Atatrkn Dini Hayat Gizleniyor mu ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AYT@C
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

kutadgu bilig

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Son olarak TSK, bütün tezgahların farkında yakında sizi pataklayacak. Haberiniz olsun. Haydi çocuklar ben gidiyorum. Size tatlı rüyalar...

Bu arada uykunuzu iyi alın uykusuz haliniz hiç çekilmiyor;)

gokhankayaci

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Bir arkadaşımız daha ilk sayfada demiş ki, Bana gül mü Atatürk mü namaz kılmıştır diye sormayacaklar.. Bana SEN NAMAZ KILDIN MI diye soracaklar..

Birincisi Atatürk'Ün kişiliği hakkında konuşan kişilere tek cevap Varlığınızı onun ileri görüşlülüğüne, varlığınızı onun askeri planlarına, varlığınızı ona ve silah arkadaşlarına borçlusunuz..

İyi veya kötü.. Dinci veya dinsiz.. Sizi yahudilerin hristiyanların v.b. inançların arasında durmanızı sağlayan Kişidir! Hani sevmeyenler yediremeyenler var Atatürk'ü o olmasaydı sen Türk olabilecekmiydin ? Yunanistan'da doğsaydın müslüman olabilecekmiydin ?...

Anlat anlat bitmez bu konular..

Ha birde zorhak mıydı arkadaşımızın kullanıcı adı tam anımsayamadım şuan da başlık altında bir yorumun var ilgili sonra ha bire birisine laf yetiştirmek.. Konu ile ilgili birşey yazmayacaksan hiç yazma.. Özel mesaj atabilirsin kişinin kendisine.. pcmaster ve bir arkadaş daha var onlarda aynı kişiye cevap vermişler ama hiç yoktan yorumları var Olumlu veya olumsuz.. Sende birşeyler katarsan okurken boşuna kalabalık yapmaz bari yazılar gözümüze.. Ha bunu sana neden diyorum Sen konulara katılan birisisin bırak diğerlerinden farkın olsun..

Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!
Mustafa Kemal ATATÜRK

quasimodo

Profesör
Reaksiyon puanı
57
Arkadaşlar sizler Atatürk'ün hayatınımı okudunuz?
Cumhuriyet tarihini mi okudunuz?
Hayır zannettiniz.Size inönü bayar çetesi tarafından yutturulanları okudunuz.Tarih çarpıtılmıştır.
Amaç Türkiyenin Atatürkün vefatından sonra bu çete tarafından yönetilebilmesi için Önce Atatürk'ün yapmadıkları ona mqal edilmiş elinde rakı kadehi leblebiyle gezer imajı yutturulmuş sonra din ve ahlak konusundaki yalanlarla halkımız kendisine ait büyük bir değerden uzaklaştırılmıştır.
Atatürk ölmüştür kıyameti kopmuş ve ameliyle rabbisiyle başbaşadır.
Bir islam ülkesini küffar olmaktan kurtulmasına vesile olmuştur.
Camiilerimizde cum'a yı kılabiliyorsak onların vesilesiyledir babalarımızın adları müslüman adıysa keza öyle
genç arkadaşlarıma önerim
Atatürk'ü o rezillerin yutturmacalarından değil başka kaynaklardan öğrenin ve kıymetini bilin sakın olaki ruhunu incitecek kelimeler kullanmayın
bu yazı geçerliliğini koruyor ekleyecek birşey yok

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Son olarak TSK, bütün tezgahların farkında yakında sizi pataklayacak. Haberiniz olsun. Haydi çocuklar ben gidiyorum. Size tatlı rüyalar...

Senin ve senin gibilerin SÖZDE ATATÜRKCÜLÜK adı altında Yürüttüğünüz MaRKİST VE LENİNİST Yapiyi kabullendirme modası geçti . Bu ülke sizin ideallariniz için uygun bir ülke. Bu ülke sizin istediğiniz Atatürkçülükle değil ( bana göre sizinki inöcülük oynamaktan baska bir şey değil) , gerçek Atatürkcülük prensibiyle yönetilecektir bundan böyle.

Bombalara inanmaman normal cunku bombaları gomenlerde seninle aynı zihniyeteeki insanlar. Öyle ki ülkeyi sevdiklerini iddaa ederler, ülke adına düzenledikleri gösterilerede Atatürk Resminin önünde Lenin vardır ? Bu mudur sizin Atatürkçülüğünüz ?

Atatürkcüyüz demeseniz bari . Kemalist değiliz Leninistiz deseniz tamam dicem en azından samimiler. Ama siz fikirlerinizi bile acıkca söyleyemeyen korkaklardan başka bir şey değilsiniz ?
Sizin için Atatürkük Leninden, Deniz Gezmişten sonra gelir. Ama sırf yaptıklarınızı meşrulaştırmak için üzerinize Atatürk kalkanını geçirip Atamın Kemiklerini sızlatmaktan başka işe yaramazsınız. Sizin gibi Leninist Markist düşünçeyi savunmayıp Atatürkü gerççekten fikirleriyle benimseyenleri Yobaz bile yapabilirsiniz ..

Son bir kıssa. ! Artık ordu Sizin gibi vatan hainleriin yanında değil Halkın yanında Bu ülkede darbe yapılacak br ortam yok. Darbeciler Kodese.. Siz kendi Hayal ütopyanızda Darbelerinizi yapın...

Kolay Gelsin ..

kutadgu bilig

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Senin ve senin gibilerin SÖZDE ATATÜRKCÜLÜK adı altında Yürüttüğünüz MaRKİST VE LENİNİST Yapiyi kabullendirme modası geçti . Bu ülke sizin ideallariniz için uygun bir ülke. Bu ülke sizin istediğiniz Atatürkçülükle değil ( bana göre sizinki inöcülük oynamaktan baska bir şey değil) , gerçek Atatürkcülük prensibiyle yönetilecektir bundan böyle.

Bombalara inanmaman normal cunku bombaları gomenlerde seninle aynı zihniyeteeki insanlar. Öyle ki ülkeyi sevdiklerini iddaa ederler, ülke adına düzenledikleri gösterilerede Atatürk Resminin önünde Lenin vardır ? Bu mudur sizin Atatürkçülüğünüz ?

Atatürkcüyüz demeseniz bari . Kemalist değiliz Leninistiz deseniz tamam dicem en azından samimiler. Ama siz fikirlerinizi bile acıkca söyleyemeyen korkaklardan başka bir şey değilsiniz ?
Sizin için Atatürkük Leninden, Deniz Gezmişten sonra gelir. Ama sırf yaptıklarınızı meşrulaştırmak için üzerinize Atatürk kalkanını geçirip Atamın Kemiklerini sızlatmaktan başka işe yaramazsınız. Sizin gibi Leninist Markist düşünçeyi savunmayıp Atatürkü gerççekten fikirleriyle benimseyenleri Yobaz bile yapabilirsiniz ..

Son bir kıssa. ! Artık ordu Sizin gibi vatan hainleriin yanında değil Halkın yanında Bu ülkede darbe yapılacak br ortam yok. Darbeciler Kodese.. Siz kendi Hayal ütopyanızda Darbelerinizi yapın...

Kolay Gelsin ..
Yazdıklarımı düzgün oku nerede marksizm, leninizm geçiyor. Bana elbise yakıştırmaktan artık vazgeçin. Komünizmle uzaktan yakından alakam yoktur. Bir daha böyle aptalca suçlamalarda bulunmayın.

Ben Atatürk milliyetçisiyim. Bazıları gibi naylondan Atatürkçü değilim. Atatürkçü değilseniz bari başkalarının Atatürkçülüğünü sorgulamayın. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Boş beleş sallamanın kimseye yararı yoktur.

Ayrıca kafanızı komünistlerle bozmuşsunuz merak ediyorum o insanlar size ne yaptı. Bir ideolojiyi alt edemeyince saldırma üslubunu artık bırakın. Karşı düşünceleriniz varsa beğenmediğiniz düşünceleri çürütün. Çürütemediğiniz düşüncelere küfür etmeyi ve saldırmayı da artık bırakın. Atatürkçülüğümü sorgulayanın alnını karışlarım...

Seviyeyi daha fazla düşürmeyin. Burası "Atatürk Köşesi" başlığa uygun yorumlarda bulunun.

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yazdıklarımı düzgün oku nerede marksizm, leninizm geçiyor. Bana elbise yakıştırmaktan artık vazgeçin. Komünizmle uzaktan yakından alakam yoktur. Bir daha böyle aptalca suçlamalarda bulunmayın.

Ben Atatürk milliyetçisiyim. Bazıları gibi naylondan Atatürkçü değilim. Atatürkçü değilseniz bari başkalarının Atatürkçülüğünü sorgulamayın. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmayın. Boş beleş sallamanın kimseye yararı yoktur.

Ayrıca kafanızı komünistlerle bozmuşsunuz merak ediyorum o insanlar size ne yaptı. Bir ideolojiyi alt edemeyince saldırma üslubunu artık bırakın. Karşı düşünceleriniz varsa beğenmediğiniz düşünceleri çürütün. Çürütemezsen böyle saçma sapan yazı yazarsın. Atatürkçülüğümü sorgulayanın alnını karışlarım...

Seviyeyi daha fazla düşürmeyin. Burası "Atatürk Köşesi" başlığa uygun yorumlarda bulunun.
Benim fikirlerle sorunum yok .. Komünislede aynı vatanı paylasirim . Hattta aynı evide paylasirim , paylastimda. Ama o acıkca Leninci oldugunu belli ediyordu. Cogu gibi Atatürk arkasına sıgınmıyordu.. Atatürk miliyetciliğini iyi öğrenmeni öneriyorum sana ..

Atatürk milleyetciliği milleti yok saymak demek değildir. Ee sen Ordu GÖREVEEE DİYE Bağırarak zaten milleti yok sayanlardan değil misin? Daha neyin savunmasını yapiyorsun ?

Not : Atatürk köşesi oldugunun farkındayım . Konuyuda uzun zaman önce ben açmıştım zaten ..

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Bir arkadaşımız daha ilk sayfada demiş ki, Bana gül mü Atatürk mü namaz kılmıştır diye sormayacaklar.. Bana SEN NAMAZ KILDIN MI diye soracaklar..

Birincisi Atatürk'Ün kişiliği hakkında konuşan kişilere tek cevap Varlığınızı onun ileri görüşlülüğüne, varlığınızı onun askeri planlarına, varlığınızı ona ve silah arkadaşlarına borçlusunuz..

İyi veya kötü.. Dinci veya dinsiz.. Sizi yahudilerin hristiyanların v.b. inançların arasında durmanızı sağlayan Kişidir! Hani sevmeyenler yediremeyenler var Atatürk'ü o olmasaydı sen Türk olabilecekmiydin ? Yunanistan'da doğsaydın müslüman olabilecekmiydin ?...

Anlat anlat bitmez bu konular..

Ha birde zorhak mıydı arkadaşımızın kullanıcı adı tam anımsayamadım şuan da başlık altında bir yorumun var ilgili sonra ha bire birisine laf yetiştirmek.. Konu ile ilgili birşey yazmayacaksan hiç yazma.. Özel mesaj atabilirsin kişinin kendisine.. pcmaster ve bir arkadaş daha var onlarda aynı kişiye cevap vermişler ama hiç yoktan yorumları var Olumlu veya olumsuz.. Sende birşeyler katarsan okurken boşuna kalabalık yapmaz bari yazılar gözümüze.. Ha bunu sana neden diyorum Sen konulara katılan birisisin bırak diğerlerinden farkın olsun..

Ne Mutlu TÜRK'üm Diyene!
Mustafa Kemal ATATÜRK

Biz Atatürkçülük maskesini takıp ortalığı karıştıranlara mantıklı yorumlar yaptık elbette.Belki senin haberin yok ama bu Kutadgubilig rumuzlu arkadaşın daha önceki niklerinde de aynı tarz tahrik edici yorumlarına çoğu kez rastladık.Karşısındakinin paragraflarca açıklama yapmasını hiçe sayarak aradan bir cümleyi cımbızla çeker yine saldırgan yorumlara devam eder.

Bu sebepten dolayı arkadaşa laf yetiştirmekten bıktık.Artık ona onun anladığı dilden konuşuyoruz.

Ve bundan hiç pişman değilim.Çünki 600 e yakın mesajım var bu gibi yorumları sadece bu kutadgubilig rumuzlu şahsa yazdım.

kutadgu bilig

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim fikirlerle sorunum yok .. Komünislede aynı vatanı paylasirim . Hattta aynı evide paylasirim , paylastimda. Ama o acıkca Leninci oldugunu belli ediyordu. Cogu gibi Atatürk arkasına sıgınmıyordu.. Atatürk miliyetciliğini iyi öğrenmeni öneriyorum sana ..

Atatürk milleyetciliği milleti yok saymak demek değildir. Ee sen Ordu GÖREVEEE DİYE Bağırarak zaten milleti yok sayanlardan değil misin? Daha neyin savunmasını yapiyorsun ?
Oooo seninle işimiz var ben hiçbir mitinge ne katıldım ne de ordu göreve dedim. Sanırım sen Cumhuriyet Mitingleri'nden bahsediyorsun. O mitingler Türkiye'nin yüzakıdır. O mitinglere katılmak isterdim ama katılma fırsatını bir türlü bulamadım. Televizyonlardan takip edebildiğim kadarıyla o insanlar "Ne şeriat ne darbe" diye bağırıyorlardı.

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Oooo seninle işimiz var ben hiçbir mitinge ne katıldım ne de ordu göreve dedim. Sanırım sen Cumhuriyet Mitingleri'nden bahsediyorsun. O mitingler Türkiye'nin yüzakıdır. O mitinglere katılmak isterdim ama katılma fırsatını bir türlü bulamadım. Televizyonlardan takip edebildiğim kadarıyla o insanlar "Ne şeriat ne darbe" diye bağırıyorlardı.

Sen Harbiden daha dun gece yazdığınm seyi bile hatirlamıyorsun ? Bak ne demişsin Kutabgu Bilig efendii..

bu milletin seçtiği egemenliği yok saymak değil midir ? Peki Bu Senin Atatürkcülük anlayısınla bağdaşiyor mu ?

Buna ne laf bulacaksın bakalım ? Sözde Atatürkcü oldugunun ispati değil midir bu ?

kutadgu bilig

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sen Harbiden daha dun gece yazdığınm seyi bile hatirlamıyorsun ? Bak ne demişsin Kutabgu Bilig efendii..

bu milletin seçtiği egemenliği yok saymak değil midir ? Peki Bu Senin Atatürkcülük anlayısınla bağdaşiyor mu ?

Buna ne laf bulacaksın bakalım ? Sözde Atatürkcü oldugunun ispati değil midir bu ?
Yani sen diyorsun ki TSK kendine yapılan komploya sessiz kalacak bunu aklın alıyor mu? Bu darbe çağrısı değil hakkını aramaktır. Kendimizi kandırmayalım TSK'yı kimlerin yıpratmaya çalıştığını görüyoruz. Emperyalizmin çıkarları doğrultusunda politikalar yapmak Türkiye'ye fayda sağlamaz. Yapanın yanına da kar kalmaz...

AYT@C

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Yani sen diyorsun ki TSK kendine yapılan komploya sessiz kalacak bunu aklın alıyor mu? Bu darbe çağrısı değil hakkını aramaktır. Kendimizi kandırmayalım TSK'yı kimlerin yıpratmaya çalıştığını görüyoruz. Emperyalizmin çıkarları doğrultusunda politikalar yapmak Türkiye'ye fayda sağlamaz. Yapanın yanına da kar kalmaz...

Ordu bu milletin gözbebeğidir. Ama bu ordunun içinde vatan hainlerinin olmadiği anlamına gelmez.. Gerçekler ortada fazlada üstünde durmaya gerek yok . Umarım sende bir gün gerçekleri anlarsın..

Atamın hitabesindeki gibi. " Gaflet ve dalelet icerisinde bulunanlar var" .. Ve bunun farkında olmayanlar...

PcMaSTeR

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Kutadgubilig, diğer adıyla zafercem, senin bu foruma eklediğin kaynaklardan ne olduğun zaten ortada , bize kendini anlatmaya çalışma. Sen "Düşmanımın düşmanı dostumdur." düşüncesi ile herkesten medet umuyorsun. ! İşte Sol kaynaklardan buraya haber eklediklerinden bir tanesi;

556520090114014945103.jpg

Sizin foyanız ortaya çıktı. İstediğiniz kadar sulansırmaya, unutturmaya çalışın ya da ak'lamaya, Başbuğ eminimki sizden daha nefisli insandır. Bu ülkenin iyiliğini düşünmektedir. Bu yüzden Çürüklerinizi temizleyecek merak etme!

sam@

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mustafa Kemal ATATÜRK gibi BÜYÜK TÜRK MİLLETİ'nin atalarından biri olan insan hakkında daha saygılı olalım....En azından şunu da unutmayalım TÜRKİYE CUMHURİYETi DEVLETİNİ ordu kurmuştur....Ve her kurumumuzun yedeği vardır ama ordumuzun yedeği yoktur....Ordu bölünürse TÜRKİYE CUMHURİYETİ DEVLETİ de bölünüp yok olur....Sadece yapmamız gereken tek şey büyük önder Mustafa Kemal ATATÜRK'ün yolundan gitmektir....O zaman herşey yerine oturur..

onair

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Sevgili arkadaşlar. Bölüm ile ilgili konuları burada tartışmayalım lütfen.Forumumuzda her türlü tartışma için bölümlerimiz mevcuttur.
Teşekkürler.

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Arkadaşlar sizler Atatürk'ün hayatınımı okudunuz?
Cumhuriyet tarihini mi okudunuz?
Hayır zannettiniz.Size inönü bayar çetesi tarafından yutturulanları okudunuz.Tarih çarpıtılmıştır.
Amaç Türkiyenin Atatürkün vefatından sonra bu çete tarafından yönetilebilmesi için Önce Atatürk'ün yapmadıkları ona mqal edilmiş elinde rakı kadehi leblebiyle gezer imajı yutturulmuş sonra din ve ahlak konusundaki yalanlarla halkımız kendisine ait büyük bir değerden uzaklaştırılmıştır.
Atatürk ölmüştür kıyameti kopmuş ve ameliyle rabbisiyle başbaşadır.
Bir islam ülkesini küffar olmaktan kurtulmasına vesile olmuştur.
Camiilerimizde cum'a yı kılabiliyorsak onların vesilesiyledir babalarımızın adları müslüman adıysa keza öyle
genç arkadaşlarıma önerim
Atatürk'ü o rezillerin yutturmacalarından değil başka kaynaklardan öğrenin ve kıymetini bilin sakın olaki ruhunu incitecek kelimeler kullanmayın

Söylediklerine katılıyorum. İsmet İnönü'nün kahraman olma isteği ağır basmış, kendini halkın gözünde Atatürk'ten kıymetli bir mevkiye koymak istemiştir. Halkın en kıymetli şeyi olan Din'inden başlamış. Atatürk'ü dinsiz gibi gösterip halkın gözünden düşürmeye çalışmış ve başarılı da olmuştur.

Atatürk İnönü'ye çok güvenir ve onu severmiş. Fakat yanlış yaptığını vefatının son zamanlarında anlamış. Bu da çok geç olmuş çok geç....

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Söylediklerine katılıyorum. İsmet İnönü'nün kahraman olma isteği ağır basmış, kendini halkın gözünde Atatürk'ten kıymetli bir mevkiye koymak istemiştir. Halkın en kıymetli şeyi olan Din'inden başlamış. Atatürk'ü dinsiz gibi gösterip halkın gözünden düşürmeye çalışmış ve başarılı da olmuştur.

Atatürk İnönü'ye çok güvenir ve onu severmiş. Fakat yanlış yaptığını vefatının son zamanlarında anlamış. Bu da çok geç olmuş çok geç....

Evet Hatta bir iddada atatürk inönüyü öldürmek bile istemiş bir lafında bunu öldürün çoçuklarınada maaş bağlayın çünkü atatürk hastalandığında inönü hep başka işler peşindeymiş Ama ne kadar doğru bilmem Bu maaş bağlatma işini inönünün kızıda doğruladı ama öldürme işini değil tabi :wassat:

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Burada güzel güzel yazmış her kez, ne için? Ülkeni mi, dinini mi savunmak için? Ülkenizi savunacaksanız önce dilinizden başlayın! Yazıların bir çoğunda cümle ve noktalama işeret'i hataları var. Önce dilinize sonra aklınıza sahip çıkacaksınız. Her kez internet'te düşüncesini ve görüşünü paylaşıyor ama bir sonuç için mi? Eğer öyleyse niye kavga ediyorsunuz. Bu lafları bur dan söylemekle bir yere varamayacağız. Dinle devleti ayırmak gerektiği bundan çok daha uzun seneler önce Mustafa Kemal Atatürk tarafınca söylenmiştir. Yaptığı işlerde inancıyla hareket etmiş olsaydı ne demokratik nede özgür düşünce hakkını kendinizde bulamazdınız. Dini görüşüyle ilgili bilgi bulamadığınızı savunuyorsunuz. Ama yanlış soruyla doğru cevabı bulamazsınız. Atatürk dinle devleti birbirininden ayrı tutabildiği için siyasi görüşünü milletin azında sakız etmemiş bir lider. Kaldı ki bunun tartışması yapılmamalı inandığın gibi yaşa. Kuran'ı kerimde ve İncil de okuyorsunuz bunu. Bu tür polemiklerde ispat olmadığı sürece yapılacak tartışma ve öne sürülen hurafeler yalnızca iftira etmekle itham edilir. Dinde iftira günah. Önce ne olduğunuza, sonra olduğunuz şey adına attığınız adıma, sonrada attığınız adımın doğruluğuna bakın. Sonra konuşun. Siz birbirinizi dinlemeden tartışıyorsunuz. O zaman buraya yazmasanız da olur çünkü maksadınız bilgi paylaşımı yada öğrenmek değil. Bu tür soruların cevaplarını en iyi okuyarak öğrenirsiniz. Okumaktan korkmayın okumaya üşenmeyin. Çünkü her şeyi çekiştirip başka anlamlar çıkartmaya meraklı bir milletiz. Doğru bilgiyi artık sorarak değil okuyarak ediniriz!

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Bende yeni konu zannedip okuyorum meğerse hortlak lar basmış forum u şu sdn okurları başa bela ayrıca konuya bakıyorum da millet iyi bir birini haşlamis ve konu siyaset olmasına rağmen moderator ler baya toleranslı davranmis

dadaist

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Atatürk isterse ineğe tapsın. Her işiniz bitti adamın dini - dinsizliği mi kaldı?

hidoriumen

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Bence adamın özel hayatından çok kamu hayatına ve bize bıraktığı değerler üzerine tartışmaya başladığımız gün ıslah olmaya başlayacağız,yoksa Ahmet napmış,Mehmet kiminle yatmış,İsmet dindarmıymış ile uğraşırız elin adamlarının ürettiklerini yem bekleyen hayvanlar gibi beklemeye devam ederiz...

michuozawa

Guru
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
493
her insan kendi yaptıklarından sorumludur.hiç uzatmaya gerek yok.
yaptıkları bıraktıkları ortada...

serkay1578

Doçent
Reaksiyon puanı
3
İnsanların dini inanclarından sizene ? Ateist olsa ne farkeder müslüman olsa ne farkeder ? Herkes kendinden sorumlu.Yobazlık yapmayın burda.

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
İnsanların dini inanclarından sizene ? Ateist olsa ne farkeder müslüman olsa ne farkeder ? Herkes kendinden sorumlu.Yobazlık yapmayın burda.

halktan biri için böyle olabilir ama Halkın başındaki biri için bu söz söylenemez.
sorsan insanlara kimi örnek alıyorsun diye? bazıları Atatürk ü diyecek. ama Atatürk ün fikirlerini örnek almaları gerekirken herşeyini örnek almaya çalışanlar var.

Reaksiyon puanı
10,315
Bakın bakalım çevrenize hocalar, hacılar, üfürükçüler, şeyhler, dervişler, tarikatlar nasılda yeniden türemiş hatta o kadar güçlenmişlerki

uçmuş mübarek!
oha dedim sadece...
bu ne ya, bu ne kin, bu ne düşmanlık böyle...
siz Atatürk'ü millete böyle mi sevdireceksiniz?
ne Atatürk'ün hacıyla hocayla bir sorunu olmuştur, ne de hacı hocanın Atatürkle...

ama sen...

evet adamım, belli ki senin var!
Atatürk üzerinden kusuyorsun kinini.
mert ol biraz, Atatürk postuna bürünerek yapma bunu olmaz mı?

ve hakaret ederken biraz ölçülü ol adamım.
hoca, hacı ile üfürükçü sahtekarları aynı kategoriye sokarken...
ve insaflı ol!

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
uçmuş mübarek!
oha dedim sadece...
bu ne ya, bu ne kin, bu ne düşmanlık böyle...
siz Atatürk'ü millete böyle mi sevdireceksiniz?
ne Atatürk'ün hacıyla hocayla bir sorunu olmuştur, ne de hacı hocanın Atatürkle...

ama sen...

evet adamım, belli ki senin var!
Atatürk üzerinden kusuyorsun kinini.
mert ol biraz, Atatürk postuna bürünerek yapma bunu olmaz mı?

ve hakaret ederken biraz ölçülü ol adamım.
hoca, hacı ile üfürükçü sahtekarları aynı kategoriye sokarken...
ve insaflı ol!

:) Empati birazcık, acaba rahmetlinin arkadasından forumda tek güzel kelime ettin mi... Etki tepkiyi doğurur, karşılıklı herşey.

baaydin

Profesör
Reaksiyon puanı
7
kim olursa olsun kimsenin dini hayatı kimseyi ilgilendirmez. Atatürk'ün dini hayatını gözlerden uzak yaşıyor olmasının sebebi acaba dini siyasete alet etmemek için olabilirmi? belkide Atamızın yaptığı doğru, şimdikilerin yaptığı yanlıştır.

Jomolocco

Doçent
Reaksiyon puanı
5
laiklik : Din ve devlet işlerinin ayrı tutulmasıdır

sanırım bu söz yeter de artar bile

Reaksiyon puanı
10,315
acaba rahmetlinin arkadasından forumda tek güzel kelime ettin mi...

bu sözü söyleyebilmen için bana ait geçmişteki bütün mesajlarımı takip etmiş olman gerekirdi arkadaşım.
evet, benim Atatürkle bir sorunum hiç yok, olmadı da...
kaldı ki, onun aleyhinde yazan kişilere de cevaplarını verdiğim olmuştur.
ve onu abartmadan, olması gerektiği kadarıyla savunduğum birçok mesajım vardır burada.
birisi hakkında bir konuda karar verirken, su-i zan ederken insafı elden kaçırma arkadaşım.
şahsıma olan antipatiniz sizi haksızlığa, adaletsizliğe sevkediyor,
buna izin vermeyin.

ben sizin hakkınızda hiç su-i zan etmedim, yorumlarımı sadece yazdığınız mesajların içeriği ile alakalı yazdım.
her ne hikmettir, bu son günlerde bunu çok yapmaya başladınız.

tambjk

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
bu sözü söyleyebilmen için bana ait geçmişteki bütün mesajlarımı takip etmiş olman gerekirdi arkadaşım.
evet, benim Atatürkle bir sorunum hiç yok, olmadı da...
kaldı ki, onun aleyhinde yazan kişilere de cevaplarını verdiğim olmuştur.
ve onu abartmadan, olması gerektiği kadarıyla savunduğum birçok mesajım vardır burada.
birisi hakkında bir konuda karar verirken, su-i zan ederken insafı elden kaçırma arkadaşım.
şahsıma olan antipatiniz sizi haksızlığa, adaletsizliğe sevkediyor,
buna izin vermeyin.

ben sizin hakkınızda hiç su-i zan etmedim, yorumlarımı sadece yazdığınız mesajların içeriği ile alakalı yazdım.
her ne hikmettir, bu son günlerde bunu çok yapmaya başladınız.

Tekrardan empati :) Evet biraz sert kaçmış olabilirim, kabul ediyorum.

Ama bana bunları yazıyorken ;"şahsıma olan antipatiniz sizi haksızlığa, adaletsizliğe sevkediyor," şu çümlen dikatime takılıyor ve aziz yıldırım vecdi gönül mevzusunda; uğur dündarın şahsına olan antipatinin seni haksızlığa ve adaletsizliğe sevkettiği kanısı oluşuyor bende de, konuya gerekli haberi ekledim.

Sana karşı gerçekten kişisel bir husumetim yok, çok samimiyim. Sadece çok fazla paylaşım yaptığından sana denk geliyorum.