Haber Atatürk'ün yatı Savarona haziran ayında denize indirilecek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

barisbiyik

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,044
GJ7qVE5W8AA28NA.jpg

Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Haziran ayı sonunda Savarona'nın deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri için seyir yapabilir hale gelmesinin planlandığını açıkladı.

Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Bu haberi Milli Savunma Bakanı'nın vermesi saçma zaten. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu işlerle ilgilenmesi lazım

barisbiyik

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,044
Bu haberi Milli Savunma Bakanı'nın vermesi saçma zaten. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu işlerle ilgilenmesi lazım
Kesinlikle ama yapılsın da böyle bir şey kim açıklarsa açıklasın diyoruz maalesef

Reaksiyon puanı
8,191
Gemi Savunma Bakanlığı envanterindeyse bundan doğal ne var? Ayrıca Savarona'nın deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri için seyir yapabilir hale gelmesinin planlandığı yazıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ne zamandan beri deniz eğitimi verir oldu :)

barisbiyik

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
2,044
Gemi Savunma Bakanlığı envanterindeyse bundan doğal ne var? Ayrıca Savarona'nın deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri için seyir yapabilir hale gelmesinin planlandığı yazıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ne zamandan beri deniz eğitimi verir oldu :)
Eğitimin yanında müze olarakta kullanılacağı söyleniyor.

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Milli Eğitim Bakanlığı da girdi şimdi işin içine 🤣
Mesaj otomatik birleştirildi:

Savarona lüks yatının sat komando eğitimi için mantıklı olduğunu sanmıyorum
Yine en iyisini savunma bakanımız bilir tabi

Reaksiyon puanı
8,191
Eğitimin yanında müze olarakta kullanılacağı söyleniyor.
Savunma Bakanlığı bünyesinde de bu tarz şeyler yapılıyor. Askeri müzeler, savaş gemileri vs.
Milli Eğitim Bakanlığı da girdi şimdi işin içine 🤣
Mesaj otomatik birleştirildi:

Savarona lüks yatının sat komando eğitimi için mantıklı olduğunu sanmıyorum
Yine en iyisini savunma bakanımız bilir tabi
Meb ne alaka? Savunma Bakanlığının bünyesinde olmasının çok yüksek ihtimalde olduğu için bu olayın olduğunu ve normal olduğunu söylüyorum ancak bu basit konu neden uzatmaya ihtiyaç duydun anlamadım :D Çanakkalede de askeri bir mayın gemisi müze olarak kullanılıyor. Orada görevli askeri personeller Kültür ve Turizm bakanlığına mı bağlı yani ? :D

lordare

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
1,931
Savunma Bakanlığı bünyesinde de bu tarz şeyler yapılıyor. Askeri müzeler, savaş gemileri vs.

Meb ne alaka? Savunma Bakanlığının bünyesinde olmasının çok yüksek ihtimalde olduğu için bu olayın olduğunu ve normal olduğunu söylüyorum ancak bu basit konu neden uzatmaya ihtiyaç duydun anlamadım :D Çanakkalede de askeri bir mayın gemisi müze olarak kullanılıyor. Orada görevli askeri personeller Kültür ve Turizm bakanlığına mı bağlı yani ? :D
Nusret Mayın Gemisi çürümeye yüz tutulmuşken dönemin Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından satın alınıp restore edilmiş ve Mersin Tarsus'ta müze haline getirilmiştir. Tarsus Belediye'sine aittir.
Bence çok güzel bir müze de oldu. Gidilmesini tavsiye ederim :)
Çanakkale'deki müze, geminin aslı olmayıp aslına benzer üretilmiş bir replikadır.
Aslında Savarona da bunun gibi bir müze olabilirdi. Yine de elbette askeriyemizin varlıklarının artması bizleri mutlu eder :)

Reaksiyon puanı
8,191
Nusret Mayın Gemisi çürümeye yüz tutulmuşken dönemin Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından satın alınıp restore edilmiş ve Mersin Tarsus'ta müze haline getirilmiştir. Tarsus Belediye'sine aittir.
Bence çok güzel bir müze de oldu. Gidilmesini tavsiye ederim :)
Çanakkale'deki müze, geminin aslı olmayıp aslına benzer üretilmiş bir replikadır.
Aslında Savarona da bunun gibi bir müze olabilirdi. Yine de elbette askeriyemizin varlıklarının artması bizleri mutlu eder :)
Çanakkaleliyim bana anlatmanıza gerek yok :) Ana gemiden bahsetmiyorum şu an hali hazırda Çanakkalede bulunan ve işletmecisinin Savunma Bakanlığında olan gemiden bahsediyorum. İplerle karaya bağlıya şimdi siz onu tarım bakanlığına bağlayalım da istersiniz diye uzatmak istemiyorum :D

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...