Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Haziran ayı sonunda Savarona'nın deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri için seyir yapabilir hale gelmesinin planlandığını açıkladı.
Siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?
Kesinlikle ama yapılsın da böyle bir şey kim açıklarsa açıklasın diyoruz maalesefBu haberi Milli Savunma Bakanı'nın vermesi saçma zaten. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu işlerle ilgilenmesi lazım
Gemi Savunma Bakanlığı envanterindeyse bundan doğal ne var? Ayrıca Savarona'nın deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri için seyir yapabilir hale gelmesinin planlandığı yazıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ne zamandan beri deniz eğitimi verir olduBu haberi Milli Savunma Bakanı'nın vermesi saçma zaten. Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın bu işlerle ilgilenmesi lazım
Eğitimin yanında müze olarakta kullanılacağı söyleniyor.Gemi Savunma Bakanlığı envanterindeyse bundan doğal ne var? Ayrıca Savarona'nın deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri için seyir yapabilir hale gelmesinin planlandığı yazıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ne zamandan beri deniz eğitimi verir oldu![]()
Milli Eğitim Bakanlığı da girdi şimdi işin içineGemi Savunma Bakanlığı envanterindeyse bundan doğal ne var? Ayrıca Savarona'nın deniz eğitimleri ve tanıtım faaliyetleri için seyir yapabilir hale gelmesinin planlandığı yazıyor. Kültür ve Turizm Bakanlığı ne zamandan beri deniz eğitimi verir oldu![]()
Savunma Bakanlığı bünyesinde de bu tarz şeyler yapılıyor. Askeri müzeler, savaş gemileri vs.Eğitimin yanında müze olarakta kullanılacağı söyleniyor.
Meb ne alaka? Savunma Bakanlığının bünyesinde olmasının çok yüksek ihtimalde olduğu için bu olayın olduğunu ve normal olduğunu söylüyorum ancak bu basit konu neden uzatmaya ihtiyaç duydun anlamadımMilli Eğitim Bakanlığı da girdi şimdi işin içine
Mesaj otomatik birleştirildi:
Savarona lüks yatının sat komando eğitimi için mantıklı olduğunu sanmıyorum
Yine en iyisini savunma bakanımız bilir tabi
Nusret Mayın Gemisi çürümeye yüz tutulmuşken dönemin Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından satın alınıp restore edilmiş ve Mersin Tarsus'ta müze haline getirilmiştir. Tarsus Belediye'sine aittir.Savunma Bakanlığı bünyesinde de bu tarz şeyler yapılıyor. Askeri müzeler, savaş gemileri vs.
Meb ne alaka? Savunma Bakanlığının bünyesinde olmasının çok yüksek ihtimalde olduğu için bu olayın olduğunu ve normal olduğunu söylüyorum ancak bu basit konu neden uzatmaya ihtiyaç duydun anlamadımÇanakkalede de askeri bir mayın gemisi müze olarak kullanılıyor. Orada görevli askeri personeller Kültür ve Turizm bakanlığına mı bağlı yani ?
![]()
Çanakkaleliyim bana anlatmanıza gerek yokNusret Mayın Gemisi çürümeye yüz tutulmuşken dönemin Tarsus Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından satın alınıp restore edilmiş ve Mersin Tarsus'ta müze haline getirilmiştir. Tarsus Belediye'sine aittir.
Bence çok güzel bir müze de oldu. Gidilmesini tavsiye ederim
Çanakkale'deki müze, geminin aslı olmayıp aslına benzer üretilmiş bir replikadır.
Aslında Savarona da bunun gibi bir müze olabilirdi. Yine de elbette askeriyemizin varlıklarının artması bizleri mutlu eder![]()