Ateist Arkadaşların Dikkatine !

NymO

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Tek diyeceğim;
Eğer ALLAH c.c yoksa(haşaa!) ben bundan bisey kaybetmem.
Ama Ya Varsa, Sizler Hapı Yuttunuz Walla!!!

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
keske isledigimiz her turlu cevabi kendi bireysel birligimiz ve toplumsal butunlugmuz icin islesek. varsa yoksa cennet ve cehennem.

su sartlar altinda insanliga bir katkisi olmamis muminler mi insanligin gelisiminde herkesten cok emekte bulunmus allahsizlar mi hapi yuttu?

onemli olan ardinda guzel isim birakmaktir. o zaman mekanimiz cennet olur.

ayrica hapi yutmak nedir bana bir anlatabilir misiniz?

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
idealterror dedi ki:
keske isledigimiz her turlu cevabi kendi bireysel birligimiz ve toplumsal butunlugmuz icin islesek. varsa yoksa cennet ve cehennem.

su sartlar altinda insanliga bir katkisi olmamis muminler mi insanligin gelisiminde herkesten cok emekte bulunmus allahsizlar mi hapi yuttu?

onemli olan ardinda guzel isim birakmaktir. o zaman mekanimiz cennet olur.

ayrica hapi yutmak nedir bana bir anlatabilir misiniz?

http://forum.shiftdelete.net/index.php/topic,38992.new.html#new

şu konu senin için ayrıca Bir çok buluş müslüman ve Türklere aittir ancak sahip çıkılmadığı için batılılardan bilinmektedir.

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ne alaka?

sorumun cevabi bu degil, lutfen gereksiz provokasyon yapmayin.

son mesajiniza istinaden de: dogrudur. bilim deterministtir. hersey eskinin uzerine yenisinin konulmasi ile gelistirilir. ama bulunan yeni/eski sey olguyu teorize edenin ismi ile anilir. bilimin dini milliyeti yoktur, batili kesfetmis turk kesfetmis onemli degildir. onemli olan varolmus olmasidir. ustelik batililarin allahsiz oldugu imaasinda bulunmus olmaniz gayet luzumsuz. vesselam, newton kopernik filan gayet dindar insanlardir. imanlarinin verdigi sabirla buluslarini gerceklestirmislerdir.
burada kesiyorum, cunku forumun su anda tartisigimiz seyle hicbir alakasi yok.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49

Bu lafı sen demedin mi bende bu lafın yanlış diyorum sana insanlığa okadar hizmet verenleri gösterdim.

Ayrıca sanki bu tartıştığın konu yeri değil diyorsun senin yazdığın konunun yeri burası mı?

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
once sorumu dogru anlayin, ya da sorumu kullanarak kendi mesajinizin reklamini yapmayin.

efendim biri oturup bu konu altina kelalaka birseyler yazarsa izin verin de merak ettigim bir konuyu arkadasa sorayim. ama siz de sagolun eksik olmadiniz, konuyu bambaska bir yerden ele aldiniz.

konu basligi hakkinda tek yapabilecegim yorum ise, ateist arkadaslar istediklerine inanmakta ozgurdurler, ama nasil inanc fanatikleri varsa(tarikatlar filan) inancsizlik fanatiklerinin olmasi kacinilmazdir. fakat fanatizmin din kultur ahlak basligi altinda konusulmasi daha da abestir.

din kulturu adi ustunde, fanatizm yapmak degil fanatizm hakkinda dusunmektir, inanc kulturunu genisletmektir, baska inanclari da taniyip kendi inancinin niye en iyi oldugu konusunda fikir yurutmektir. bu anlamda burada 23 sayfa sait nursi filan gorunce 23 sayfa da budizm, hinduizm filan gormek istiyor insan. gormeyince de o zaman forumun adi islam dini kulturu ve ahlak bilgisi olsun istiyor.

zinarnet

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Berkin Bozdoğan dedi ki:
Merhaba,

Olaylar "benim inancım/inançsızlığım senin inancını/inançsızlığını döver" şekline ve cevap yetiştirme yarışmasına döndüğü sürece buradaki curcuna bitmez.

Bazı noktalara açıklık getirilmesi gerekiyor; ama ben burada yaparsam başka bir polemik başlayacak. Dolayısıyla yazıp yorulmanın, başkalarını yormanın âlemi yok. Ama şunu söylemek gerekiyor: Hiçkimseden kendi inancıyla ilgili olarak septik (şüpheci) davranarak analiz yapmasını beklemeyin. Bu konuda talepte bulunduğunuzda şiddetli cevaplar alıyorsanız şaşırmayın. Çünkü, adı üzerinde; inanç. İnançla bilgi arasındaki fark, (bildiğim ve anladığım kadarıyla) müminler için var olmayan bir noktadır. Tartışılmaz, sorgulanmaz kuralları kurcalayarak bir yere varılmayacaktır.

Biz görünce uyarmakla yükümlüyüz şeklindeki davranış biçimi, sizin için doğru ve güzel bir davranış olabilir; fakat aynı kişinin bin tane farklı kişi tarafından uyarıldığını düşünün. İnsan katil olur vallahi (bana yapılsa, ben seçmece olarak iki üç tanesini doğramıştım mesela).

Bunlardan çıkarılması gereken fikr şu: Sağduyu güzel birşeydir. siyasi sağ veya solla bir ilgisi yoktur. Bu kavram bizi güzel günlere götürür. Kitle iletişim araçlarından dinle (veya din karşıtlığıyla, fark etmez) ilgili herhangi bir konuda propaganda yapmak herkes tarafından hoş karşılanan birşey değildir. İnsanları "falanca düşünceyi taşıyor/taşımıyor" diye ayırır, etiketler, aşağılar veya haklarında olmadık fikirler belirtirseniz, T.C. kanunlarını, birçok erdemi, İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi'ni ve birçok dindeki hoşgörüyü hiçe saymış olursunuz. Üstüne üstlük, bunu dediğiniz kişi de size kendi görüşleriniz için aynısını yapar, yine kavga çıkar.

...ama kırmızılı gönderilere bakıyoruz ve görüyoruz ki sağduyu sahibi kişiler gittikçe azalıyor. Birbirini hakir görme gırla gidiyor.

Aferin, böyle devam edin.

Güzel günler dilerim.

Mükemmel bir bakış açısı...

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@idealterror

- keske isledigimiz her turlu cevabi kendi bireysel birligimiz ve toplumsal butunlugmuz icin islesek. varsa yoksa cennet ve cehennem.

su sartlar altinda insanliga bir katkisi olmamis muminler mi insanligin gelisiminde herkesten cok emekte bulunmus Allahsizlar mi hapi yuttu?

diye soruyorsunuz,

myefsane arkadaşımızda size cevabınızı veriyor ama siz işinize geldiğinizi kabullenip diğerlerine saçmalık demekten başka bir şey diyemiyorsunuz.
İlk önce siz okumayı öğrenin. Sorunuzun cevabı verildikten sonra baktınız işinize gelmiyor ya mantıksız dersiniz ya da ben onu sormadımki derseniz. Hep aynı masal. Berkin Bey'in söyledikleri de işinize öyle bir geliyorki mükemmel buluyorsunuz. Asla Objektif olamazsınız siz tamamıyla subjektif bir yaklaşımdasınız.

Bir kere Müslüman için varsa yoksa Cennet veya Cehennem değildir.
Amaç, Allah'ın rızasını kazanabilmektir. Müslümanlıktan alıp veremediğiniz nedir sizin? Bizim dinimiz; zinayı, hırsızlığı, içkiyi, kumarı, küfürü, dedikoduyu yasaklıyor ve anneye babaya "of" bile demeyin, hayvanlara eziyet etmeyin, komşusu açken tok yatan Müslüman değildir, akrabalarınızı, hastalarınızı ziyaret edin gibi çok iyilikler emrederken neresini kötü buluyorsunuz bunu da anlamıyorum. Niye uğraşıyorsunuz, kişiyi dinden çıkarmakla elinize ne geçecek ki sanki.
Kur'an da Cin denen bir varlık varken siz tutmuş dalga geçiyorsunuz. Çok şahit var onları gören... Siz görmediğiniz için yok değiller.

Hadi diyelim ( haşa! ) Kur'an-ı Peygamber Efendimiz ( SAV. ) yazdı ve uydurdu. Niye kendine bir krallık kurmadı da zenginlik içinde yaşamadı. Niye günlerce aç kaldı. Niye birçok kişi onun üstün ahlakından bahseden kitaplar yazdı. Ben hiç duymadım Peygamberimiz hakkında o şöyle kötüydü böyle kötüydü diyen birini.
Ona da uydurma dedik diyelim. Hz.Adem ( R.A. ), Hz. Musa ( R.A. ), Hz. İsa ( R.A ) hepsi mi uydurma yani. Bu insanlar birbirlerini görmeselerde kendi aralarında anlaşıp uydurma sayfalardan mı yola çıktılar. İnanç uğruna yollara düşüp ellerinde ne var ne yoksa verdiler, tebliğ ulaştırdılar ve türlü işkencelere katlandılar. Uydurma olduğunu bile bile nasıl katlanırlar, nasıl mücadele edebilirler. Boş boşuna savaş yapıp candan arkadaşlarını kaybettiler ( ki hepsi şehittir ) .

Sizlerden şunu rica ediyorum. İnanmıyor olabilirsiniz her daim karşımıza sizin gibi insanlar elbet çıkacaktır. Normal... ama sorduğunuz sorulara karşılık verilince görmezden geliyor ve sorduğum soru o değil diyorsunuz. Mantıksız diyorsunuz. Vur - kaç taktiği yapıyorsunuz. Objektif olun ya... Hani bir kişi aynı şeyi dese tamam derim mantıksız buluyor ama hepiniz aynı yanıtı verince demekki siz sabit cevaplar veriyorsunuz. Kalbiniz kabul etse de dilinizle söyleyemiyorsunuz.

Allah ( C.C. ) yardımcınız olsun... Hidayet nasip etsin inşAllah.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı sabahlar arkadaşlar;

@SonaDanoS arkadaşım;

Yazınızı sonuna kadar destekliyorum.
Ama sizde bilirsiniz ki;İslamiyetin veya şeriatın o kadar çok kuralları,hükümleri ve önerdiği yaşam biçimi var ki;
İnanın bir insan bir ömür harcasa yine hepsini öğrenmekle bitiremez.
Benim bildiklerim ise her müslümanın bilmesi gerekenlerden daha az bilgiye sahibim.
İnşallah bu kusurumuda en yakın zamanda telafi edeceğim.Ve en azından her müslümanın bilmesi gereken ilimi öğreneceğim.

Yukarıda belirttiğim gibi;
İslamiyetle ilgili
Hadis ilmi var,
Kelam ilmi var,
Fıkıh ilmi var,
Tefsir ilmi var,
Arapça gramer ilmi var,
İslami hukuk var,
Siyer ilmi var,
İslam tarihi var,

Varda var.

Şimdi bir ateist arkadaş bir hadis veya kurandan bir ayet meali belirtiyor.
Bunu anlatın diyor.Bunu açıklayın diyor.Bunda bir terslik var diyor.
Bu forumda hiç kimse ne arapça biliyor,ne tefsir ilmini biliyor,nede hadis ilmini biliyor.
Hal böyle olunca konu da ortada kalıyor.
Bu yüzden ben ateist arkadaşlardan rica ettim,burada dinimizle ilgili konular açmayın diye.

Sizin de belirttiğiniz gibi,inşallah ileride tecrübeli ve islami ilimlere haiz bir arkadaş gelir,o zaman ateist arkadaşlar da istediği gibi konu açıp mesaj yazarlar.

Saygılarımla

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Mehmet dedi ki:
Merhaba ateist ve dinsiz arkadaşlarım;

Bu forumun Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi moderatörü olarak, sizlere âcizane bir tavsiyede bulunmak istiyorum.

Sizler her şeyi bilimle veya ilimle ispatlamaya çalışan araştırmacı insanlarsınız.
Daha doğrusu inanmadığı gibi yaşayan insanlarsınız.
İnanmamaklılığınızın hakkını veren kişilersiniz.

Ya bizler;

Bizlerde eksik noksan bilgilerimizle inandığımızı yaşamaya çalışan kimseleriz.
Öncelikle bendeniz bir Müslüman olarak çok cahil ve bilgisiz bir kişiliğe sahibim.
Hele dinimizde o kadar çok mesele ve fıkhi konular var ki, inanın herhalde hepsini bilmek için en az birkaç tane üniversite bitirmem gerekir diye düşünüyorum.

Ateist ve dinsiz arkadaşlar;
Dediğim gibi inanmadığınız gibi yaşamak kolay,
Her şeyin üstüne somut değil diye bir çizgi çekersiniz, olur biter.
Gösterin dersiniz, gösteremeyiz olur biter.
İstediğinizi gibi, vicdanınızın elverdiği gibi hür ve hiçbir dinin kurallarına bağlı kalmadan yaşar gidersiniz.

Ya bizler;
Zaten (şahsım adına söylüyorum) üç kuruşluk eksik bilgilerim bana yetmiyor, bir de sizin ilmi ve felsefi sorularınıza cevap nasıl vereyim.(Keşke öğrenebilsem)
Gerçekten dini sorumluluklarım ve vazifelerim başımı aşmış durumda.

Eğer sizin amacınız hakikaten öğrenmekse ve suallerinizin cevabını merak ediyorsanız;
Bu iş için kurulmuş müessesemiz var. Diyanet İşleri Başkanlığı
Daha da cevap alamaz iseniz; Mısır’da El-Ezher Üniversitesi var.
Onlara sorun. Onlardan da cevap alamaz iseniz; inanmadığınız gibi yaşamaya devam edin.

Lütfen bizim inançlarımızla ilgili kafamızı karıştıracak, aklımıza şüphe düşürecek sorular sormayın. Dediğim gibi zaten sorumluluğumuz ve vazifemiz başımızdan aşkın.

Ama illa da sormaya ve yazmaya devam ederseniz; amacınızın bariz bir şekilde bağcıyı dövmek olduğu anlaşılır.
Bu forumda hiç kimseyi kimseye dövdürmeyiz.

Bizler 20–30 yaş arası daha inandıklarımızı yaşamakta güçlük çeken insanlarız.
Sizler bizlerden çok daha sorunsuz ve kuralsız yaşayan insanlarsınız.
Bu konuda sizler bizlerden bir adım öndesiniz.

Lütfen gidin denginizle, ilim ve bilim sahibi insanlarla tartışın.
Bende sizi ve sizin gibi düşünen insanları tebrik edeyim.

Yoksa sizin yaptığınız iş, sonuç olarak; ilkokul birinci sınıftaki çocuğu denklemleri sormak gibi bir şey.
Denklemleri ve soruları gidin, El-Ezher Üniversitesindeki hocalara sorun.

Artı olarak; Bizim sizden, dinimizi veya dinimizdeki yanlış gördüklerinizi öğrenmeye ihtiyacımız yok.
Aklımıza takılan sualler olursa, bunlar için kurulmuş kurumumuza sorarız.
Ve bu kurumumuzun yetiştirdiği insanlara sorarız.

Sonuç olarak bizim inandıklarımız bize (Yalan yanlış da olsa)
Sizin inanmadıklarınız size.

Lütfen artık daha fazla bu forumda dinimiz, inançlarımız ve kutsal değerlerimiz hakkında ateist olarak bir yazı yazmayın.
Sizlerden rica ediyorum.

Bırakın bizden bir kimse yazsın, diğeri onu alkışlasın.
Herhalde bu sizi ve sizin gibi düşünen insanları hiç ilgilendirmez. Bence gülüp geçin.

Saygılarımla
Mehmet

Yorumlamaya bile gerek duyulmuyan bir yazı olmuş ... Bu görüşlere aynen katılıyorum ..

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
özel.üye dedi ki:
@idealterror

- keske isledigimiz her turlu cevabi kendi bireysel birligimiz ve toplumsal butunlugmuz icin islesek. varsa yoksa cennet ve cehennem.

su sartlar altinda insanliga bir katkisi olmamis muminler mi insanligin gelisiminde herkesten cok emekte bulunmus Allahsizlar mi hapi yuttu?

diye soruyorsunuz,

myefsane arkadaşımızda size cevabınızı veriyor ama siz işinize geldiğinizi kabullenip diğerlerine saçmalık demekten başka bir şey diyemiyorsunuz.
İlk önce siz okumayı öğrenin. Sorunuzun cevabı verildikten sonra baktınız işinize gelmiyor ya mantıksız dersiniz ya da ben onu sormadımki derseniz. Hep aynı masal. Berkin Bey'in söyledikleri de işinize öyle bir geliyorki mükemmel buluyorsunuz. Asla Objektif olamazsınız siz tamamıyla subjektif bir yaklaşımdasınız.

Bir kere Müslüman için varsa yoksa Cennet veya Cehennem değildir.
Amaç, Allah'ın rızasını kazanabilmektir. Müslümanlıktan alıp veremediğiniz nedir sizin? Bizim dinimiz; zinayı, hırsızlığı, içkiyi, kumarı, küfürü, dedikoduyu yasaklıyor ve anneye babaya "of" bile demeyin, hayvanlara eziyet etmeyin, komşusu açken tok yatan Müslüman değildir, akrabalarınızı, hastalarınızı ziyaret edin gibi çok iyilikler emrederken neresini kötü buluyorsunuz bunu da anlamıyorum. Niye uğraşıyorsunuz, kişiyi dinden çıkarmakla elinize ne geçecek ki sanki.
Kur'an da Cin denen bir varlık varken siz tutmuş dalga geçiyorsunuz. Çok şahit var onları gören... Siz görmediğiniz için yok değiller.

Hadi diyelim ( haşa! ) Kur'an-ı Peygamber Efendimiz ( SAV. ) yazdı ve uydurdu. Niye kendine bir krallık kurmadı da zenginlik içinde yaşamadı. Niye günlerce aç kaldı. Niye birçok kişi onun üstün ahlakından bahseden kitaplar yazdı. Ben hiç duymadım Peygamberimiz hakkında o şöyle kötüydü böyle kötüydü diyen birini.
Ona da uydurma dedik diyelim. Hz.Adem ( R.A. ), Hz. Musa ( R.A. ), Hz. İsa ( R.A ) hepsi mi uydurma yani. Bu insanlar birbirlerini görmeselerde kendi aralarında anlaşıp uydurma sayfalardan mı yola çıktılar. İnanç uğruna yollara düşüp ellerinde ne var ne yoksa verdiler, tebliğ ulaştırdılar ve türlü işkencelere katlandılar. Uydurma olduğunu bile bile nasıl katlanırlar, nasıl mücadele edebilirler. Boş boşuna savaş yapıp candan arkadaşlarını kaybettiler ( ki hepsi şehittir ) .

Sizlerden şunu rica ediyorum. İnanmıyor olabilirsiniz her daim karşımıza sizin gibi insanlar elbet çıkacaktır. Normal... ama sorduğunuz sorulara karşılık verilince görmezden geliyor ve sorduğum soru o değil diyorsunuz. Mantıksız diyorsunuz. Vur - kaç taktiği yapıyorsunuz. Objektif olun ya... Hani bir kişi aynı şeyi dese tamam derim mantıksız buluyor ama hepiniz aynı yanıtı verince demekki siz sabit cevaplar veriyorsunuz. Kalbiniz kabul etse de dilinizle söyleyemiyorsunuz.

Allah ( C.C. ) yardımcınız olsun... Hidayet nasip etsin inşAllah.

inancsiz oldugumu nereden cikariyorsunuz?
allah'in varligini inkar ettigimi nereden cikariyorsunuz?
ve niye butun dusunce sisteminizi benim kafir oldugum yalani uzerine oturtuyorsunuz?

aferin size. azicik sorgulayici aykiri bakis acisi ile karsilasinca hemen dinsiz yaftasi yapistiriyorsunuz. mukemmelsiniz, sizden baska dunyada inanan yok.
azicik aklini kullanan her insan hayatini anlamlandirmak adina tanri'ya inanmayi secer, kimi de ayni mantiki degerlendirme sonucunda tanri'ya inanmaz.
siz mantiginizi kullaniyor musunuz? ama mantigini kullananlara dis bilemeyi iyi biliyorsunuz...

benim icin tanri'nin varligi yoklugu onemli degil, cunku tanri insandir, hayvandir bortudur bocektir. tanri her yerdedir/her yerdir. paranin bir yuzu yazi(evren) ise obur tarafi tura(tanri)dir.
var midir daha guzel bir izahi?
onun icin yasadigimiz an ve ortam cennet gibi olsun, ardimizda guzel bir isim ile anilalim.

tekrar dini butun olduguna inanan arkadaslardan ricam, ateistleri, onlara saldirmadan bir dinleyin, niye saldiriyorlar bir anlayin, bu kadar reaktif olmaniz sizi daha allah'a yakin yapmaz.
hosgoru ile yaklasan hos goru ile karsilanir.

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@ idealterorr
İnançsızsınız tabi ki bizim dinimize göre insana börtüğe böceğe tapar mı hiç insan ? Puta tapmak gibi birşey bu. İneğe tapmak gibi... Bize göre Allah'a inanmayan ( ki Allah kimseye benzemez ne börtüğe ne böceğe ) ona inanmayan kafir olarak anılır bunu sizde gayet iyi biliyorsunuz inkar etmeyiniz lütfen. Bu yüzden sizler ateist yani dinsiz olarak anılıyorsunuz. Mantığınıza saldırmıyorum ki sizde bende düşünce mi söylüyorum. Ne demişim ben iyi okuyunuz lütfen, sizin gibi insanlar elbet vardır ve olacaktır dedim. Mükemmel de değilim onu da nerden çıkardınız, hangi cümlemde hangi yorumumda ben çok mükemmelim dedim ki. Sizler kendinizi mükemmel olarak görüyor verilen her cevaba ne kadar cahilce diyorsunuz bunu iddia eden sizsiniz. Malesef verdiğiniz cevaplar benim yazdıklarımla hiç alakalı değil. Yani sizin deyiminizle - sorduğum sorunun cevabı bu değil... Reklamınızı üzerimden yapmayın. :D

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
özel.üye dedi ki:
@ idealterorr
İnançsızsınız tabi ki bizim dinimize göre insana börtüğe böceğe tapar mı hiç insan ? Puta tapmak gibi birşey bu. İneğe tapmak gibi... Bize göre Allah'a inanmayan ( ki Allah kimseye benzemez ne börtüğe ne böceğe ) ona inanmayan kafir olarak anılır bunu sizde gayet iyi biliyorsunuz inkar etmeyiniz lütfen. Bu yüzden sizler ateist yani dinsiz olarak anılıyorsunuz. Mantığınıza saldırmıyorum ki sizde bende düşünce mi söylüyorum. Ne demişim ben iyi okuyunuz lütfen, sizin gibi insanlar elbet vardır ve olacaktır dedim. Mükemmel de değilim onu da nerden çıkardınız, hangi cümlemde hangi yorumumda ben çok mükemmelim dedim ki. Sizler kendinizi mükemmel olarak görüyor verilen her cevaba ne kadar cahilce diyorsunuz bunu iddia eden sizsiniz. Malesef verdiğiniz cevaplar benim yazdıklarımla hiç alakalı değil. Yani sizin deyiminizle - sorduğum sorunun cevabı bu değil... Reklamınızı üzerimden yapmayın. :D
once bir ne demek istedigimi anlayin, sonra da adam gibi cevap verin. bir seyleri de bi tarafinizdan anlayip ya da anlamis gibi yapip da sonuna kahkaha koyarsniz ancak bu sizi hakli degil sig (hem de ne bicim) yapar ve cin olmadan adam carpamaya calisan insan haline sokar.

azicik dusunen insan taklidi yapin ya.
vazgectim, gorundugunuz gibi olun, sizi daha durust kilar en azindan.

ozur dilerim siz haklisiniz, ateist oldugumu farkedemisim...

sizin inandiginiz muslumanlik boyle ise demek ki ben musluman degilmisim
beni yuce gercege dondurdugunuz icin tesekkur ederim.

artik sizin dogrunuz benim icin mutlak dogru, ayrica reklamimi yaptigim icin benden daha inancli ozel uyeden ozur dilerim. hakikat megersem allah'da degil ozel.uye'de imis.
tasavuf inanci da sapkinlikmis...
breh breh

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
@idealterror,

( Benim yazdığım cümleye istinaden ) Yani sizin deyiminizle - sorduğum sorunun cevabı bu değil... Reklamınızı üzerimden yapmayın.

Verdiğiniz cevaba bakıyorumda bayağı sinirlenmişsiniz. Demekki insan nasıl sinirleniyormuş değil mi bu cümleye ? Ne kadar basit bir cümle olduğunu ve kaçamak bir cevap olduğunu anlamışsınız. Tebrikler.

İstediğim gibi gülmekte serbestim. Ağlarımda, gülerimde. Siz cinler nerede yaşar konusunda şeytanımsı bir işaret yaptığınızda ben birşey dedim mi.İfadeleri istediğim gibi kullanmakta özgürüm. Siz de kullanın efendim boşuna mı ifadeleri koydular siteye...

Bir siz düşünüyorsunuz zaten diğerlerinin hepsi cahil size göre. Hakikat Allah'tadır. Boşuna mı konuşuyoruz biz burada. Hiçbirşey anlayamamışsınız maleseff. İnanmanızı da beklemiyorum anlamanızı da artık. Tasavvuf inancıyla alakalı da sapkınlık demedim. Nereden uyduruyorsunz bunları. Dalga geçmekten başka birşey yapamıyorsunuz. Çevir kazı yanmasın...

Allah (C.C.) nasip ederse bir tefsirci arkadaşım var. Eğer hafta sonu İstanbul'a gelirse sizi onunla konuşturmayı çok arzu ediyorum. Ben onun kadar alim değilim. İnşAllah konuşturabilirim sizi. Burdaki fikirler kişisel sataşmaya dönüştü. Hiç de hoş değil. Silinmesi gereken cümleleriniz var ama sizden de bu beklenirdi elbet. Hiç de şaşırmadım.

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı sabahlar arkadaşlar;

Lütfen konumuzun dışına çıkmadan,seviyeli ve saygılı bir şekilde devam edelim.
Sizlerden rica ediyorum.

Saygılar

idealterror

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ozur dilerim kendi adima moderator bey.

ama biri gelip de sen ateistsin haberin yok derse ona oha derim.

**************************** bir de ********* ustte cikmaya calisirsa da buna uzulurum.
buradaki arkadaslar caresiz kalip uzulmek ile sinirlenmek arasindaki farki pek anlamiyorlar. malum yazi dili pek musait degil kimi duygulari betimlemeye.

bu da beni anlamak istemeyen, beni tefsircilere havale edenlere kapak olsun, bu konu altina yazdigim son mesajdir. gereksiz demagojiye sebebiyet verdiysem bin kere ozur dilerim.

bol kulturler, iyi ahlaklar
herkese akil fikir ihsan saglik

en cok da ********..

Mod.Not:Lütfen seviyeli yazalım.

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Sizi Allah'a havale ediyorum...

* bu da beni anlamak istemeyen, beni tefsircilere havale edenlere kapak olsun,
Tefsirci arkadaşım 7 sene Kur'an kursunda yaşayan bu işin eğitimini almış biridir. Sizin sorularınıza cevap verebileceği inandığım bir şahsiyettir. Bu yüzden öneri de bulundum. İstemezseniz konuşmazsınız ama bu derece ahlak haddini aşmanıza gerek yok.

Sakin olun, please.

*bol kulturler, iyi ahlaklar
*herkese akil fikir ihsan saglik

*en cok da ozel.uye'ye...

Amin diyorum. Ben mükemmel değilim. Öğreneceğim çok şey var.
Aynı temennileri size de dilerim...

kacakci

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ben köyde müezzinlik yaptım yardımcı olabilirim