekiler sadece belli bir kavme inmiştti aklın yerinde olsa kavrarsın biraz ama nerdee
kuranı kerim ise tüm alemlere inmiştir bunu bilmioysan sana ne diyiim ki ben
ayrıca inkar etmek çok kolay yok dersin çıkarsın için içinden mantık dışı dersin bitirirsin nefsine köle olup yaşarsın
aslında sen satanizmi müslümanlıka karsılastırıcak kada cahil kör birisin
ama satanist sizn giblere derler seytanın kölesi olmuş onun emirlerine kulak veren tiplersiniz
diyiceksinki hayır değilim ben şeytan kötülük emreden ama ben kötülük yapmıyorum tam olarak böyle değil şeytan insanları allah ve onun emirlerinden men etmeye çalşıır görüyorumki sende iyi iş çıkarmış öyleki seni de kullanıyo ama bu konuda başarılı olamıcaksınız şeytan zümreleri
anladığım kadrıyla sen somut olana deger veriyosun elle tutulmayan gözle görülmeyen senin için yoktur
ozaman saana şunu diyicem eger dediğimi yaparsan ve yanındaki şakşakcılarında yaparsa sana uyucam haklısın diyip özür dilicem
insanı insan yapan duygularıdır eger olmasalrdı hayvan bile olamazlardı sadece öylesin birer canlı olurlardı bence tarifi bile olmazdı merhamet sevgi sahiplenme bunlar hayvanalarda dahi var
senden istediğim tüm bu duyularını ve duygularını çıkar masanın üzerine koy aha buyur de bende sana inaniim
yok nasıl yappim dersen bende sana o senin sorunun eger varsa var olduğuna bukadar görmeden dokunmadan inanıyosan çıkarıcaksın bilimle somut deliller koyucaksın elle tutulur gözle görülür mantıkllı kesin cevaplar vericeksin

genetikciyim diyosun hangi genin ne işe yaradığını yada genetik hastalıkların hangisine çözüm bulundu yada kaçta kaçına çözüm bulundu yapmayın allah aşkına diyicem biraz anlamsız olucak allah nedir bilmiyosunuzki aşkınıda bilesiniz ama kendinize bu kötülüğü yapmayın

insanla hayvan arasındanki en büyük fark beynidir, duyguları, insafı, vicdanı hepsi burdana gelir, görmeye gelince, herşeyi duyu organlarımızla algılayacazdiye bişey yok ki, altu üstü kaç duyumuz var görme, duyma, dokunma,tat alma felan...
beyin duyuların işlendiği, algılamamızı sağlayan diğer organlar gibi herhangi bir organdır... diğerlerine göre işlevi daha özel olduğu için daha ön planda duruyor. sen beynini çıkar masaya koy bakalım ne göreceksin, ne vicdan kalıyor, ne duygu ne herhangi bir duyu...
elektriği de görmüyoruz ama gelişen bilim sayesinde elektronların hareketi ile gerçekleştiğini biliyoruz...
aynı şekilde sıcaklığı da görmüyoruz ama onu da ihssederek algılıyoruz... tek duyu organımız göz değil...

benim şeytanla bi alakam yok, en azından yanlış bişey yaptığımda şeytana uydum diye arkasına saklanma ihtiyacı duymuyorum, suçu kendimde buluyorum... ben satanizmin kategorisini zaten kesin çizgilerle koymadım, tartışalım dedim, sen böyle yorumlamışsın eyvallah...

of be kardeşim sen genetiği karşına alabilecek kadar atmasaydın keşke...
hangi hastalıklara çözüm bulunmuşmuş, sen kaç tane genetik hastalık biliyorsun ki, başına gelmeyen araştırıp bakmaz...
şu anda dünyada yüzlerce genetik hastalık daha anne karnına gelmeden yumurta ve sperm düzeyinde düzeltilerek çocukların sağlıklı olması sağlanıyor... çocuk sakatsa allahtandır deyip bir kenara bırakılmıyor...

sana güncel uygulamalar yapan bir hastanenin linkini göndereyim, bu sadece türkiyede bir hastane örneği, tüm dünyadaki hastanelerde benzer uygulamalar yapıldığını düşünürsen genetiğin ne kadar da ilerlemiş olduğunu göreceksin...
http://www.genetiktani.com/genetik_tani.htm?gclid=CP_xk-jSopkCFcMUzAodlk4tpw

son paragrafında genetik bilimininin gelişmesinden ne kadar rahatsız olduğunu görebiliyorum...
yineliyorum, bilim zaten bir arayıştır, neye neyin sebep olduğunu bulmak, bulunan probleme göre çözüm üretmektir...bir sürü genetik hastalığın çözümü bulunmuş, bulunmayanlar da tek tek çözülüyor... genetik bilimi daha yeni, dna 1953 te bulundu, takdir edersin ki biraz zaman tanımalısınız...
alanda bilim adamlarının yetişmesi, onların başkalarını yetiştirmesi, bunlar zaman alan şeyler...
ümit ediyorum ki çocuklarında herhangi bir genetik hastalık olmasın, genetik bilimine ihtiyaç duymayasın!!!

insanlar eski çağlarda pat diye uçak uçurmaya mı başladı? gözünüzü seveyim bırakın bu bilim düşmanlığını, gözünüzü açın biraz...

insan dna dizisi çıkartılmış, 30.000 civarında gen tanımlanmış, sen bana hangi gen ne işe yarar nerde bulunmuş diyorsun!!!
bunların cevabı binlerce sayfalık ansiklopedik bilgi demek...

bu linklerden istediğin bilgiye bak, hangi birine örnek vereyim?
http://www.newscientist.com/topic/genetics
http://www.sciencedaily.com/news/plants_animals/genetics/

nobody

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sanırım nobody arkadaşın bir özür borcu var çünkü bir müslüman bir kafire dahi sen kafir sin diyemez çünkü onun inkarcılık damarları kalkmasın diye fakat nobody kardeşim sen geçtim bir kafiri müslüman bir kardeşini kafirlikle suçluyorsun asıl bu Mü'min kardeşimize yakışmaz

Adnan Oktar için yazdıklarımdan bahsediyorsanız. Hz Muhammed (S.A.V) efendimize inanan ve onun yolunu izleyenler bu adamdan uzak dursunlar. Kendisi, Marmara üni.de okurken bizzat katıldığım toplantılarından birinde "Ben Peygamberin yarım bıraktığı işleri tamamlamak için geldim. Onun tekamülüyüm." demiştir ve o dakika kendisini islam dışı yapmıştır.

neydiyaaunuttum

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Selamlar.

Konuyu en son bıraktığımda bir sayfa idi. Şimdi sadece iki günde 9 sayfa olmuş ve hızla da ilerliyor. Ben mümkün olduğunda kendi çapımda konuya yazan arkadaşlarla fikir alışverişinde bulunup, konunun sonlandırılmasını isteyeceğim. Çünkü zaten diğer konular bu hale gelmesin diye açmış olduğum konunun sonu bile aynı oldu.

Çünkü görüyorum ki, ateist ya da agnostik bazı kimseler, içinde "din, iman, Allah" sözcükleri geçen her konuyu, ne anlattığına ve ne demek istediğine bakmadan, bir atışma yaratmak için fırsat biliyorlar. Sadece şu 9 sayfalık konu içerisinde bile kaç tane ateist yeni üye olmuş. Belki de daha önce gollum vakasında olduğu gibi, aynı kişiler sık sık yeni üyelikler alıp çokluk gösterisinde bulunmaya çalışıyorlardır.

Bu sebeplerle, bu konuda yazılmış olan dini şeylere hiç değinmeyeceğim. Hala bir takım kimseler bazı sorular soruyor, bazı arkadaşlar da cevaplandırmaya çalışıyorlar. Allah niye diğer kitapları koruyamadı, Muhammed 40 yaşına kadar dinsiz miydi, neden ezan Arapça.. gibi.. Konuyu açarken de söylemiştim, bunları soran kimseler, 1000+ yıllık tarihi araştırmalılar. Diyelim ki onu araştırmak ağır geliyor, o halde bu forumdaki önceki yazışmaları okusalar yine yeterli. O da olmuyorsa, o halde onları özel olarak konuşmaya davet ediyorum. Bunların hiç birisine yanamıyorlarsa, cevaplarla ilgilenmiyorlar demektir. O halde neden bu sorulara cevap vermekle kendimi heder edeyim? Kaldı ki bu sorular peygamberin kendisine dahi soruluyordu zaten. Bu bilgiden yoksun değiliz Allah'a şükürler olsun.

Bizlerin, henüz kendimizi dahi yetiştirmemişken başkasını yetiştirmesi nasıl mümkün olabilir. Bizim elimizden gelen sadece doğruyu söylemektir, başkası inanmıyor diye Allah bizi cezalandıracak kadar zalim midir haşa? Allah, Hz. Muhammed'e dahi ne buyuruyor bakalım:

"Çünkü gerçekten sen, ölülere (söz) dinletemezsin ve arkasını dönüp kaçan sağırlara da çağrıyı işittiremezsin.

Ve sen körleri düştükleri sapıklıktan çekip hidayete erdirici değilsin; sen ancak, ayetlerimize iman edenlere (söz) dinletebilirsin, işte Müslüman olanlar bunlardır. (Neml Suresi, 79-81)

Ey Peygamber, kalpleri inanmadığı halde ağızlarıyla "İnandık" diyenlerle Yahudiler'den küfür içinde çaba harcayanlar seni üzmesin. Onlar, yalana kulak tutanlar, sana gelmeyen diğer topluluk adına kulak tutanlar (haber toplayanlar)dır. Onlar, kelimeleri yerlerine konulduktan sonra saptırırlar (Maide 41)

Onların demelerine karşı sen sabret ve onlardan güzel bir ayrılma tarzıyla (düşünce ve eylem bakımından köklü bir tutum) ile kopup-ayrıl. (Mümezzil Suresi, 10)

Gördüğün gibi Allah küfründe ısrarcı olanlardan ayrılmamızı istiyor. Zira kendisi değil mi ayetinde şöyle buyuran; "gözleri vardır ama görmezler, kulakları vardır ama görmezler". O halde yukarıdaki ayette olduğu gibi, kulağı sağır olana neden duyurmaya çalışmakla kendimizi boşuna heder edelim?

Bu konuyla ilgili konuşmak istersen özel mesajlarla görüşelim, konu amacından dağılmasın. Wdpro isimli arkadaş da zaten senden sonra güzel bir yorum yapmış.

İşte tezimizi ıspatlayan bir ateist, yeni bir üye ve tüm mesajlarına bakın, hepsi de aşağılama dolu. Belli ki, sırf din kültürü bölümündeki konulardan rahatsız olduğu için üye olmuş. Bakın ne demiş;

Dinin özü, "bir Arapça duayı bilmem kaç yüz kere okumak" değil, "iyi insan" yetiştirmektir zaten. Bunu anlayamadığı için başkalarına zavallı gözüyle bakan kimselerin, "iyi insan" dersi vermeye çalışması ne trajik bir durumdur.

Bakın bu şahsın üyelik tarihi 4 gün önce. :) Yani sadece bu konu için üye olmuş. Nedir bizlere doğruyu göstermeye mi çalışıyor? Elbette hayır, belli ki pis bir niyeti var, onu yaymaya çalışıyor.

Bu da bir başkası:

Tüm dünya bir şeyi yapıyorsa, o şeyin doğru olduğunu mu söylüyorsunuz? Acaba bunun neresi bilimsel bir yaklaşım? :) O halde dünyanın çok azı ateist olduğuna göre, ateistlerin yanlış yaptığını söylemeniz lazım? Bizler ateistler gibi "filanca şunu yapıyor, ben de yapmalıyım" şeklinde hareket etmiyoruz, aklın ölçüleriyle hareket ediyoruz. Tabi ki aynı şeyi din için söyleyenler de olabilir, yani, "inançlılar ateistlerden daha çok, demek ki inançlı olmak daha doğru", bu onların kendi tezidir, din inancında böyle bir görüş yoktur.

Peki sen bunun asıl sebebinin inançsızların dünyadaki sayısının çok az olması olduğunu biliyor musun? Dünyada diyelim ki 5 tane ateist var, bunlardan ikisi suç işlesin, diyelim ki 100 tane inançlı var bunlardan 5'i suç işlesin, "işte bak inançlılar daha suç işliyor" diyorsun öyle mi? Üstelik de, bir kimse bir dine inanıp o suçu işliyorsa, bunun insanın kendisinden değil de dinden kaynaklandığını söylemek için kanıtın nedir? Bir ateist suç işlediğinde, "bakın demek ki ateizm yanlışmış" denilmesini kendin komik bulmaz mısın?

Daha önce ateistlerle sayfalar dolusu yazıştık bu forumda, kimse de onlara kovucu davranmadı, gayet güzel bir dille karşılıklı konuştuk, ama istediklerini alamayınca "tatlı dil" kullanarak hakaret ve aşağılamaya başladılar. Bu konuyu açmamın amacı zaten, düşünce özgürlüğü adı altında bize yaptığınız hakaret ve aşağılamaları, çarpıtmaları ve kendi düşüncelerinizi bilimsellik adı altında insanlara yutturma çabası içinde olduğunuzu göstermekti. Yine sözün çarpıtılarak, "farklı düşünceleri istemiyorlar, düşünce özgürlüğü yok" şekline getirmen, konuyu açmamdaki tezi doğrudan ıspatlıyor.

Eğer amacım farklı düşünceleri uzaklaştırmak olsaydı, forumda yetkilerimin olduğu dönemde tümünü yasaklar, konularını ve mesajlarını da silerdim, halbuki ben onlarla konuşmayı tercih ettim. Önceki ateist yazışmalarını inceleyebilirsin bu konuda.

Hakaret, aşağılama ve kötü niyet gösterisinde bulunmayan hiç bir ateiste kovucu davranılmadı, önceki konuları okumaya gerçekten gücünüz yetmiyorsa, o halde buyurun özel konuşalım. Konunun içerisinde zaten defalarca dile getirdiğim gibi, "düşünce özgürlüğü" veya "başkasının düşüncesine saygı" adı altında yutturulmaya çalışılan bazı düşüncelere ve kötü niyetlere engel olmaya çalışmaktır konunun özü. Yoksa sizin anladığınız gibi, "farklı düşünce olmasın, ateistleri hiç bir yerde konuşturmayalım" şeklinde bir düşünce şöyle dursun, bunun dışındaki ateistlerle kendim zaten günlerce yazıştım, forumun eski konularını görmüyor musunuz? Sizin sandığınız gibi olsa, başta ben onlara kötü davranırdım ve hatta o zaman forum yöneticisi olduğum için onları forumdan yasaklar ve konularını silerdim. Bunun yerine günlerce yazışmayı tercih ettim onlarla. Sürekli kendinize işleyen bir adalet anlayışınız var ve bizlere adalet öğretmeyi mi amaçlıyorsunuz?

Yani ateistlerin düşüncelerine izin vermemek gibi bir gayemiz yok, onların bizim düşüncelerimize hakaret etmelerini engelliyoruz, buna neden alınıyorsunuz? Kısacası asıl düşünce özgürlüğü talep eden bizleriz. Çünkü ateistler, inançlı kimselerin düşüncelerine saygı göstermiyorlar, bilakis sürekli dalga geçip hakaret ediyorlar. Hatta bunun için internet siteleri açıp oralarda ağız dolusu küfürler edip Kur'an ayetlerini ökenerek bir takım ahlaksız şiirler yazıyorlar. Yani bizim düşüncelerimize saygısızlık edip, üstüne bir de "ateistlere saygı gösterin" diyorlar.

Gittikçe, ortaya koyduğumuz argümanları desteliyorsunuz. Konun başlığı "ateist misiniz? hadi cevap verin" midir? Yoksa, "ateist misiniz? o halde bırakın tanrıyı gitsin". Yani ateistlere hitaben, "madem ateistsiniz, o halde tanrıyla haşır neşir olmayın" demektir.

Bu konuyu okuyup da, ateistlerden bir cevap beklediğimizi zannetmen, özellikle anlamazlıktan geldiğinin bir başka ıspatı. Zira konu boyunca "atesitseniz, bizler size karışmıyoruz, o halde siz neden sürekli tanrıyla haşır neşirsiniz" özünde bazı açıklamalar yapıp, "ateistseniz, tanrıyı bırakmanız, rahat olmanız gerekiyor" sonucuna ulaştığım halde, "sormuşlar cevap verelim" şeklinde bir anlayış içerisine giriyorsunuz. Herhalde konuda çarpıtacak bir şey bulamadık, bari başlığı çarpıtalım şeklinde bir düşünceye kapıldınız.

Bazı dindar olduğunu söyleyen kimselerin işledikleri suçları da bahane göstererek "demek ki din yanlışmış" sonucuna ulaşanlar, şunları da değerlendirmeliler;

- Filanca doktor çok kötü bir insan, demek ki doktorluk insanı insanlıktan çıkarıyor, doktor olmamak lazım.
- Falanca bilimadamı cinayet işledi, demek ki bilim insanlara cinayet işletiyor.
- Filankes Fizikçi, dolandırıcılık yaptı, demek ki Fizik kaka bir şey..

Bunlar size komik geliyor değil mi? O halde neden filanca müslüman suç işledi, demek ki müslümanlık kötü bir şey sonucuna ulaşıyorsunuz? Sizin düşündüğünüzü bizim düşünemeyecemizi mi sanıyorsunuz? Üstelik de o suç işleyen filanca müslümanların çoğu, "modern dünya"ya ayak uydurmuşlar yahut da sizlerin bu tezine argüman olmak için özellikle seçilmiş kimseler.

Çünkü görüyorum ki Hasan Sabbah ve Ömer Hayyam'ı örnek verecek kadar bilgisizsiniz. Bilimsel72 isimli birisi, yine sırf dini konuların peşinde dolanarak, "Semerkant kitabını okuyun" diyerek, bazı roman kitaplarındaki kurmacaları bize tarihi kanıt olarak sunacak kadar "bilimsel" davranmış. Şimdi Hasan Sabbah gibi, dinsiz olduğu halde özellikle inançlıymış gibi davranıp müslümanları kandıran bir kimseye bakıp "hmm demek ki din kötü bir şey" diyebiliyorsanız, bu aynı bir kimseyi öldürüp, sonra da onun cenazesinde göz yaşı dökmeye benziyor.

İşte ıspatın son noktası. Konu boyunca, uygun bir dille, "kardeşim madem tanrıya inanmıyorsunuz, o halde sürekli huzursuz olmanızın ve tanrıya bu kadar zaman harcamanızınm bir anlamı yok, madem dünya sadece bu hayattan ibaret, o halde tadını çıkarın" fikriyle açıklama yapmış olmama rağmen, "kışkırtma var, saldırı var" diyorsun. Acaba senin saldırı anlayışın, senin iyiliğinin düşünülmesi mi? Ateistlerle sayfalarca yazıştık bu forumda, acaba birini açıp okumuş musun?

Ateistler her fırsatta inançlı kimseleri küçümsüyor ve her fırsatta hakaret edip, değerli gördüğümüz şeyleri aşağılıyorlar, buna rağmen onlara uygun bir dille yaptıklarının hoş olmadığını anlatıyoruz ve sense "saldırı"yı bizlere isnat ediyorsun. Yani hem saldırıya uğrayan bizleriz, hem de mazlumu oynayan sizlersiniz.

Ateistler, özellkile müslülanlarla dalga geçmek için onlarca internet sitesi açıyorlar, hatta orada ağza alınmayacak küfürler eden kişiler buraya gelip sözde çok tatlı bir dille konuşarak kendileriyle çeliştikleri halde, onlara bu hakaretlerine karşılık kötü sözler söylemiyoruz.

Senden önce bu forumda bizlere hakaret eden bazı ateistler de aynı şeyleri söylemiş ve onlara gerekli şeyleri söylediğimizde şaşkınlıktan kafaları karışıp gitmişlerdi. Sizler sadece tarihi tekrarlamaktan başka bir şey yapmıyorsunuz. Halbuki önceki yazışmaları okusan, senden önce de bilimsel konuların konuşulduğunu ve ateistlerin cevap veremeyince hakaret yolunu seçtiklerini göreceksin. Bilime düşman olduğumuzu siz söylüyorsunuz, kendi kendinize bize fikir biçiyorsunuz. Merak ediyorum bu konuda kim nerede söylemiş bilime düşman olduğumuzu? :) Bizler bilime düşman değiliz, bilakis bilimi destekliyoruz. Bizim düşmanlığımız, bir şeye bilimsel ismi verilince ona hemenca inanmanız. Yani körükörüne bir inanç içindesiniz. Ayrıca en çok şaşırdığım şey de, bir şeyin bilimsel bir açıklaması varsa, o şeyin tanrısal bir yönü olamaz sanıyorsunuz. Yani bizim düşmanlığımız, sırf tanrı yok diyebilmek için özellikle uydurulmuş bazı şeylere "bilimsel" etiketinin yapıştırılmış olması. Ama bu kimselerin akıl edemediği şey, sizin iddia ettiklerinizin tümü doğru bile olsa, bunların hiç birisi "demek ki tanrı yoktur" demeye yetmeyeceği gibi, sizleri komik duruma da düşürüyor. Örneğin siz otomobilin mucidine diyorsunuz ki, "hadi oradan, otomobili sen icat etmiş olamazsın, çünkü otomobil alüminyumdan olmuş, bu bilimsel bir gerçek". Bu konuda daha önce çok yazıştık, eğer kişisel konuşmak istersen, her zaman konuşabiliriz, seninle konuşmaya hazırım.

Öncelikle soruya soruyla karşılşık vererek cevap vermekten kaçtığını görüyorum. Ben senin soruna cevap vereyim; "bilgisayar haberleri olan bir sitenin forumunda din kültürü ve ahlak bilgisi neden var?" diye sormuşsun. Basit, çünkü müslümanlar, adı teknoloji sitesi olan bir foruma girip din kültürü diye bölüm açtırmadılar, başından beri zaten sistenin kendisi müslüman. :) Ama sizin yaptığınız, müslüman bir yere gelip, özellikle dini konularla ilgilenmeniz. Yani işinize geldiğinde sitenin teknoloji sitesi olduğunu söylüyorsunuz, ama gördüğümüz kadarıyla siteye üye olan ateistlerin en çok ve hatta tek uğradığı yer din bölümü. :)

Sürekli olarak dinle ilgili bir huzursuzluğunuz var. Eğer huzursuzluğunuz yoksai o halde tanrıyla bu kadar haşır neşir olmanızın tek bri mantıklı açıklaması olabilir, kötü bir niyetiniz var, özellikle kitlesel bir karışıklık yaratma derdindesiniz veya başka şeylere hizmet ediyorsunuz. Çünkü eğer tanrı yoksa, rahat olmalısınız, keyfinize bakmalısınız..

Ama yine de, bir çok nedenle ben de bu forumda din kültürü bölümünün açılmamasını savunmuştum, bu konumuzla pek ilgili değil.

En çok konuştuğumuz şeylerden bir tanesi. Halbuki bizim değil, bilakis ateistlerin böyle bir zannı var. "İnançlı = suçlu, İnançsız suçsuz" bak yukarıda yazan Helitron isimli arkadaş bunun bir kanıtı. Veya; "inançlı = cahil, inançsız = bilgili". Ya da "inançlı = akılsız, inançsız = bilimsel". Tekrar söylüyorum, hem müslümanlara saldırıyorlar, hem de kendileri saldırıya uğramış gibi mazlum rolü oynuyorlar. AKP konusunda değindiklerine gelince, bu konuda haklısın, ama yukarıda da açıkladığım gibi, doktor suç işledi diye doktorluk mesleğini suçlayamayacağın gibi, dindar olduğunu söyleyen bir kimse suç işledi diye dini de suçlayamazsın. Üstelik din en çok istismar edilen şeylerden biri. O yüzden müslümanlığı kötü göstermek için bir çok dinsiz veya Hirstiyan/Yahudi, müslümanmış gibi görünüp kitaplar yazıyor, müritler topluyorlar.

O halde neden buradasın? Madem önemli değiliz neden bizim peşimizdesin sürekli? :) Kötü niyetinizi ve cehaletinizi daha fazla nasıl aşikar edeceksiniz? Konuyu zaten bu yüzden yazdım, madem önemli değiliz, peşimizi bırakmanız gerekmiyor muydu? :)

Son olarak, müslüman kardeşlerime, abilerime, sözümü Soul1903 isimli kardeşimin alıntısıyla bitireceğim, özellikle dikkat çekmek istediğim bir şey var, bu mesajını 4üncü sayfada yazmış.

Şimdi sevgili Mehmet kardeşimden acizane rica ediyorum, bu tür şeylerin hiç birine müsade etmeden baştan konuyu sonlandırsın. Hatta bu konuyu da kilitlesin ve gerekirse diğer konuları silerken bu veya bunun gibi diğer konuları referans versin. Bunu bir saldırı zanneden kimseler ise, forumun heryerinde özgürce dolaşabiliyor olmalarının, uygun bir üslupla konuştuklarında onlara güzel bir dille cevap veriliyor olmasının özgürlükten de öte yeterince büyük bir rahatlık olduğunun farkına varmaları gerekir. Zira burada inançlı kimseler, inansızlara sırf inançsız diye kötü davranmıyorlar, bilakis inançsızlar onların değerlerine hakaret ettikleri için hiddetleniyorlar.
tek kelimeyle süper cevaplar yazı içindeki sorulara bi zahmet cevap istiyorum nedeni ni niçinini bukadar sorguluyosunuz hani akılısnız yaa bu neden ne içinlerde bi cevap vermeniz lazım ayrıca konun sonlandırılmasın ıistemiyorum kendi adıma özellikle acan kişinin bunu demesini istemiyorum çünkü madem söylicekleri var o halde alacakları cevaplarda olucak bunların ardı arkası kesilmicek sen bunu sonlandırısın sonra gene açılır sonuna kadar gidilmeli bence

mkayan

Asistan
Reaksiyon puanı
0
sürekli saptırmayı ben yapmıyorum o kişi yapıyor sorulara kaçak cevaplar veriyor madem ki kendisi bilinmezci neden yaratılmadan bahsediyor ben yazısına kendisine cevap verdim madem panteizmci değil kendisi neden arkasına sığınıyor hem sen neden kızıyorsun ben sana sormadim ki.

kime sorduğun farkeder mi?
burası açık bir forum alanıysa yanlış gördüğüm veya katıldığım konulara müdahil olabilme hakkını kendim de görüyorum.

ayrıca ben maalesef dediğin durumun tam tersini görüyorum...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
178
Hala bir şeylerin bilimsel ıspatını yazıyorlar buraya.. :) Arkadaşlar, bu tartışmaları gereksiz yere yapıyorsunuz. Zira şu kadar gen var, demek ki tanrı yoktur demeniz ne kadar ilginç. :)

Bu bilimsel verilerin hepsinin bizim yanımızda değeri var, siz bilimsel bilgiye, bilimsel olmayan "tanrı yoktur" yorumunu kendiniz ekliyorsunuz, onu da bilimsel diye yutturmaya çalışıyorsunuz. :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...